Egreta, ovo je sjajan post. To je suština! Zdrava hrana, prirodna (koliko je to moguće), nepreradjena za svaki dan. A bez zanovetanja u gostima.
Dobro, to je moj stav! Već smo imali nekakve okršaje ovde po pitanju treba li kršiti dijetu i plan ishrane u gostima, ili dozvoliti sebi mala opuštanja.
Hvala.

Ne bih da zvuci kao "popovanje", svi manje vise i znaju...ali, ponavljanje-majka znanja.

Da, kad kazem da u gostima ne izvoljevam i jedem sve, samo se ogranicim kolicinski...kad dodjem kuci, navalim na jabuke, ili hvatam dan mjeseceve mjene pa na vodi...uglavnom moram brzo da reaguje, inace eto kg, dok se okrenes...a dam si oduska, plus mrsko mi da se objasnjavam i ubjedjujem... (mada kad idem kod blizih ljudi na vise dana nosim svoj dorucak, caj i sl.)
svima se desi da jedan (ili više

dana) malo posustane, ali ništa, ustaneš i teraš dalje
Egreta, hrana je stvarno, strvarno, zavisnost i navika
Navika jedna muka-odvika dvije.

...ako je vec navika, bolje se naviknuti na bolje nego gore...tj. ako vec mogu da biram, necu uopste da kupujem nesto sto ce mi stvarati zavisnost...pa kad padne secer, necu spucati keks/cokoladu, koju nemam u kuci, vec sta imam. A obicno se snabdijem kostunjavim vocem, suvim smokvama, datulama, crnom cokoladom, tahan+med...sve sto moze da stoji...pa po malo "stipam"...od toga startam-necu uopste da imam nesto sto ce me izazivati

I kad mi neko donese cokolade, bombonjere, kolace, obicno proslijedim...
Neko moze da tamani sve i svasta i ima struk, ja ne...
sto se tice podrske ne znam kako to vi vidite,ali ja kad sam otvorila ovu temu sam mislila na podrsku koja se posle i uspostavila,znaci kad ide dobro i kad posustanes a i kad das sebi oduska
meni nije potrebno popovanje kako je mek los,jer to znam i sama (kad ste se vec uhvatili za njega) ili kako ne treba da idem na veceru ako ne umem da se suzdrzim
meni je potrebno razumevanje,za MOJ nacin,savet,podrska
....
Bold je kvaka...svako ima neki svoj metod...podrzavam svaciji koji daje rezultate...koliko kome odgovara...
Mada i samo pisanje je motivacija...evo, ja digla doope od kuknjave kako ne setam i odem poslije rucka po pastu za zube na drugi kraj grada, prosetala 40 min. Mada sam mogla i u apoteci 3 min. od stana...
Napisem s vremena na vrijeme nesto, da se i sama opomenem/podsjetim, ako se neko pronadje-super...isto tako dok citam napisane postove...plus naletim na ideje za obrok i sl. ...
I kad ne pisem, "virim" ovdje...drago mi je za svakog ko skine zeljene kg, jer znam kako je dooobar osjecaj, licna satisfakcija...

(plus mi se upali lampica, kazem sebi lijepo-Kozo jedna, ajde sad i ti...)
Suma sumarum...svako sebe sigurno dobro zna, i gura kako zna i umije, ali podrska ne skodi...a ako ne skodi, znaci da koristi.