Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mooooooooooooooram da ovu radost podelim sa vama :)

sad upravo isprobavam svoje stvari za posao i sve mi veliko :super:
treba pantalone da se suze i suknja da mi se suzi u bokovima :super:

I usla sam u moje farmerke koje nisam mogla i zakopcala sam ih ali taman jos 2kg dole i EXTRAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!

JAKO JAKO SAM SRETNA ALI MORAM SVIMA OVDE DA SE ZAHVALIM!!!

A moja Dive pogotovo :kiss:

...braaaaaaavooooooooooooooooooooo...Samanta cetitam:D

uspela sam da jedem samo meso+sargarepu+zelenu salatu za rucak,bez hleba
da mi je posebno prijalo-nije
da sam pojela normalnu kolicinu nisam
ali ajde mozda mic po mic uspem
sad cu da veceram,opet bez hleba,necu da preskacem obroke
nije ovo bio savrsen dijetalni dan ali vise pocetka jednog novog nacina
ne garantujem uspeh
sto se tice podrske ne znam kako to vi vidite,ali ja kad sam otvorila ovu temu sam mislila na podrsku koja se posle i uspostavila,znaci kad ide dobro i kad posustanes a i kad das sebi oduska
meni nije potrebno popovanje kako je mek los,jer to znam i sama (kad ste se vec uhvatili za njega) ili kako ne treba da idem na veceru ako ne umem da se suzdrzim
meni je potrebno razumevanje,za MOJ nacin,savet,podrska
znaci ako budem sledeceg puta tu kad bude okupljanje naravno da cu doci i ako smo na mestu koje dozvoljava narucit ciz kejk s vama
kad curvy ode u srbiju naravno da joj necu ke,nja,ti jer je jela pogacice s cvarcima jer znam sta je to,da zelis nesto dugo
ali naravno da necu podrzati nekog ko svaki dan jede iz pekare
ako vama to ne odgovara,slobodno recite,bokica se vec izjasnila po tom pitanju,pa ostale ako vam nesto smeta recite
bas sam se razocarala ovom tvojom reakcijom,i ne planiram vise da se nastavljam na temu
jedino me zanima da li ovde ja nesto nisam razumela

...ako budes uprona navicices se da jedes bez hleba, znam to iz iskustva,
da mi je neko nekad to pricao kao ja tebi sada ne bih verovala..ali moze i
cak bude ukusno, ne treba ti hleb posle nekog vremena...
...juce sam malo uspela da procitam sta su ti sve preporucili i rekla bih da
je slicno kao ona mesna dijeta...skoro pa isto....ti tu mozes malo hleba u
onoj ni malo..a moze mesa koliko god mozes da pojedes kao tamo...

...meni je ova podrska ovde znacila, mada je cesto bilo provokacija i ruznih
komentara, nesto se nisam narocito potresala oko toga isla sam dalje jer
sam znala sta hocu i zasto sam ovde...

...svi mi znamo da je mek nezdrav, a opet nas vecina to voli, neki vole nesto
drugo, a svi smo ovde zato sto smo se ne zdravo hranili, slabo ili nikako kretali,
i svima nam je isti cilj...

...ne vidim potrebu da dolazi do svadje i ruznih reci, podhebavanja najgore vrste
toga i onako ima previse na foumu...bar se meni tako cini, da je ova tema bila
sa malim izuzetcima jedna mirnija oaza gde smo se podrzavali i razumeli...

...nekom je njegova 2kg vece nego necijih 20 i to mogu da razumem, ali nije isto
kad neko ko nema grama viska, cak mu fali koje kilce po nekoj mojoj proceni dodje
i "solipametoishrani"...ne moze da bude nikako, jer jednostavno nisu nam prioriteti i
zelje iste...ne bih da se sad neko hvata za rec..ali ova tema je ipak pre svega za one
koji zele da se rese tog viska....ili da odrze postignuto kao sto sam ja npr., jer da ne
dolazim svakodnevno ovde pitanje je da li bi mogla i dalje sama...mozda, nisam sigurna......

tako je afro,slazem se
ovo je jedna od retkih tema :lol: na kojoj se nisam posvadjala (ne racunam pichkaranje s onima sto ne procitaju ni prvi post nego dodju i napisu "sport i samo sport" ili slicnu mudrost) i volela bih da tako ostane
ja nemam neki veliki visak da skinem ,5kg nije katastrofa ali nije samo to 5kg nego i borba za nekim kvalitetnijim nacinom zivota ,znaci da izbacim sta mi smeta,da ubacim sta mi prija,da se bavim sportom
meni mnogo znaci ovde kad mi neko napise "napred,bravo" ili kad posustanem "nije bitno sutra je novi dan,ali moras da pazis" pa ja tako kontam i za vas

jeste bre, ovo je sveta tema, ne dirajte je, da ne beše nje ja nikad smrašala 6 kg onih 8ili beše 8)!

elem, danas za doručak jedna viršla, malo sira i ajvara, za ručak tanjir pasulčja i parče hleba (okrajak, da naglasim, jer ona ima više korice a ona amnje goji)
za večeru ću čaj jer sam se fino nakrkala, ako baš ogladnim biće sir, pola kriške npr ili jogurt

e, sada nije baš dijetalno bilo ali su količine male, plus nema večere pa se nadam da je ok
ponovo sam počela da pijem cedjeni limun posle jela i mnogo mi to prija i ubedjena sam da daje rezultate

jeste bre, ovo je sveta tema, ne dirajte je, da ne beše nje ja nikad smrašala 6 kg onih 8ili beše 8)!

elem, danas za doručak jedna viršla, malo sira i ajvara, za ručak tanjir pasulčja i parče hleba (okrajak, da naglasim, jer ona ima više korice a ona amnje goji)
za večeru ću čaj jer sam se fino nakrkala, ako baš ogladnim biće sir, pola kriške npr ili jogurt

e, sada nije baš dijetalno bilo ali su količine male, plus nema večere pa se nadam da je ok
ponovo sam počela da pijem cedjeni limun posle jela i mnogo mi to prija i ubedjena sam da daje rezultate
e kad si ti mogla bez večere e vala i ja ću :p
zinat

e stvarno,to je m,nogo važno, ne večerati

...cedjeni limun je za mene zakon....em pomaze sagorevanju masnoce em se unese C vitamin.....
...mislim da si bas smanjila porcije, i ja kad bas jedem hleb onda je okrajak mali, i volim kad nadjem hleb sa semenkama lana....super je...

tako je afro,slazem se
ovo je jedna od retkih tema :lol: na kojoj se nisam posvadjala (ne racunam pichkaranje s onima sto ne procitaju ni prvi post nego dodju i napisu "sport i samo sport" ili slicnu mudrost) i volela bih da tako ostane
ja nemam neki veliki visak da skinem ,5kg nije katastrofa ali nije samo to 5kg nego i borba za nekim kvalitetnijim nacinom zivota ,znaci da izbacim sta mi smeta,da ubacim sta mi prija,da se bavim sportom
meni mnogo znaci ovde kad mi neko napise "napred,bravo" ili kad posustanem "nije bitno sutra je novi dan,ali moras da pazis" pa ja tako kontam i za vas

...to bravi i mozes ti to...mi je itekako znacilo, znaci mi i sad nekad samo da procitam sta ste pisale....

e, ja sam dok sam držala dijetu uglavnom večerala,ali oko sedam i to samo čorbicu neku (potaž od povrća, bez masti), ili sir i paradjz ili ako sam baaš gladna belo meso na grilu, tako nekako i to je ok, nije dobro baš ništa ne pojesti od ručka do doručka

Egreta, ovo je sjajan post. To je suština! Zdrava hrana, prirodna (koliko je to moguće), nepreradjena za svaki dan. A bez zanovetanja u gostima.

Dobro, to je moj stav! Već smo imali nekakve okršaje ovde po pitanju treba li kršiti dijetu i plan ishrane u gostima, ili dozvoliti sebi mala opuštanja.

Hvala. :)
Ne bih da zvuci kao "popovanje", svi manje vise i znaju...ali, ponavljanje-majka znanja. :lol:
Da, kad kazem da u gostima ne izvoljevam i jedem sve, samo se ogranicim kolicinski...kad dodjem kuci, navalim na jabuke, ili hvatam dan mjeseceve mjene pa na vodi...uglavnom moram brzo da reaguje, inace eto kg, dok se okrenes...a dam si oduska, plus mrsko mi da se objasnjavam i ubjedjujem... (mada kad idem kod blizih ljudi na vise dana nosim svoj dorucak, caj i sl.)

svima se desi da jedan (ili više :mrgreen: dana) malo posustane, ali ništa, ustaneš i teraš dalje
Egreta, hrana je stvarno, strvarno, zavisnost i navika

Navika jedna muka-odvika dvije. ;) ...ako je vec navika, bolje se naviknuti na bolje nego gore...tj. ako vec mogu da biram, necu uopste da kupujem nesto sto ce mi stvarati zavisnost...pa kad padne secer, necu spucati keks/cokoladu, koju nemam u kuci, vec sta imam. A obicno se snabdijem kostunjavim vocem, suvim smokvama, datulama, crnom cokoladom, tahan+med...sve sto moze da stoji...pa po malo "stipam"...od toga startam-necu uopste da imam nesto sto ce me izazivati :) I kad mi neko donese cokolade, bombonjere, kolace, obicno proslijedim...
Neko moze da tamani sve i svasta i ima struk, ja ne...

sto se tice podrske ne znam kako to vi vidite,ali ja kad sam otvorila ovu temu sam mislila na podrsku koja se posle i uspostavila,znaci kad ide dobro i kad posustanes a i kad das sebi oduska
meni nije potrebno popovanje kako je mek los,jer to znam i sama (kad ste se vec uhvatili za njega) ili kako ne treba da idem na veceru ako ne umem da se suzdrzim
meni je potrebno razumevanje,za MOJ nacin,savet,podrska
....

Bold je kvaka...svako ima neki svoj metod...podrzavam svaciji koji daje rezultate...koliko kome odgovara...
Mada i samo pisanje je motivacija...evo, ja digla doope od kuknjave kako ne setam i odem poslije rucka po pastu za zube na drugi kraj grada, prosetala 40 min. Mada sam mogla i u apoteci 3 min. od stana...
Napisem s vremena na vrijeme nesto, da se i sama opomenem/podsjetim, ako se neko pronadje-super...isto tako dok citam napisane postove...plus naletim na ideje za obrok i sl. ...
I kad ne pisem, "virim" ovdje...drago mi je za svakog ko skine zeljene kg, jer znam kako je dooobar osjecaj, licna satisfakcija... :) (plus mi se upali lampica, kazem sebi lijepo-Kozo jedna, ajde sad i ti...)

Suma sumarum...svako sebe sigurno dobro zna, i gura kako zna i umije, ali podrska ne skodi...a ako ne skodi, znaci da koristi. :)

Samanta, Curvy, cestitke. :) (sto bi rekli, mashala-kuc u drvo x 3...)

Zaboravih...kao odlican diuretik se ispostavila instant kavovina od cikorije...plus ko voli kafu, po citav dan, za navece ovo dodje super zamjena...
Ima u Interexu, ona nihova trgovacka marka franc. Top budget, 200g, staklena tegla pakovanje 2 eura kosta... (ima i fankova instant, Hr)
topbudget.jpg

Evo o cikoriji...c/p
Korijen pitome cikorije, ispržen i samljeven, služi kao nadomjestak za kavu.
Ta kava je poznata kao zdravo i ljekovito piće, osobito za bolesnike na jetri i žuči te dijabetičare....
https://themajka.com/cikorija-t213.html

...kad smo vec kod pisanja ovde, znam da smo toliko toga napisali da ne valja jesti voce uvece, zasto i dalje mi nije najjasnije ali se drzim toga,
do malopre.....a onda dodje cera i donese ogromnu kesu mandarina....i nisam mogla da odolim da ih probam, slatke najsladje moguce...tako da
ce narednih dana biti one za dorucak pre ili posle jogurta ili same ...videcemo....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back