i ne treba potpuno,nista gore od osobe koja ne zna da uziva i koja je celog zivota na dijeti (mislim na situacije kad svi jedu rodjendansku tortu ona gleda u plafon,ne vodi decu u mek-vec smo pisali o tome,ili kad ima npr okupljanje dijetalki u poslasticarnici nikad ne moze da dodje

)
samo je stvar u tome da to ne bude navika nego izuzetak,a izuzetak ne moze da se desava svakog dana,jer je onda navika
ja danas necu da ponesem hleb na posao,sad ako mi bas bude tesko svraticu do pekare po baget,ali nadam se da necu
pozz zene
evo ja sam bas pravi hedonista
ja prva ne mogu da se odreknem svega
jer ja volim uzitak, ali pravim granice izmedju uzivanja i preterivanja , kao i toga sta je uzivanje tebi a sta meni
e sad nemoj ni da se uvredis na duzem postu i kritici ali.....
e sad jedino sa cim se potpuno ne slazem to su ovi primeri tj ovaj primer
mogu ruku u vatru da stavim da svoje dete voditi u mek necu
i to nema veze sa kalorijama, gojenjem i dijetom, nego mojim principom
necu ni u izuzetku a kamoli nekoj specijalnoj prilici da ga otrujem glupavim americkim hamburgerom koji u sebi ama nista korisno nema,
jestiviji je onaj karton u kom ga dobijes, verovatno...
ostali primeri su ti ok, ali isto se ne mogu skroz sloziti
ja ne bih mogla da se odreknem tih sitnih uzivanja (torta, poslastica, opet kazem, ne mek, jer mi je sve samo ne uzivanje, kontam da bih plakala da me teraju da ga pojedem)
malo mi smeta sto si zajedljiva, pa navodis primere koji se u ovom slucaju mogu odnositi na pojedince sa teme, jer
okupljanja je bilo
jer se vodila prica o meku i sl
mislim da ipak, treba da ostavimo ljudima tu slobodu da odluce kako zele ziveti svoj zivot
i kako zele uzivati
glupavo je da stvaljamo sad u isti kos sve, kao da su svi po nama krojeni
pa da i hoce da gleda u plafon a ne tortu, to je njihov izbor, zasto se time podsmevati...
pa bas zbog podrske , ti ljudi dodju ovde na temu po tu podrsku
a zamisli u stvarnom zivotu kada odu na neko 'okupljanje' pa odbiju npr parce torte
sto da ih neko odma gleda ispod oka kao neke vecite mucenike i sirotane i upire prstom kako ne sigurno ne znaju da uzivaju
mozda ona uziva kada se posle takvog dana uvuce u mini haljinu i zadovoljno proseta gradom
a sazaljeva one koji ne mogu da se odupru porivima kada vide gram cokoladne glazure...
smeta mi sto se hedonizam poceo zloupotrebljavati na taj nacin
nek on ostane licni izbor svakoga od nas, kao i sam nacin na koji cemo uzivati...
jos jednom izvinite ali jace je bilo od mene

)))