Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Linda, posalji gospodju gde joj je mesto!
Ne moze potpuno bez ulja, esencijalne masne kiseline se moraju uneti, napravices haos u organizmu, skocice ti holesterol u najmanju ruku.
Dakle, dve kasicice (kafene) maslinovog (moze i obicno, suncokretovo, ili bilo koje) ulja, jednu prelijes preko salate, drugu preko povrca koje jedes kao prilog za rucak.
Znaci, ne koristiti ulje za przenje i ne preterivati, ali moras ga uneti, te dve kasicice dnevno su minimum.

a orasi, bademi lešnici i tako to....jel to dovoljno za unos esencijalnih masnih kiselina?

JA danas standardni njamnjam obrok - pahuljice i jogurt
Cijeli dan letala po gradu, uhvati me glad... Uđem u DM i kupim Corny od kokosa :lol:
Energetsku pločicu.

Ručkala sa momkom, ali znatno manju količinu nego on... Malo pirea, pileće bijelo (svaki dan to ručam, nikad ne dosadi), šampinjone kao prilog, plus salata :)
BreZ kruva :)

Večeras popila čašu jogurta, jedan tost i 3 lista nekog dimljenog vrata :)

Sretna, sita, zadovoljna :)

Primjetićete da mi se svakodnevno ponavljaju 2 namirnice - pileća prsa i jogurt.
All day-all night :lol:

ih bre...ovde preporucuju svinjetinu...koliki je tu procant masti? :lol:

Mislim, kad ne sme vise od 0,5....nedaj boze jogurt od 2,8%

Znam brdo ljudi koji jedu regularno sendvice sa krem sirom ili majonezom, ili pavlakom, a piju jogurt od 0,5% mlecne masti :lol:

ili dva peciva (lisnata) i ella jogurt
....pa mogu onda i burek s mesom

301066_245119912202654_177138449000801_647064_1125112779_n_large.jpg

:lol:

dobar dan dijetalke
ja sam pocela da pravim salate obroke za sebe, umesto da ih kupujem na poslu, sa akcentom na presno povrce
i jako mi prija
stomak mi se smanjio, pa iako kilaza ne ide tako brzo dole, vec sam skinula stvarnih 0.5kg
osecam se super, ovo mi jako prija

taj jedan obrok podrazumeva 250g salate u kojoj su sastojci barena piletina /ili niskokaloricna durum testenina/ili pecurke, sa razlicitim kombinacijama povrca, semenki i zacina, uz dodatak maslinovog ulja i dijetalnog majoneza kao veziva, zavisno od tipa salate

Mozete praviti svoje kombinacije koje volite da jedete, priprema jedne salate koja prosecno ima 3 porcije je oko sat vremena, 3 porcije su dovoljne za 2 rucka i 2 vecere. Salata moze da prenoci u frizideru i sutradan se pojede, zato treba praviti manje kolicine.

Preporucujem

naravno, moram da se složim
posle sirovog voća i povrća, nema one pospanosti niti težine u stomaku, takva hrana se lakše vari
a da ne pričam koliko je zdravije, koliko ima više vitamina koji se termičkom obradom uništavaju
čak se preporučuje da se žitarice i mahunarke umesto što se kuvaju, isklijavaju
ja to nisam probala jer se ne usuđujem, naprosto, sve mislim da neću da uradim kako treba

posle sirovog voća i povrća, nema one pospanosti niti težine u stomaku, takva hrana se lakše vari
a da ne pričam koliko je zdravije, koliko ima više vitamina koji se termičkom obradom uništavaju
ja to nisam probala jer se ne usuđujem, naprosto, sve mislim da neću da uradim kako treba

Veki, draga, jesi li to ti! :kiss: :cmok: :zag:

Око 50г пшенице за кување(на пр) пропереш у густој цедки под хладном водом, изручиш у неку шерпу са широким дном и прелијеш водом да тек, тек огрезне у танком слоју изнад зрна која су уједначено распоређена по дну шерпе.
Поклопиш, оставиш негде у стану на температури од 22-23 или ту негде, и за два три дана када досегну(клице) 1/3 до 1/2 дужине зрна то је то.
Потом га опет мало пропереш и једеш заслађено медом/са бананама/уз јабуке/орахе...

Око 50г пшенице за кување(на пр) пропереш у густој цедки под хладном водом, изручиш у неку шерпу са широким дном и прелијеш водом да тек, тек огрезне у танком слоју изнад зрна која су уједначено распоређена по дну шерпе.
Поклопиш, оставиш негде у стану на температури од 22-23 или ту негде, и за два три дана када досегну(клице) 1/3 до 1/2 дужине зрна то је то.
Потом га опет мало пропереш и једеш заслађено медом/са бананама/уз јабуке/орахе...

ček, može i metalna šerpa, ne mora strikno staklo da bude?
i ono što mi zapravo nije jasno je to, kad je proces ustvari gotov? kad zrna nabubre skroz? kad nabubre malo? ili jednostavno posle tih 3 dana? kakav im je ukus jesi ti probao,? jel isto ko kuvana pšenica?

E zaista ... dal je moguce da preferirate te stvari iz Meka ?
Jeste primetile da to ima neki ukus iskljucivo kad je vruce ?
Cim se ohladi ko stiropor
Ja sam to odavno izbacila i uopste me ne privlaci, radije cu neku konkretnu pljeku i iskljucivo na odredjenim mestima u gradu
Pored mene Mek ne bi opstao ni dva dana ... ni kokiske ...tamo mi je ok samo sladoled ali ima boljih mesta i za to

@ juce bila kriza i stukla sam pola teglice onog dzema za dijabeticare ( kao nema secer ..... morgen ... a od cega je sladak ? )

E zaista ... dal je moguce da preferirate te stvari iz Meka ?
Jeste primetile da to ima neki ukus iskljucivo kad je vruce ?
Cim se ohladi ko stiropor
Ja sam to odavno izbacila i uopste me ne privlaci, radije cu neku konkretnu pljeku i iskljucivo na odredjenim mestima u gradu
Pored mene Mek ne bi opstao ni dva dana ... ni kokiske ...tamo mi je ok samo sladoled ali ima boljih mesta i za to

@ juce bila kriza i stukla sam pola teglice onog dzema za dijabeticare ( kao nema secer ..... morgen ... a od cega je sladak ? )

Sve to moze da se jede isto ali kuci spremljeno..naravno da nije isti ukus jer je u tome i fora da se ubace navlakuse..posle ovog filma nek dodju isto da kazu kako ne idu cesto i mek
51JW1207ZAL._SL500_AA300_.jpg

nisu dok se ne navuces..ili ako si pasivni pusac radis u kaficu gde se pusi..ybg glupo je vaditi se na izduvne gasove pa kao e onda cu i da jedem nezdravo..poenta i jeste u vocu i cajevima koji ce anulirati nezaobilazne stetne faktore kolko toklo

znas kako,nije to vadjenje nego je glupo da mi neki pusac soli pamet i prca sta je zdravo a sta ne
i naravno da se slazem za zdravu ishranu ali ako mi se nekad ide e pa ici cu,i nervira me kad mi neko govori sta da radim,imam 34god i samostalna sam od 19-20
moj problem uopste nije mek,nemoj ko ona palmica od juce sto sam pisala da govoris pesmicu nego se udubi malo i slusaj,nekad je to bitnije nego reci sta imas ;)

znas kako,nije to vadjenje nego je glupo da mi neki pusac soli pamet i prca sta je zdravo a sta ne
i naravno da se slazem za zdravu ishranu ali ako mi se nekad ide e pa ici cu,i nervira me kad mi neko govori sta da radim,imam 34god i samostalna sam od 19-20
moj problem uopste nije mek,nemoj ko ona palmica od juce sto sam pisala da govoris pesmicu nego se udubi malo i slusaj,nekad je to bitnije nego reci sta imas ;)

Ma nisam ja ni reko bre da je tvoj problem nemoj se brecas:lol:uopsteno pricamo i ja pojedem sladoled jednom u god dana tamo:lol:nego ono bzvz mi da se iko pravda na taj nacin kao znam da je stetno al opet zgresim..mislim opusteno vidi se po nama koliko vodimo racuna nema potrebe da se oseca griza savesti i vadi na ostale

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back