Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa?

Ne mozes imati sad 180 cm
Ne mozes dijetom uticati samo na donji deo a da gornji ostane isti
i onda si opet u problemu .....

ok je sto se trudis , ALI NE PRETERUJ ...... samo sam te htela podsetiti da sve ide IZ GLAVE
( i samo cekam kad ces napisati da si se usput negde srusila od tolikog izgladnjivanja i vezbi )

kako isijavas sebe prema okolini ....tako ce ti biti

Znam i to je tacno....veruj mi...
Hvala ti puno :kiss:

...da, a moze i manje..:)
...ja sam se u svakoj trudnoci gojila po 10kg, ali sam u svakoj takodje i povracala cele trudnoce, dok beba ne ozivi svako bozije jutro, a kad ozivi
i kad krenu gorusice svaku boziju noc do samog porodjaja...jela sam vise nego sto sam inace naravno, ali je sve to odlazilo tolikim strasnim mucninama,
a jos sam manje vise lezala jer sam svaku odrzavala.....ne ono striktno lezanje po celi dan, ali poprilicno u odnosu na one koje nose lakse, i nemaju
problema u trudnocama.....
...e sad ko zna koliko bi se ugojila da sam bila bez tih problema...ali mislim da je moje rodjeno dete sampion u gojenju u trudnci cak celih 34kg..katastrofalno,
i ona je odrzavala trudnocu slicno kao ja, samo sto nije imala mucinine, i jela kao sumanuta, nije mogla da podnese ni najmanju glad, a doktorka koja joj je
vodila trudnocu ni pomislila nije da je posavetuje kako da se hrani, na zalost, ja sam bila daleko, i nisam mogla da uticem na sve to.....:(
...sad posle 10 ipo meseci ima jos 3kg viska, lepo izgleda ali koza nije uspela da izdrzi toliko sirenje, pa ima estetskih problema....
...hocu da kazem da je sve individualno, ali da treba da se vodi racuna sta se jede i koliko se jede....pametni lekari, znaju da trudnice stave i na dijete, ako
je prate kako treba zbog njenog zdravlja i zdravlja bebe.....

a moze i vise..
ja zategnuta kao struna..u 24-oj..idealne kilaze, sportski aktivna..
otanem trudna..prvi mesec nista bitno osim sto sam umesto jednog sendvica za dorucak jela 3 i osecala i dalje glad..:D
drugi krene povracanje, ali se borim..treci i cetvrti me povracanje baci u krevet i izgubim 15 kg..u tom periodu sam zivela bukvalno samo od zasecerene vode..
koliko je strasno bilo - ex mm izlazi iz kupatila koje je u drugom stana, 15, 20 m udaljen od mene i ja u krevetu osetim miris fa sapuna i kreme na njegovim rukama koje je upravo oprao i namazao - i dusu bogu od povracanja..
bila sam zivi les..i onda odem kod dr koja kaze da moze da pokusa..neke supozitorije..dala mi dva dana bukvalno, posle toga je rekla da mora da mi prekine trudnocu..
i mene to izvuce..prestanem da povracam, ali mi je prisustvo mucnine ostalo do samog porodjaja..
i da bih to otklonila, morala sam da unosim hranu - non stop..
popijem mleko, muka mi pa unesem tost..muka mi posle 5 min od njega pa pojedem voce..kolac...cokoladu..jedno je vuklo drugu odredjenu namirnicu koje mi je telo trazilo u tom trenutku..
znam samo da sam pokupovala i pojela sve konzervirane breskve (nenormalno su mi se jele) iz svih prodavnica na opstini na kojoj sam zivela u roku od 5 meseci..
sve je stalo cim sam se porodila..
jedino sto sam u tih 5 meseci dobila 40 kg..(vratila izgubljenih 15 + 25 novih)
i spasilo me od vise dobijenih kg samo to sto sam tih par meseci plivala..u bikiniju..
bila sam ko avion :lol:
a kilogrami su se topili tacno onoliko koliko su i nastajali..posle godinu dana bila sam na svom..jedino su mi sesi ostale velike jer iako je dete htelo da sisa samo 4 meseca, ja sam bila svih godinu dana produktivna ko milka..
zato zene mene uzasava kvazi estaradna prica gde majke iz bolnice izlaze direktno na pistu, a sve do jedne cute da su sa carskim imale odmah i liposukciju i plasticnu operaciju..
dajte sebi vreme da zelecite rane, da vratite hormone na mesto, da uzivate u tim kg viska jer su one posledice toga sto je vase telo bilo 9 meseci najbezbedniji sef za ono sto na svetu najvise vredi :heart:

Poslednja izmena:
zato zene mene uzasava kvazi estaradna prica gde majke iz bolnice izlaze direktno na pistu, a sve do jedne cute da su sa carskim imale odmah i liposukciju i plasticnu operaciju..

E bas ovo :aha:
Pogotovo kad vidim kolko se Samatha muci i to ne jer ona hoce, vec zato sto sebe smatram losijom (po izgledu) od neke tamo...
Poenta je voleti se! Bila debela, mrsava, niska, visoka... ne bori se protiv prirode vec samo protiv onoga sto si sam sebe natovio (kao ja :mrgreen:), to je moja parola sad :ok:

E bas ovo :aha:
Pogotovo kad vidim kolko se Samatha muci i to ne jer ona hoce, vec zato sto sebe smatram losijom (po izgledu) od neke tamo...
Poenta je voleti se! Bila debela, mrsava, niska, visoka... ne bori se protiv prirode vec samo protiv onoga sto si sam sebe natovio (kao ja :mrgreen:), to je moja parola sad :ok:

DObro bre :lol: ne mucim se ja ja samo zelim da normalno izgledam, prekipelo mi je sve sada i zelim da budem normalna...
a ne BUCKA :roll:
Ja moram da menjam kompletnu ishranu jer se ja ne hranim zdravo ali uopste i zato se ja gojim
Pre kada sam gladna pojedem cokoladu, opet sam gladna nesto slatko,..i tako 20 godina!

DObro bre :lol: ne mucim se ja ja samo zelim da normalno izgledam, prekipelo mi je sve sada i zelim da budem normalna...
Ja moram da menjam kompletnu ishranu jer se ja ne hranim zdravo ali uopste i zato se ja gojim
Pre kada sam gladna pojedem cokoladu, opet sam gladna nesto slatko,..i tako 20 godina!

shta fali, bolje da ljulja nego da zulja:))

Ne lagi da se ne mucis :zplez: evo ja prva mogu reci da je svaka dijeta mucenje... i ne preterujem :aha:
Samo ti promeni ishranu, ali pusti kg da idu svojim tokom, ne vredi plakati nad tim kolko si skinula, kojim tempom ide itd.
One fazone padanja u nesvest itd. ne podrzavam :roll: promenis ishranu, ne jedes u pogresno vreme, castis se ako ne mozes da izdrzis ponekad i daleko ces dogurati ;)

eto vidis, od pocetka nisi pravilno hranjena..
da zadrzimo rezim dorucak,uzina,rucak,uzina,vecera - ne bi imali ovoliko oscilacija..
telo moze da izdrzi, ali zato mozgu samo na kvarno posalje signal - daj uh najprostije! :lol:
i ti umesto variva i mesa zavrsis sa 100gr cokolade sa kojim telo nisi ni nahranila..
ovo o cemu ovde sve pisemo nije devojke dijeta - to je normalan nacin ishrane!
u fazi dijete samo su nam redukovane neke namirnice, ali posle toga treba da se zadrzi rezim normalne zdrave ishrane - voce, povrce,meso..bez brze i lose hrane..
jedino sto nas ZD zezne na onoj drugoj temi postavljajuci fotke greha iz njene kuhinje..zla ZD,zla.. :mrgreen:

eto vidis, od pocetka nisi pravilno hranjena..
da zadrzimo rezim dorucak,uzina,rucak,uzina,vecera - ne bi imali ovoliko oscilacija..
telo moze da izdrzi, ali zato mozgu samo na kvarno posalje signal - daj uh najprostije! :lol:
i ti umesto variva i mesa zavrsis sa 100gr cokolade sa kojim telo nisi ni nahranila..
ovo o cemu ovde sve pisemo nije devojke dijeta - to je normalan nacin ishrane!
u fazi dijete samo su nam redukovane neke namirnice, ali posle toga treba da se zadrzi rezim normalne zdrave ishrane - voce, povrce,meso..bez brze i lose hrane..
jedino sto nas ZD zezne na onoj drugoj temi postavljajuci fotke greha iz njene kuhinje..zla ZD,zla.. :mrgreen:

U pravu si potpuno, svako ko se vrati na prvobitni nacin ishrane vraca i kilograme...zato kazu da dijete "ne rade".

jq moju majku ne mogu da ubedim d a meni hleb vise ne treba...stalno dobijam komentar "bice ti muka"
A u stvari tezinu u stomaku dobijam tek kad jedem sa hlebom.

Dobro sarma i takve stvari su izuzetak, ali parcence proje resava stvar.

Elem jedno pitanje povodom "vadjenja na hormone"

Hocete da kazete da zaista ne postoji ono sto meni cak i lekari govore...usporen metabolizam...spor puls zbog prosirenog srca, pa se manje trosim...proveri stitnu zlezdu, mozda su hormoni?
Sve je to samo vadjenje?

MIslim imam ja nedostatak volje,u periodu kad se gojim....jer mrsavljenje sa ogromnim trudom ide maltene nikako

sad pecem razene pogacice bez kvasca , sa mlevenim dodacima semenki ( mada nije moralo ) jer vidim da ovo pocinje da mi se previse dopada ( stavim u kesu da odmeknu i nedam nikom :evil: ) i resim problem zamene hleba u sledecih par dana pa onda menjam opet

Samo da objavim ( sto neko rece , u televizor :rotf: )

da su moje naoko ruzne pogacice , palacinkice ili kako vec :think:
toliko bile ukusne i interesantne da ih je moje dete sve komplet maznulo :evil: i posluzilo prijetiljima sa nekim namazima .
Svi odusevljeni :D

epilog --- idem da pravim nove jer sam prestala da kupujem hleb od belog brasna

Naravno da postoji usporen metabolizam, kao i problemi zbog stitne zlezde (kad imas Hasimotoa, to ne pomaze :roll:), hormoni itd. :aha:
Ne verujem u to da se bas svaka osoba "vadi" na svoju kilazu bolestima ili nekim disfunkcijama :aha:
Desi se da budes slab i da ti se jede slatko ili slano ili neka posebna namirnica, ali to ovisi o mnogo faktora, ne verujem da iko moze da objasni zasto je to tako...

pa neće da splasne i kvit! Ni drc! samo 5 kg za 5 meseci... uopšte me više nije briga...ušla sam u 38 konfekciju( malce na stisku...ali zavisi od dana...jedem po ritmu ustaljenom(nema slatkiša i testa)..*** ŠTA još?

boze tol
ja mislim (po onim tvojim slikama) da ti super izgledas
ipak imas i godina, to je cinjenica
a kad imas godina i kad imas malo kila delujes ko iz ausvica
sada izgledas super
ne vidim ja tu nista za skidanje

• Podržavam
Reactions: Tol
U pravu si potpuno, svako ko se vrati na prvobitni nacin ishrane vraca i kilograme...zato kazu da dijete "ne rade".

jq moju majku ne mogu da ubedim d a meni hleb vise ne treba...stalno dobijam komentar "bice ti muka"
A u stvari tezinu u stomaku dobijam tek kad jedem sa hlebom.

Dobro sarma i takve stvari su izuzetak, ali parcence proje resava stvar.

Elem jedno pitanje povodom "vadjenja na hormone"

Hocete da kazete da zaista ne postoji ono sto meni cak i lekari govore...usporen metabolizam...spor puls zbog prosirenog srca, pa se manje trosim...proveri stitnu zlezdu, mozda su hormoni?
Sve je to samo vadjenje?

MIslim imam ja nedostatak volje,u periodu kad se gojim....jer mrsavljenje sa ogromnim trudom ide maltene nikako

ima veze i te kako..
napisano se odnosilo na zdravu populaciju..
hormonalne oscilacije u toku meseca nam zadrzavaju vodu, pa se desi da u dva dana imamo 2-3kg razlike..
ali kad nam dodju ti dani, treba da izbegnemo hranu baziranu na prostim uh koja vezuje vodu za tkiva..i soli naravno..
i onda ce i oscilacije da budu manje..
e sad druga je stvar sto nam za disciplinu treba snaga volje koaj periodicno slabi..
ali na kraju se sve svede na cistu matematiku - koliko unosa, tolika i potrosnja..
sporiji metabilozam - manje kalorija rasporedjenih tako da se u toku dana potrose..
ako Curv sa onoliko kg moze dnevno da opstane sa 1000cal i da poslovno i privatno funkcionise, mogu i svi koji imaju znatno manji visak..

• Podržavam
Reactions: Tol
A ...hormoni

imam clana familije na koju je promena hormonskog balansa bas jako delovala
izostanak menstruacije je nastao zbog stresa
3 meseca
hormonski disbalans
rezultat , 20 kg gore
vec dve godine pokusava to da resi
i zaista i ne jede previse ali problem je resiti hormone
onda je sve lakse
ali igrarije sa tim podesavanjima su beskonacne i ni malo naivne

A ...hormoni

imam clana familije na koju je promena hormonskog balansa bas jako delovala
izostanak menstruacije je nastao zbog stresa
3 meseca
hormonski disbalans
rezultat , 20 kg gore
vec dve godine pokusava to da resi
i zaista i ne jede previse ali problem je resiti hormone
onda je sve lakse
ali igrarije sa tim podesavanjima su beskonacne i ni malo naivne

zivi primer je affro na forumu..
toliko toga je pokusavala da bi skinula kg i nije vredelo..
i dr je uvredila kad joj je rekla da u logorima niko nije bio debeo..
nismo ni svesni koliko je mnogo ono sto mi ne racunamo kao uneto..
i kad bi sabrali kalorije na kraju dana - sigurno bi bilo izmedju 3 - 4000 cal..
a tu je visak od 500 - 1500 dnevno..pa puta dana u godini - i eto caskom 20kg vise..
u takvim situacijama treba samo obratiti paznju na nacin na koji se hrane dijabeticari..
jedan paradajz vise dnevno pravi problem..
pileci file dinstan samo na vodi..mnogi od nas u startu zgrozeni doteraju ukus sa malo putera ili ulja i zaboravimo visak cal..
a telo je na kraju dana nepogresiv digitron..sve sabere i oduzme i ono vise samo doda ;)

Pa evo, da saberem...za dorucak sam pojela 100 gr mladog sira i jedno kuvano jaje

Za rucak planiram sniclu od svinjskog buta na teflonu oko 200 gr i jednu puuunu kasiku pire krompira...i to je sve. Ja ne veceram

E sad
jaje ne moze da bude vise od 100 kalorija, a ni sir jer je mlad i neslan.

Svinjsko meso oko 400 kalorija (neka bude 600 sa malo ulja i sli,,otkud znam) i pire ne moze vise od 200.

znaci 200 dorucak + 800 rucak...to je 1000 kalorija.

Ajde da dodam jednu ili dve mandarinice uz to, negde uzmedju.

E tu meni nista sad nije jasno, ili ja pogresno racunam...ja ispada da jedem oko 1000 -1200 kalorija ili ja grdno gresim

E sad kako to moze da bude puno?

thumb_smileyvault-cute-big-smiley-animated-065.gif

zivi primer je affro na forumu..
toliko toga je pokusavala da bi skinula kg i nije vredelo..
i dr je uvredila kad joj je rekla da u logorima niko nije bio debeo..
nismo ni svesni koliko je mnogo ono sto mi ne racunamo kao uneto..
i kad bi sabrali kalorije na kraju dana - sigurno bi bilo izmedju 3 - 4000 cal..
a tu je visak od 500 - 1500 dnevno..pa puta dana u godini - i eto caskom 20kg vise..
u takvim situacijama treba samo obratiti paznju na nacin na koji se hrane dijabeticari..
jedan paradajz vise dnevno pravi problem..
pileci file dinstan samo na vodi..mnogi od nas u startu zgrozeni doteraju ukus sa malo putera ili ulja i zaboravimo visak cal..
a telo je na kraju dana nepogresiv digitron..sve sabere i oduzme i ono vise samo doda ;)

..bas lepo sto si me uzela za primer i sve je tacno sto si napisala...

..cak ako se neko vrati unazad videce koliko malo sam jela, ali sam se malo i kretala,
pa to malo organizam "prebaci" kao taman i opet nekako slozi to za rezervu...nikako
nisam mrdala...eventualno -2-3kg i to se vrati sto je bio pokazatelj da samo izbacim
vodu i to pomocu lasexa, drugacije nije islo...:(
..tek je tezak fizicki rad, plus puno kretanja izmedju tih obaveza poceo da daje rezultate
i to ne bas brzo kako sam se ja nadala...bilo je tu muke ne vidjene, pa ustajanje nocu
i trazenje po kuci bilo sta sto moze da se pozvace na brzinu, srecom malo toga takvog
je bilo....
..goji nas nase ne kretanje, sadrzaji frizidera, ne mogucnost ili ne dovoljna zelja da odolimo
slatkisima...a to opet zavisi sa kim zivimo u kuci, nije bas lako biti na nekom dijetalnom
rezimu ishrane kad imate u kuci tinejdzere i muzeve koji vas ne podrzavaju, onda je tu i
finansijski momenat jako vazna...mnoge nisu u situaciji na zalost da kuvaju "dva" rucka..
..sve to jeste velika muka...ali mislim kad bi jele sto jedu ostali ukucani, ali mnogo manje
kolicinski i duplirale fizicku aktivnost da bi takodje bilo vidljivih rezultata...

Pa evo, da saberem...za dorucak sam pojela 100 gr mladog sira i jedno kuvano jaje

Za rucak planiram sniclu od svinjskog buta na teflonu oko 200 gr i jednu puuunu kasiku pire krompira...i to je sve. Ja ne veceram

E sad
jaje ne moze da bude vise od 100 kalorija, a ni sir jer je mlad i neslan.

Svinjsko meso oko 400 kalorija (neka bude 600 sa malo ulja i sli,,otkud znam) i pire ne moze vise od 200.

znaci 200 dorucak + 800 rucak...to je 1000 kalorija.

Ajde da dodam jednu ili dve mandarinice uz to, negde uzmedju.

E tu meni nista sad nije jasno, ili ja pogresno racunam...ja ispada da jedem oko 1000 -1200 kalorija ili ja grdno gresim

E sad kako to moze da bude puno?

thumb_smileyvault-cute-big-smiley-animated-065.gif

...Cru ja mislim da nije puno, cak naprotiv...samo ti treba duplo vise vezbica nego trenutno....mozda da se nateras da
sidjes dve stanice ranije kad ides s' posla...posto znam da sada ides na zumbu...a to opet nije svaki dan....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back