Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...Cru ja mislim da nije puno, cak naprotiv...samo ti treba duplo vise vezbica nego trenutno....mozda da se nateras da
sidjes dve stanice ranije kad ides s' posla...posto znam da sada ides na zumbu...a to opet nije svaki dan....

Pa mogla bih da idem peske od voza umesto busom, svaki dan to je dve tri stanice

I na poslu se prijavjujem kad treba da se nose papiri gore dole i po krugu firme (ko da sam pripravnik :lol:) samo da sam u nekom pokretu.
I tamo trcim uz stepenice i niz stepenice (pocela sam na posao da idem u patikama) i svi mi se smeju zbog toga, ali bas me zabole.

ne znam.....moja koleginica me gleda svaki dan i stalno mi govori...pitam se u cemu gresis, jer negde sigurno gresis, cim rezultata nema.

Cru,moraš imati više obroka da bi smršala,kad imaš samo 2 organizam neće da "sarađuje". Slobodno dodaj još 200-300kcal ali imaj 5 manjih obroka i videćeš kako će to bolje ići,znam da deluje glupo da jedeš više a mršaviš ali deluje,i zaboravi na stare navike tipa "ne večeram",ako si na dijeti moraš uvesti i neke nove navike.:bye:

Pa mogla bih da idem peske od voza umesto busom, svaki dan to je dve tri stanice

I na poslu se prijavjujem kad treba da se nose papiri gore dole i po krugu firme (ko da sam pripravnik :lol:) samo da sam u nekom pokretu.
I tamo trcim uz stepenice i niz stepenice (pocela sam na posao da idem u patikama) i svi mi se smeju zbog toga, ali bas me zabole.

ne znam.....moja koleginica me gleda svaki dan i stalno mi govori...pitam se u cemu gresis, jer negde sigurno gresis, cim rezultata nema.

...eto mogla bi da ne ulazis u bus, to bi ti znacilo...a za to sta koleginica kaze za patike, bas te briga, uosalom ponesi neke udobne cipele u kanc.,
pa neka ti tamo stoje, preobuj se ako je potrebno, bas da nekad izgledas "normalno"...pocece da se vide rezultati, ustvari ja sam ti vec rekla da se
vide..ali to niti je dovoljno niti bi trebala tu da stanes...narocito zbog tvojih zglobova kojima moras da olaksas....

Cru,moraš imati više obroka da bi smršala,kad imaš samo 2 organizam neće da "sarađuje". Slobodno dodaj još 200-300kcal ali imaj 5 manjih obroka i videćeš kako će to bolje ići,znam da deluje glupo da jedeš više a mršaviš ali deluje,i zaboravi na stare navike tipa "ne večeram",ako si na dijeti moraš uvesti i neke nove navike.:bye:

Probala sam to mnogo puta, taj rezim me unisti nacisto ...jer ja sto cesce jedem vise mi se jede...i neosetno pocnem da gubim kontrolu.
A tek tada imam napade gladi

Ja imam veliki problem da se zaustavim kad pocnem da jedem. Dva puta dnevno uspem, pet puta, nema sanse

Probala sam to mnogo puta, taj rezim me unisti nacisto ...jer ja sto cesce jedem vise mi se jede...i neosetno pocnem da gubim kontrolu.
A tek tada imam napade gladi

Ja imam veliki problem da se zaustavim kad pocnem da jedem. Dva puta dnevno uspem, pet puta, nema sanse

Ni meni skoro ništa ne uspe iz prve:(,čak sam i cigare ostavljala 2-3 puta:rumenko:ali na kraju sam uspela. ;)
Taj sistem funkcioniše,samo pokušaj ponovo, a ako ne uspe,ti probaj još jednom:ok:,bojim se da ćeš ovim svojim načinom samo još više usporiti metabolizam,a to onda dovodi do zatvora a i mnogih drugih zdravstvenih problema. Pokušaj da napišeš unapred šta jedeš taj dan i samo precrtavš kad pojedeš.Sedni razmisli,pa vidi,možda i imaš dovoljno volje i snage,ko zna.:bye:

Ne slazem se sa ovim jer svako telo ima neki svoj ritam i nesto sto bi jednog ucinilo mrsavijim, mozda drugog nece :aha:
Ako njoj 2 obroka prija, nek jede 2 obroka... mrsace od toga sigurno, jer jede ponekad i par vockica pride :D

Ni meni skoro ništa ne uspe iz prve:(,čak sam i cigare ostavljala 2-3 puta:rumenko:ali na kraju sam uspela. ;)
Taj sistem funkcioniše,samo pokušaj ponovo, a ako ne uspe,ti probaj još jednom:ok:,bojim se da ćeš ovim svojim načinom samo još više usporiti metabolizam,a to onda dovodi do zatvora a i mnogih drugih zdravstvenih problema. Pokušaj da napišeš unapred šta jedeš taj dan i samo precrtavš kad pojedeš.Sedni razmisli,pa vidi,možda i imaš dovoljno volje i snage,ko zna.:bye:

Pa probala sam 6-7 puta.......i svaki put se zavrsilo tako da pocnem da jedem previse i jos dobijem na kilazi, pa se plasim da probam ponovo i poremetim ovo sto sam vec postigla.

Ja drzim dijete godinama, nema sta nisam probala...ne znam, videcu.

Pa probala sam 6-7 puta.......i svaki put se zavrsilo tako da pocnem da jedem previse i jos dobijem na kilazi, pa se plasim da probam ponovo i poremetim ovo sto sam vec postigla.

Ja drzim dijete godinama, nema sta nisam probala...ne znam, videcu.

Ne znam draga šta da ti kažem,verovatno i sama znaš da sve ide iz glave i dok ne promenimo navike i alavost,teško ćemo se izboriti sa viškom.:(

Ma znam ja to, da nemam problem u glavi, ja ne bih dogurala tako daleko...ali to je deo koji mi ne ide, pa onda odustanem...u stilu...sta kad ionako ne mogu da izvedem ono glavno...

Nije bitno, necu vise da vas gnjavim.

Ma znam ja to, da nemam problem u glavi, ja ne bih dogurala tako daleko...ali to je deo koji mi ne ide, pa onda odustanem...u stilu...sta kad ionako ne mogu da izvedem ono glavno...

...ne gnjavis....:zag:

...eto sama si napisala sta je najveci problem, to sto "znas" da ne mozes da izvedes do kraja.....znaci po meni ti treba sebe da ubedis da MOZES...i kad dodjes
u tu fazu da si sigurna u sebe, da ces to moci...videces i sama da ce ici puno laske....

...znas to mu od prilike dodje kao kad das djaku knjigu od 500 strana da procita za lektiru, a on je u startu gurne u stranu jer mu je to "puno" strana pa ne moze...
...mozemo mi sve, a puno toga nismo ni svesni, odustajemo na pola puta iz raznoraznih razloga, gubimo motivaciju....a motivacija je takodje jako bitna,
probaj nadji neki deo garderobe koji bi bas rado obukla, ali ti nikako ne stoji sa tom kilazom..i ne stavljaj ga u orman, nego ga svakodnevno gledaj, i pokusavaj
da obuces....meni je to izmedju ostalog pomoglo....dobro znam da nisu svi "blesavi" kao ja...al' svi imamo to nesto sto moze da nas pokrene sa te ne vidljive
tacke koja nas je tu zakucala i "ne dozvoljava" da mrdnemo dalje....

E kad smo kod komada garderobe

kako sam sinoc popiiiiiiiip..... :evil:
proletos kupim fantasticnu koznu jaknu sa gomilom krzna :zaljubljena:
i sinoc izlazim i kao da je obucem ....prvi put

a ona zategnuta

e sad vise nije u ormanu :mrgreen:, visi po sred sobe da me podseca svaki put kad bacim pogled na nju

pa bitno je, kako nije
vidi, to je kad sve saberes i oduzmes
ipak prosta matematika
dugorocno gledano

to sto ti sad tezina stagnira nema nikakve veze
nastavi unositi toliko koliko unosis ili malo manje/vise
i povecaj nivo aktivnosti
to ti je to

ja sebi dozvolim tu i tamo neku nebulozu
tipa da jedem cvarke tjedan dana
pa onda naredni tjedan
ukinem sve prehrambene perverzije

jedino sto sam skroz izbacila je slatko tipa keks, eurokrem, vocni sokovi
svi, slane grickalice, i tako te nebuloze
kao i mijeko (zato sto mlijeko i keks i ja...to je recept za katastrofu...),
al pichim jogurt i kiselo mlijeko sve u 16...
ne klopam ni salame, pastete...
samo dimljenu govedinu, slaninu, pecenicu, tu i tamo cvarke...:rumenko:
do alkohola mi nije opce stalo...to se samo srezalo odavno...

realno, najveci problem su bili slatkisi
to je sve izbaceno, osim crne cokolade
sto je super jer nju, realno, jedino i volim...:lol:

i kad jedem, jedem skoro sta god ocu
samo ne pojedem dva komada nego jedan ili pola

Poslednja izmena:
pa bitno je, kako nije
vidi, to je kad sve saberes i oduzmes
ipak prosta matematika
dugorocno gledano

to sto ti sad tezina stagnira nema nikave veze
nastavi unositi toliko koliko unosis ili malo manje/vise
i povecaj nivo aktivnosti
i to ti je to

ja sebi dozvolim tu i tamo neku nebulozu
tipa da jedem cvarke tjedan dana
pa onda naredni tjedan
ukinem sve prehrambene perverzije

i kad jedem, jedem skoro sta god ocu
samo ne pojedem dva komada nego jedan ili pola

E vidis ovo sa i ja uvela

Posto su navike cudo, barem kod mene....prvo sam sklonila serpe sa stola, kad jedem kuvano, a ne odmereno unapred kao danas,
jer mi se tada vise jede kad imam hranu na gomili i presla na sistem da sipam pa donesem tanjir za sto.

E sada se trudim i da kad sipam (posto je to kolicina koju sipam automatski godinama), da vratim pola
Jeste da izbrljavim hranu, ali bas me briga.

A akativnost cu da povecam, moram

Treba da nas gnjaviš da bismo i mi mogle tebe da gnjavimo :zper:

Da vam se malo hvalim: Ja sam sinoć bila na jogi i sad opet imam nekakvu upalu mišića. Teško mi je, ali mi je i izazov. Ubedljivo sam najstarija u toj grupi, ali ne zaostajem puno. U nekim vežbama uopšte. Juče je neke devojke ispravljala, a mene nije. Da li sam ja to radila dobro ili me je otpisala jer ja inače nisam u toj grupi, nego samo ove tri nedelje dok radim pre podne. Inače sam u grupi s "babama" i previše mi je lako. Ali kad mi radno vreme odredjuje termin. Uradim ja, pored neizostavnih vežbi za vrat i ledja, i par težih vežbica svako jutro. I to mi je prešlo u naviku. Mnogo je dobro kad steknemo tako neke korisne navike. Eto, već mesecima doručkujem žitarice s voćem i radim te vežbe. Sad (i uvek) mi je cilj da maksimalno smanjim jedenje uveče. To je meni najveća muka.
Uspem lepo da rasporedim više manjih obroka u toku dana, ali onda uveče potpuno izgubim kontrolu i sve pokvarim. Dobro, ajde, ne baš sve. Verovatno bi bilo još gore kad bih i tokom dana pojela više velikih obroka. I uvek može više kretanja.
Malopre sam išla do prodavnice kolima, jer moram i tu vožnju da održavam u kakvoj-takvoj "kondiciji". Obnovila sam je prošle godine, posle 20 godina nevoženja, a sad opet prodje i po nekoliko nedelja da ne sednem u kola. Na posao ne mogu da idem kolima jer je suludo ići u centar Beograda kolima, a ovo do prodavnice mi uglavnom dobro dodje malo kretanja pod opterćenjem, pa se trudim da idem peške. I eto, uvek nešto trpi. Zato ću popodne u drugu prodavnicu peške :). I onda kažu, skupe dijete! Pa naravno da su skupe! :zper: Dok obidjem sve prodavnice da bih se kretala, pa moram da kupim dosta toga da bih imala opterećenje....

Poslednja izmena:
E vidis ovo sa i ja uvela

Posto su navike cudo, barem kod mene....prvo sam sklonila serpe sa stola, kad jedem kuvano, a ne odmereno unapred kao danas,
jer mi se tada vise jede kad imam hranu na gomili i presla na sistem da sipam pa donesem tanjir za sto.

E sada se trudim i da kad sipam (posto je to kolicina koju sipam automatski godinama), da vratim pola
Jeste da izbrljavim hranu, ali bas me briga.

A akativnost cu da povecam, moram

povecaj, al postupno
i ne zivciraj se sto sad stagnira
vec nastavi fino, ko da je sve ide "po planu"
i ici ce...;)

E kad smo kod komada garderobe

kako sam sinoc popiiiiiiiip..... :evil:
proletos kupim fantasticnu koznu jaknu sa gomilom krzna :zaljubljena:
i sinoc izlazim i kao da je obucem ....prvi put

a ona zategnuta

e sad vise nije u ormanu :mrgreen:, visi po sred sobe da me podseca svaki put kad bacim pogled na nju

e tako ja dobila jos jednu vsrtu motivacije :)
Armanijeve Farmerke koje su fenomenalne ali ja ne mogu da ih zakopcam i sada stalno gledam u njih
i cekam da skinem jos 5kg i da udjem u njih :D

eto vidis, od pocetka nisi pravilno hranjena..
da zadrzimo rezim dorucak,uzina,rucak,uzina,vecera - ne bi imali ovoliko oscilacija..
telo moze da izdrzi, ali zato mozgu samo na kvarno posalje signal - daj uh najprostije! :lol:
i ti umesto variva i mesa zavrsis sa 100gr cokolade sa kojim telo nisi ni nahranila..
ovo o cemu ovde sve pisemo nije devojke dijeta - to je normalan nacin ishrane!
u fazi dijete samo su nam redukovane neke namirnice, ali posle toga treba da se zadrzi rezim normalne zdrave ishrane - voce, povrce,meso..bez brze i lose hrane..

:ok: Hvala Veliko....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back