Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bilo bi raznovrsno kad bih imala izbora. odlucila sam da do kraja nedelje guram to, pa cu od ponedeljka malo da promenim i batalim tu tabelu. jedino slatko necu da jedem. hvala svima na savetima:D, ova tema mi je uvek pomagala.
to ti je najpametnije, drzi se umerenosti
a izbegavaj one namirnice stro vec i vrabci znaju da ne valjaju
a jos malo kad beba naraste pa krenes da trcis za njom, oticice i tih 3 kile
msm, te tri kile je nista za zenu koja se tek porodila
malo strpljenja samo i sve ce to doci na svoje

koliko je bre normalno da se ugojiš u trudnoći?

pod jedan, ja bih bila najsrecnija da uspem da zatrudnim, pa podnela bih i 30 kila, ;)))))
hehe
al posto svi mi volimo lepo izgledati, lepo je kad je to do 15 kila, naravno zavisi i od gradje zene, visine...
otprilike najbolje je kad se 'ugojis' oniliko koliko ima beba, plus posteljica, plus plodova voda, pa uvecena materica
naravno pred kraj mnoge zene i malo oteknu od zadrzavanja vode
ali sve preko toga je uglavnom salce koje ne treba ni mami ni bebi
moja mama je pre trudnoce imala 60, na dan porodjaja 66 kila
a mesec dana posle porodjaja spala je na 58...
tako da nema tu pravila...

koliko je bre normalno da se ugojiš u trudnoći?

10 do 12 kg

i to je ono sto je zdravo
sve preko vodi u neku problematiku i za bebu i za mamu

osim ...kao moja prijateljica
koja je jedva cekala da ostane trudna i da jede sve sto joj padne na pamet jer ''kao hrani dvoje'':rotf:

od dana kad je saznala pa sledecih 9 meseci , svaki dan je jela kilo voca ,litar mleka i tone hrane
zavrsila je sa 35 kg viska , jedva su je porodili

sve sto je previse je nezdravo
ali svako ima svoj neki razlog kao opravdanje

10 do 12 kg

i to je ono sto je zdravo
sve preko vodi u neku problematiku i za bebu i za mamu

osim ...kao moja prijateljica
koja je jedva cekala da ostane trudna i da jede sve sto joj padne na pamet jer ''kao hrani dvoje'':rotf:

od dana kad je saznala pa sledecih 9 meseci , svaki dan je jela kilo voca ,litar mleka i tone hrane
zavrsila je sa 35 kg viska , jedva su je porodili

sve sto je previse je nezdravo
ali svako ima svoj neki razlog kao opravdanje

moja drugarica koja je visoka ko ja (180cm) al ima i malo vise kila, mada je i dalje mrsavica, znaci imala je ceo zivot oko 70 kila
dogurala je u trudnoci do stotke :)
ali sada izgleda kao i pre trudnoce, trebalo joj je godinu dana da se bas skroz vrati, mada je vec posle par meseci izfgledala ko avion

...da, a moze i manje..:)
...ja sam se u svakoj trudnoci gojila po 10kg, ali sam u svakoj takodje i povracala cele trudnoce, dok beba ne ozivi svako bozije jutro, a kad ozivi
i kad krenu gorusice svaku boziju noc do samog porodjaja...jela sam vise nego sto sam inace naravno, ali je sve to odlazilo tolikim strasnim mucninama,
a jos sam manje vise lezala jer sam svaku odrzavala.....ne ono striktno lezanje po celi dan, ali poprilicno u odnosu na one koje nose lakse, i nemaju
problema u trudnocama.....
...e sad ko zna koliko bi se ugojila da sam bila bez tih problema...ali mislim da je moje rodjeno dete sampion u gojenju u trudnci cak celih 34kg..katastrofalno,
i ona je odrzavala trudnocu slicno kao ja, samo sto nije imala mucinine, i jela kao sumanuta, nije mogla da podnese ni najmanju glad, a doktorka koja joj je
vodila trudnocu ni pomislila nije da je posavetuje kako da se hrani, na zalost, ja sam bila daleko, i nisam mogla da uticem na sve to.....:(
...sad posle 10 ipo meseci ima jos 3kg viska, lepo izgleda ali koza nije uspela da izdrzi toliko sirenje, pa ima estetskih problema....
...hocu da kazem da je sve individualno, ali da treba da se vodi racuna sta se jede i koliko se jede....pametni lekari, znaju da trudnice stave i na dijete, ako
je prate kako treba zbog njenog zdravlja i zdravlja bebe.....

Ja sam do +9 dogurala i izasla iz bolnice ''kao avion''
866608.gif

e zato sad hocu ovih mojih 3 vise doleeeeee :besna:

Istog Sam misljenja ko phen po Tom pitanju
Ali ako nekom radi tako onda zasto ne
To je ko un dijeta- ako danas smes samo meso pa ne mozes ti toliko mésa da uneses,smuci ti se
Htela Sam da dodam za dnevnik i to da nisam spremna zbog tridnoce da se ugojim 30 kg pa nek Sam 100 puta majka nemajka[/QUOTE]

Jok i ne bi bila spremna, bila bi da već nemaš dete a želiš.....:rtfm:
A ja ni ne znam nikoga ko se u drugoj trudnoci vise ugojio nego u prvoj, valjda druga bude laksa ...nemam pojma...

E Kvinsi ti kao Surviver, samo pirinač...:D
Da ne ponavljam kao ostali...samo mora raznovrsno bez obzira koja koja je namirnica..da nije bas svaki dan isto, moze svaki drugi...

damajante:
A ja ni ne znam nikoga ko se u drugoj trudnoci vise ugojio nego u prvoj

Znaš mene, virtuelno. :D U prvoj 25, u drugoj 30 i neku. Posle prve trudnoće sav višak otišao čas posla. Na detetov prvi rođendan sam imala 10 kg manje mno što sam imala kada sam ostala u drugom stanju, i izgledala kao da sam pobegla iz Aušvica. :( Moja majka je mislila da sam ozbiljno bolesna i samo je očekivala kada ću izdahnuti, i non stop me terala da idem kod lekara. :eek: A ja nisam htela, zato što sam znala da nisam tip mršavice, i da ću lako ja to nadoknaditi.

Posle drugog porođaja i tih 30+, nikada se nisam vratila na svoju devojačku kilažu, iako sam se trudila maksimalno. Posle mi je obolela štitna žlezda, pa sam mršavila i gojila se naizmenično, i sada sam tu gde sam. Nikako ne bih volela da imam devojačku kilažu, jer mi ej to sada malo, a ni da budem kao svinja što sam bila u zimu 2009. kada sam se opasno približavača stotki. :sad2:

Istog Sam misljenja ko phen po Tom pitanju
Ali ako nekom radi tako onda zasto ne
To je ko un dijeta- ako danas smes samo meso pa ne mozes ti toliko mésa da uneses,smuci ti se
Htela Sam da dodam za dnevnik i to da nisam spremna zbog tridnoce da se ugojim 30 kg pa nek Sam 100 puta majka nemajka
ma daj, pa cak sam se i ja ugojila 18 kila u trudnoci..a jela sam sve sto mi padne na pamet:)
posle prve, na sinov prvi rodjendan sam imala kila koliko i pre trudnoce.imala sam 23 godine.
posle druge, na njegov prvi rodjendan sam imala 10 kila vise nego pre trudnoce..:neutral:
godinu dana vrlo kontrolisane ishrane mi je trebalo da se unormalim.
al tad sam imala 33.

:lol:
e odlican onaj kikiriki..:)
Па онда као у оном вицу:
Шефе..да навалимо?!?
Да навалимо!!!!
Шалим се, ОК је, а све док су те семенке пресне можеш се у приличној мери одвалити од истих без страха за линију.
Имаш сјајан баш доручак, комбинација пресног љуштеног сунцокрета+кисели купус.
Ако немаш домаћи КК узми у маркетима ћулумов, није преслан.
Иако је у приципу семе цуње 600 кцал на 100г ипак се сме много појести.
Помало цуње у шаку, па сажваћеш и при крају узмеш купус(ако ти не смета, као некима).
И да те Бог види.

Kako bre moze da se ubrza ovo skidanje kg???????

Dobila sam Armanijeve farmerice i jedva cekam da ih nosim...ali mora sto pre
ovih 6 kg da skinem... a imam jos 47 dana!!!

Kako da ubrzam?? cega vise da se odreknem svega sam se odrekla!!!

Poslednja izmena od moderatora:
Ako se ja dobro secam ...pre par godina sam videla jednu tvoju sliku u profilu .
Ti izgledas ..boliiiiii glava
i nema sanse sa tom gradjom da dobijes anoreksicni izgled .... a sve mi se cini da tome tezis

Nemas ti cega da se odreknes ..... nego svaki put kad prodjes pored ogledala da kazes sebi :

Auuu Samanta , al si ti jedna zgodna zena !!!
Pa onda nastavis dalje ..... da ti ja sad ne pricam , nema smisla jer nisam musko

Postani svesna sebe i svoje licnosti jer to je ONO sto privlaci

Ako se ja dobro secam ...pre par godina sam videla jednu tvoju sliku u profilu .
Ti izgledas ..boliiiiii glava
i nema sanse sa tom gradjom da dobijes anoreksicni izgled .... a sve mi se cini da tome tezis

Nemas ti cega da se odreknes ..... nego svaki put kad prodjes pored ogledala da kazes sebi :

Auuu Samanta , al si ti jedna zgodna zena !!!
Pa onda nastavis dalje ..... da ti ja sad ne pricam , nema smisla jer nisam musko

Postani svesna sebe i svoje licnosti jer to je ONO sto privlaci

Ma ta slika je bre slikana samo do pojasa :) ali hvala draga imam ja viska ali u
butinama i guzi i to mora da se rasi...ja sam gore sitna
imam grudi onako srednje velicine neka 85 i struk mi je 79..kukovi....ne smem ni da napisem...preko 100 :eek:
a niska sam svega 156cm :rida:

...onda Samanta lepo svaki dan, zamotaj taj deo tela gde bi da skines kg, u foliju ili sta vec,
pa ili trci ili nadji neke ovakve stepenice kakve ja imam trenutno....uglavnom dobro se preznoji,
i sici ce to videces.....nije samo stvar u ne jelu..to smo ovde jedno milion puta ispricale....

...onda Samanta lepo svaki dan, zamotaj taj deo tela gde bi da skines kg, u foliju ili sta vec,
pa ili trci ili nadji neke ovakve stepenice kakve ja imam trenutno....uglavnom dobro se preznoji,
i sici ce to videces.....nije samo stvar u ne jelu..to smo ovde jedno milion puta ispricale....

Ma to i radim idem ja na aerobik... ono... :roll:
valjda ce za 47 dana da sidje makar 4

Pa?

Ne mozes imati sad 180 cm
Ne mozes dijetom uticati samo na donji deo a da gornji ostane isti
i onda si opet u problemu .....

ok je sto se trudis , ALI NE PRETERUJ ...... samo sam te htela podsetiti da sve ide IZ GLAVE
( i samo cekam kad ces napisati da si se usput negde srusila od tolikog izgladnjivanja i vezbi )

kako isijavas sebe prema okolini ....tako ce ti biti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back