Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...ti si promenila radno vreme, pa ti se sve promenilo....
...ne mora uvek da bude integralni pirinac, moze i obican, onaj Jasmin koji je Dive pominjala ima tu da se kupi (ja ne znam gde:(), odlican je, meni najukusniji,
brze se spremi....
...u toku skidanja najveceg broja kilograma sam hleb menjala pirincem bilo kojim, nekad sam pravila i sutlijas pa ga zasladivala maltexom dok sam imala
a onda nekim zasladjivacima (znam da nisu bas zdravi )ali mnogo manje ih stavim nego sto bih secera..a nisam ni bila u zemlji tako da nisam ni znala gde
bih kupila nesto slino maltexu...a med ne volim bas nesto narocito kao zamenu za secer...
...mozda neko bareno povece ima onih lepoh smrznutih mixeva, pa samo da obaris i zacinis, to je zacas...

Zdrava i dijtelna ishrana zahteva planiranje i pripremanje. Tu ne može da se jede šta se nadje u kući, ili nešto na brzinu. A teško je i istrčati s posla i kupiti nešto odgovarajuće u prodavnici (naravno, pekare za nas ni ne postoje).
Juče sam dinstala šampinjone i pravila integralni pirinač. Ali sam taj pirinač jutros pojela s voćem umesto ovsa. I mogu vam reći da je za tu namenu ovas mnogo bolji. Mada ja volim i integralni pirinač, ali ne mogu samo njega da jedem. A jedini mi je idealan od žitarica

Zdrava i dijtelna ishrana zahteva planiranje i pripremanje. Tu ne može da se jede šta se nadje u kući, ili nešto na brzinu. A teško je i istrčati s posla i kupiti nešto odgovarajuće u prodavnici (naravno, pekare za nas ni ne postoje).

Ovo je potpuno tacno zato sam ja na dijeti dok sam na godisnjem....a tamo gde radim (a to je na americkom cruise brodu)
sva hrana koja postoji je vestacka i izuzetno goji, voce je uzasno, jedino mislim da zelena salata je ok...
i uglavnom se svi i ugoje na brodu mislim od nas koji radimo tamo...
ali zato su Amerikanci koji su putnici tamo uzasno debeli!! Ali uzasno toliko da nemogu da hodaju!!! :eek:

I zato mi je super da sam na dijeti dok mogu sebi da spremam sta mogu...a kad se vratim na posao
onda cu morati jako da pazim ili da jedem samo salatu :zbunjen:

Vidiš, Samanta, nisam nikad o tome tako razmišljala. Uvek mi je to izgledalo kao interesantan i atraktivan posao, a vidi ti kakav tu problem postoji. Baš je teško onda tamo zdravo se hraniti

Zdravo?? Americka hrana ne moze biti zdrava nikako! Ni voce nema ukus voca, ne mozes da zamislis kako je to...
sargarepa, krompir...bez ukusa...uzasno.... meso jedino ok...i to grilovano ali na silu peceno...
Ne znam...ali tako je ...uvek dodjem sa +5kg viska uzasno :rida:

Ali posao je divan :zaljubljena:
putovanja, mesta, jezik, ljudi ....super je posao :heart:

Poslednja izmena od moderatora:
Zdravo?? Americka hrana ne moze biti zdrava nikako! Ni voce nema ukus voca, ne mozes da zamislis kako je to...
sargarepa, krompir...bez ukusa...uzasno.... meso jedino ok...i to grilovano ali na silu peceno...
Ne znam...ali tako je ...uvek dodjem sa +5kg viska uzasno :rida:

Ali posao je divan :zaljubljena:
putovanja, mesta, jezik, ljudi ....super je posao :heart:

....jaaaaaaaaooooooo Samanta, kako bi ja lako pristala na +5kg, samo da mogu da budem na tom brodu, ni odmor ne bi morali da mi daju, mislim ne bih ga ni trazila u smislu da silazim
sa njega......evo priznajem uzasno ti zavidim na poslu, i pored sve te neukusne i ne zdrave hrane:rumenko::rumenko::rumenko:

Juče sam dinstala šampinjone i pravila integralni pirinač. Ali sam taj pirinač jutros pojela s voćem umesto ovsa. I mogu vam reći da je za tu namenu ovas mnogo bolji. Mada ja volim i integralni pirinač, ali ne mogu samo njega da jedem. A jedini mi je idealan od žitarica

E ovo boldovano je kljuc. Vise puta sam pomenula da je meni od cele dijete to najtezi deo, jer dan ranije moram da spremim i smilsim, i popakujem sve obroke i uzine, smor tezak. Ali jedini nacin, je to.
Grozdje i banane - ako mozes izbegavaj puno je secera, kaloricne i bude glad, bolje kruske, slatke su a nisu kaloricne.
Ja nosim - pirinac, musaku, becarac, belo meso, salatu, grasak...sad mi imamo kuhinju pa ja to podgrejem...
Ako nemas uslova, onda slobodno sendvic (imas Tonus hleb u maxiju, utorkom i petkom dobijaju, stoji gde stoji soja, i ono za dijabeticare, ne kod peciva), pa ta dva parcenceta (ima na kriske hleb bolji je), ubacis malo mladog sira, papriku, popijes jogurt ima znas kako lepo da te drzi dok ne stignes kuci...

....jaaaaaaaaooooooo Samanta, kako bi ja lako pristala na +5kg, samo da mogu da budem na tom brodu, ni odmor ne bi morali da mi daju, mislim ne bih ga ni trazila u smislu da silazim
sa njega......evo priznajem uzasno ti zavidim na poslu, i pored sve te neukusne i ne zdrave hrane:rumenko::rumenko::rumenko:

A dobro svaki posao ima svoje mane i vrline...
dosade ti zahtevni amerikanci uglavnom matorci i davezni matori sa puno love
I samo jedu i jedu i jedu i jedu...uzasno....

A dobro svaki posao ima svoje mane i vrline...
dosade ti zahtevni amerikanci uglavnom matorci i davezni matori sa puno love
I samo jedu i jedu i jedu i jedu...uzasno....

...slazem se, ali meni to izgleda kao divan posao, em volim da putujem, em si stalno negde drugde, em obozavam more,
pa kud ces lepsi posao....i eto malo mastam kako bi kad bi......istrpela bi te smorove americke zarad svog zadovoljstva:D

E ovo boldovano je kljuc. Vise puta sam pomenula da je meni od cele dijete to najtezi deo, jer dan ranije moram da spremim i smilsim, i popakujem sve obroke i uzine, smor tezak. Ali jedini nacin, je to.
Grozdje i banane - ako mozes izbegavaj puno je secera, kaloricne i bude glad, bolje kruske, slatke su a nisu kaloricne.
Ja nosim - pirinac, musaku, becarac, belo meso, salatu, grasak...sad mi imamo kuhinju pa ja to podgrejem...
Ako nemas uslova, onda slobodno sendvic (imas Tonus hleb u maxiju, utorkom i petkom dobijaju, stoji gde stoji soja, i ono za dijabeticare, ne kod peciva), pa ta dva parcenceta (ima na kriske hleb bolji je), ubacis malo mladog sira, papriku, popijes jogurt ima znas kako lepo da te drzi dok ne stignes kuci...

Groždje jedem jer imam svoje.. pa mi baš nešto bezveze da sad kupujem nešto drugo. Nisu to tolike količine 300-400 g dnevno.. a valjda ima još nešto u tom groždju korisno, a ne samo šećer. Meni su inače jabuke i još ponešto (maline !) idealne, ali računam, ješću jabuke celu zimu, pa da iskoristim ovo dok je sezona.
Ja sam pokušala da izbegnem hleb, pa makar on bio i tonus... inače sama pravim hleb, pa ću da napravim kakav hoću.
A sve to što si nabrojala mora da se spremi unapred. A ja sam stalno u nekim vanrednim okolnostima pa nikako da se organizujem. Doduše, još ovu i sledeću nedelju radim pre podne, onda se vraćam na svoj ustaljeni režim - posle podne, pa ću opet morati da pravim novu organizaciju.

Dobronameran savet - smanjite vreme provedeno pred kompjuterom. Ja kad god se nadjem ispred kompa, posle pola sata mi se otvori apetit, a kad ga izbegavam, nista mi se skoro i ne jede...

Jeste! Umesto za komjuter - u šetnju!
Ja juče došla s posla, izdinstala gorepomenute šampinjone, malo jela (nisam smela mngo jer sam išla na jogu) i otišla na jogu. Ona nas tamo izmučila, 2,5 sata je trajalo... došla kući umornaaaaa. A morala sam još da izvučem zimske stvari i dok sam to uradila, samo sam se sručila u krevet, na pamet mi nije palo da nešto jedem.
A da sam sela za kompjuter, ili pred TV... onda bih imala vremena i želju i da jedem.

Dobronameran savet - smanjite vreme provedeno pred kompjuterom. Ja kad god se nadjem ispred kompa, posle pola sata mi se otvori apetit, a kad ga izbegavam, nista mi se skoro i ne jede...

ja mogu satima da sedim za kompom i kada radim nesto za kompom, pa makar visila i na forumu samo, apsolutno zaboravim na sve potrebe, glad, zed, wc...
nije to bas primenjivo na svakoga...

a ja baš volim da grickam dok sam za kompjuterom :(
Odoh da punim paprike za sutra... neće biti baš dijetalne, ali pošto ja nisam neki ljubitelj tih punjenih stvari (osim punjenih tikvica) sigruno neću puno pojesti. A možda za sebe napravim neku sa onim šampinjonima od juče i integralnim pirinčem. Videću, ako ne napunim sve paprike klasičnim filom.

Ja sam kao priprema za Srbiju od sutra do nedelje na klinickoj dijeti :aha: gladovanjeeee... :lol:
Zato sam se jos veceras "castila" Lazanjama od Spanaca :zaljubljena:
IMAG0299.jpg
IMAG0298.jpg

Laku noc drage moje :cao:

a ja baš volim da grickam dok sam za kompjuterom :(
Odoh da punim paprike za sutra... neće biti baš dijetalne, ali pošto ja nisam neki ljubitelj tih punjenih stvari (osim punjenih tikvica) sigruno neću puno pojesti. A možda za sebe napravim neku sa onim šampinjonima od juče i integralnim pirinčem. Videću, ako ne napunim sve paprike klasičnim filom.

...ja sam odusevljenja paprikama punjenim sampinjonima.....isto tako mogu i tikvice i paradaiz....a verovatno bi mogao cak i punjen krompir, samo malo izmenjena masa...mada
se krompir ne racuna u dijetalno povrce ipak bi mogao tako punjen ispecen u rerni, bez ulja i naravno da se jede bez hleba....
...uh sad mi se svasta nesto mota po glavi, samo je sreca sto ja kujnu izbegavam ko najvece zlo, i boravim u njoj samo koliko je nuzno potrebno....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back