Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E da, dr. mi rekla trik kako da zeznem samu sebe povodom slatkisa :mrgreen:
Kupila sam kremu za ruke sa mirisom kokosa :zaljubljena: to cudo zamirise i ja verovali ili ne imam ukus kokosa u ustima... kao da je proslo 5min posto sam pojela Bounty :zcepanje:
Evo sad sam posle moje salate "castila" sebe slatkisem zvan Krema za ruke! :aha:

sa cajem kao i sa kafom ne treba preterivati
voda je najbolja, najobicnija voda, a caj jedna solja do dve na dan
ne vise

Šta znam, meni su savetovali da pijem više zbog čestih problema sa mokraćnim kanalima, i ešerihijom.
I sad mi prešlo u naviku.
A vodu isto pijem, jednu flašu od 0.75 dok sam na poslu, i još jednu za vreme treninga, to mi je ono sigurno.

E da, dr. mi rekla trik kako da zeznem samu sebe povodom slatkisa :mrgreen:
Kupila sam kremu za ruke sa mirisom kokosa :zaljubljena: to cudo zamirise i ja verovali ili ne imam ukus kokosa u ustima... kao da je proslo 5min posto sam pojela Bounty :zcepanje:
Evo sad sam posle moje salate "castila" sebe slatkisem zvan Krema za ruke! :aha:

Ovo mi se dopada,a bez kalorija je,primeniću.:lol:

Šta znam, meni su savetovali da pijem više zbog čestih problema sa mokraćnim kanalima, i ešerihijom.
I sad mi prešlo u naviku.
A vodu isto pijem, jednu flašu od 0.75 dok sam na poslu, i još jednu za vreme treninga, to mi je ono sigurno.

Ja nikako da dođem na litar makar.:(

al ste se raspisali danas... pa stigli do pirea, prelivenog "mašćom" od kobaja.
Kvinsi, vidim da si radila intoleranciju u Analizi, čim ti je tako šareno. Slična nam je lista mesa, i meni je samo ćureće belo idealno... a ne znam gde da ga nabavljam? Srećom meni je dosta vrsta ribe idealno..... Od žitarica samo integralni pirinač. Ja ga volim, ali neću ga voleti ako ga budem jela svaki dan. I isto razne vrste pasulja (čiji baš nisam preterani ljubitelj).

ti si vec treca osoba kojoj je spisak gotovo identican mome. pocinjem da sumnjam da oni to stancaju svima isto:lol:

ti si vec treca osoba kojoj je spisak gotovo identican mome. pocinjem da sumnjam da oni to stancaju svima isto:lol:
Да ли ви које сте ишле на тест интолеранције и добиле резултат имате стварне тегобе када унесете непрепоручену клопу или су вам то ,,нашли", а ви и нисте знали за то ни издалека.
Питам, јер је једна женина колегиница с факса својевремено то одрадила и сва се пренеразила на шта је осетљива, неко се време придржавала препорука, престала и ено је и дан данас чила и весела, а измршавила је пре свега смањењем оброка увече и већом физичком активношћу.

Jedva cekam moju listu ...digla sam dreku jutros i popodne ce valda stici .
Mada , iskreno , najvise me zanima lista voca jer ja ga tamanim i ne biram a ocigledno da negde nesto gresim .
Kao i koliko se razlikuje lista u odnosu na krvnu grupu jer su i tu postojale neke insinuacije da prepisuju , mada me ovi nisu pitali za istu .

@Mrs.Bi

curece belo , ja inace uzimam u Univerexportu ... ima ga na Novom BG i NS ... neznam gde ti je blize

Mada , iskreno , najvise me zanima lista voca jer ja ga tamanim i ne biram a ocigledno da negde nesto gresim .
Kao i koliko se razlikuje lista u odnosu na krvnu grupu jer su i tu postojale neke insinuacije da prepisuju , mada me ovi nisu pitali za istu .

@Mrs.Bi

curece belo , ja inace uzimam u Univerexportu ... ima ga na Novom BG i NS ... neznam gde ti je blize
Воће је толико безазлено да само они који имају стварну реакцију у виду неке алергије треба да га избегавају.

Meni je lista sasvim ok,kad sam tek počinjala mislila sam da je katastrofa,međutim daleko od toga,samo što namirnice koje mi nisu dozvoljene zamenjujem onima koje jesu,a nikad mi ne bi pale na pamet da ih upotrebim da nije intolerancije,npr. umesto pirinča svugde u receptima stavljam proso i odlično je.:klap:
Od 28 vrsta voća koliko je u testu meni su uskraćena 6,uz preporuku,koja se dobija uz test,da se uveče ne jede voće i ne pređe 350gr dnevno,što je sasvim razumljivo ako sva tri glavna obroka jedete bez nekih ograničenja u količini. Takođe se dobija i preporuka šta se čime može zameniti a šta ne.:bye:

Danas mi se posrećilo ili sam omanula sa matematikom :hahaha:,ali pojedo za sad samo 625kcal a lepo i ručala.:klap:
Sad se častim opet pečenom bundevom.:lol:

Poslednja izmena:

Moram da prokomentarisem, iako ce opet ispasti da pljujem nesto sto nisam probala.

Zasto bi te pitali? To je laboratorija, krvna grupa se odredi za par nminuta, izmedju svega ostalog

Nisam strucnjak ali sam gledala kako su mi odredili krvnu grupu u Zavodu za transfuziju....kap krvi pa preko nje kap nekog reagensa i voila...30 sekundi je trajalo :D
Verovatno ti propvere holesterol i trigliceride, secer i hemoglobin, pored te intolerancije

....cao devojke....citam malo sta ste pisale....
....meni nedavno kad sam davala krv da bi mi proverili hormone za stitnu, palo na pamet
da pitam za intoleranciju....samo znam da sam bila sokirana koliko to kosta, mada ako 3 hormona
plus vadjenje krvi kosta 2.100 dinara...onda to verovatno nije puno..al' je meni sve sto mora da se
radi van dz mnogo.....
...i jedino sto sam i sama primetila da mi smeta je beli hleb, nadujem se kao da sam pred porodjajem
pa ga ni ne jedem...ostalo mogu sve samo naravno ne smem, jer ode sva muka u nepovrat...

Stiglooooooooooooooooo
e sad jos samo da proucim
ali na blic gledano , pa ja skoro iskljucivo jedem ono sto nesmem
da ne kazem da sam narucila 20 kg divnog meda jer preko mog jutarnjeg voca stavim svaki dan kasiku meda A NJEGA NESMEEEM :besna:

Ne izgleda strasno i dalje je ostao veliki izbor
postoje promene i nekako sve ima smisla
pa ako se bar resim alergija bice dobro :super:

@Cru

samo ti pljuj , nema veze , nista nije sveto pismo :mrgreen:
nisam ni rekla da cu SIGURNO se pridrzavati
jednostavno nisam taj tip ,
ne podnosim zabrane u nikakvom obliku :D
ali ako se budim natecena sa alergijama i vec na prvi pogled ubodu ono sto sigurno nisu znali da jedem svakodnevno od voca , povrca , vrste ribe , mesa a daju mi opciju zamene , nemam razloga da ne probam
problem je kafa ali ima opcija zamene bez kofeina
ako im to prodje , ostalo je lako
ako mi se ne dopada , picu i dalje tursku

videcemoooo ..... idem da ucim kako se pravi hleb od preostalih dozvoljenih zitarica a bez kvasca

Stiglooooooooooooooooo
e sad jos samo da proucim
ali na blic gledano , pa ja skoro iskljucivo jedem ono sto nesmem
da ne kazem da sam narucila 20 kg divnog meda jer preko mog jutarnjeg voca stavim svaki dan kasiku meda A NJEGA NESMEEEM :besna:

Ne izgleda strasno i dalje je ostao veliki izbor
postoje promene i nekako sve ima smisla
pa ako se bar resim alergija bice dobro :super:

@Cru

samo ti pljuj , nema veze , nista nije sveto pismo :mrgreen:
nisam ni rekla da cu SIGURNO se pridrzavati
jednostavno nisam taj tip ,
ne podnosim zabrane u nikakvom obliku :D
ali ako se budim natecena sa alergijama i vec na prvi pogled ubodu ono sto sigurno nisu znali da jedem svakodnevno od voca , povrca , vrste ribe , mesa a daju mi opciju zamene , nemam razloga da ne probam
problem je kafa ali ima opcija zamene bez kofeina
ako im to prodje , ostalo je lako
ako mi se ne dopada , picu i dalje tursku

videcemoooo ..... idem da ucim kako se pravi hleb od preostalih dozvoljenih zitarica a bez kvasca
Комлов уместо квасца, или како се већ каже ,,директна производња"!

IMAG0268.jpg

Evo i mene :aha: :D
Jesam dembela ali sam vala i vepa, sto kaze suprug :lol:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back