Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo ti recept.. probaj pozu... :lol: dobro necu ovde javno... ukljestice ti se jedan nerv i imaces ishijagu de nesh 6 meseci znati de si. posle toga ima da budes ko leptirica veru mi. ja sam danas ko preporodjen.
jedino zaebano kad naletis na zenku koja voli da musko bude ko stoka da je gnjavi i ostavi bez daha kad se svali na nju :lol:

e ne moze to, ko ce da radi i decu da gaji tih sest meseci..:lol:
i sto se sexas kad ti skodi:mrgreen:

Je li zdravo da se voće jede zajedno s drugim namirnicama? Ja sam pre nekoliko godina na par mesta pročitala da se jede ujutru (tj. pre podne) voće samo i da se ne jede zajedno više vrsta voća već da se pravi razmak od sat-dva, pa se toga pridržavam koliko mogu.
Da se pohvalim, krenula sam ponovo na aerobik :)
Mazala sam juče Afroditinu kremu protiv celulita i sva mi je koža od nje bila crvena i užasno je pekla, kao da gori, nekih pola sata, nisam sigurna da ću je opet koristiti, vratiću se na stari dobri bršljan.

Je li zdravo da se voće jede zajedno s drugim namirnicama?
Воће је, због великог садржаја воде, толико лако сварљиво и нискокалорично(сем сушеног и језграстог воћа), да га је могуће јести увек и малтене после свега, мада ће се неки нутриционисти, из петних жила упирати да докажу супротно.
Ово тврдим из личног искуства и искуства људи које познајем, а они који имају проблема са конзумирањем воћа после ,,редовних" оброка....
Па ја би' рек'о да је то пре до њиховог желуца него до воћа, једноставније, у питању је симптом неког од поремећаја варења.
Ja sam pre nekoliko godina na par mesta pročitala da se jede ujutru (tj. pre podne) voće samo i da se ne jede zajedno više vrsta voća već da se pravi razmak od sat-dva, pa se toga pridržavam koliko mogu.
Нико се не угоји од воћа већ од онога између воћа.
Уосталом наша шака и шаке свих примата управо су се развиле таквим какве су, баш зато што нам је воће било основна храна, бар тамо где смо се као врста и оформили.
Da se pohvalim, krenula sam ponovo na aerobik :)
:klap:
Mazala sam juče Afroditinu kremu protiv celulita i sva mi je koža od nje bila crvena i užasno je pekla, kao da gori, nekih pola sata, nisam sigurna da ću je opet koristiti, vratiću se na stari dobri bršljan.

evo javljam se, živa sam i zdrava i pregurala jedan i po dan
nije mi juče bilo lako, nagli prestanak unošenja veće količine namirnica i unošenje zaista male količine hrane...
sredila sam kuću samo tako:) morala sam nešto da radim...

Kada imas veci visak pametna dijeta ide u tri koraka, prvi korak je izbacivanje vode i to je ono sto Boka radi - taj deo dijete je stetan po organizam pa zato kratko traje ali stvara podlogu za drugi deo koji traje najduze, tj. zavisno od broja kg koji se mora skinuti, u tom periodu se ne bi smelo gubiti vise od 1-1,5kg masti nedeljno jer jedino toliki gubitak telo ne dozivljava kao stres.. Treca faza pocinje kada se dostigne zeljena kilaza i traje od sest meseci do godinu dana, zavisno od toga koliko je coveku potrebno da se adaptira na novi unos kalorija kako bi se sprecio jo-jo...ko je tako gubio kile taj iste nije ni vracao, ko je odradio samo prvu fazu logicno je da su se ne samo vratile vec i pretekle masu sa samog pocetka.

ovo i pokušavam da izvedem...
i odradiću ja tu prvu i drugu fazu kako treba
a kod treće faze nije meni problem novi unos kalorija nego reakcija na stres i velike napore na koje uvek reagujem grickanjem, slatkišima ...

...Poz` svima, i koji skidaju kg, i koji samo svrate na temu...i srecno svima sa skidanjem kg...
Prijavljujem da stagniram sa kg...citavu proslu sedmicu nisam nikako ni vjezbala, ni vodila racuna, nista, nisam bila u stanju ni za sta, i kad sam se izvagala danas, isto...sreca. Nisam se doduse nesto posebno "prejedala", ali sam tu i tamo znala pojesti i nesto slatko, i 1 lepinju...Jedan dan sam citav bila na kupus/krastavci salati, ne zbog dijete, nego mi se prosto samo to jelo...
Danas sam se opet bacila na vjezbanje...
Trenutno se dodatno gnjavim sa sklekovima koje nisam radila ne pamtim...za muske sam truba, pa radim zenske, i stanem u stav za muski, pa se "drzim" koliko mogu...
Eto, znaci za mjesec dana 3 i po kg...licno mi je veeeeliki plus za kuvanje na vodi, jednako ukusno...i sto sam povecala proteine u ishrani koje sam prije unosila neznatno malo...i hljeb koji mi vise ne fali...odredila sam sebi 1 dan sedmicno da mogu i to, pojacacu steper na konto toga, ali ne trazi organizam, pa i ne unosim...
I dobra je stvar sto nemam osjecaj da sam na dijeti, vec da stvarno svjesno mijenjam navike...

Ja danas kupila blender. Sad ću da pravim sokiće i kašice od voća i povrća. Valjda.
Već dosta dugo uredno ujutru jedem ovsene pahuljice sa nekim svežim voćem (ovih dana jagode i višnje) i malo badema.
Primam savete, ideje i recepte kako da obogatim taj obrok.

Imala sam štuku za ručak. Fina, sveža muž juče upecao. Ali sam se posle najela čokolade.:rumenko::dash:
Karakter mi je 0 (i slovima: nula). Znam ja i zašto je to. Nezadovoljstvo zbog previše posla. Osećam se kao zarobljenik ispred ovog kompjutera.
Bar sam ponovo počela da pijem više vode. Jedno vreme sam skoro skroz prestala. Nemam pojma zbog čega.

Pisale ste pre nekog vremena ove puno o zelenom čaju. Čemu on pomaže što se tiče skidanja kilograma? I kad ga je najbolje piti?

Mrs. Bi, evo ja tu pa da ti odg.
Ka jedem pahuljice sa sojinim mlijekom, vise mi prijaju tako...ali 2 kasike. Ili sa kefirom, ako mi se jede "slana varijanta"...nadji sama sebi neki ukus koji ti odgovara, da ti taj dorucak ne bude mucenje, vec stvarno uzivanje, mozes dodati izrendanu jabuku, malo suvih ili svjezih banana, cimet... Kad ti dosade pahuljice, bar ja tako...napravim omlet od bjelanjaka, zacinim ga karijem (koji stavljam u skoro sve), i napravim salatu sta god imam u frizederu, popijem kefir...pecem bez ulja, u tavi kao za palacinke...
Zeleni caj-antioksidant koji poboljsava opste zdravstveno stanje i stiti od tri najveca bauka: ateroskleroze, infarkta i raka.
ka ga pijem popodne, umjesto druge kafe...cini mi se da je Zlotvor(cica :) ) pisala da pravi malo jaci pa ga razblazi poslije vodom i limunom i ohladi...ja ga sad tako pijem, kad mi se ne da cekati da se ohladi...
Nabijane grize savjesti nikud ne vodi, sta fali malo cokolade, ako ti padne secer, ali nastoj da je to bas malo, i ako mozes-potrosi, kalorijski...

Hvala Ergeta, moram priznati da ja u tom svom doručku zaista uzivam. I ja stavljam samo dve kašika pahuljica i prokuvam ih kako je zimus neko ovde predlozio (mozda i ti), pa smo se sve "navukle" na to. Cimet takodje obavezno stavljam. U početku samo uz jabuke, jer sam stalno i pravila sa jabukama dok nije stiglo ovo sezonsko voće, a sad ga stavljam uz sve.
To trošenje kalorija mi na žalost malo teže ide, jer ne mogu da odvojim vreme za neko vežbanje. Mrzim da vežbam sama, a imam nezgodno radno vreme i .... ma da se ne pravdam, loše sam organizovana i lenja. Moram da nadjem nešto što će mi biti zadovoljstvo, a ne mučenje. Imam nekoliko joga vežbica za vrat i kičmu koje obavezno odvežbam svako jutro 10-ak minuta, pa ću uz to dodati još nešto.
Zeleni čaj moram ponovo da uvedem. Toplu ili hladnu varijantu i kombinacije. Ionako ne pijem mnogo kafe, jednu dnevnu, pa mogu lepo čaj.
Ovo mi dodje kao obavezno kad ovde napišem

Ja inace imam jace listove, otkad znam za sebe, i isti su sta god trenirala...jedino kad drasticno smrsam, "smrsaju" i oni... mjerim ih krojacki metrom i "ne rastu" u sirinu...od stepera...poslije 20 min se bas fino pocne zbojiti...poslije 30-40, jos kako...
Sad ih vise trackam brsljan uljem...ne bili se bar malo stanjili, pa vidjecemo... :)

Ja vjezbam, pa batalim i tako u krug...jedino me vadi hodanje, volim da pjesacim i kad god mogu, pravac obliznje brdo... (i poslije se cudim otkud mi fudbalerski listovi :) )...
Inace, stomak i listovi, to su mi 2 kriticne tacke, listovi i ajde de, ali stomak.:confused:
...Bitno je da drzis neki kontinuitet, eto te vjezbe za kicmu sto radis, dobro dodju i za ostalo, jos nesto lagano ubacis sta ti odgovara, i polako...
Steper predlozih onako, jer mozes 2 radnje odjednom, i kod kuce... a ovaj mini nije tezak toliko, i u ruke tegove od 1 kg i "mlatis" koliko mozes, pa povecavas...

Ja danas kupila blender. Sad ću da pravim sokiće i kašice od voća i povrća. Valjda.
Već dosta dugo uredno ujutru jedem ovsene pahuljice sa nekim svežim voćem (ovih dana jagode i višnje) i malo badema.
Primam savete, ideje i recepte kako da obogatim taj obrok.

Imala sam štuku za ručak. Fina, sveža muž juče upecao. Ali sam se posle najela čokolade.:rumenko::dash:
Karakter mi je 0 (i slovima: nula). Znam ja i zašto je to. Nezadovoljstvo zbog previše posla. Osećam se kao zarobljenik ispred ovog kompjutera.
Bar sam ponovo počela da pijem više vode. Jedno vreme sam skoro skroz prestala. Nemam pojma zbog čega.

Pisale ste pre nekog vremena ove puno o zelenom čaju. Čemu on pomaže što se tiče skidanja kilograma? I kad ga je najbolje piti?

Zeleni caj pomaze kod ubrzavanja metabolizma, izbacivanje toksina iz
ogranizma....u mom slicaju i viskove tecnosti...kad savesno svakodnevno pijem
ne treba mi Lasex, koji sam morala da pijem bar jednom u 19 dana da se ne bih
osecala kao nakvasalo testo...konacno sam dosla u fazu da mogu i bez secera
da ga popijem sto je za mene veeeeliki pomak, nekad sam ga pila sa zasladjivacem i tad su bili dobri rezultati, sada bi po meni trebali biti bolji;)

:) samo da se javim i da vam kazem sta meni lepo odrzava kilazu a ne moram da pazim sta jedem....hodam u tone-ups paucam oko 7 km dnevno....idem na posao i nazad....spojila sam lepo i korisno i mogu vam reci da sam extra zadovoljna....brz hod je cudo za figuru....jesam ih platila oko 4000 din ali nosim ih vec drugu sezonu...udobne su i efikasne...

:) samo da se javim i da vam kazem sta meni lepo odrzava kilazu a ne moram da pazim sta jedem....hodam u tone-ups paucam oko 7 km dnevno....idem na posao i nazad....spojila sam lepo i korisno i mogu vam reci da sam extra zadovoljna....brz hod je cudo za figuru....jesam ih platila oko 4000 din ali nosim ih vec drugu sezonu...udobne su i efikasne...

to je sjajno. koliko ti treba vremena da stigneš na posao? Jel to tih 7 km. Tamo i nazad? Ili samo u jednom pravcu?

ja samo da izjavim za televizor da posle dva dana dijete imam 2 kg manje....
i da, znam da je to voda, ali ja se bolje i prijatnije-manje oteklo osećam
idemo dalje:)

bravo boko, šta god da je, 2 kg je 2 kg... i to je odmah podsticaj za dalje...

ja sam se nešto ubedačila zbog posla, ali neće me to navesti da jedem nešto što ne treba. Idem na jogu još verovatno samo ove nedelje, jer od sledeće radim skoro ceo dan, pa neću moći da se uklopim. A ionako neće ni biti preko leta. Već nas jedva ima. Ali ću moje vežbice za vrat i kićmu proširivati još nekim

ujutru kad sam orna i puna energije za 3.5 km mi treba 30 min....vec kad idem nazad treba mi 40 min....i puna kapa....odem jos da prosetam malo po gradu popodne ali to i ne racunam jer znam da je ovo sasvim dovoljno za zdravlje.....usput jos uradim koju vezbicu na poslu da se razgibam i super...volim da sam u snazi.....

ujutru kad sam orna i puna energije za 3.5 km mi treba 30 min....vec kad idem nazad treba mi 40 min....i puna kapa....odem jos da prosetam malo po gradu popodne ali to i ne racunam jer znam da je ovo sasvim dovoljno za zdravlje.....usput jos uradim koju vezbicu na poslu da se razgibam i super...volim da sam u snazi.....
Super, super :ok:

Juce mi rekose da preko leta aerobik ima samo 3 puta nedeljno, pih. Ja moram necim da se okupiram uvece jer me tada uhvati neka glad za kaloricnim i nezdravim namirnicama (npr. palacinkama) pa prosto moram da budem izvan kuce da ne bih jela. I po mogucnosti da ne prolazim pored nekih pekara, standova sa sladoledom i sl.
:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back