Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nisam bi, ništa me ne pitaj : )
zvala sam tu devojku koja drži blizu mene (pošto se promenila instrukotrka), kaže prepuno je, mogu da dodjem, oni se naguraju u sali ali kao ako ponesem svoj sundjer za vežbanje uglavićemo ga negde i onda sam izgubila volju delimično, al nisam odustala, tražim načina da se aktiviram negde, najviše bih volela da to bude joga al ne po svaku cenu : S

ma da, mora da bude prijatno. Najviše mrzim to guranje, pa ništa ne možeš da uradiš, samo vodiš računa da nekog ne udariš, ili neko tebe. A i instruktor treba da stigne da pogleda svakog kako radi i da pomogne i popravi... a ako je puno to ne može.
Ja sam jako zadovoljna šta sve mogu da uradim sada posle skoro 4 meseca joge, što nisam mogla ni da pomislim. Malo po malo telo se navikava na neke položaje, moj kolac u kičmi pupušta.... naravno, ima tu još puno, puno da se radi...

Meni je na jogi super, osecam promenu u organizmu a kao sto neko rece naucila me je da pravilno disem.
Ja polako izbacujem auto gde god mogu i puno pesacim. Ujutro pesacim 15min do metoa i tako i u povratku dok sam ranije to sve kolima. Sad i na jogu idem peske i bas mi prija.
Najvise bi volela da ubacim i bazen u program ali ne stizem. U svakom slucaju vezbajte pa makar i u kuci nije vazno.

..dobar dan dijetalke...
..danas kafa, pa cedjna narandza i lumun...onda dorucak, dva parceta crnog tost hleba sa ribljom pastetom i casa balans jogurta....
..za uzinu jabuka....
..rucak paradaiz corba sa pirincem jedan tanjir..
..ee..vecera ce biti muka, mada ja ni ne moram da veceram bas to..spremam prebranac po zelji, a mozda i ne bi bilo mnogo strasno posto bi ga jela bez hleba i zelena salata...

Pa jel to poridz? Jel to neka varijanta britanskog poridza? Ako jeste ljudi pa to nije onda kasa, mislim jeste ali nisam ja tu smesu imala na umu vec one izjave poznatih uzmite bebi kasice...
ja nikad cula to za bebi kasice :lol: koliko ja znam poridz se kuva i onda mu se dodaju razne druge stvari unutra, vec po ukusu. ne znam kako ostali prave i sta rade, ja moju ovas prelijem jogurtom ili mlekom i stavim cimet bez ikakvog kuvanja,i tako jedem jer ne volim da mi upije puno tecnosti i postane gnjecavo sto se obicno desi u kuvanju. u poslednje vreme kombinujem sa mekinjama.

evo i ja da vam se pridruzim :D
juce sam pocela sa dukanovom dijetom i jutros kad sam se izmerila 3,5 kk manje :rumenko: da li je moguce....nista mi nije jasno....
jela sam za dorucak 2 kuvana jaja za uzinu 2-3 listica sunke za rucak pastrmku pecenu u rerni, za uzinu opet 3-4 listicasunke i za veceru opet pastrmku i pila puuuunoooo vode :D
e sad mi je drugi dan za dorucak sam pojela opet 2 kuvana jaja,za rucak fileti soma peceni ali imam krizu za neku vockicu :rumenko: ali one nesmeju do treca faze neznam sta bih mogla slatko? jel neka od vas drzala ovu dijetu, i jel moze neki savet,koliko je opasna???? :bye:

jedna moja koleginica je drzala i lepo se istopila,sto se tice opasnost nemam pojma ali meni je odbojna ta dijeta,samim tim sto ces poceti da se osecas kao da trunes,od tog teskog osecaja od mesa,a vitamini daju onaj osecaj svezine ne znam kako to da objasnim,ali znam na un dijeti kako sam se osecala iako sam imala pravo na salatu od svezeg povrca
sto se tice slatkisa mozes jesti u neogranicenim kolicinama flanove i sne nokle,naravno sa zasladjivacem umesto secera(moras sama da pravis)
ali to je bas dosta jaja pa ti vidi

sad ispade da te odgovaram,ali ne
samo mislim da je bolje da sa nama naucis da se pravilno hranis,da odolis izazovu i tako
ako mislis da je to dijeta koja ti odgovara samo napred,ali poenta je da posle ne vratis ni kilogram

hvala,ne nisam ni ja za te dijete ali....ovo mi je prvi put u zivotu,sto se tice zdrave hrane i ja sam za to ali sam htela da probam ovo jel ja u sustini obozavam meso pa mi se cinilo primamljivo. vec nekoliko godina imam neki visak 3-4 kg i nikako da ih se resim.....nisam mogla bez peciva i hleba, e a sad sa ovim mesom mogu bez toga. jos danas cu tako a od sutra uvodim i povrce i voce za uzinu a mogu i heljdin hleb po jedno parcence????? hvala vam puno,javljam se sutra...

Drage moje, da vam se pohvalim. Uspevam pomalo da ojačam karakter, čija je slabost glavni krivac za moj višak kg. Sve ja znam šta i koliko treba, ali prosto volim da jedem.
Juče sam odbila uštipak kad me koleginica nudila. A ona baš zapela, Pa uzmi, uzmi, što nećeš? Zašto nećeš da uzmeš?
A danas dolazim na posao, a ono torta na stolu. Neko je od kolega dobio (nije bitno, da ne objašnjavam), pa je isto bilo Uzmi, posluži se, a ja kažem, kasnije ću, moram da požurim da nešto uradim. U medjuvremenu je skloniše u frižider... i nadam se da je neće izvaditi. Ako je izvade, ja ću da izađem dok je ne vrate.

Kod kuće sam za ručak pojela čorbu od povrća, ono smrznuto za minestrone, pa dodala šaku ovsa u zrnu, da se kuva zajedno sa povrćem. Za drugi deo ručka koji sam ponela na posao i malopre pojela, prelila sam kus-kus tom čorbom i dodala gulaš od šampinjona od juče.

sto me nerviraju kod nas ljudi,ako slucajno odbijes hranu katastrofa 3.sv rat,navale pa sta ti je pa uzmi,ne mozes da se odbranis
bravo mrs bi za karakter!znam da nije lako,posebno ako ti se svidja
treba imati u rukavu uvek neki izgovor (samo sto sam jela,alergicna sam na orahe,imam analize sutra ne smem da jedem masno :lol: )
ja sam nocas stigla s inventara u 3h30 tako da danas iako slobodna nisam imala snage da izadjem u sumu,a i imala sam brrrrrdo posla kod kuce
napravila sam kupku s uljem od cvetova narandze,popila zeleni caj i izmasirala se niveom,to je sve od moje danasnje anticelulit akcije

sto me nerviraju kod nas ljudi,ako slucajno odbijes hranu katastrofa 3.sv rat,navale pa sta ti je pa uzmi,ne mozes da se odbranis
bravo mrs bi za karakter!znam da nije lako,posebno ako ti se svidja
Da, pa još ako si u gostima, užas. Ja kad odem kod babe, ako ne pojedem po 3 tanjira hrane za svaki obrok, ona priča okolo kako ništa ne jedem...
Koliko otprilike košta da mi nutricionista uradi nalaz (ili šta već radi), pa da mi sastavi spisak namirnica koje prijaju mom organizmu, a koje ne? Sama nisam u stanju da razlučim.

ja sam ovde u fr isla kod nutricioniste,pa to je uzas
zena me je saslusala,i napisala dijetu (u smislu kontrolisanu ishranu)

za dorucak jedno parce hleba,kuvana sunka ili jaje,jedno voce
za rucak toliko grama ribe,ili belog pileceg,salata od svezeg povrca
za veceru blablablabla

mislim se ko je tebe pustio na lepe oci da prodjes kroz skolu,pa to sam mogla da nadjem u bilo kom broju prakticne zene ili bazara
e jedino pametno sto sam cula je da ako npr jednog dana preteras onda sutradan treba jesti kiselo mleko

Moja drugarica je već jednom pre dve, tri godine išla i dobila dijetu od nutricioniste, fino je smršala, ali izgleda da je sve dž, ako se toga ne pridržavaš stalno...Ja naravno sve znam teoretski, ali ne znam kako praktično to sve da primenim kada smo napravili po 30 kg kulena i kobasica, osušili 10 šunki, toliko pola slanine, napravili 30 kg džigernjača, svaki dan pravim nešto slatko, što za prodaju, što za nas, a ako ne slatko, onda kojekakva testa....I tako....Kada pomislim kakvim sam sve iskušenjima izložena, ukapiram da izgledam odlično. Nažalost, ali tako je.... + volim da jedem nenormalno, i količinski i retke su stvari koje ne volim da jedem, tako da je moj život borba neprestana, sa kilogramima...

Ja ne mogu suštinski da menjam način ishrane, mogu da smanjim obroke, da izbacim koka kolu i slatkiše, i kojekakve grickalice, koje deca tamane uz TV i ovog momenta, i da se tako borim i izgledam makar pristojno. Tako sam počela jesenas, pred svadbu u koju nisam imala šta da obučem, i uspela sam tada da skinem 10 - ak kg, od kojih sam možda 2 vratila u toku zime, ali i dalje mogu da obučem pantalone za koje sam tada mršavila. I u mom slučaju je to zaista uspeh, znajući šta sam sve umesila i pred čim sam sve zažmurila ove zime. Kako se bavim baštovanlukom, i počinje mi sezona, sada ću biti malo više aktivna, i nadam se da ću kilažu zadržati...Volela bih ja još 10 dole, ali ne znam koliko sam sposobna za tako šta...

naravno da jesi!mozes ti to i sad je pravi momenat,s novim vocem i povrcem koji dolazi
a kad dodje sezona L gde ce ti biti kraj
evo sta sam ja npr juce jela na poslu:umesila cabatu isekla jedno parce,stavila unutra izmrvljenu fetu i kolutove paradajza
uzivala sam u tom sendvicu vise nego da sam otisla po pomfrit u mek,a nisam ni bila gladna posle

Evo mene opet da se pohvalim. Nisam uzela tortu ni kasnije kad su koleginice jele... nisu me mnogo ni nudile, jer sam bila jako zauzeta, oči nisam skidala s kompjutera, a još sam stavila slušalice u uši i pažljivo slušala muziku.... :whistling:
Ali nije kraj iskušenjima za večeras. Imam puno da radim pa ću opet ostati do kasno pred kompjuterom.

I mislim da nisam podelila sa vama saznanja koja sam dobila od učiteljice joge. Povede se razgovor o tome kako ne treba jesti posle 8 uveče, a ja kažem, kako da ne jedem, kad ležem u 1-2. Onda me izgrdila što tako kasno ležem, jer to ne valja. U 10 se, kaže probudi neka vatra, pa traži da se gasi, tj. da se jede. Malo karikiram, nismo išle mnogo u detalje, ali ja znam da mi je to večernje jedenje glavni problem. Ja ne mogu baš da se organizujem da ležem u 10, jer tad stižem s posla... Ali mogla bih da probam da ipak ležem ranije.

Moj trening: 30 min bajs ili traka, vezbe za stomak ( razlicite vezbe u serijama, kako kad mogu i koliko mogu) cucnjevi, malo vezbi sa tegovima za ruke i zadnju lozu, i dooobrooo istezanje na kraju. Sat i 15 mi je trening, 3 puta nedeljno. Desi se i dva puta tako a onda presecem sa pilatesom.:)

To je skroz dobar program. Ja sam za sada uvela 40 min kardio i trbusnjake. Istezanje znam da vredi ali za sada sam kratka sa vremenom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back