tara
Buduća legenda
- Poruka
- 35.576
ja bih volela da trčim, ali ne mogu, nemam gde a ni kad, osim da ko svaka prava forumašica ustanem u pet
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sat vremena trcanja u nekom brzem ritmu (ali ne sad ludackom) topi vise, ali i druge stvari u zavisnosti od intenziteta i trajanja. sad za treninge ono aerobik i to, ne znam, i tu moze da zavisi od jednog instruktora i tipa vezbi do drugog. al nije mi jasno sta imas protiv kasa i sto ih stavljas u isti kos sa koktelima i preparatima, kada se radi od zitaricama koje unosis u izvornom obliku, od kojih neke (bar ovas) deluje pozitivno na holesterol, a da ne pricam sto lepo regulise i stolicu onima kojima su se creva raspala od trpanja svega i svacega u organizam. ja ne bih mogla da zamislim da za dorucak jedem nesto jako ili proteinsko jer kad se tako nesto dogodi, organizam mi pati ceo dan posle....efekat treninga se ne vidi striktno u broju potrosenih kalorija...kardio vezbanjem se ubrzava metobolizam i jacaju velike grupe misica. Te grupe "vajaju" telo unistavajuci mogucnost da telo po mrsavljenju izgleda opusteno i mlohavo sto se cesto desava, sa druge strane kardio utice na "jastucice" do kojih se dijetom ne moze doci usled protivljenja organizma. Ukoliko se samo drzi dijeta sa niskim unosom kalorija telo pomisli da ga neko silom izglednjuje, usporava metobolizam, tezi da sacuva sigurnost = salo i efekat moze biti mali unos hrane dok broj konfekcije ne mrda. Najbolje je izgubiti do 300cal na treningu, tesko da je moguce vise od toga, a pojesti 300cal vise u toku dana, tih 300cal iz hrane cemo brze sagoreti jer organizam nastavlja razgradnju masti dva sata nakon treninga, posebno usled tusiranja prohladnom vodom, i na taj nacin istovremeno mrsaviti. Jedino u sta ja verujem je dijeta do 1400cal i trening, na duze staze to je prosto kljuc za vitkost, sve te kase, koktele, preparate, preskakanje obroka, krcanje creva mi ne deluju kao resenje...zapravo to je empirijski dokazano...moja sestra je u jednoj godini usled nekih problema nabacila preko 30 kg sala, sa druge strane moja drugarica od malena ima oko 30kg viska. Sestra uzme pedometar pravi 10 000 koraka dnevno, krene na bazen, svede hranu na 1200cal dnevno, kada vaga stane na par dana ode na 1400cal, sada ima oko 60kg na 172cm, drugarica je neprestano isprobavala neke dijete te sa kupusom, te proteinske, te placeni treneri do kojih ide taxijem...izgubi ona par kg ali nista znacajno...
meni to trcanje ujutru bas ne prija, jer se ja budim od kako ustanem pa do ruckaja bih volela da trčim, ali ne mogu, nemam gde a ni kad, osim da ko svaka prava forumašica ustanem u pet
Izvini, i nemoj da se ljutis ali ja ne verujem u ovo. Ja sam sigurna da mozes da nadjes i mestoja bih volela da trčim, ali ne mogu, nemam gde a ni kad, osim da ko svaka prava forumašica ustanem u pet
Jel ti bese zivis na Vozdovcu?
Izvini, i nemoj da se ljutis ali ja ne verujem u ovo. Ja sam sigurna da mozes da nadjes i mesto
i vreme i bez ustajanja u 5.Jel ti bese zivis na Vozdovcu?
sat vremena trcanja u nekom brzem ritmu (ali ne sad ludackom) topi vise, ali i druge stvari u zavisnosti od intenziteta i trajanja. sad za treninge ono aerobik i to, ne znam, i tu moze da zavisi od jednog instruktora i tipa vezbi do drugog. al nije mi jasno sta imas protiv kasa i sto ih stavljas u isti kos sa koktelima i preparatima, kada se radi od zitaricama koje unosis u izvornom obliku, od kojih neke (bar ovas) deluje pozitivno na holesterol, a da ne pricam sto lepo regulise i stolicu onima kojima su se creva raspala od trpanja svega i svacega u organizam. ja ne bih mogla da zamislim da za dorucak jedem nesto jako ili proteinsko jer kad se tako nesto dogodi, organizam mi pati ceo dan posle.

Mnogo treba da se vezba.
Ne znam koliko imas godina, ali da se ne lazemo, godine takodje cine svoje i sve teze spada to sto smo nabacili. Jos ako smo nagomilali
Trci na traci sa tegicima, ili vrti bajs ali uzbrdo, najpre na blagoj uzbrdici. Daje rezultate.![]()
. U stvari i nemam pojma koliko treba da se utrosi za vreme kardio treninga evo napisala vazdusasta do 300 cal. Ja toliko mogu, i ako to odradim 3x nedeljno i vodim racuna o ishrani kad ce to da se vidi? Ja sam mislila da to sto sipcim na bajsu ne sluzi nicemu. Pocecu da kombinujem sa trakom samo da malo dobijem na kondiciji.pa nisam ja nikakva riba, da bar jesam pa da razumem, nego su oni pacenici i lozane. ebote el treba i ja da dobacujem i urlam svakom tipu u helankama koji protrci pored mene, missim ne razumem![]()

Ceo sat sa 70% snage? Ne vredi ispod 70% snage, onda se sve svodi na pumpanje listova, u tom slucaju bolje je brzo hodati dok se ne stekne kondicija. Ja ne mogu...trcim 10 minuta zagrevanje a nakon toga 2x12, eventualno 2x15minuta zavisi koliko sam utrenirana...ne znam, 60minuta 70% je dosta, bas dosta...mislim da moj otac ne bi mogao toliko...
Ja sam covek za grickanje u prirodnom obliku sa jedne strane, zbog opne...sa druge strane kasa nije obrok, moze biti uzina, dodatak, neka vrsta stimulansa ali mene ziv covek ne ubedi da je moguce da neko pojede kasu i ima osecaj da je pojeo obrok. Mislim u redu je sve to kada covek ima neki kratkorocan cilj tipa zelim da smrsam brzo ali na duze staze ne verujem u tecne obroke, mislim da unos hrane polazi iz glave i da veliki uticaj ima nas subjektivan osecaj da li smo i koliko smo jeli...recimo da li pojesti tri narandze ili popiti sok od tri narandze - licno bih stekla utisak da sam lepo uzinala ako sam iste pojela a ne popila. Sve to sto se ne zvace nosi potencijalni rizik da se coveku smuci i da usled toga izvrsi desant na frizider.
Mnogo treba da se vezba.
Ne znam koliko imas godina, ali da se ne lazemo, godine takodje cine svoje i sve teze spada to sto smo nabacili. Jos ako smo nagomilali
Trci na traci sa tegicima, ili vrti bajs ali uzbrdo, najpre na blagoj uzbrdici. Daje rezultate.![]()
vazdušatsa, sve si u pravu ali kaše nam ne diraj : )
za mene su one otkriće, odlično se najedem za doručak, ne trpim gladna a unesem zdrave namirnice
još samo da se nateram da treniram... može li joga da pomogne u zatezanju?
pa...moj dozivljaj hrane je ocigledno drugaciji od tvog. meni je ovsena kasa odlican dorucak i sasvim me solidno drzi do rucka bez ikakve opasnosti da cu izvrsiti napad na frizider u nekom momentu. ovsenu kasu jedem vec godinama unazad za dorucak i lepo se najedem, prija mi zelucu kao prvi obrok u danu. za uzinu mi je previse, i jednostavno ne ispunjava funkciju moje uzine, i cinjenica da ne treba da je zvaces je za mene samo plus, ali daleko od toga da je tecna,a i naraste kad upije tecnost kojom zalivas. organizam se navikne na onu hranu koju unosimo, i pocne da funkcionise u skladu sa tim. jeste ranije sam mogla i ja za dorucak da pojedem lebac i kobas, il przenice il ne znam ni ja sta, a sad bi me boleo ceo sistem za varenje. i volim kasaste stvari i u drugim obrocima, s tim sto uz to mora za rucak konkretno i da ide nesto jace, npr za rucak mi je skoro pa obavezna corba od povrca pre recimo mesa. neki dan sam bila u pakistanskom restoranu,i oni spremaju hranu na onom sto je slicno puteru, zove se ghee....ja vec dugo ne spremam hranu na ulju, jer jednostavno nema potrebe za vecinu hrane da se zamasti i organizam mi se odvikao od toga. posle me je ceo dan bolela zuc, i to sto sam vecinu sosa ostavilaCeo sat sa 70% snage? Ne vredi ispod 70% snage, onda se sve svodi na pumpanje listova, u tom slucaju bolje je brzo hodati dok se ne stekne kondicija. Ja ne mogu...trcim 10 minuta zagrevanje a nakon toga 2x12, eventualno 2x15minuta zavisi koliko sam utrenirana...ne znam, 60minuta 70% je dosta, bas dosta...mislim da moj otac ne bi mogao toliko...
Ja sam covek za grickanje u prirodnom obliku sa jedne strane, zbog opne...sa druge strane kasa nije obrok, moze biti uzina, dodatak, neka vrsta stimulansa ali mene ziv covek ne ubedi da je moguce da neko pojede kasu i ima osecaj da je pojeo obrok. Mislim u redu je sve to kada covek ima neki kratkorocan cilj tipa zelim da smrsam brzo ali na duze staze ne verujem u tecne obroke, mislim da unos hrane polazi iz glave i da veliki uticaj ima nas subjektivan osecaj da li smo i koliko smo jeli...recimo da li pojesti tri narandze ili popiti sok od tri narandze - licno bih stekla utisak da sam lepo uzinala ako sam iste pojela a ne popila. Sve to sto se ne zvace nosi potencijalni rizik da se coveku smuci i da usled toga izvrsi desant na frizider.
a ranije sam mogla da jedem mnogo jacu hranu, s tim sto mi ne treba to u zivotu, sto zbog holesterola sto zbog kilograma.bar ne nosim biciklisticke ko one muske kuuuurve!jos nosih helanke uffff![]()
Imam blizu 4 banke al jos se zavaravam da su daleko. U stvari i nemam pojma koliko treba da se utrosi za vreme kardio treninga evo napisala vazdusasta do 300 cal. Ja toliko mogu, i ako to odradim 3x nedeljno i vodim racuna o ishrani kad ce to da se vidi? Ja sam mislila da to sto sipcim na bajsu ne sluzi nicemu. Pocecu da kombinujem sa trakom samo da malo dobijem na kondiciji.
bar ne nosim biciklisticke ko one muske kuuuurve!

pa...moj dozivljaj hrane je ocigledno drugaciji od tvog. meni je ovsena kasa odlican dorucak i sasvim me solidno drzi do rucka bez ikakve opasnosti da cu izvrsiti napad na frizider u nekom momentu. ovsenu kasu jedem vec godinama unazad za dorucak i lepo se najedem, prija mi zelucu kao prvi obrok u danu. za uzinu mi je previse, i jednostavno ne ispunjava funkciju moje uzine, i cinjenica da ne treba da je zvaces je za mene samo plus, ali daleko od toga da je tecna,a i naraste kad upije tecnost kojom zalivas. organizam se navikne na onu hranu koju unosimo, i pocne da funkcionise u skladu sa tim. jeste ranije sam mogla i ja za dorucak da pojedem lebac i kobas, il przenice il ne znam ni ja sta, a sad bi me boleo ceo sistem za varenje. i volim kasaste stvari i u drugim obrocima, s tim sto uz to mora za rucak konkretno i da ide nesto jace, npr za rucak mi je skoro pa obavezna corba od povrca pre recimo mesa. neki dan sam bila u pakistanskom restoranu,i oni spremaju hranu na onom sto je slicno puteru, zove se ghee....ja vec dugo ne spremam hranu na ulju, jer jednostavno nema potrebe za vecinu hrane da se zamasti i organizam mi se odvikao od toga. posle me je ceo dan bolela zuc, i to sto sam vecinu sosa ostavilaa ranije sam mogla da jedem mnogo jacu hranu, s tim sto mi ne treba to u zivotu, sto zbog holesterola sto zbog kilograma.
stos e trcanja tice, nemam predstavu da procenim sa koliko posto snage trcim, nisam ni ja krenula da trcim ni iz cega, vec sam pre toga dugo kombinovala druge stvari i ojacavala kolena da bih mogla da iznesem trcanje. meni bar stvara kondiciju i svaki put mogu sve vise da trcim,a pored toga sto se oznojim i ispraznim negativnu energiju,meni je i napravilo dupe ni iz cega i lepo oblikovalo butke. sto se listova tice, prirodno su mi jaki, tako da promena nije bilo.
Pa jel to poridz? Jel to neka varijanta britanskog poridza? Ako jeste ljudi pa to nije onda kasa, mislim jeste ali nisam ja tu smesu imala na umu vec one izjave poznatih uzmite bebi kasice...
Licno doruckujem dva tosta sa sirom, ili humusom i sunkom, ili pastom od lososa, popijem vodu, nakon toga kafu u koju dodam mrvu mleka da mi ne padne tesko na stomak, ako uzmem neku vocku ako ne rucam sa jednim tostom ako sam kuci, nakon toga jedan makijato (iako dusa trazi kapucino), kada se castim dam sebi kocku, dve crne cokolade sa narandzom...popodne zeleni caj, licno pijem Milford zbog koncane spojnice, drugi imaju metalne, pojedem vocku, i oko 19h zavrsavam sa hranom, trudim se da kao pojedem nesto proteinsko, obavezno malu casu jogurta i sta vec ima, kukuruznu sapicu, tunu sa povrcem, sendvic sa tostom, sta god samo da je oko 400cal...tako zivim generalno a castim se (ili zaribam) povremeno...kada zaribam vise ugojim se...naidje mesec dana tova pa mesec dana vodim racuna ali tip sam koji mora da vodi racuna i mislim da u glavi imam kalorijsku tablicu, meni je problem to sto ne mogu lepo da se obucem ako ne pazim na kilazu pa sam zato savladala pravljenje corbe sa kockom za supu i izmiksiranim povrcem bez zaprske i mesa, , tzv. "zuto pile" sa jednim miligramom ulja uz caciki na primer, plavi patlidzan napunjen skusom, tikvice napunjene povrcem i sirom...jer ako mi hrana nije ukusna i ako mi oci krenu u desant na testo koje predstavlja moj objekat zudnje ugasila sam nacisto...

Tara, zar ti još nisi krenula na tu jogu? Kad ikad si pominjala
Meni ta trčanja ne dolaze u obzir. Mislim da bi mi pilates najviše prijao, ali ne mogu da se organizujem jer sam uvek popodne na poslu, do 21 h.