Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.....cao dijetalke...

.....gledala sam malo tog Dukana, ima po nesto zanimljivo, ali oni koji ne vole meso tesko bi to izdrzali...lici na onu mesnu dijetu, ustvari malo je blaza varijanta nje...
.....od tih preparata koji se nude na trzistu, samo sam jednom kiristila Tanana tablete/bombone...nisam bila nezadovoljna, ali sad kad se setim toga nisam ni imala
neke potrebe za njima...Herbalajf je uzasno skup, znam ljude koji ga koriste godinama (cela porodica) oni su i distributeri, hoce li imati kakvih problema kasnije ne
bih znala, oni meni izgledaju zdravo, i mnogo, mnogo mladje nego sto jesu....u cemu je caka ne zna..mada kad procitam ovo gore....iskreno ja se uplasim tih
hemikalija...

...danas, za dorucak kiselo mleko...za rucak ona testenina sa oslicem i tikvicom, samo umesto pavlake cu dodati malo kuvanog paradaiza, promenice sigurno ukus
izvornog recepta..ali ce biti dijetalnije.....veceru nemam pojma sta bih mogla...izmedju obroka cedjena narandja i limun - jabuke....

...inace sto se tice pijenja vode, napredujem..2l svaki dan kako dodjoh do toga ja koja nisam mogla da popijem jednu casu...ne znam ali eto cuda se desavaju...: )

kupi celer Afro
i jabuke
mali celer + jabuka + pola iscijedjenog limuna i eto ti uzine ili lagane vecere ako dodas parcence pilecih grudi npr.

sto se zelenog caja tice; ne bacajte lovu na aromatizirani i/ili u kesicama
najbolji posao radi obican zeleni caj; listici..."gunpowder tipa"... na mjerenje ili u limenkama

Linda, kod vas garant ima oolonga, to trazi i kupi...

http://en.wikipedia.org/wiki/Oolong

kupi celer Afro
i jabuke
mali celer + jabuka + pola iscijedjenog limuna i eto ti uzine ili lagane vecere ako dodas parcence pilecih grudi npr.

najbolji posao radi obican zeleni caj; listici..."gunpowder tipa"... na mjerenje ili u limenkama

....da slazem se za tu pricu oko cajeva, najbolji su ti takozvani rinfuzni cajevi,
ovo u kesicama ni prici im ne moze...inace ima u Uscu mnogo lepih cajeva na
meru..da se raspametis...

...hvala vidis to se ne bih setila...pravicu pa javljam kakav je utisak, nisam do
sada to pravila...

Ne zezaj. Moj hitlerovski fazon je proizasao iz muke koju sam videla da bih dozivela da udjem u bilo koju radnju i kupim BAS ono sto mi se svidja, i da mi pritom to dobro stoji. Smucilo mi se da stalno kombinujem, i da prikrivam..ako kapiras sta hocu da kazem. A kairaju sve one koje imaju ili su imale taj problem.

znam tacno na sta mislis
i da obuces sta zelis,a i kad izgledas dobro i osecas se dobro tu onda dolazi i isvesna samouverenost koju reflektujes,i radost (ja sam jutros u sumi pevala na sav glas dok sam se teglila,i bolelo me doope da l ce neko da me cuje/bilo je nekoliko ranih vezbaca)
kad sam krenula s ovom temom kako sam mrsavila rasla je i moja samouverenost(skoro pa faktor no1 u mom poslu) i kad je pdg dosao posle nekoliko meseci i video me nije mogao da dodje sebi i za vreme razgovora je stalno ponavljao "kako si smrsala,kako si se promenila,kako si samouverena" i ovako me gledao :eek: mislim smesno je ali sve je to povezano

kupi celer Afro
i jabuke

a sto je bolji?ja namerno uzela s ukusom mente,da mi bude lakse da popijem a videla sam i taj u listicima i reko ko ce da se zeza sa talogom,nisam znala da ima razlike u kvalitetu

ima tih u ušću al deru sa cenama, sto grama je od 500 dinara pa naviše ako sam ja dobro razumela (a u 100 gr imaš deset čajeva)

sećam se ja, jer sam htela da kupim 200 grama, i kad sam izračunala sam odustala sam, izašlo je preko
zato sam i pitala devojku koja radi koliko ima u tih 100 gr, kaže da ide 10 gr po šoljici čaja

a sto je bolji?ja namerno uzela s ukusom mente,da mi bude lakse da popijem a videla sam i taj u listicima i reko ko ce da se zeza sa talogom,nisam znala da ima razlike u kvalitetu

zato sto se u filter kesice uglavnom melju grancice i listici losijeg kvaliteta...
kad kupujes caj na mjerenje pogledaj odakle je uvezen, kako izgledaju listici i datum kad je stigao...

ostalo imas na ovim linkovima

http://www.webmd.com/food-recipes/features/health-benefits-of-green-tea
http://www.webmd.com/smoking-cessation/news/20100112/green-tea-may-cut-smokers-lung-cancer-risk

edit; samo da dodam jos nesto;
moj otac ga takodjer pije...od kad mu je dijagnosticiran tumor koji je kasnije uspjesno operativno sklonjen
prije operacije je radovno vadio tumor markere i kad je poceo sa zelenim cajem...nalazi je bio puno bolji...
nakon otprilike mjesec dana...
nastavio je pit i "nuspojave" su vrlo...zanimljive;
tipa nizi holesterol, nizi nivo secera i tako...

sto se ukusa tice zacini ga sama;
npr nacijedi limun/narancu sa malo korice ili dodaj breskvu; isjckanu, skuvanu u mrikrovalnoj i usitnjenu u blenderu/sokovniku...
ja pijem cist; napravim vise, sipam u staklenu flashu i ljeti drzim u frizideru
kad vjezbam napravim slabiji caj, sipam u bocu i pijem umjesto vode...

Poslednja izmena:
sećam se ja, jer sam htela da kupim 200 grama, i kad sam izračunala sam odustala sam, izašlo je preko
zato sam i pitala devojku koja radi koliko ima u tih 100 gr, kaže da ide 10 gr po šoljici čaja

ma, pretjeruje
nema shanse da ide 10 grama...
ide jedna kashika, ako volis jaci caj...
ja pazarim 200 grama i to mi bas potraje;
oko mjesec i pol, a pijem ga dva puta dnevno
+ mi dolaze gosti koji ga takodjer piju...

Upropastih se za vikend..imala goste pa spremila tortu (doduse sa jogurtom,voce) al opet slatkoo je to i onda juce kod drugarice na rodjendan opet parce torte uuhh al sam zato izbacila vecere i danas je vaga pokazala 65 jupii jos 7 kg i ja sam srecnaaa..
Danas doruckovala musli (sama napravila ,psenica,seme lana,ovsene pahuljice,jabuka,kruska sa jogurtom)
rucala 3 kiflice (male domace) sa salatom od paradajza i zeleni caj pola litre
i veceras ne znam sta cu neka supa najverovatnije tj nesto na kasiku...

gde si, Zlotvore, sa tim tvojim lepim i korisnim savetima... Ovo "aromatizovanje" zelenog čaja ti je super. Ja se bila naložila na zeleni čaj s aromom jasmina. Mnogo volim taj miris jasmina, a sam čaj (kao iz pesme Bijelog dugmeta "Hotel motel")
"Hotel motel"

Ni tvoj akcent, ni parfem, ni glas
Ni tvoje ime, nista ne znam
Odvec brzo i hotel i kljuc
Hladna soba i budjenje u osam

Pricaj mi - reci mi bilo sta
Pricaj mi - samo sad ne cuti
Pricaj mi jer tek sam stigao
Bosna Expressom i njena slika sa mnom

Jedna slika, skoro bijela slicica
Miris caja od jasmina
Bijeli konji, ona i ja
I maslacci gore u brdima

Pricam ti o njoj
Pricam ti o njoj - i mada nisam htio
Pricam ti o njoj, ek sam stigao

Hotel - ne podnosim
Hotel - motel mrzim
Hotel, motel i ovu ljubav
Hotel, motel
nigde ne mogu da nadjem, a da ga ne platim nešto basnoslovno. Taj zeleni proizvodi Kirka i koša nešto više od 100 dinara (20 kesica), a nalazila sam ga samo u Maxiju u Delta sitiju. Inače uobičajeno kupujem zeleni s aromom limuna.
Muž mi iz Nemačke doneo kesetinu (250 g) čaja u listićima, (to je tamo jeftino), ali mi je ako stavim malo - slab, ako stavim više - gorak. Tako da ću morati da primenim Zlotvorovu tehniku aromatizovanja. Ponekad se baš razočaram u sebe, kako se sama ne setim tako nečeg.

gde si, Zlotvore, sa tim tvojim lepim i korisnim savetima... Ovo "aromatizovanje" zelenog čaja ti je super. Ja se bila naložila na zeleni čaj s aromom jasmina. Mnogo volim taj miris jasmina, a sam čaj (kao iz pesme Bijelog dugmeta "Hotel motel")
"Hotel motel"

Ni tvoj akcent, ni parfem, ni glas
Ni tvoje ime, nista ne znam
Odvec brzo i hotel i kljuc
Hladna soba i budjenje u osam

Pricaj mi - reci mi bilo sta
Pricaj mi - samo sad ne cuti
Pricaj mi jer tek sam stigao

Jedna slika, skoro bijela slicica
Miris caja od jasmina
Bijeli konji, ona i ja
I maslacci gore u brdima

Pricam ti o njoj
Pricam ti o njoj - i mada nisam htio
Pricam ti o njoj, ek sam stigao

Hotel - ne podnosim
Hotel - motel mrzim
Hotel, motel i ovu ljubav
Hotel, motel
nigde ne mogu da nadjem, a da ga ne platim nešto basnoslovno. Taj zeleni proizvodi Kirka i koša nešto više od 100 dinara (20 kesica), a nalazila sam ga samo u Maxiju u Delta sitiju. Inače uobičajeno kupujem zeleni s aromom limuna.
Muž mi iz Nemačke doneo kesetinu (250 g) čaja u listićima, (to je tamo jeftino), ali mi je ako stavim malo - slab, ako stavim više - gorak. Tako da ću morati da primenim Zlotvorovu tehniku aromatizovanja. Ponekad se baš razočaram u sebe, kako se sama ne setim tako nečeg.

e, za sve to su naribana kora limuna i narance zakon : )))

...efekat treninga se ne vidi striktno u broju potrosenih kalorija...kardio vezbanjem se ubrzava metobolizam i jacaju velike grupe misica. Te grupe "vajaju" telo unistavajuci mogucnost da telo po mrsavljenju izgleda opusteno i mlohavo sto se cesto desava, sa druge strane kardio utice na "jastucice" do kojih se dijetom ne moze doci usled protivljenja organizma. Ukoliko se samo drzi dijeta sa niskim unosom kalorija telo pomisli da ga neko silom izglednjuje, usporava metobolizam, tezi da sacuva sigurnost = salo i efekat moze biti mali unos hrane dok broj konfekcije ne mrda. Najbolje je izgubiti do 300cal na treningu, tesko da je moguce vise od toga, a pojesti 300cal vise u toku dana, tih 300cal iz hrane cemo brze sagoreti jer organizam nastavlja razgradnju masti dva sata nakon treninga, posebno usled tusiranja prohladnom vodom, i na taj nacin istovremeno mrsaviti. Jedino u sta ja verujem je dijeta do 1400cal i trening, na duze staze to je prosto kljuc za vitkost, sve te kase, koktele, preparate, preskakanje obroka, krcanje creva mi ne deluju kao resenje...zapravo to je empirijski dokazano...moja sestra je u jednoj godini usled nekih problema nabacila preko 30 kg sala, sa druge strane moja drugarica od malena ima oko 30kg viska. Sestra uzme pedometar pravi 10 000 koraka dnevno, krene na bazen, svede hranu na 1200cal dnevno, kada vaga stane na par dana ode na 1400cal, sada ima oko 60kg na 172cm, drugarica je neprestano isprobavala neke dijete te sa kupusom, te proteinske, te placeni treneri do kojih ide taxijem...izgubi ona par kg ali nista znacajno...

Mnogo treba da se vezba.:)
Ne znam koliko imas godina, ali da se ne lazemo, godine takodje cine svoje i sve teze spada to sto smo nabacili. Jos ako smo nagomilali:(
Trci na traci sa tegicima, ili vrti bajs ali uzbrdo, najpre na blagoj uzbrdici. Daje rezultate.:)

vazdušatsa, sve si u pravu ali kaše nam ne diraj : )
za mene su one otkriće, odlično se najedem za doručak, ne trpim gladna a unesem zdrave namirnice

još samo da se nateram da treniram... može li joga da pomogne u zatezanju?

Joga je dobra stvar. Ja sam isla jedno vreme ali u kombinaciji sa mojim treningom. Sada sam jogu zamenila pilatesom-vise mi odgovara. Dobra je kombinacija da praktikujes cardio sa jogom. Pa kada ti dosadi da drljas traku ili steper preseces sa yogom. Moram da kazem da sam na jogi naucila da disem sto mi je olaksalo moje trcanje koga se ne odricem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back