Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...dobar dan i od mene...ne slavim ni ja, poklone bi primila kad bi se
nasao neko da poklanja..al' takvih odavno nema....:mrgreen:

...sta je Malteks..ako sam dobro napisala...:confused:

...meni je ovsena kasa odlicna...nego razmisljala sam da sve tako napravim
ali da sipam umesto kiselog mleka jogurt i dodam neko suvo voce ili ono
smrznuto..pa da bude vise u tecnom stanju...da lici na onaj iz prodavnice,
a sigurno bi bio bolj, bar ako nista drugo bio bi bez konzervansa, i sveze
spremljen....:think:

...javicu kakav je moj utisak o tome....:think:

Ma znaš, Afro, kako mi idu na živce oni pametnjakovići što se ovde pojave jednom i nikad više sa tako nekom mudrošću. (Izvini, dolcevita, sad i ti ispade takva, sa tom kašom). E stvarno, jel ti nemaš takvih napada? napolitanke, čokolada, kolači, sendviči, šta god, što se ne sme.
Evo kao ova naša nova drugarica cecikaa. Dobro došla, cecikaa, ti si naš čovek , sa manama i pauzama u karakteru i dijeti :zag:

A, sta sam ja pre par dana napisala. Jednom (lazem, dvaput) smazala pizzu, jela kao da je poslednja, vec mi bilo dosta, ali ne...sve sam smazala, pa mi bilo lose. Pa parce proje (poveliko), 3 pite sa jabukama (da je bilo 5, pojela bih 5), pola tegle dzema od bresaka...:jede:
Gresila sam i ja , daleko od toga da sam svetica... :tajna:
Herbalife mi je najbolja kocnica, racunam kad sam vec toliko novca spi.kala, ima da se koprcam kako znam i umem.
Eh, da je bar tu otac Muerte, pa da me on ''ispovedi'', :rumenka:a ne zenetine... :)

Poslednja izmena:
Affro, malteks imas u prodavnicama zdrave hrane, prodaje se u teglama. To je ekstrakt jecmenog slada. Ja ga nisam probala, ko ce sve to isfinansirati. Herbalife me ukopa.
331.jpg

Poslednja izmena:
Affro,
Malteks ti je ekstrakt jecmenog slada. Ja sam ga kupila prosle god, malu teglicu i jos mi traje.

Evo detaljnije.
Maltex je prirodni proizvod dobijen ekstrakcijom celog zrna ječmenog slada. Bogat je maltozom i predstavlja odličnu, zdravu zamenu za beli šećer. Deluje umirujuće na suv kašalj, olakšava iskašljavanje. Malteks je takođe osnova za pripremanje piva u domaćinstvu i mini pivarama. Odlična je zamena za med i šećer.
sastav:
Maltoza, glukoza, fruktoza, maltotrioza, belančevine, minerali (Na, K, P, Ca, Mg, Fe), vitaminia (kompleks B vitamina, E, provitamin vitamina A)
Ne sadrži aditive i konzervanse. Bez dodatog šećera.
363.jpg

sretan 8. mart, dame moje :heart:

ja se sinoc mjerila, imam 2 kg manje i po 2 cm svugdje, osim oko dupeta, takoreci guze, koja ima 1 cm vishe
moze li mi neko objasniti o cemu se radi?!
Fala za 8.mart sto i tebi isto zelim:)a ovo oko cm... sad ce da ti se javi Poznavalac, a u medjuvremenu ti cestitam na smanjenom obimu celokupnom takoreci osim... pa sad bre imas dupence,sta te briga za taj 1cm!!? A vi ostala devojke, dijetalke silno ste me razocarale:rtfm:pa de vam je bre VOOOOLJA?Citam,ova smazala ovo ova ono,ne mos to tako,nema varanje nego teras do kraja...a onda ovako ko Sofi svecano objavite na Krsti da ste smrsale:D:zper:

....hvala puno devojke pogledacu, predpostavila sam da je nesto "slatko"
ali ne i sta je to....ako toliko dugo traje onda ga treba imati..narocito mi
koje ne mozemo bez slatkisa...ovo je odlicna zameni i rekla bih jako zdrava...

sretan 8. mart, dame moje :heart:

ja se sinoc mjerila, imam 2 kg manje i po 2 cm svugdje, osim oko dupeta, takoreci guze, koja ima 1 cm vishe
moze li mi neko objasniti o cemu se radi?!
Питање тачности мерења.
Само мало више, или ниже мерење обима од претходног, даће ту минорну разлику.
Такође може бити разлог конзумација већих количина пилетине.
Осим тога прави Познаваоци изнад свега цене фигуру девојака и жена, тј онај фини контраст између струка и задњице.
Тако да без панике-бољираш!
Наравно, честитам вам Дан жена и желим вам више права и равноправности у стварном животу и још много тога лепог што ви хоћете, као и виткост којој тежите.
:super::super::super::klap::klap::ok::klap::klap::super::super::super:

Fala za 8.mart sto i tebi isto zelim:)a ovo oko cm... sad ce da ti se javi Poznavalac, a u medjuvremenu ti cestitam na smanjenom obimu celokupnom takoreci osim... pa sad bre imas dupence,sta te briga za taj 1cm!!? A vi ostala devojke, dijetalke silno ste me razocarale:rtfm:pa de vam je bre VOOOOLJA?Citam,ova smazala ovo ova ono,ne mos to tako,nema varanje nego teras do kraja...a onda ovako ko Sofi svecano objavite na Krsti da ste smrsale:D:zper:

ih, da si ti živa i zdrava, koliko smo mi to puta već objavile

Pa se malo opustimo, pa opet. Ti sad ko one klinke, sa svojim instant savetima i načinima.
Pa da smo takvi karakteri ne bismo ni bile ovde, niti bi nam trebala podrška.
A mi u stvari volimo da se družimo ovde

ih, da si ti živa i zdrava, koliko smo mi to puta već objavile

Pa se malo opustimo, pa opet. Ti sad ko one klinke, sa svojim instant savetima i načinima.
Pa da smo takvi karakteri ne bismo ni bile ovde, niti bi nam trebala podrška.
A mi u stvari volimo da se družimo ovde
Aaaaaa...razumela,izvini,ali jacanje volje nije instant savet,cenim da ima dugorocnu primenu...a to sto ste bez karaktera:think:...oces da kazes da sam i ja taka kad sam tu!?:rumenko:A ja sam bre,karakterna i dusevna zemska....i nikad ne bi smazala CELE napolitanke i CELU i jos POLA cokolade kao neki,jer sam karakter sta tu ima da se prica!Al volim da se druzim sa istima ...zato sto nisu ko ja...:lol:

Питање тачности мерења.
Осим тога прави Познаваоци изнад свега цене фигуру девојака и жена, тј онај фини контраст између струка и задњице.
Наравно, честитам вам Дан жена и желим вам више права и равноправности у стварном животу и још много тога лепог што ви хоћете, као и виткост којој тежите.
Daklem brzzzo,svaka cas...vis kako ti sve znas...:mrgreen:

Питање тачности мерења.

Pa mene chudi kako se dosad nisam pretvorila u kokosh. :lol:

A za 8. mart... hvala! :heart:

prije dupander neko dupence, al ajde. :D

ja ovdje popisujem i svoje grijehove i uspjehe :DDD

Pa mene chudi kako se dosad nisam pretvorila u kokosh. :lol:
A za 8. mart... hvala! :heart:
Ма јок, мсм то да ћеш се претворити у кокош, конзумирањем пилетине, квака је у нечем другом.
Данас се на тржишту скоро искључиво могу наћи само пилићи индустријски товљени, а њима се у храну додају антибиотици, који поспешују раст и меснатост животиња,
Не зна се тачан разлог овога али је примећено, тако да се свим товним животињама, а не само пилићима, и када нису болесни дају антибиотици, да на неки начин изазивају стимулацију женских полних хормона, услед чега ви, данашње слављенице, бујате тамо где је то пожељно.
Ово није нека новост, читао сам о томе у листу Praxis veterinaria, отац ми је ветеринар, али ни до данас није откривена веза антибиотика и појачане секреције женских полних хормона и то код оба пола.

Aaaaaa...razumela,izvini,ali jacanje volje nije instant savet,cenim da ima dugorocnu primenu...a to sto ste bez karaktera:think:...oces da kazes da sam i ja taka kad sam tu!?:rumenko:A ja sam bre,karakterna i dusevna zemska....i nikad ne bi smazala CELE napolitanke i CELU i jos POLA cokolade kao neki,jer sam karakter sta tu ima da se prica!Al volim da se druzim sa istima ...zato sto nisu ko ja...:lol:

A, moram da intervenišem. Nisam ni ja pojela CELE napolitanke. Mislim, pakovanje je od 1/2 kg, to čak ni ja ne mogu da savladam. Pojela sam nekoliko, a ne bi trebalo nikoliko. I ja sam dusevna, ostavila sam veći deo deci.
A jačanje volje u 47. godini... ma, zabole me za to.. takva sam kakva sam, dobra sam kome treba da budem.
Kad imam priliku da lepo jedem, ja je ne propuštam (kao danas kod mame na ručku). Nemam ja ni veliki cilj, a pogotovo nije vremenski ograničen. Zadovoljna sam dok se držim na ovome gde sam. Zato sam ja tako opuštena, zdravlje mi nije ugroženo, a nekoliko kg iznad idelnog imam ceo život.
Tako da ja u stvari od svoje 13. godine vodim računa o tome šta i koliko jedem.
Vidim ja da se ti lepo uklapaš ovde, pa treba nas ponekad neko malo i da izgrdi. :zag:

@ Poznavaoče, stvarno zanimljivo objasnjenje. Nisam znala ovo za uticaj antibiotika na ženske hormone i bujanje

A, moram da intervenišem. Nisam ni ja pojela CELE napolitanke. Mislim, pakovanje je od 1/2 kg, to čak ni ja ne mogu da savladam. Pojela sam nekoliko, a ne bi trebalo nikoliko. I ja sam dusevna, ostavila sam veći deo deci.
A jačanje volje u 47. godini... ma, zabole me za to.. takva sam kakva sam, dobra sam kome treba da budem.
Kad imam priliku da lepo jedem, ja je ne propuštam (kao danas kod mame na ručku). Nemam ja ni veliki cilj, a pogotovo nije vremenski ograničen. Zadovoljna sam dok se držim na ovome gde sam. Zato sam ja tako opuštena, zdravlje mi nije ugroženo, a nekoliko kg iznad idelnog imam ceo život.
Tako da ja u stvari od svoje 13. godine vodim računa o tome šta i koliko jedem.
Vidim ja da se ti lepo uklapaš ovde, pa treba nas ponekad neko malo i da izgrdi. :zag:

@ Poznavaoče, stvarno zanimljivo objasnjenje. Nisam znala ovo za uticaj antibiotika na ženske hormone i bujanje
Pa niko normalan ne bi drzao dijetu a da mu zdravlje bude ugrozeno,po meni se ona i drzi da ne bude ugrozeno,a po drugima radi dobre linije izgleda i sl.razlikujemo se u pristupu stvari ocigledno...ja imam mnogo vise godina od tebe i uvek sam nekako imala dobru liniju,kod mene je to malo genetski kod i isto ne propustam da se lepo najedem po svojoj volji,ustvari nisam nikada imala problem sa kilazom... i u citavu pricu sam se ukljucila iz zabave, a mozda i po koji savet...onakodobronamerno bez namere da bilo koga stvarno kritikujem...i vidim ti si ustvari jedna zadovoljna zena,tako i treba:)

Ма јок, мсм то да ћеш се претворити у кокош, конзумирањем пилетине, квака је у нечем другом.
Данас се на тржишту скоро искључиво могу наћи само пилићи индустријски товљени, а њима се у храну додају антибиотици, који поспешују раст и меснатост животиња,
Не зна се тачан разлог овога али је примећено, тако да се свим товним животињама, а не само пилићима, и када нису болесни дају антибиотици, да на неки начин изазивају стимулацију женских полних хормона, услед чега ви, данашње слављенице, бујате тамо где је то пожељно.
Ово није нека новост, читао сам о томе у листу Praxis veterinaria, отац ми је ветеринар, али ни до данас није откривена веза антибиотика и појачане секреције женских полних хормона и то код оба пола.

Hm... interesantno.
Da se chovjek zamisli.

Mogla bih se ja vratiti vegetarijanisanju :D

Meni svi kazu da sam dovoljno smrsala i da ne treba dalje, ali ja sam zacrtala da budem bas... bas vitka i teram dalje. Jos 4 kg i mogu da nakrivim sesir.
U stvari, meni su i pre dijete to govorili. Sad ne znam ko je u pravu, a sigurna sam da ne patim od anoreksije, samo hocu da izgledam kao pre dve godine.

E, evo i mene. Pa srecan vam 8.mart! Okasnila sam sa posla, pao sneg u Atini, samo malo obeleo i to severne delove i citav kolaps u saobracaju.

Bi, moram da te kritikujem, pa zar da ne vidis da sam ja ta koja kuva super posna jela.:eek:Za kaznu cu morati da ti dam neki racept da probas.;)

Oranz, kako to ceo post bez ribe? Sta bi ono: riba se jede na Blagovesti i Cvete, da ne padaju mozda za vreme Velike nedelje? Ja cu poslednju nedelju na vodi

Soffy, bravo za ta dva kg manje, samo tako!:super:

Poznavaoce, htedoh da cujem i tvoje misljenje u vezi soje, mislim ono genetski modifikovana i koliko je zdravo koristiti je u ishrani. Ja je bas i ne obozavam, vise meso zamenjujem pecurkama nego sojom.

Moj program danas:
- 2 parceta prepecenog hleba sa dzemom
- jabuka
- prebranac i zelena salada
-kruska
- krem supa od brokolija
i naravno castila sam se uz kafu 20gr cokolade za kuvanje.:whistling:

E, evo i mene. Pa srecan vam 8.mart! Okasnila sam sa posla, pao sneg u Atini, samo malo obeleo i to severne delove i citav kolaps u saobracaju.

Bi, moram da te kritikujem, pa zar da ne vidis da sam ja ta koja kuva super posna jela.:eek:Za kaznu cu morati da ti dam neki racept da probas.;)

Oranz, kako to ceo post bez ribe? Sta bi ono: riba se jede na Blagovesti i Cvete, da ne padaju mozda za vreme Velike nedelje? Ja cu poslednju nedelju na vodi

Poznavaoce, htedoh da cujem i tvoje misljenje u vezi soje, mislim ono genetski modifikovana i koliko je zdravo koristiti je u ishrani. Ja je bas i ne obozavam, vise meso zamenjujem pecurkama nego sojom.

Moj program danas:
- jabuka
-kruska
- krem supa od brokolija
Соју избегавај током трудноће, као и један период пре трудноће(нпр бар 3 месеца)и током дојења детета.
Познато је да соја неповољно утиче на развој поних органа мушких фетуса и по некима има утицаја на осетљивост плућа и бронхија на алергије.
Ове појаве уочене су углавном у ,,цивилизованом" свету, где преовлађује ГМО соја, док се у ,,заосталим" крајевима, са неГМО сојом, зна само за утицај на полни развој мушких фетуса.
Генерално не треба ти соја у неким великим количинама, поготово јер у Грчкој и немаш другачији тип осим ГМО соје.
Оно што је утешно је да теби соја неће Бог зна колико нашкодити, јер си прва генерација потрошача, али погледај рецимо Амере на шта личе, а они су трећа генерација потрошача и соје и хормонски третираног меса и антибиотицима кљуканих животиња...

Da vidite šta može da nam se desi ako ne budemo mršavi. Malo je duži tekst, pa ću da ga stavim u spojlere
Kažnjena korejska firma zbog pritiska na radnike da oslabe

SEUL - Južnokorejska Nacionalna komisija za ljudska prava je ovih dana okrivila izvesnu domaću kompanija za proizvodnju elektronskih delova za diskriminaciju zaposlenih, jer je vrssila pritisak na svoje gojazne radnike da oslabe.
Dotična kompanija će morati da plati svom bivssem radniku koji ju je tužio Komisiji, kompenzaciju od pet miliona vona (4.480 dolara).
Reč je o neimenovanom istraživaču, starom 31 godinu, koji je posle tromesečnog rada napustio kompaniju jer nije mogao da podnese pritisak da oslabi.
Čim je aprila prossle godine stupio na posao, uvršten je u grupu od pet gojaznih službenika, koja je morala da pohadja fizičke aktivnosti, nadgledan od strane ssefova odeljenja.
U pomenutoj kompaniji se brane da je ta "rekreacija" bila na dobrovoljnoj bazi, ali je Komisija obelodanila i-mejl potpredsednika firme, u kojem su imenovani zaposleni koji nisu uspeli da oslabe.
U tom i-mejlu se nalaže ssefovima da nastave da nadgledaju napore gojaznih da oslabe, a od samih "buckastih" službenika se zahteva da unapred napissu ostavke za slučaj da ne ostvare zacrtani gubitak kilograma.
Od gojaznih radnika je takodje traženo da idu na lekarski pregled i dostave razloge, ukoliko bi propustili da tri puta dnevno džogiraju.

Соју избегавај током трудноће, као и један период пре трудноће(нпр бар 3 месеца)и током дојења детета.
Познато је да соја неповољно утиче на развој поних органа мушких фетуса и по некима има утицаја на осетљивост плућа и бронхија на алергије.
Ове појаве уочене су углавном у ,,цивилизованом" свету, где преовлађује ГМО соја, док се у ,,заосталим" крајевима, са неГМО сојом, зна само за утицај на полни развој мушких фетуса.
Генерално не треба ти соја у неким великим количинама, поготово јер у Грчкој и немаш другачији тип осим ГМО соје.
Оно што је утешно је да теби соја неће Бог зна колико нашкодити, јер си прва генерација потрошача, али погледај рецимо Амере на шта личе, а они су трећа генерација потрошача и соје и хормонски третираног меса и антибиотицима кљуканих животиња...

Hvala ti na odgovoru.:)
Meni licno soja kao soja nije nikakav problem posto je ne koristim ali sta sa njenim derivatima, oni su prakticno svuda tako da je nemoguce izbeci ih (u hlebu,cokoladama, bombonama,decijoj hrani pa i u lekovima...) Na primer ja koristim u toku posta sojino mleko i sir od soje a cula sam da to isto mleko sadrzi veliku kolicinu aluminijuma...
Neko ce sada da kaze da je sve danas zatrovano ali ja se trudim, koliko mogu da kupujem organske proizvode i da idem na pijacu sa organskim vocem i povrcem. Naravno ni tu mi niko ne garantuje...

Moj program danas:
- jabuka
-kruska
- krem supa od brokolija
cao,Filotea za ribu sam rekla uopsteno ne racunajuci nekoliko puta kada je dozvoljena da se jede!Ovaj post je stroziji od Bozicnog u kome je dozvoljena riba mislim moze cesce da se jede!:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back