Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo, lepo, jel i dalje uzimaš šejk? Jesi uzela neki novi ukus? Znam da si bila oduševljena čokoladom. Ja sam i dalje na kapućinu, ali sam potpuno nedisciplinovana mimo toga. Ali, tešim se da bar nisam povećala težinu. I kad će više nokti da mi se poboljšaju. Morala sam da ih odsečem do panja, koliko se kidaju i listaju. Moj organizam izgleda sporo reaguje na sve.
Узмеш 50 до 100 грама пшенице, раслојиш их у слој дебљине једног зрна у некој широкој посуди са равним дном и прелијеш водом да тек, тек огрезне. Оставиш на собној температури,све док клице не нарасту до дужине од једне трећине до половине дужине зрна пшенице (око 36 до 48 сати на око 20 целзијуса), на крају их испереш у цедки, и поједеш са мало меда, или парчићима јабуке, или банане...
Саме клице баш и нису бајковитог укуса,(бар мени) али су у комбинацији прва лига и то може бити комплетан оброк, јер дуго држи ситост. За мање од две недеље нокти ће бити сасвим ок, а чак ће се и , ко има, напукле пете и оне санирати.
Куповне клице које су стерилисане, неће помоћи, док ове које направиш треба да узимаш сваки дан и наравно сукцесивно их и спремаш сваки дан.

Bravo devojke, krenulo žestoko prolećno spremanje!!!!
Kod mene stvari trenutno stoje ovako: kilaža ista, nisam ništa dobila od onih -9.
E sad, ja bih još naniže...
Preduslovi: treba da se sredi vreme, da prestanem da radim kao manijak po 12 sati dnevno i da imam bar malo parica
sad normalno jedem, ali nemam para za gluposti i slatkiše pa se ne gojim, a radim ubitačnim tempom, pa iako ne treniram nište, bar 20 puta dnevno ustrčim i strčim niz stepenice-ne umem to polako

Danas u "Blic ženi" ima ona mesečeva dijeta, sa sve svim datumima i tačnim vremenom kad se drži post. Jel neko držao tu dijet, u glavi mi je da ste pisale o tome, ali ne sećam se ko...
ajde malo, iskustva, dobra, loša...meni se to čini ok, ne jedeš 24 sata, a mesec definitivno utiče na ljude, posebno na žene, posebno ne mene raka;)

Ja sam i to probala. Izgleda da nema dijete koju ja nisam probala (osim Etkinsonove), ali sam antireklama za sve. Na mene uopšte nisu uticale mesečeve mene. A videla sam ženu koja je oslabila 16 kg za 6 ili 8 meseci, ne znam tačno. Inače imaju u crkvenom kalendaru označene te mesečeve mene. A dijeta je super zbog toga što ni o čemu ne moraš da razmišljaš, samo taj jedan dan nedeljno ne jedeš. Ali moje iskustvo je opet da to nije dovoljno. I da treba i ostalim danima jesti malo i, kako se ono sad moderno kaže, uravnoteženo...

Узмеш 50 до 100 грама пшенице, раслојиш их у слој дебљине једног зрна у некој широкој посуди са равним дном и прелијеш водом да тек, тек огрезне. Оставиш на собној температури,све док клице не нарасту до дужине од једне трећине до половине дужине зрна пшенице (око 36 до 48 сати на око 20 целзијуса), на крају их испереш у цедки, и поједеш са мало меда, или парчићима јабуке, или банане...
Саме клице баш и нису бајковитог укуса,(бар мени) али су у комбинацији прва лига и то може бити комплетан оброк, јер дуго држи ситост. За мање од две недеље нокти ће бити сасвим ок, а чак ће се и , ко има, напукле пете и оне санирати.
Куповне клице које су стерилисане, неће помоћи, док ове које направиш треба да узимаш сваки дан и наравно сукцесивно их и спремаш сваки дан.

Ej, pravila sam ja te klice i mnogo su mi se svidele. Ja sam to sve to onako samo pogrickala, sve sa onim korenčićima. Kaži mi samo, ima li neka preporučljiva dnevna količina. Tih 50 - 100 g koliko treba da traju?

Ej, pravila sam ja te klice i mnogo su mi se svidele. Ja sam to sve to onako samo pogrickala, sve sa onim korenčićima. Kaži mi samo, ima li neka preporučljiva dnevna količina. Tih 50 - 100 g koliko treba da traju?
Па пошто теби треба да се опораве нокти, онда направи 100г и то мерено на почетку, као сува пшеница.
Са две осредње јабуке и тих, када се ,,напију" воде око 150г пшенице то је леп оброк, а у калоријском смислу око 400-500 калорија, што је између четвртине и петине дневних потреба.
Једино што се клице морају добро сажвакати, али ништа није савршено.:ok:

Bravo devojke, krenulo žestoko prolećno spremanje!!!!
Kod mene stvari trenutno stoje ovako: kilaža ista, nisam ništa dobila od onih -9.
E sad, ja bih još naniže...
Preduslovi: treba da se sredi vreme, da prestanem da radim kao manijak po 12 sati dnevno i da imam bar malo parica
sad normalno jedem, ali nemam para za gluposti i slatkiše pa se ne gojim, a radim ubitačnim tempom, pa iako ne treniram nište, bar 20 puta dnevno ustrčim i strčim niz stepenice-ne umem to polako

Danas u "Blic ženi" ima ona mesečeva dijeta, sa sve svim datumima i tačnim vremenom kad se drži post. Jel neko držao tu dijet, u glavi mi je da ste pisale o tome, ali ne sećam se ko...
ajde malo, iskustva, dobra, loša...meni se to čini ok, ne jedeš 24 sata, a mesec definitivno utiče na ljude, posebno na žene, posebno ne mene raka;)

Mene je totalno zbunila ta lista danas u Blic zeni, posto ima mesecno 4 mene,
a ja sam cula da se ide po crkvenom kalendaru (tu su takodje zapisane meseceve mene) :think:

Mr.Bi
jel to proteinski sejk sto pijes?

Poslednja izmena:
ah,da koliko znam ide raspored dana na odrzavanju ovako-proteinski dan,skrob,skrob,proteinski dan,uh dan,vocni dan..dakle ciklus je po 6 dana,pa onda 4x6 ciklusa pa onda vodeni dan..i tako sve dok ne istekne 90 dana..ali mi nije jasno sta se i kako jede..mislim da nisam upucena bas...

na mom prastarom, požutelom papiru sa un dijetom piše da se u naredna tri meseca jede normalno, samo je voće za doručak i ako u tom periodu izgubiš još 3kg, onda je došlo do promene metabolizma, ako ne, dijeta se može ponovoti posle pauze od 3 meseca.

draga Affrodita sta cu kad moram,tu nema hoces-neces..mora se ..ako ne zelim da budem nesrecna i nezadovoljna sobom,onda moram..a iako sam gladna daleko sam srecnija i veselija kad drzim dijetu nego kada se prezderem.Zato jer znam da cinim pravu stvar za sebe i ljude koji me vole..

draga Affrodita sta cu kad moram,tu nema hoces-neces..mora se ..ako ne zelim da budem nesrecna i nezadovoljna sobom,onda moram..a iako sam gladna daleko sam srecnija i veselija kad drzim dijetu nego kada se prezderem.Zato jer znam da cinim pravu stvar za sebe i ljude koji me vole..

...a, moram i ja, i mucim se veeeec dugo vremena, ali ne mogu da drzim te
vase dijete, prosto sam cim znam da nesto ne smem i da mi je zabranjeno,
jos vise gladna....i ne mogu da se kontrolisem, odmah mi padne secer,
vrti mi se u glavi..strasno....i lakse mi da srcem corbice od povrca i svasta
nesto tako lagano..bez da sam na striktnoj zabrani, sta smem, a sta ne...
..valjda je to sve u glavi..a i godine su vrlo bitna stavka.....:(

ah,da koliko znam ide raspored dana na odrzavanju ovako-proteinski dan,skrob,skrob,proteinski dan,uh dan,vocni dan..dakle ciklus je po 6 dana,pa onda 4x6 ciklusa pa onda vodeni dan..i tako sve dok ne istekne 90 dana..ali mi nije jasno sta se i kako jede..mislim da nisam upucena bas...

1.dan-proteinski
2,dan-skrobni
3. dan ugljeno hidratni
4.dan voćni

vodeni dan se drži jednom mesečno, posle voćnog, a pre proteinskog( ali ja taj nikad nisam držala)
kao i zasvaku dijetu i za ovu ima i pozitivnih i negativnih mišljenja
meni prija i vraćam joj se
volim raznovrsnost hrane u njoj, kad se nečeg zaželim znam da ču moći to da pojedem za par dana.
pitaj šta te interesuje, a imaš i na onom sajtu dijete.com

a ja sam cula da se ide po crkvenom kalendaru (tu su takodje zapisane meseceve mene) :think:

Mr.Bi
Месечеве мене су ти увек и свуда исте за исти временски термин.
А имаш:
Уштап или млад Месец тј нема га.
Прва четврт, тј осветљена само једна половина.
Пун месец, осветљен пун круг.
Последња четврт, осветљена она друга половина, супротна од половине у првој четврти.
Дакле можеш да очиташ мене у новинама, у ц. календару или, рецимо, у Астрономском магазину, и увек ће бити исти датум.

...a, moram i ja, i mucim se veeeec dugo vremena, ali ne mogu da drzim te
vase dijete, prosto sam cim znam da nesto ne smem i da mi je zabranjeno,
jos vise gladna....i ne mogu da se kontrolisem, odmah mi padne secer,
vrti mi se u glavi..strasno....i lakse mi da srcem corbice od povrca i svasta
nesto tako lagano..bez da sam na striktnoj zabrani, sta smem, a sta ne...
..valjda je to sve u glavi..a i godine su vrlo bitna stavka.....:(

;) a uspecemo mi to svaka na svoj nacin..:) sigurna sam..ja sam Ovan pa valjda volim to vojnicko striktno zabrane i disciplina..ali sam podznak Vaga pa volim da zderem:lol:

Mr.Bi

pa i ima četiri mene mesečno-mlad mesec, prva četvrt, pun mesec, poslednja četvrt i kad nema meseca(ne mogu da se setim kako se ta zove)
a možeš i po crkvenom kalendaru-trebalo bi da je to isto, ne mogu valjda da izmisle kad su mene

Poznavalac
Da, ali ja sam mislila da je to samo jednom mesecno :rumenko:
Не, Месец се око Земље окрене, тј ,,испуца" све четири мене за 27 дана и 7 сати, тако да рачунај да ти је једна мена око 7 дана што је укупно 28 дана и може се сматрати лепом апроксимацијом.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back