Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne. Koristim nekad zuti nekad beli secer, kad koji imam.
Мало да вас разочарам о шећерима.
Жути је исто што и бели, само са до 2% примеса, а смеђи, опет исто што и бели, али са до 4% примеса.Ако бели , који се иначе зове сахароза и може се добити од ш. репе или ш. трске(а иначе онако одокативно, без хемијске анализе не можете знати јел репин или трскин, верујте ми)означимо као шећер са слашћу 100, онда ће рецимо глукоза имати сласт око 80, а фруктоза око 130, при чему је увек у питању иста количина шећера, нпр кафена кашичица од по 5г.
Такође сви ће имати исту калоријску вредност од по 4 калорије по граму.

....caoooo....

....ja popola nes...pa onaj balans sa zitaricama i suvom kajsijom, mnogo
mi se dopada...puno sam hodala pre podne...za rucak imam one testenine
sa pecurkama...a za veceru pojma nemam sta cu....:confused:

Мало да вас разочарам о шећерима.
Жути је исто што и бели, само са до 2% примеса, а смеђи, опет исто што и бели, али са до 4% примеса.Ако бели , који се иначе зове сахароза и може се добити од ш. репе или ш. трске(а иначе онако одокативно, без хемијске анализе не можете знати јел репин или трскин, верујте ми)означимо као шећер са слашћу 100, онда ће рецимо глукоза имати сласт око 80, а фруктоза око 130, при чему је увек у питању иста количина шећера, нпр кафена кашичица од по 5г.
Такође сви ће имати исту калоријску вредност од по 4 калорије по граму.

Nisam bas najbolje razumela ovo o primesama :rumenko: al nema veze :lol: Ja vise volim zuti, ali je dosta poskupeo.

Inace, nekad koristim i Malteks (sto je pomenila dolce vita), samo mislim da i on ima isto kalorija koliko i belii/ili zuti :think:

Affro

ja pokusala da nadjem na sta kuvate danas taj recept sa testeninama i pecurkama ali nisam uspela.
Kad nadjes vremena napisi recept, nista hitno.

Ja cu sad da przim kajganu :mrgreen: sa mrvicom ulja, inace je samo tako i volim, ne volEm masno

Poslednja izmena:
....caoooo....

....ja popola nes...pa onaj balans sa zitaricama i suvom kajsijom, mnogo
mi se dopada
...puno sam hodala pre podne...za rucak imam one testenine
sa pecurkama...a za veceru pojma nemam sta cu....:confused:

I meni je super taj balans. Pa u njega razmutim onaj herbalajf šejk, raspametim se koliko je dobro.

Inače, nemam čime da se pohvalim :rumenko:
I dalje previše jedem :dash:

...to je onaj u flasici...mnogo je lep...ja ga leti pijem po vrucini umesto
vode..zato sam i dosla gde sam...
...i oni jogurti od tresnje, visnje, jagode...sve je to ustvari prilicno slatko,
a ja sve mislim bolje to nego neki keks ili cokoladu...

Moracu i ja da probam taj balans kad ga hvalite :lol: Jel to clasic ili quick?

imlek, zelena flašica, piše balans obrok... nema ništa ni clasic ili quick..
i piše na flašici 0,9 % mlečne masti... e, ja sad tek vidim da sam uzela jagoda, kivi, ječam, ovas, pirinač... a mislim da sam prethodnih dana uzimala kajsiju. Ima 78 kalorija u 100 g, a flašica je 250 g...
I ko zna šta tu sve ima. Ipak u svim tim industrijskim proizvodima ima raznoraznih dodataka.
Kad sam bila na onoj intoleranciji, onda sam sa "koleginicama" zaključila da jedino za ono što sama napravim kod kuće znam da nema dodataka. A sve to fabrički pakovanom ima ... Ali, ajd sad, nisam uvek u situaciji da napravim pa ponesem od kuće.

Nisam bas najbolje razumela ovo o primesama :rumenko: al nema veze :lol: Ja vise volim zuti, ali je dosta poskupeo.

Inace, nekad koristim i Malteks (sto je pomenila dolce vita), samo mislim da i on ima isto kalorija koliko i belii/ili zuti :think:

Affro

ja pokusala da nadjem na sta kuvate danas taj recept sa testeninama i pecurkama ali nisam uspela.

Ja cu sad da przim kajganu :mrgreen: sa mrvicom ulja, inace je samo tako i volim, ne volEm masno
Лепо!
Бели шећер је 100%-тни рафинат, тј из њега су уклоњене све примесе од ш. репе или ш. трске.
Као што код хладно цеђених уља, нарочито кад су мало охлађена, видиш талог који су заправо остаци беланчевина, или кад је брашно интегрално па је светло мрке или светло сиве боје, већ зависно од житарица.
Кад се уље рафинише нема талога, а успут се због термичке обраде потамане сви витамини.
Кад одстране мекиње и клице из брашна добијаш бело брашно, чисзт угљени хидрат,, празне калорије" без трага витамина, беланчевина и влакана.
Једно од три беле смрти.
Кад је у питању шећер, чак и смеђи, то је 96% белог + нешто примеса репе, али је здравствена вредност смеђег шећера сасвим блиска белом, тј скоро никаква.
Друга бела смрт.
Јесте, Малтекс је најбољи заслађивач.
Мед је греота користити као заслађивач јер се неки енцими у њему разлажу већ на 37 степени целзијуса.
Трећа бела смрт је бела, рафинисана со.
Боља је морска, подразумева се у скромним количинама.

Slazem se sa svim, samo da dodam smedji secer se sad dobija tako sto se beli prska melasom zbog boje.
Dakle, sadrzi vise minerala od belog, ali su to tako male kolicine da apsolutno nemaju nikakvog znacaja u ishrani.
Мада је меласа заправо баш једна (главна) од примеса , не допада ми се то што га обогаћују на такав,накнадни начин, као што и бело брашно боје прехрамбеним бојама, меласом па чак и какао шкартом, премда се све то приказује као напредак.
Све напредак до напретка!!!
:sad2::sad2::sad2:

Ima i nerafinisanog, on se pravi iskljucivo od trske, ne moze od repe.
Vecina je, na zalost, prevara, prodje ceo proces rafinacije, pa se prska melasom, jasno je i zasto ako pogledamo cenu, prostim prskanjem se postigne vise nego dupla cena.

Ima i nerafinisanog, on se pravi iskljucivo od trske, ne moze od repe.
Vecina je, na zalost, prevara, prodje ceo proces rafinacije, pa se prska melasom, jasno je i zasto ako pogledamo cenu, prostim prskanjem se postigne vise nego dupla cena.
:hvala:
Не због мене, ионако га не користим ни у ком виду, ни ја ни моја породица, али вредна информација!

Affro

...evo recepta...:)

...na vrlo malo ulja izdinstati jednu glavicu crnog luka (srednje velicine)..pa kad
bude onako staklast, dodati sampinjone iseckane na listice...dodati malo vegete,
ali ne preterivati, sampinjoni su sami po sebi malo slani...i to lepo izdinstati,
kad bude gotovo..preliti sa 0.25ml neutralne pavlake..jos malo zaciniti ako nije
dovoljno slano...za to vreme je vec skuvana testenina..procedis i to sjedinis
sa sampinjonima...da napomenem, kad nalijem pavlaku, ja iskljucim ringlu jer
je dovoljno topla da baci neki kljuc i to je to....extra je...juce mi bila komsinica
na rucku...i vec danas je trazila recept da pravi...ko god je probao dopalo mu
se...
....jos nesto..iako ide ta pavlaka koja sigurno ima neku svoju masnocu i kalorijsku
vrednost..na tu kolicinu testenine..ne znaci puno...slobodno jedi koliko mozes,
nece ti smetati...

....prijatno...:D

Affro, hvala puno na receptu :cmok2:

QUOTE=Mrs.Bi;16725192]imlek, zelena flašica, piše balans obrok... nema ništa ni clasic ili quick..
i piše na flašici 0,9 % mlečne masti... e, ja sad tek vidim da sam uzela jagoda, kivi, ječam, ovas, pirinač... a mislim da sam prethodnih dana uzimala kajsiju. Ima 78 kalorija u 100 g, a flašica je 250 g...
I ko zna šta tu sve ima. Ipak u svim tim industrijskim proizvodima ima raznoraznih dodataka.
Kad sam bila na onoj intoleranciji, onda sam sa "koleginicama" zaključila da jedino za ono što sama napravim kod kuće znam da nema dodataka. A sve to fabrički pakovanom ima ... Ali, ajd sad, nisam uvek u situaciji da napravim pa ponesem od kuće.[/QUOTE]

Ja sam ga pomesala sa onim sto prodaju u prodavnicama zdrave hrane, one kesice za nekim zitaricama :rumenka:
Bi, u pravu si i ja sam najsigurnija kad sama nesto napravim sto najcesce i radim, slabo kupujem vocne jogurte.

Ja sam za veceru jela sutlijas :confused: Znam da nije pametno, pretpostavljam da ima dosta uh..ali sta cu..jelo
mi se nesto slatko. Zna li neko koliko sutlijas ima kcal?

Poslednja izmena:
Affro, hvala puno na receptu :cmok2:

QUOTE=Mrs.Bi;16725192]imlek, zelena flašica, piše balans obrok... nema ništa ni clasic ili quick..
Kad sam bila na onoj intoleranciji, onda sam sa "koleginicama" zaključila da jedino za ono što sama napravim kod kuće znam da nema dodataka. A sve to fabrički pakovanom ima ... Ali, ajd sad, nisam uvek u situaciji da napravim pa ponesem od kuće.

Ja sam ga pomesala sa onim sto prodaju u prodavnicama zdrave hrane, one kesice za nekim zitaricama :rumenka:
Bi, u pravu si i ja sam najsigurnija kad sama nesto napravim sto najcesce i radim, slabo kupujem vocne jogurte.

Ja sam za veceru jela sutlijas :confused: Znam da nije pametno, pretpostavljam da ima dosta uh..ali sta cu..jelo
mi se nesto slatko. Zna li neko koliko sutlijas ima kcal?

oko 400 po porciji...
ovisno o tome koliko secera/zasladjivaca dodajes i koliko je mlijeko masno...
al nije to nikakav razloga za paniku

eo, ja veceram razenu kasu sa kiselim mlijekom i kasikom dzema od limuna : )

e, nisam ja pravila
vec mamina kuma
cim uzmem recept napisacu vam (i sigurno cu isprobati)
posto je dzem odlican - ima i limunove korice i mali postotak narance unutra
secera minimalno i pun je vlakana...dugo nisam nista bolje jela...
mada, ni onaj kupovni babina tajna ili kako se vec zove od narance nije los ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back