...ja u kafu zasladjivac....u sve ostalo beli secer....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Мало да вас разочарам о шећерима.Ja ne. Koristim nekad zuti nekad beli secer, kad koji imam.
Мало да вас разочарам о шећерима.
Жути је исто што и бели, само са до 2% примеса, а смеђи, опет исто што и бели, али са до 4% примеса.Ако бели , који се иначе зове сахароза и може се добити од ш. репе или ш. трске(а иначе онако одокативно, без хемијске анализе не можете знати јел репин или трскин, верујте ми)означимо као шећер са слашћу 100, онда ће рецимо глукоза имати сласт око 80, а фруктоза око 130, при чему је увек у питању иста количина шећера, нпр кафена кашичица од по 5г.
Такође сви ће имати исту калоријску вредност од по 4 калорије по граму.
al nema veze
Ja vise volim zuti, ali je dosta poskupeo.
sa mrvicom ulja, inace je samo tako i volim, ne volEm masno....caoooo....
....ja popola nes...pa onaj balans sa zitaricama i suvom kajsijom, mnogo
mi se dopada...puno sam hodala pre podne...za rucak imam one testenine
sa pecurkama...a za veceru pojma nemam sta cu....![]()

Jel to clasic ili quick?I meni je super taj balans. Pa u njega razmutim onaj herbalajf šejk, raspametim se koliko je dobro.
Inače, nemam čime da se pohvalim![]()
I dalje previše jedem![]()
Moracu i ja da probam taj balans kad ga hvaliteJel to clasic ili quick?

Лепо!Nisam bas najbolje razumela ovo o primesamaal nema veze
Inace, nekad koristim i Malteks (sto je pomenila dolce vita), samo mislim da i on ima isto kalorija koliko i belii/ili zuti
Affro
ja pokusala da nadjem na sta kuvate danas taj recept sa testeninama i pecurkama ali nisam uspela.
Kad nadjes vremena napisi recept, nista hitno.
Ja cu sad da przim kajganusa mrvicom ulja, inace je samo tako i volim, ne volEm masno
Мада је меласа заправо баш једна (главна) од примеса , не допада ми се то што га обогаћују на такав,накнадни начин, као што и бело брашно боје прехрамбеним бојама, меласом па чак и какао шкартом, премда се све то приказује као напредак.Slazem se sa svim, samo da dodam smedji secer se sad dobija tako sto se beli prska melasom zbog boje.
Dakle, sadrzi vise minerala od belog, ali su to tako male kolicine da apsolutno nemaju nikakvog znacaja u ishrani.

Ima i nerafinisanog, on se pravi iskljucivo od trske, ne moze od repe.
Vecina je, na zalost, prevara, prodje ceo proces rafinacije, pa se prska melasom, jasno je i zasto ako pogledamo cenu, prostim prskanjem se postigne vise nego dupla cena.

Nisam bas najbolje razumela ovo o primesamaal nema veze
Inace, nekad koristim i Malteks (sto je pomenila dolce vita), samo mislim da i on ima isto kalorija koliko i belii/ili zuti
Affro
ja pokusala da nadjem na sta kuvate danas taj recept sa testeninama i pecurkama ali nisam uspela.
Kad nadjes vremena napisi recept, nista hitno.
Ja cu sad da przim kajganusa mrvicom ulja, inace je samo tako i volim, ne volEm masno

Affro, hvala puno na receptu![]()
...uzivaj, super je...a vreme spremanja sa sve seckanjem
Affro, hvala puno na receptu
QUOTE=Mrs.Bi;16725192]imlek, zelena flašica, piše balans obrok... nema ništa ni clasic ili quick..
i piše na flašici 0,9 % mlečne masti... e, ja sad tek vidim da sam uzela jagoda, kivi, ječam, ovas, pirinač... a mislim da sam prethodnih dana uzimala kajsiju. Ima 78 kalorija u 100 g, a flašica je 250 g...
I ko zna šta tu sve ima. Ipak u svim tim industrijskim proizvodima ima raznoraznih dodataka.
Kad sam bila na onoj intoleranciji, onda sam sa "koleginicama" zaključila da jedino za ono što sama napravim kod kuće znam da nema dodataka. A sve to fabrički pakovanom ima ... Ali, ajd sad, nisam uvek u situaciji da napravim pa ponesem od kuće.
Ja sam ga pomesala sa onim sto prodaju u prodavnicama zdrave hrane, one kesice za nekim zitaricama
Bi, u pravu si i ja sam najsigurnija kad sama nesto napravim sto najcesce i radim, slabo kupujem vocne jogurte.
Ja sam za veceru jela sutlijasZnam da nije pametno, pretpostavljam da ima dosta uh..ali sta cu..jelo
mi se nesto slatko. Zna li neko koliko sutlijas ima kcal?