Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobar dan, drugari... bas interesantna rasprava... u svakom slučaju, dosta korisnih informacija.
A ja sada imam opravdanje da ne jedem kiseo kupus. Nisam neki ljubitelj, a sve mislim, treba, sezona mu je.
I sve te napakovane musli izbegavam i uzimam uglavnom te ovsene, ražene i ostale pahuljice... a i to retko... Čitala da ti musli imaju užasno mnogo šećera, zaslađivača i ko zna čega sve ... a kao zdrava hrana.
Pa ja stvarno mislim da je zdravije uzeti režanj domaće slanine nego bilo šta industrijsko. Znam da će Domaćica da me podrži, ako pročita ovo.
Mada, naravno, ni svinje nisu što su nekad bile... i to je puno hormona i ko zna čega sve. A i povrće i voće se prskaju i koriste se razni pesticidi i herbicidi. Ali ako tako krenemo da eliminišemo neće nam ostati nista da jedemo, pa cemo sigurno smršati.

dakle vratila sam oko 300 grama, pojma nemam kako, ne jedem mnogo ni kalorično, testo ne jedem uopšte,slatko isto (kašičicu nutele dnevno), pijem vodu i čajeve i tako već 10 dana
posle prve nedelje smršala sam kilo i 300 valja i juče i jutros se merim kilo samo i stalno imam osećaj da sam se prejela, pojme neme u čemu je fora više
smeta mi sve što nije bareno povrće i meso na grilu
e da, kupila sam soju juče izdinstala je sa malo pečuraka i paprikom, to ću danas za ručak, za diručak čaj i mandarina za včeru bareni brokoli i možda prčenece belog....

Ja samo da se prijavim da sam dobra, iako nisam redovna na temi :)
A redovno spremam dečku palačinke, i to one bezobrazne, i odolevam im.
Još ne vežbam, tek sutra mi skidaju konce sa glave tako da kontam da ću od ponedeljka krenuti u teretanu.
A taman će tad i da mi prođe m, osećam se naduto i nikako dok ne prođe

tara, možda si i ti u pms-u, težina tada varira nezavisno od hrane...
beš ga kad si kleto žensko....

šta je kod mene suštinski novo: ne grickam između obroka!!!! što mi je potpuno neverovatno, al izgleda se skidam sa te zavisnosti,
uopšte ne pijem nikakve sokove, ni gazirane ni ne gazirane, ne jedem puno slatkiša ( kupim onaj najmanji kremić u tabli i to mi traje tri-četiri dana), ne doručkujem "pekaru", a ako i bude onda je to sendvič ili vegetarijanska pica-nikako kroasani i slična testa...
i deluje-nisam na dijeti, ali izbacivanjem tih skrivenih, nepotrebnih, suvišnih kalorija idu i kilogrami polako dole.... to mi je i bio cilj-promena načina ishrane-života

ma nije to što hoću, nego sam toliko zatrpana obavezama da nemam vremena ni da mislim na hranu dok ne ogladnim onako junački i onda jedem ko čovek.
al ne grickam između obroka, nemam kad...
i ne traži mii se slatko osim uveče kad legnem -to je ritual opuštanja uz knjigu gricnem parčence kremića,pročitam tri reda i onesvestim se od umora...

e, pa drukcije je kad uzmes i razbucas ga u blenderu sa kiselim mlijekom i vec skuvanom kashom
onda da ukus i boju, a ima ga samo u komadicima...ko u vocnom jogurtu
naravno, mozes koristiti i svjeze, smrznuto voce
efekat je isti, samo je manje slatko...

i da dodam suve sljive 100 grama samo oko 240 kalorija, koliko se sjecam
a jedno...standardno pakovanje bez kostica ima 200 grama
meni to dosta za 5, 6 dana dodavanja u kashe...dorucak/vecera... : )

http://www.scribd.com/doc/16154837/hranaikalorije

Poslednja izmena:
Lako ću ja isprobavati ukuse, samo da nabavim blender prvo :lol:
E, a što volim višnje, i trešnje, pa to je nemoguće.
Za Božić je moj dečko položajnik kod komšinice (u Višegradu), inače jedna od najboljih i najpozitivnijih žena koje ja poznajem.
Živi sa tri ćerke i majkom, i super su.
Sve u svemu, kod njih ja svaki Božić pijem domaći liker od višnje, i opijem se ko blesava u 9 ujutro :mrgreen:

Lako ću ja isprobavati ukuse, samo da nabavim blender prvo :lol:
E, a što volim višnje, i trešnje, pa to je nemoguće.
Za Božić je moj dečko položajnik kod komšinice (u Višegradu), inače jedna od najboljih i najpozitivnijih žena koje ja poznajem.
Živi sa tri ćerke i majkom, i super su.
Sve u svemu, kod njih ja svaki Božić pijem domaći liker od višnje, i opijem se ko blesava u 9 ujutro :mrgreen:

tako i treba...jos ako ima citavih visanja u likeru...:zstidljivko:

nego, onaj mali sjecko ti kosta oko 1500 din po hipermarketima
a radi poso samo tako
ja pazarila neki kineski linea ili kako se vec zove prije nove godine
znaci, spasio mi je zivot; nasjekla sam sve za francusku za 10 min
samljela ljesnike i orahe brzinom svjetlosti...
sad se svaki dan izivljavam s kasicama, vocnim jogurtima, humusom...
ako crkne zabole me patka; odem i kupim drugi za iste pare...z:lol:

Ma znam, nego dečko i ja sve kao nećemo da kupujemo do juna, pošto se tada selimo za Beograd.
Pa kao da ne vučemo.
Prošle godine sam tako kupila najjeftiniji mixer, vukla ga u Sutomore, tamo ga možda 3 puta koristila,
i naravno zaboravim da ga ponesem nazad u Novi Sad.
E sad neću kupiti novi mixer pa makar :)

ma, ja to sve pazarim najjeftinije
tipa mikser weg za 900 din
radi super; bolji od gorenja koje sam ranije imala i debelo platila pa crklo
a ove sjeckalice su super
zapravo, uopce ne znam kako sam zivjela bez njih...
samo, ni to vise necu pazarit skupo
najjeftinije, brate
samo da radi i boli me pedu oce crkne, ocu ga zaboravim gdjegod...

e, vas dve, bas vam hvala za ovu raspravu o cenama i kvalitetu miksera i blendera. to je i moj stav postao da kupim najjeftinije pa koliko traje nek traje, ni ne očekujem bogznašta od njega. I isto sam imala losa iskustva sa tim kao skupljim i kvalitetnijim stvarima. Pred novu godinu mi crko mikser još nisam kupila novi. A bio u Idei neki sa posudom za valjda 1.500... a i blender merkam neko vreme, pa nikako nisam sigurna da mi treba.
ZloTvore, (kakav nik, sad mi neprijatno što sam te tako nazvala :zzima:)... jel stvarno secko moze da obavi to sto si napisla " kad uzmes i razbucas ga u blenderu sa kiselim mlijekom i vec skuvanom kashom"

Poslednja izmena:
e, vas dve, bas vam hvala za ovu raspravu o cenama i kvalitetu miksera i blendera. to je i moj stav postao da kupim najjeftinije pa koliko traje nek traje, ni ne očekujem bogznašta od njega. I isto sam imala losa iskustva sa tim kao skupljim i kvalitetnijim stvarima. Pred novu godinu mi crko mikser još nisam kupila novi. A bio u Idei neki sa posudom za valjda 1.500... a i blender merkam neko vreme, pa nikako nisam sigurna da mi treba.
ZloTvore, (kakav nik, sad mi neprijatno što sam te tako nazvala :zzima:)... jel stvarno secko moze da obavi to sto si napisla " kad uzmes i razbucas ga u blenderu sa kiselim mlijekom i vec skuvanom kashom"

naravno
naci, prvo zagrijes kashicu; ovs/raz + voda u mikrovalnoj ili na pari
pa onda fino zajedno s vocem i kiselim mlijekom krknes u sjecka
mozes i naknadno pomijesati sa kashom, al meni lakse to sve
zbrtjkam odjednom u sjecku... : )

da nije Eriu rekla za ovsenu kashicu...sine, pa ja bi se jos patila s kojekavim muslima...
na pamet mi ne bi palo da isti sastojak drukcije spremljen moze bit super
i puuuuno je manje kalorija unutra + od iste baze mos napravit ukus kakav oces ;)

..ahaha...Zloco...ne zezaj lepo sam rekla da pitam....i tako...a,
onda videh da si pisala da ima manje kalorija nego musli....z:p

...nego sad stvarno kako to spremis...jel stvarno samo te pahuljice
i voda ili jos nesto (sem voca, jogurta, to sam shvatila sta posle stavis) nego
samu kasu kako to me zanima...

pishe na pakovanju, a i napisala sam ...vise puta, al ajde :lol:

naci, pomijesas dvije, tri kasike kashe sa malo vode ili mlijeka
tipa da pokrije kashu
i stavis u mikrovalnu na 2, 3 minute
ako nemas mikrovalnu mozes vrucom vodom/mlijekom preliti kashu, promijesati i ostaviti da nabubri par
minuta pa onda sjediniti s vocem i jogurtom u blenderu/sjecku...rucno...zavisi sve kako ko voli : )

ima oko 300 kalorija na 100 grama, al 100 grama je bas puno...
musli imaju u prosjeku 100 - 150 kalorija vise i to
oni "niskokaloricni" - naci bez grozdjica, coklade, kukuruza, kukuroznog sirupa, itd...

e, sad ovo su mekinje

http://dijeta.sos-forum.net/t809-cudo-ovsenih-mekinja

nesto kontam, sutra cu ja to pomijesat; smjesu za kashu i mekinje... : )

Poslednja izmena:

Sa ovim se ne slazem uopste.
Za ono sto mi stedi vreme i kicmu, ne zalim pare.
Taj za soma i po kod mene bi gecrkt za kratko vreme.
Kad god sam kupila nesto jeftino, pokajala sam se.
Mama kupila onaj Kaufmax secko, izlizala joj se plastika u mehanizmu za mesec dana, ne vrti vise, moze da se baci.
Moj Moulinex radi vec 4 godine, a nista, ali nista, ne seckam nozem.
Sad imam i Gorenje, samo zato sto sam se nalozila na staklenu posudu, ne volim plastiku, pa to ti je!
Mikser mi je najbolji drug.
Nema tog testa koje ne moze da umesi za pola minuta i nema tih para za koje bih muljala, mesila, natirala, pa da em gubim vreme, em me posle boli ruka, rame, ledja,...
Sve radi sam, samo sunes sta treba i ukljucis, milina.
Nista nije problem, od hleba do slaga.
Imam ovaj
Kenwood%20Patissiere%20food%20mixer.jpg

No, dobro, svako ima neku svoju logiku, ja te kucne aparate koristim bez milosti, stalno i za sve, pa mi se ne isplati da kupujem jeftino.

Ma to je u redu, Kistina, kad bi kod nas cena (ili marka) bila garancija. Ja sam imala loše iskustvo i to bas sa mulinex seckom. Crkao mi je tačno na godišnjicu. Sad imam neki najjeftinji sto sam nasla i evo sad je i njemu tu oko godine. Možda će i on sad da crkne. Ali od njega ni ne očekujem da traje nesto dugo.
A ja sad kad malo bolje razmislim, nista od toga ne koristim preterano. Meni je lakše da glavicu luka iseckam nožem na dasci nego da izvlačim secka, pa da ga perem posle. A u zavisnosti šta spremam, volim da iseckam u lepe pravilne oblike, a secko ga samo usitni.. Šta ćeš, razni ljudi, razne ćudi

Ma, OK, mozda tebi to radi posao. :)
Ja luk nisam seckala nozem ima 10 godina sigurno. :lol:
Joj, a kad sam upropastila tetki neki Vinchi (ili tako nesto) mikser, uhvatila spiralama da mesim tvrdo testo za strudlu, navikla sam da to moze mikserom, e pa tim njenim nije moglo. :rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back