Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hoćemo li sada, pošto je malo prijatnije, da navalimo na hranu? Neee, nećemo....
Ja doručkovala breskve. Sve one moje dane sam pomešala, ono testo izbacila, bar u ovom krugu, zamenila vitaminiski i proteinski, uglavnom ispalo je da je danas skrobni... imam boraniju koju sam jela i juče na vitaminski dan.... ma, opušteno, uopšte neću da se sekiram. Ionako svako veče pojedem po jedan "svit" :(
Bar da je neka čokoladica s malinama, kao što Boki jede, pa da mi prodje kao voće :zper:

...dobar dan drugarice :D

...od jutros po lekarima, pa nisam ni stigla ništa da jedem, evo tek sad pijem
prvu jutarnju kafu....za doručak koji sam već preskočila, popiću jogurt, za ručak
ima još onog kupusa za danas.......za večeru bruskete...;)

Afro, jesi obavila analize, pustila krv i šta sve treba, ili imaš i narednih dana nešto?
One tvoje bruskete mi se svidjaju, ja sve imam neke recepte gde se to peče u rerni, a to neću da uključujem...

Afro, jesi obavila analize, pustila krv i šta sve treba, ili imaš i narednih dana nešto?
One tvoje bruskete mi se svidjaju, ja sve imam neke recepte gde se to peče u rerni, a to neću da uključujem...

Jesam, uzeli mi pola litra krvi:mrgreen:, nalazi predveče gotovi, ali ću verovano sutra
da ih uzmem, kad krenem kod lekara na zakazan termin....zakazala UZ štitne, za tamo
neki avgust, i kažu mi kao to je super......nije predugo čekanje:eek:

Da bruskete su super, kad navučeš tvoje na njih ima da ih praviš svaki dan...a ne treba
ti rerna ništa....ja sam sad usput jedva našla beli luk, kao da je zlatnik:eek:

Ja se bojim takvih stvari, lako se navučem na njih. Tako sam jedno vreme tople sendviče. Bez rerne, samo ih malo podgrejem u mikrotalasnoj. Ali toga se toliko pojede, i za dva dana + 2 kg ko ništa...
Moram da se čuvam tih lepih stvari.
Najbolje sam prolazila kad sam kuvala ječam, to mi se nije mnogo svidelo, pa sam jela sasvim malo.....

Hoćemo li sada, pošto je malo prijatnije, da navalimo na hranu? Neee, nećemo....
Ja doručkovala breskve. Sve one moje dane sam pomešala, ono testo izbacila, bar u ovom krugu, zamenila vitaminiski i proteinski, uglavnom ispalo je da je danas skrobni... imam boraniju koju sam jela i juče na vitaminski dan.... ma, opušteno, uopšte neću da se sekiram. Ionako svako veče pojedem po jedan "svit" :(
Bar da je neka čokoladica s malinama, kao što Boki jede, pa da mi prodje kao voće :zper:

Pa probaj Sweet da zameniš tim Bambi crnim čokoladicama. Ah, da, imaš kući punu kesu Sweeta. :( Ali apsolutno sam oduševljena Bambi crnom sa nanom, i bila sam srećna što je imala samo mala, sad, kad sam u Familiji (RK BG) videla da imaju i veliku, ne silazim više tamo. :lol: Kad smo kod tih navlakuša, o kakvim to brusketama pričate? :( Pa još iz mikrotalasne, kao Parkin čokoladni kolač... :lol:
Inače, sad sam ga, u cilju sprečavanja prežderavanja, isprobala podeljenog u 3 šoljice za kafu i moja Mimi jede i kuka kako je vruć i ne odustaje! :zcepanje: Jedan smo podelile za doručak (toliko o mom karakteru), drugi sad ona užina a treći ide u frižider, pokloniću ga večeras mami! :ljutko:

Pa probaj Sweet da zameniš tim Bambi crnim čokoladicama. Ah, da, imaš kući punu kesu Sweeta. :( Ali apsolutno sam oduševljena Bambi crnom sa nanom, i bila sam srećna što je imala samo mala, sad, kad sam u Familiji (RK BG) videla da imaju i veliku, ne silazim više tamo. :lol: Kad smo kod tih navlakuša, o kakvim to brusketama pričate? :( Pa još iz mikrotalasne, kao Parkin čokoladni kolač... :lol:
Inače, sad sam ga, u cilju sprečavanja prežderavanja, isprobala podeljenog u 3 šoljice za kafu i moja Mimi jede i kuka kako je vruć i ne odustaje! :zcepanje: Jedan smo podelile za doručak (toliko o mom karakteru), drugi sad ona užina a treći ide u frižider, pokloniću ga večeras mami! :ljutko:

jeste, to me muž minira sa tim svitom
Moja koleginica koja je prva provalila te Bambi čokoladice, je upravo bila oduševljena time što su male, pa tako odmah ograniči količinu koju će pojesti

Ona je celog života bila mršava i jela je šta hoće i koliko hoće, a slatkiše obožava... i sad je prešla 50 godina i počelo da se lepi... a ona ne zna šta ju je snašlo, pa ne zna šta da radi.
Onda moja varijanta ispadne bolja. Celog života imam problem s viškom kilograma i vodim računa. Nije to mnogo i ne ugrožava mi zdravlje, ali sam navikla da uvek mislim o tome šta i koliko jedem.

Moja koleginica koja je prva provalila te Bambi čokoladice, je upravo bila oduševljena time što su male, pa tako odmah ograniči količinu koju će pojesti

Ona je celog života bila mršava i jela je šta hoće i koliko hoće, a slatkiše obožava... i sad je prešla 50 godina i počelo da se lepi... a ona ne zna šta ju je snašlo, pa ne zna šta da radi.
Onda moja varijanta ispadne bolja. Celog života imam problem s viškom kilograma i vodim računa. Nije to mnogo i ne ugrožava mi zdravlje, ali sam navikla da uvek mislim o tome šta i koliko jedem.

...ovo kao da si mene opisala....:eek:..i to je strašno kad te snađe, jer prosto nisi
naviknuta na to da moraš da brineš šta ćeš pojesti....al stvarno je grozno:mrgreen:

Ona je celog života bila mršava i jela je šta hoće i koliko hoće, a slatkiše obožava... i sad je prešla 50 godina i počelo da se lepi... a ona ne zna šta ju je snašlo, pa ne zna šta da radi.Onda moja varijanta ispadne bolja. Celog života imam problem s viškom kilograma i vodim računa. Nije to mnogo i ne ugrožava mi zdravlje, ali sam navikla da uvek mislim o tome šta i koliko jedem.

Opisala si i affro i mene, doduše meni je počelo da se lepi negde oko 43., a juče sedim u trpezariji i listam Burde i Mia Boutique, gledam šta bih sebi sašila, i uzmem metar da vidim koja bi mi veličina odgovarala kad ono :eek:
Ispade da sada nosim DVA broja veće nego do pre dve godine :sad2:

Jeste muka,
a najčudnije mi što sam najviše dobila u struku :neutral: (tj. nemam ga više, nekad bilo 66cm, a sad 78cm), a nisam toliko dobila oko bokova ni oko grudnog dela, malo su mi butine jače, a listove sam oduvek imala jake - što bi riba Vanda rekla:
Promenila se konfiguracija terena...:mrgreen:

to prosto tako mora draga moja Cecili,
ti imaš super liniju, samo je sačuvaj...
ja se uopšte ne pridržavam više dijete-pauza...
vaga i dalje stoji na istom mestu, nisam se ugojila
juče smo pravili kineski mix sa pilećim belim
i razvaljujemo se od lubenica, neki momci sa kamionom su nam ispod prozora, može i da se vrati ako nije dobra, tako da baš uživamo

Opisala si i affro i mene, doduše meni je počelo da se lepi negde oko 43., a juče sedim u trpezariji i listam Burde i Mia Boutique, gledam šta bih sebi sašila, i uzmem metar da vidim koja bi mi veličina odgovarala kad ono :eek:
Ispade da sada nosim DVA broja veće nego do pre dve godine :sad2:

znači, ne treba uopšte da mi bude žao što nemam vremena da šijem. Samo bih se razočarala ;)

to prosto tako mora draga moja Cecili,
ti imaš super liniju, samo je sačuvaj...
ja se uopšte ne pridržavam više dijete-pauza...
vaga i dalje stoji na istom mestu, nisam se ugojila
juče smo pravili kineski mix sa pilećim belim
i razvaljujemo se od lubenica, neki momci sa kamionom su nam ispod prozora, može i da se vrati ako nije dobra, tako da baš uživamo

nije vama lako s tim kamionom ispod prozora. Ali bolje lubenice nego čokoladice

Ja došla iz grada i spremila rižoto s morskim plodovima. Juče je to na nekoj temi , valjda kuvanju, bilo na meniju. Pa sma malo iskombinovala Afrin i Safirin recept i ispalo je odlično. Sad sam se nabokala i idem na posao, tamo ću da dremam...

Ne bih baš trebalo da jedem ribu i pirinač zajedno, to se jede različitim danima.... ali, šta sad...

e samo da se javnem :*
ja sam ovih dana u frci oko gostiju, kakvih sve ljudi ima ja ne mogu da verujem...
skinula sam koji kg, ali to vise od stresa i vrucine nego od zdravog nacina zivota :p
sutra ce se malo smiriti situacija pa se vracam na plazu, kupanje, voce itd...
Ljubim vas

...i ja sam baš dijetalno jela danas:mrgreen:

...testeninu sa sirom, pavlakom, i paprikom....baš je bilo dobro i nisam puno
jela, a ne bi smela uopšte zbog povišenog holesterola i triglicerida..:dash:

Pa dobro, ako su samo holesterol i tigliceridi, nije strašno. :zag: Tu ti trebaju omega-3 masne kiseline (morska riba, maslinovo ulje...), crna čokolada (pričam o max. 20-30g dnevno), beli i zeleni čaj, sve što nađeš sa L-karnitinom (jogurt Fit effect, Aqua viva slim, same kapsule L-karnitina...) Koji jogurt inače piješ, punomasni ili obrani? Nema gore masti od mlečne, to ne dajte da vas iko laže. Dobro, margarini i mlečna mast-mrtva trka, i jedno i drugo se lepi pravo za zidove arterija, osim ko ima uslova da nabavlja bivolje mleko i proizvode od njega ali to je... raritet.

au, mimi's, sad si me baš zabrinula. a ja sve mislim ti obični jogurti sa 3,2 % mm nisu strašni. Kao imaju druge zdrave stvari pa ovo može da se proguta. Valjda se ta opasnost odnosi na kačkavalje, punomasne sireve, kajmak i to što ima 50% i više mm, ne na jogurt od 3,2. uostalom koliko se toga popije. Valjda ne više 1/2 litre dnevno
Doduše ja ne uspevam ni da pijem jogurt. Kad poštujem ovu un dijetu, onda jedem te stvari samo svaki četvrti dan, kad mogu i meso, ribu i jaja, i onda obično jedem meso ili ribu, a slabije mlečne proizvode.
Nego, kad pominješ taj L- karnitin, jesi videla onu grand kafu u kesicama slim&fit... sa Q10 i L-karnitinom. Šta misliš, ima li to neke veze ili je samo marketinški trik... Meni se svidela, mada uglavnom nisam ljubitelj tih "obogaćenih" kafa.... poredila sam je sa nekom koju sam u tom momentu imala, sa dodatkom milka čokolade. Ova "slim&fit" ima više kalorija...
Ma nije da se ja nešto uzdam u nju, napravim nju svaki 3.-4. dan, a najčešće pijem najobičniju nes kafu.... nego da ne ispadne štetnija.. kao ta mlečna mast..

Affro pije puno jogurta, zato sam je i pitala koji, jer u tom slučaju jeste bitno. Naravno da se pre odnosi na kačkavalj, kajmak i maslac nego na jogurt. :lol: Inače, sva ta mleka koja se dodaju u instant kafe su masna, bila biljna ili kravlja, i ja već neko vreme pijem 1 u 1, a mislim da je Grand fit&slim samo marketinški trik, više autosugestija nego što stvarno u toj formi može da deluje. Uneseš ti L-karnitin ali se sav potroši dok veže masnoću iz tog mleka. :lol:

Affro pije puno jogurta, zato sam je i pitala koji, jer u tom slučaju jeste bitno. Naravno da se pre odnosi na kačkavalj, kajmak i maslac nego na jogurt. :lol: Inače, sva ta mleka koja se dodaju u instant kafe su masna, bila biljna ili kravlja, i ja već neko vreme pijem 1 u 1, a mislim da je Grand fit&slim samo marketinški trik, više autosugestija nego što stvarno u toj formi može da deluje. Uneseš ti L-karnitin ali se sav potroši dok veže masnoću iz tog mleka. :lol:

...jogurt pijem balans ili vivu...od mleka redovno samo ono u čemu i nema ničega,
sa 0.5 ili 1.6%mm u najgorem slučaju...kajmak retko, pavlaku tad, a pre toga se
i ne sećam, sire jako retko samo fetu...znam da nije baš dijetalna, ali je to tako
mala količina da ne verujem da je moj stomak i registrovao...meni je doktorka preporučila
neke omega katrnitin tablete za čišćenje krvnih sudova, ali i gvožđe obavezno pošto
je u pitanju i anemija:dash:

hm, skinula sam dva kg, kada bih uspal još 1,5 kg to bi bilo idelano
vozim rolere i idem na plivanje, malo sam smanjila hranu tj večeru i dalo je efekta
samo da me ne popusti ta vožnja rolera, do sada sam se uvek smarala da moram da idem sa nekim, ali pošto više niko iz mog okruženja ne vozi rolere odlučila sam da idem sama, ***, stavim slušalice na uši i pičim, kad već daje efekta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back