au, mimi's, sad si me baš zabrinula. a ja sve mislim ti obični jogurti sa 3,2 % mm nisu strašni. Kao imaju druge zdrave stvari pa ovo može da se proguta. Valjda se ta opasnost odnosi na kačkavalje, punomasne sireve, kajmak i to što ima 50% i više mm, ne na jogurt od 3,2. uostalom koliko se toga popije. Valjda ne više 1/2 litre dnevno
Doduše ja ne uspevam ni da pijem jogurt. Kad poštujem ovu un dijetu, onda jedem te stvari samo svaki četvrti dan, kad mogu i meso, ribu i jaja, i onda obično jedem meso ili ribu, a slabije mlečne proizvode.
Nego, kad pominješ taj L- karnitin, jesi videla onu grand kafu u kesicama slim&fit... sa Q10 i L-karnitinom. Šta misliš, ima li to neke veze ili je samo marketinški trik... Meni se svidela, mada uglavnom nisam ljubitelj tih "obogaćenih" kafa.... poredila sam je sa nekom koju sam u tom momentu imala, sa dodatkom milka čokolade. Ova "slim&fit" ima više kalorija...
Ma nije da se ja nešto uzdam u nju, napravim nju svaki 3.-4. dan, a najčešće pijem najobičniju nes kafu.... nego da ne ispadne štetnija.. kao ta mlečna mast..