Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Shto meni smrdi taj fitness mix.. :-|
Ja pojela 2 tosta i 1dcl jogurta za doruchak,u kafani limunadu...
A za ruchak cju vec neshto smisliti!

Zene, sretan nam 8. mart!

Naravno, sretan nam 8. mart...

Karfiol ima malo specifičan miris kad se kuva, pa ga ne podnose baš svi. Neki opet ne vole zamrznuti karfiol i brokole... ali ja volim i za čas ga spremim. Dodam malo meni dozvoljenih začina: čili, mirodjiju... obožavam miris mirodjije. I to sam našla zamrznuto u finim malim kesicama od po 100g. I preporučuju se te razne travčice, da daju malo ukusa hrani, da bi se manje koristila so, vegeta i sl.

25209_1411768494636_1245215562_1206526_2261271_n.jpg

hahaaahha

1. dan :brus: ''doruckovala'' sam 1 pomorandzu, 1 tost i caj :hahaha:
isto je i za rucak, al obogaceno sa 2 barena jajca

kod mene je u bolnickoj dijeti prvi dan za rucak narandza,jaje i pavlaka,ili kiselo.meni je ta dijeta bila super,nije mi tesko pala,nisam bila gladna,ali nije uopste zdrava jer se unosi uzasno malo kalorija.od 680 do 980.ako se ne drzi dugo,ok.ja bih je opet drzala makar deset dana,ali mi j holesterol visok,a u dijeti ima puno jaja.

Најпознатији домаћи нутриционисти упозоравају да тестови интолеранције на храну, који се све више користе за мршављење, немају медицинску оправданост и опасни су по здравље.

kod mene je u bolnickoj dijeti prvi dan za rucak narandza,jaje i pavlaka,ili kiselo.meni je ta dijeta bila super,nije mi tesko pala,nisam bila gladna,ali nije uopste zdrava jer se unosi uzasno malo kalorija.od 680 do 980.ako se ne drzi dugo,ok.ja bih je opet drzala makar deset dana,ali mi j holesterol visok,a u dijeti ima puno jaja.
U pravu si za rucak narandza, jaje i pavlaka,ili kiselo
Odlicno podnosim ovaj 1 dan, pijem puno vode, i dve solje caja bez secera :cool:
Do sad nisam drzala ovu dijetu, najlakse mi je bilo na tzv mesnoj dijeti,
mnogo kila manje, na duzi period, (drzala sam je pre 4god) ALI :
Krecu zdravstveni problemi, (promene na dojci), :dash:
Dr. Onkolog me pita da li sam mozda drzala tzv ''mesnu'' dijetu ?
:rumenko: jesam
Pa, znate koliko ste hormona uneli tako :per:
A izgubili kalcijuma :sad2:
Bacio me na ''post''od mesa na 3 meseca :confused:
I sad, sta cu, probam ovu varijantu, ima vitamina, proteina, kalcijuma, cak i ugljenih hidrata
U svakom slucaju podrska svim ''bucama'' :zag:

Što bacate novac? Samo budite umereni u ishrani. Ne jedite ono što osećate da vam ne prija, smanjite ugljene hidrate i slatkiše. Ne jedite voće i ne pijte voćne sokove na prazan stomak. Jedite normalne količine mesa. Pijte vodu. Sa čajevima i kafom ne preterujte.

Stvarno ne razumem da neko ko nema zdravstvenih problema daje tolike novce na nekakve analize. Test za 3000 dinara je sumnjiv? Treba više da im se plati? 3000 je malo? Izvinite, ali to je čist bes ako nije nužda zbog zdravlja.

Poslednja izmena:
Dobar dan dijetalke :*
Ja jutros nekad u neznamnijakoliko sati doručkovala kajganu od jednog i po jajeta
(momak i ja podelili 3 komada).
Popila na faxu voćni jogurtić.
Sad unosim nekih 400 kalorija kroz keks i mleko, jer mi se nenormalno jede nešto slatko.
A i onako mi je ručak (tj večera) tek za 2 sata.
Sve sam nešto istubmala, ali takav mi je dan.

U pravu si za rucak narandza, jaje i pavlaka,ili kiselo
Odlicno podnosim ovaj 1 dan, pijem puno vode, i dve solje caja bez secera :cool:
Do sad nisam drzala ovu dijetu, najlakse mi je bilo na tzv mesnoj dijeti,
mnogo kila manje, na duzi period, (drzala sam je pre 4god) ALI :
Krecu zdravstveni problemi, (promene na dojci), :dash:
Dr. Onkolog me pita da li sam mozda drzala tzv ''mesnu'' dijetu ?
:rumenko: jesam
Pa, znate koliko ste hormona uneli tako :per:
A izgubili kalcijuma :sad2:
Bacio me na ''post''od mesa na 3 meseca :confused:
I sad, sta cu, probam ovu varijantu, ima vitamina, proteina, kalcijuma, cak i ugljenih hidrata
U svakom slucaju podrska svim ''bucama'' :zag:

uvek mi je ta mesna dijeta bila sumnjiva, ali nisam znala da je i toliko opasna....

Evo jedno korisno saznanje:

Jabuke jaccaju imunitet
Konzumiranje po jedne jabuke dnevno moglo bi da pojacca imunolosski sistem ljudi i smanji upale vezane za vissak kilograma i dijabetes, pokazali su rezultati americckog istrazzivanja.
Grupa nauccnika s Univerziteta u Ilinoisu je utvrdila da se radi o svojstvu koje jabukama daju rastvorljiva vlakna prisutna u tom vochu.
Ta vlakna imaju antiinflamatorno dejstvo i mogu da omoguche bolje funkcionisanje imunolosskog sistema, kao i da sprecce pojavu raka debelog creva.
Rastvorljiva vlakna su prisutna i u ovasu, jeccmu, integralnim zzitaricama, orasima, ssargarepi, soccivu, agrumima, suvom vochu, suvim ssljivama, jabukama i jagodama.

mirabel:
za dorucak kafa
za rucak belo meso, grilovane paprike i tikvice
ebote sta cu za veceru???

Ja da mogu da žvaćem napravila bih neku finu veliku salatu, npr paradajz i luk, začinjeno sa malo maslinovog ulja i aćeta. Ili bih narendala šargarepu i cveklu, i pojela ih onako sveže.
Njam.

Ali pošto i dalje ne mogu da žvaćem ko sav normalan svet (zbog proteze), ne znam šta ću jesti.
Ovom mom spremam ćureće belo, možda nekako usitnim pa pojedem. A sad mi pade na pamet,
možda čak i mogu sitno narendanu cveklu :confused:

Jabuke jaccaju imunitet
Konzumiranje po jedne jabuke dnevno moglo bi da pojacca imunolosski sistem ljudi i smanji upale vezane za vissak kilograma i dijabetes, pokazali su rezultati americckog istrazzivanja.
Grupa nauccnika s Univerziteta u Ilinoisu je utvrdila da se radi o svojstvu koje jabukama daju rastvorljiva vlakna prisutna u tom vochu.
Ta vlakna imaju antiinflamatorno dejstvo i mogu da omoguche bolje funkcionisanje imunolosskog sistema, kao i da sprecce pojavu raka debelog creva.
Rastvorljiva vlakna su prisutna i u ovasu, jeccmu, integralnim zzitaricama, orasima, ssargarepi, soccivu, agrumima, suvom vochu, suvim ssljivama, jabukama i jagodama.

pa van epl a dej kips a doktor avej, to se zna =)
za dorucak kafa
za rucak belo meso, grilovane paprike i tikvice
ebote sta cu za veceru???
poširano jaje?
ili tunjevina neka

Ja da mogu da žvaćem napravila bih neku finu veliku salatu, npr paradajz i luk, začinjeno sa malo maslinovog ulja i aćeta. Ili bih narendala šargarepu i cveklu, i pojela ih onako sveže.
Njam.

Ali pošto i dalje ne mogu da žvaćem ko sav normalan svet (zbog proteze), ne znam šta ću jesti.
Ovom mom spremam ćureće belo, možda nekako usitnim pa pojedem. A sad mi pade na pamet,
možda čak i mogu sitno narendanu cveklu :confused:

ti bi mogla kacamak ili poparu.nije bas dijetalno,al sto je ukusno.
ja skinula dva kilograma,pa se istopila,majke mi.idem veceras da to brzo nadoknadim.mama i ja se dogovorile da izvedemo muzeve i decu na pice.oni nama nista za 8 mart,a mi njih castimo.kad smo bile glupave,htele da budemo emancipovane,kao mi to ne slavimo.ocu da slavim:dash:

ja skinula dva kilograma,pa se istopila,majke mi.idem veceras da to brzo nadoknadim.mama i ja se dogovorile da izvedemo muzeve i decu na pice.oni nama nista za 8 mart,a mi njih castimo.kad smo bile glupave,htele da budemo emancipovane,kao mi to ne slavimo.ocu da slavim:dash:

Lepo se provedite :) A kazite im da ste se predomislile i da od sad slavite, pa da znaju dogodine.

Ja ne volEm ni kačamak ni poparu :rumenko: Kad sam retardinjo :)

Ali sam zato stisla zube (bukvalno :p), i jela ćureće belo - sitno naseckano, narendanu šargarepu i cveklu, i sitno iseckane kornišone.
Najela sam se extra, i konačno mi se vratila energija.

I mene je mama učila da budem emancipovana, ali sam ja odlučlila da slavim sve što se slavi.
Jutros me čekalo oprano kupatilo, spremljen doručak, voćni jogurt u torbi za fax, cveće i sređen krevet kad sam se vratila.
Nije on takav samo za osmi mart, češto me iznenadi, al ovo je kao sa razlogom :mrgreen:

Jabuke jaccaju imunitet

....eto pa nije čudo što meni toliko prijaju jabuke, i što se pored sve one hladnoće
na poslu nisam skoro ni nakašljala ove zime...jeste me bilo stislo dan dva, ali je
tako brzo i nestalo...bez velike muke....živele jabuke...:lol::lol::lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back