Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Паприка је мајка Јања за Ц витамин.
Зелена боља него зрела, љута боља него нељута.
Па вишње, трешње, кајсије, сво свеже воће све тамо до јесени и шљива.
Исто ако можеш да набереш шипак, добро га опереш, самељеш, или ситно насечеш и измешаш са медом!
:zaljubljena:
Bolje crvena jer je mi kupujemo, ne znamo kad je ubrana, a crvena paprika sadrzi vitamin P koji cuva vitamin C, pa se on znatno sporije gubi nego iz ostalog voca i povrca. :)

Bolje crvena jer je mi kupujemo, ne znamo kad je ubrana, a crvena paprika sadrzi vitamin P koji cuva vitamin C, pa se on znatno sporije gubi nego iz ostalog voca i povrca. :)
E па боља је зелена јер ми такву купујемо!:per:
Шалим се, жена ми је агроном и каже да су зелене паприке богатије Ц витамоном него зреле, али у сваком случају паприка јесте мајка Јања за Ц витамин!

Па да, али то су ту дужинске мере парике, а зрелост можеш дефинисати као биолошку и технолошку, тако да није јасно ш'а они вреднују у табелама, али ајде овако:
Нпр љута, или шипка како је зову, израсла је онолико колико ће иначе израсти, али још увек није пожутела или поруменела већ је зелена.
Е та је екстремно богата Ц витамином!
И наравно мора бити чврста, а не свенута, па зависи мало и од сорте, хибрида или да ли је ГМО(ГМО су отпорне на транспорт и дуго задржавају леп оптички изглед, али нису баш витаминозне).
Нпр дивљи лимун који се често може наћи на медитерану је далеко богатији витамином Ц од плантажног, али је неугледан тј мали и квргав, премда што је интересантно није баш претерано кисео.

sad sam izjavila na Rupi, pa da izjavim i ovde:
Nikad u ovo doba godine nisam imala ovoliko kilograma i bila ovako potpuno bez motiva i volje da to promenim

niko ništa nije pisao već 3 dana, izgleda da dijete ovog proleća nisu u modi ;) Onda se, znači, uklapam.

Ja ne mrdam sa svojih/svoja 73 kg
kod mame sam u gostima pa se trudim samo da ne pokvarim nesto
nikako da prestanem da idem po gostima pa da se vratim potpuno na rezim
a treba i sl nedelje da odem na kontrolu kod dr, napokon
sve sam odlagala al ne mogu vise

..samo da se upisem ovde i da izjavim, kad bih svaki dan naredna dva meseca plivala kao danas
imala bih savrsenu figuru...ali tacno znam da ce da me prodje volja za maximum 20 dana i onda
cu samo da se izlezavam na plazi, a u vodu da ulazim radi reda:mrgreen:
..hleb ne jedem vec treci dan, ali ni malo...ostalo sve sem naravno slatkisa...trenutno su mi kajsije
"najstrasniji" slatkis..:)

sad sam srela poznanicu,jako je smrsala,kaze da je dve nedelje rucala i vecerala samo bareno belo meso,krompir i karfiol.
jela je i puno salata i voca,al kad je rekla a za dorucak...onda mi je zazvonio tel pa nisam cula :)
tako se pridrzavala dve nedelje,skinula je 4kg,a posle je pocela sve,al je smanjila i skinula jos 2kg
ne znam koliko je zdravo,al mozda nekom pomogne

noćas stiže leto, a zamrla nam tema...šta se dešava, jel ne možete da jedete od vrućine ili...?
ja sam smršala nekih 3kg, al je to još mnogo daleko od željene težine.
koleginica me navukla na mesečeve mene-nije neizvodljivo, dva puta sam do sada izdržala, ali e primećujem neki bitan efekat...
pozdrav starom društvu, dugo me nije bilo:bye:

Cao, bokaruki, baš sam se raspitivala gde si.

A i inače sam htela večeras da se javim i prijavim da sam se vratila na svoja standardna 64 kg. Sa 65 do koliko sam stigla od kad mi je muž na odmoru pa kuva. Danas sam ja ponovo preuzela varjaču, a od ponedeljka se vraćam i u svoju radnu smenu - popodnevnu, pa će moći lakše da se organizujem.
Kaže nam večeras učiteljica joge da ima previše "pite" to je nešto kao vatra, što je razumljivo po ovoj vrućini, i da je bolje jesti presnu hranu jer to mnogo više prija organizmu i rashladjuje ga. Za razliku od zime kada više prijaju kuvana, topla jela.

Cao, bokaruki, baš sam se raspitivala gde si.

A i inače sam htela večeras da se javim i prijavim da sam se vratila na svoja standardna 64 kg. Sa 65 do koliko sam stigla od kad mi je muž na odmoru pa kuva. Danas sam ja ponovo preuzela varjaču, a od ponedeljka se vraćam i u svoju radnu smenu - popodnevnu, pa će moći lakše da se organizujem.
Kaže nam večeras učiteljica joge da ima previše "pite" to je nešto kao vatra, što je razumljivo po ovoj vrućini, i da je bolje jesti presnu hranu jer to mnogo više prija organizmu i rashladjuje ga. Za razliku od zime kada više prijaju kuvana, topla jela.
:super:
Па да, ето видиш!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back