Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo da vam mahnem i prijavim da sam stigla na 58 kg, od onih 65kg koliko sam nabila tokom poslednjih par godina... jos 4 i imala bih devojacku kilazu, samo vise mi ne bi tako lepo stajale.
Ako pitate za recept: vise fizicke aktivnosti i mnogo nerviranja u poslednjih par meseci (meni se apetit automatski svede na nulu kad se nerviram)... ali tu vrstu "dijete" ne zelim nikom od vas...

...ja sam pocela opet da jedem i kad se ne nerviram...iz dosade:besna:

..Ceki cestitam, jeste da nije bas najbolji nacin na koji si izgubila kilograme, ali
ajde vazno je da si ih se resila....a nadam se da ces prestati da se nerviras....

...ja sam definitivno najgori moguci stvor, dok su se svi gojili ja sam bila ok sa kilazom, sad kad svi gledaju da skinu
viskove, i smanjuju hranu ja bih vola pojela...znaci moram da preduzmem najzesce moguce mere i da se drzim sto
dalje od frizidera....jedini nacin da to uspem je da odem ujutro i ne vracam se do uvece sa plaze...mali sendvic neki
vegetarijanski, velika flasa vode, eventualno cedevita i kafa....naravno voce kad pojeftini malo...i plivanje, plivanje, plivanje

mislim da si se malo istripovala samo....
tesko da bi ti nabrojano bilo ok, bilo kada , a kamoli ako ces da plivas i da se trosis, i ceo dan na suncu da budes....
msm, mini sendvic, voda, cedevita, kafa.... treba da jedes, ali da pazis sta jedes i kada jedes, a ne da gladujes pa jos da upropastis zdravlje....

ne moras jesti voca svezes ako ti je skupo trenutno
kada si gladna, iseckaj neku povrcu i grickaj
tu kalorija skoro da i nema a vitamina ima kao i u vocu, samo nema fruktoze...
ja obozavam svezi krastavac, svezu tikvicu obozavam da grickam
svezu cveklu, sargarepicu...

...od svezeg povrca volim paradaiz, papriku, krastavac i kelerabu...ostalo tesko prolazi, jedino kuvano...
...nosicu sigurno jos po nesto jer moze da mi se slosi, znam to vec...mada ce i voce pojeftiniti za par
dana sigurno..a onda je sve lakse...kad imam voca u toku leta mogu sve drugo da znaemarim..a zamisli
ja nisam bas neki narocit ljubitelj voca, ali znam da se nateram pa posle par dana mi organizam sam
trazi...
...pritom ne mislim da idem bez dorucka konkretnog nigde po vrucini......
...inace me cedevita dize "iz mrtvih" radje na plazu nosim nju nego limunadu, tezak mi termos:mrgreen:
...nisam utripovala pocelo je da mi se vraca salce na stomaku, ali ja mislim da je to zbog mog slabog
kretanja u poslednje vreme i usporenog metabolizma usled oboljenja stitne z.:(

600892_3575877868103_666048924_n.jpg

Na kupus dijeti sam,4 dan.Osecam se odlicno,a vaga meri 3 kg manje....da li jos neko trenutno drzi tu dijetu?
moja mama :)

mislim da si se malo istripovala samo....
tesko da bi ti nabrojano bilo ok, bilo kada , a kamoli ako ces da plivas i da se trosis, i ceo dan na suncu da budes....
msm, mini sendvic, voda, cedevita, kafa.... treba da jedes, ali da pazis sta jedes i kada jedes, a ne da gladujes pa jos da upropastis zdravlje....

ne moras jesti voca svezes ako ti je skupo trenutno
kada si gladna, iseckaj neku povrcu i grickaj
tu kalorija skoro da i nema a vitamina ima kao i u vocu, samo nema fruktoze...
ja obozavam svezi krastavac, svezu tikvicu obozavam da grickam
svezu cveklu, sargarepicu...

Ovo je istina. Mnogi, uglavnom "alternativni lekari" preporučuju povrće, a voće baš i ne. I većina povrća može da se jede presna, samo što mi nismo navikli. Sad će Poznavalac da se javi. ;)
Baš juče raspravljam s mužem zašto krastavac jedemo presan, a tikvice ne? Kad medju njima skoro i da nema razlike. Isto taku kupus jedemo a karfiol i kelj ne. Nisam baš stručnjak, ali ja mislim da su to biljke iz iste porodice i da može. Ja gricnem one cvetiće karfiola kad ih spremam.
Opet ja i moja teorija a praksa - prava tragedija.
Od sutra radim pre podne dve nedelje i moraću bolje da se organizujem sa hranom, znači da isplaniram i ponesem sve što ću da jedem, da ne bi bi istrčavanja do pekare.
Odlično što me Bokica podsetila na povrće, pa ću lepo da očistim, iseckam i spakujem krastavce, šargarepu, tikvice i ostalo što nadjem na pijaci ;)

Ovo je istina. Mnogi, uglavnom "alternativni lekari" preporučuju povrće, a voće baš i ne. I većina povrća može da se jede presna, samo što mi nismo navikli. Sad će Poznavalac da se javi. ;)
Baš juče raspravljam s mužem zašto krastavac jedemo presan, a tikvice ne? Kad medju njima skoro i da nema razlike. Isto taku kupus jedemo a karfiol i kelj ne. Nisam baš stručnjak, ali ja mislim da su to biljke iz iste porodice i da može. Ja gricnem one cvetiće karfiola kad ih spremam.
Od sutra radim pre podne dve nedelje i moraću bolje da se organizujem sa hranom, znači da isplaniram i ponesem sve što ću da jedem, da ne bi bi istrčavanja do pekare.
Odlično što me Bokica podsetila na povrće, pa ću lepo da očistim, iseckam i spakujem krastavce, šargarepu, tikvice i ostalo što nadjem na pijaci ;)
pa da
evo ja u trudnoci se trudim da sada ogranicim unos voca na dve vocke dnevno
a da se okrenem povrcu koga inace vise volim od voca
al dzabe kada me je dragi vijao po kuci i kljukao vocem....
povrce je daleko zdravija varijanta, msm, zdravo je i voce ali je puno secera, a secer je ipak secer, na kraju krajeva....
pa uz vitamine dobijes i koji gram viska....
u moj slucaju koji KILOgram :mrgreen:
inace obozavam presno povrce i sada cu da iskoristim to maximalno
uvek preko cele godine ima bar nesto sto se moze grickati....
p.s. jako volim presnu tikvicu, probaj, meni je super....

meni je super keleraba, to za grickanje svezeg povrca, ukusna je i fina bas
i sada nije nesto ni preskupa koliko sam videla na pijaci

da, i kelerabica je super....
rekoh ovom mom, ima da pojedem dnevno po jednu jabuku i jos jednu vockicu i da me se okane s tim vocem
samo ide za mnom i nesto mi secka i trpa u usta
brigfa njega kada nece on biti tenk
a ja voce inace jako slabo jedem, msm, u prvom stanju
mogu misliti koji je to sok za moj organizam....

Да с' јавнем, подразумевано!:hahaha:
Пресно свакако, али воће такође, ово посебно за ову Бокицу.
Е, да сам ти ја муж(Бокици, наравно) било би:
Знаш шта!
Шта?
Знаш ти шта!
:rotf:
Воће се мора јести јер наш организам не синтетизује Ц витамин(за разлику од мачака, паса и других месождера) за којим ми имамо баш повелике потребе, а слабо је присутан у поврћу.
Воће је такође пуно богатије антоцијанима(оно што би ми рекли биљне боје)од поврћа!
Осим тога погледајте наше руке и шаке, просто идеални инструменти за убирање воћа.
Није то случајно, а и укус нам је фино избрушен на воћне ароме!
И кад се већ наведена Бокица породи и дође време за чврсту храну нек седне с с дететом и заједно да навале на воће.
Тако се производе здраве навике!
Дабоме!!!
:aha:

Poslednja izmena:
ma bezi :)
eno pre cu da grickam svezu papriku koja je bogata vitaminom c
:P
sta cu s fruktozom :(
Па уживаћеш, шта друго?
Фруктоза је воћни шећер са јачим ефектом сласти од сахарозе, обичног, свакодневног шећера који конзумирамо(сахароза индекс 100, фруктоза индекс око 130+, глукоза око 80), сви шећери имају 4 кцал/г.
Дакле исто си приходовала калорија по граму као и код обичног шећера, али далеко слађе.
Фруктоза има и једну добру оспбину у односу на друге шећере-споро се ресорбује у организму и зато је могу као заслађивач користити и дијабетичари, а здравим људима теже ствара масне наслаге и дуже дрши ситост.

Baš juče raspravljam s mužem zašto krastavac jedemo presan, a tikvice ne?
ja jedem presne tikvice i meni su super, nije mi jasno sto ih vecina ljudi izbegava...a volim isto i svezu bundevu da jedem, meni ima nekako ukus slican jabuci, i vise mi se svidja sveza nego onako samo pecena u rerni. za druge stvari (pite, corbe) moze...

Не знам ја баш како функционише метаболизам, шта се како и када разграђује... али у трудноћи би било потребно имати физичку активност, да ли кроз шетљу, вјежбице за труднице, и слично, зар не?
Е сад, ако у тим стању кренеш у једночасовну шетњу, шта ти узима беба и како твој организам реагује, немам појма.
Ја сам имала проблеме дрхтавице... и ако објашњење сам добила погрешну употребу намирница, немање баш те залихе која ће да одржи стабилан ниво шећера. А нисам се ни бавила спортом тада.

mico, setam ja svaki dan
ali i pijem utogestan i receno mi je da sve radim umereno, pa ne smem bas ni da preteram, plus na ovim vrucinama oticem, veruj mi jedno je teorija
drugo je praksa.....
i te vezbice u trudnocu su sve samo ne intenzivne vezbe kojima trosis ne znam ni ja kakve kalorije :)
a jedanm od boljih dr za trudnice je rekao da se ne sme preterati s vocem u trudnoci, po jedna vockica za uzinu i dosta
ne samo zbog gojenja nego u trudnoci moras da pazis na nivo secera u krvi, zbog trudnickog dijabetesa....
a to mi ne treba trenutno :))))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back