Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bas glupo da imas takvo iskustvo u Majdanu, izgleda da su popustili sa kvalitetom. U stvari ja sam prvo procitala tj u glavi ukapirala da ste isli u Maderu :mrgreen:.
Inace Pile ja mislim da se meso tako oseti od stajanja u frizideru, da taj smek koji meso moze da ima potice od toga stoje bajato.
Ja sam inace i dalje na suludom rezimu, do 17 popodne sam 100% disciplinovana dijetalka, a posle :roll:, zato se i ne javljam :rumenko:.

Bas glupo da imas takvo iskustvo u Majdanu, izgleda da su popustili sa kvalitetom. U stvari ja sam prvo procitala tj u glavi ukapirala da ste isli u Maderu :mrgreen:.
Inace Pile ja mislim da se meso tako oseti od stajanja u frizideru, da taj smek koji meso moze da ima potice od toga stoje bajato.
Ja sam inace i dalje na suludom rezimu, do 17 popodne sam 100% disciplinovana dijetalka, a posle :roll:, zato se i ne javljam :rumenko:.

A da obrneš redosled? Udariš po kalorijama do 17h a posle voda i narandže?

Pa tesko :), imam kod kuce parti brejkere koji traze da ima svega sto ja ne bih smela a ja sam karakter dok ne vidim :rumenko:.

Onda im ukini ishranu dok ne smršaš:mrgreen:
Šalim se. Ali mogu jesti kolače i u poslastičarnici, ne moraju kod kuće. A za ručak meso i povrće ti, meso i povrće oni. Njima samo dodaš bešamel ili mocarelu i svi srećni. (pazi mene što sam sada pametna a svojevremeno je brat-mučenik celo leto jeo čokoladu, čips i sladoled van kuće jer sam ja bila na dijeti; najviše je voleo dan kada sam u jelovniku imala čips i pivo, ja pojedem čips a on popije pivo:zcepanje:)

Najbolje grilovano povrće sam njupala u jednom restoranu nadomak Pančeva. Bilo je fino grilovano, sočno a ne isušeno i imalo je taj divan slatkasti ukus. Inače, restorani umeju da ti zgade hranu. Rešila sam da više ne naručujem piletinu, pošto mi se par puta dogodilo da je bila ili bljutava ili je meso imalo neki čudan ukus i miris. A pošto je moje čulo mirisa preterano osetljivo, ni kilogram preliva "četiri vrste sira" ne mogu da zabašure loše spremljeno meso.

tako reci, ustajalo i neprano.

da ti ne kazem koliko puta sam u salati osetila miris zivog mesa i ribe, jer je kuvar koristio ili istu dasku ili nije prao noz posle secenja mesa..
par puta sam klopu vratila jer i se zbog iste te osetljivosti zelidac dizao i onda mi se stvarno vise smucilo..
sad retko gde odem na klopu..

tako reci, ustajalo i neprano.

da ti ne kazem koliko puta sam u salati osetila miris zivog mesa i ribe, jer je kuvar koristio ili istu dasku ili nije prao noz posle secenja mesa..
par puta sam klopu vratila jer i se zbog iste te osetljivosti zelidac dizao i onda mi se stvarno vise smucilo..
sad retko gde odem na klopu..
mada sam vec pisala o tome ponovicu se
moje culo mirisa je uzasno osetljivo - sve o cemu mu Dive prica potpuno mi je poznato
najnoviji primer
donosi kolega neku biljku branu u divljini, retka, endemska, cak joj naziv kao jedno povrce, samo divlja
ja je pomirisem i istog trenutka me jedna tek osetna nota, meni ocigledno samo, podesti na hristov venac, naravno ne onaj najtezi miris kada biljka cveta, nego jedna nota
i pitam ga da li su uslucajno iy iste familije, mada ovako gledano su apsolutno raylicite, do te mere da je pitanje moglo i glupo da yvuci
kad on proverim biljka je po najnovijoj sitematizaciji, upravo iy te porodice...
i tako postado ja cudo jer se to desilo joj jednom da po mirisu povezem nesto sto nije na drugi nacin povezljivo

a sad dijeta
ubetonirana sam na ta 2.5 kg u minusu, mada je vaga starinska, pa ga ja tako nekako cenim da je to ta cifra
ja se potpuno pridrzavam dijete
ustvari juce sam za veceru umesto mesa pojela jabuku, ynam da ne treba ali meso mi se nije jelo a jabuka da tako da sam
vecerala 2 paradajzam 2 jabuke i dvopek
jutros pomarandza i dvopek

nisam preterano gladna, nervozna sam ali ne zbog dijete, nego sto mi je sinu u cetvrtak rodjendan a to kod nas bude ko Ivkova slava
sve vise smo u zurbi pa se sa prijateljima sve cesce vidjamo samo na rodjendanima, tako da iako je sin vec velik, puni 16 rodjendan pravimo vise yarad okupljanja svih nas
i to mora u dva dana, mada je jos bolje u tri jer je puno ljudi
+ hocemo za vikend da odemo negde na dva tri dana, nesto gledam Bansko ima lepih spa hotela
i to me cini nervoznom, stose eto sve skupi kad ne treba, a druge vikende nemamo jer je mm sada na odmoru...kad krene da radi tad nema sanse

a inace Smoki, bele ili ne svake pantalone mi stoje onako kako ja ne zelim:mrgreen:
i to ne u doopenom delu, vec u slaufnoj regiji

е ово одох да наручим

download

...Jexy ja pravim tu pastetu godinama, od sardine...ide na dve sardine jedna glavica crnog luka, sitno
iseckana, dva rovita jaja onako na pola, ne previse...pola kasicice senfa, po receptu je bila i kasika
majoneza ali sam je ja izbacila...ne blendam, ne stavljam cak ni u secka vec sve sastojke sem luka
samo dobro izgnjecim viljuskom...probaj tako....
..kad sam je ja dobila bio mi je cilj da ih pravim deci, lepsa je neko kupovna svaka...i dan danas im
pravim...moze i sa tunjevinom jako lepa bude...

...a dopada mi se to sa piletinom probacu sigurno...:)

Pitala mene dr jel ima nesto sto ne volim da jedem
rekoh "ribu"
ribu jedem samo za Sv.Nikolu, ne volim, mogu da je jedem, ali ne volim pa ne jedem ako ne moram (jesam li rekla da ne volim ribu :lol:)
jedino tunjevinu, nju volim, i mogu sardinu
tako da mi super sto mogu da zamenim, al mogu i da probam to sa senfom, mozda mi bude ukusnija
kad mi dodje po rasporedu riba+blitva+krompir, radije ne bih jela nista, al sta ces :)
pre neko vece sam probala salatu od morskih plodova, nije bila losa, valjda bese dosta belog luka, pa nisam osetila mnogo ukus tih morskih dzidza bidza :)

danas pasta od tunjevine, al sam ja testeninu zamenila pirincem, cisto promene radi (trebalo je gore pomenuta kombinacija R+B+K, al nisam na vreme izvadila ribu iz zamrzivaca)
i skuvala sam corbu od brokolija
mm vec jeo i otisao na posao, a ja imam do 15h jos da cekam...

a bio mi je rodjendan, i jos se u frizideru vuce cheese cake sto sam pravila
a koliko sam tek cokolada dobila, eno ih uredno popakovane, cekaju decu kad dodju u goste, da razdelim to :)

Pitala mene dr jel ima nesto sto ne volim da jedem
rekoh "ribu"
ribu jedem samo za Sv.Nikolu, ne volim, mogu da je jedem, ali ne volim pa ne jedem ako ne moram (jesam li rekla da ne volim ribu :lol:)
jedino tunjevinu, nju volim, i mogu sardinu
tako da mi super sto mogu da zamenim, al mogu i da probam to sa senfom, mozda mi bude ukusnija
kad mi dodje po rasporedu riba+blitva+krompir, radije ne bih jela nista, al sta ces :)
pre neko vece sam probala salatu od morskih plodova, nije bila losa, valjda bese dosta belog luka, pa nisam osetila mnogo ukus tih morskih dzidza bidza :)

danas pasta od tunjevine, al sam ja testeninu zamenila pirincem, cisto promene radi (trebalo je gore pomenuta kombinacija R+B+K, al nisam na vreme izvadila ribu iz zamrzivaca)
i skuvala sam corbu od brokolija
mm vec jeo i otisao na posao, a ja imam do 15h jos da cekam...

a bio mi je rodjendan, i jos se u frizideru vuce cheese cake sto sam pravila
a koliko sam tek cokolada dobila, eno ih uredno popakovane, cekaju decu kad dodju u goste, da razdelim to :)

...nisi:hahaha:

...steta sto ne volis ribu, i jako malo ljudi znam koji je ne vole, pitam se uvek zasto, zdrava i lagana hrana...
...probaj lososa ako budes u prilici savrsen je, vole ga cak i oni koji ribu ne vole...

Mnogi ljudi ne vole ribu. Kako ih ne znaš, Afro. ;) Ja je volim, ali je ne jedem tako često kako bih volela. A nije mi problem da je napravim samo za sebe ako moji neće. Jutros sam za doručak pojela konzervu tunjevine sa nekom salatom. Mislim da tu ima kojekakvih nepotrebnih dodataka, tipa konzervansa, šećera.... ali eto, jelo mi se, pa sam popila kafu, pa sam ručala čorbu od spanaća, sad opet kuvam kafu, a strašno sam gladna. Ali mogu da izdržim još 2 sata do onog koktela. Možda je to više na nervnoj bazi, jer stalno mislim na hranu. Mogu da mislim na neke druge stvari, probleme na poslu i kod kuće, ali to mi je još gore. To mi dibidus pokvari raspoloženje. A ja hoću večeras da budem raspoložena.

Uh, meni je bilo baš-baaš loše pre par sati. Valjda mi pao šećer. Popila sam malo Pepsija ali mi je od njega bilo muka. Obično kada držim dijetu u torbi imam bonžitu ali danas zaboravih da je kupim. :(
Inače sam juče u časovima dokolice gledala Džejmija Olivera i njegovu "food revolution" i neka žena koja učestvuje u njegovim emisijama o zdravoj ishrani je objašnjavala da više loših šećera ima u čokoladnom mleku, kupovnom šejku i voćnom jogurtu nego u gaziranim sokovima kao i da koka-kola zero ima šećer bez obzira što na njoj piše suprotno.
Da ne pominjem šokiranost kada sam videla koliko su deca u Americi gojazna. I to deca od 6 do 16 godina. Nisu buckasti već ooooogromni. I preko 30% boluje od dijabetisa ili imaju problem sa srcem usled preterane težine. Primetila sam i kod nas porast broja porodica u kojoj su svi članovi baš debeli. Vidiš mamu, tatu i dvoje maloletne dece a svi imaju minimum 15kg viška. Ne znam kako ima nije žao da tove tu decu ko prasiće? Na stranu estetika, već im zdravlje ugrožavaš. Izgleda da je moja majka nemajka jer nas je terala da jedemo povrće, voće, jer ni brat ni ja ne jedemo hleb (brat ponekad napravi sendviče ili namaže eurokrem ali se kod nas u porodici hleb ne služi uz ručak), nije nam kupovala slatkiše niti grickalice. Prvi veštački sok koji sam popila bila je koka-kola i to kada sam krenula u školu pa su je služili na rođendanima.
Ispravite me ako grešim, većina vas ima decu i bolje od mene je upućena u tu problematiku.

U pravu si, Pile. Mnoge majke nemaju vremena ili im je teško da kuvaju, pa daju deci pare da kupe pljeskavicu (možda je to još najmanje zlo), picu, odu u Mek. Ja se trudim da uvek ima kuvano, tradicionalno, povrće... Ali ne mogu da ih sprečim da jedu napolju. To im je interesantno. Užasno mi je što neće da doručkuju kod kuće, pa nek je i sendvič, sigurno je od kvalitetnijih sastojaka nego što mogu bilo gde da kupe. Pogotovo što sama pravim hleb i u njemu sigurno nema aditiva i dodataka. O nekom nošenju sendviča u školu nema ni govora. To nije cool!
Teško je boriti se protiv svih poroka i opasnosti koji vrebaju decu napolju. Niotkuda pomoći. Onda se usmeriš da budeš u toku, da ne uzimaju neku drogu, pa bureci i pice ispadnu i ne tako veliko zlo u odnosu na ovo drugo...

Uh, meni je bilo baš-baaš loše pre par sati. Valjda mi pao šećer. Popila sam malo Pepsija ali mi je od njega bilo muka. Obično kada držim dijetu u torbi imam bonžitu ali danas zaboravih da je kupim. :(
Inače sam juče u časovima dokolice gledala Džejmija Olivera i njegovu "food revolution" i neka žena koja učestvuje u njegovim emisijama o zdravoj ishrani je objašnjavala da više loših šećera ima u čokoladnom mleku, kupovnom šejku i voćnom jogurtu nego u gaziranim sokovima kao i da koka-kola zero ima šećer bez obzira što na njoj piše suprotno.
Da ne pominjem šokiranost kada sam videla koliko su deca u Americi gojazna. I to deca od 6 do 16 godina. Nisu buckasti već ooooogromni. I preko 30% boluje od dijabetisa ili imaju problem sa srcem usled preterane težine.
Нису они само предебели, већ су то на један потпуно необичан начин, због огромне количине хормона, антибиотика и вештачки арома у храни они су често коцкасто(четвртасто) дебели!
Нешто чега до пре пола века није било!
Primetila sam i kod nas porast broja porodica u kojoj su svi članovi baš debeli. Vidiš mamu, tatu i dvoje maloletne dece a svi imaju minimum 15kg viška. Ne znam kako ima nije žao da tove tu decu ko prasiće? Na stranu estetika, već im zdravlje ugrožavaš. Izgleda da je moja majka nemajka jer nas je terala da jedemo povrće, voće, jer ni brat ni ja ne jedemo hleb (brat ponekad napravi sendviče ili namaže eurokrem ali se kod nas u porodici hleb ne služi uz ručak), nije nam kupovala slatkiše niti grickalice. Prvi veštački sok koji sam popila bila je koka-kola i to kada sam krenula u školu pa su je služili na rođendanima.
Ispravite me ako grešim, većina vas ima decu i bolje od mene je upućena u tu problematiku.
Па не дајемо деци грицкалице, чоколаде,кока коле, брзу клопу итд, али занимљивије је било када сам ја кренуо у НС у средњу, а једва да сам јео чоколаде и пио кока коле, па сам другарима (као) снебивљиво одговарао: Ето родитељи сиромашни...а ја и две сестре...није се имало...нисам навикао на те укусе...:rotf:
А заиста није тога било у кући не због лове(отац је био ветеринар:super:, а мати службеник)већ су родитељи одрасли на салашима и нису били свикнути на луксузе те врсте, јер онда није ни било такве клопе, а доцније се некако није уклапало у њихов укус.

strasno je koliko roditelji razboljevaju svoju decu takvim nacinom ishrane..
zato se i pojavljuju citave porodice deformisane debljinom, a da im nije jasno gde grese..
i ubedjeni su da se zdravo hrane..
da ne komenatrisemo koliko prosti seceri nisu zdravi i da vode direktno ka dijabetu, ali me uzasava ova nova pojava sa pravljenjem torti (pod uticajem glupih amera) koje su sve samo ne slatkis za decu..vestacke boje, vestacki materijali..
ja sam neko ko je slab prema slatkisima..kad pojedem industrijsko medeno srce boli me zeludac, kad ga sama napravim sa normalnim naminicama ne boli..
valjda sam se skinula sa aditiva u toj meri pa mi smeta..
ali mi je uzas kad vidim da prijatelji svojoj predskolskoj deci guraju kasiku sa tirkiznim slagom u usta..:(

...slazem se i oduvek tvrdim da je koka kola, pepsi i svi ti napitci otrov danasnjice i da ce nam decu upropastiti sa tim napitcima,
kao i sa cipsevima i jos svacim necim...

...nikad nisam kupovala koka kolu, moja deca su odrasla i nikad, ali nikad to ne piju, sarija ne pije ni kafu, ne voli...kupimo tu i tamo
neke grickalice tipa stapici, ribice, perece vise da ima u kuci kad bas neko dodje...i nekako su mi oni jos najbezazleniji u odnosu na
cipseve, pa cak i kojekakve kekse...

...od soka kod nas u kuci se moze dobiti zimi limunada ili mesano sa narandzom kako ko voli, od vestackih osokova jedino pojemo
cedevitu...i to ja u zadnje vreme one ni jedna ne....
...kod nas se u kuci pila voda...kad su bile manje pile su sok koji smo kuvale ja i mama, od naseg voca sa placa, domaceg ne
prskanog, razne mesavine smo izmisljale...i to su bili jedini sokovi kojih je bilo u nasoj kuci ikada...

...kad vidim dete od 3-4 godine koje pije koka kolu "poludim" ali ko mene sta pita...i zar bi bilo ko dozvolio da mu se neko mesa...

Mnogi ljudi ne vole ribu. Kako ih ne znaš, Afro. ;) Ja je volim, ali je ne jedem tako često kako bih volela. A nije mi problem da je napravim samo za sebe ako moji neće. Jutros sam za doručak pojela konzervu tunjevine sa nekom salatom. Mislim da tu ima kojekakvih nepotrebnih dodataka, tipa konzervansa, šećera.... ali eto, jelo mi se, pa sam popila kafu, pa sam ručala čorbu od spanaća, sad opet kuvam kafu, a strašno sam gladna. Ali mogu da izdržim još 2 sata do onog koktela. Možda je to više na nervnoj bazi, jer stalno mislim na hranu. Mogu da mislim na neke druge stvari, probleme na poslu i kod kuće, ali to mi je još gore. To mi dibidus pokvari raspoloženje. A ja hoću večeras da budem raspoložena.

...znam...ja rekoh da ja malo ljudi poznajem koji ne vole ribu..
...ni ja je ne jedem koliko bih volela iz raznih razloga...

....lepo se ti nama provedi na tom koktelu, i da nam pricas posle sta si sve lepo tamo jela:)

Ja sam nesavesna majka u pogledu toga sta moja deca piju i jedu
svakodnevno kuvam i obavezno jedu supu, ;ak i kad je ne bi kuvala oni traze
nesto jedu izuzetno rado, nesto teze, ali jedu, a nazalost, zbog oceve podrske grasak i boranija su prognani sa jelovnika

doruckuju kuci i rucaju kuvano kad idu popodne a pre podne ne doruckuju nego jedu u pekari

jedu peciva, mada cerka kao teska mesara kuouje i pilece belo, vesalicu, pljesku i sl

piju sokove na litre i naravno kk koja se osnovno pice

i nisu debei
izuzetno su lepo gradjeni, skoro savrseno, sad ja kao yaljubljene majke, ali nije tako, mislim stvarno je tako u smislu gradje

a sve to je zbog sporta na koji idu minimun 3 puta nedeljno
sin trenira rukomet, cerka odbojku, mada ya skolu i onakav prcvoljak, najniza je, igra kosarku pa ide i na treninge u klubu ya odbojku, u skoli ya odbojku i u skoli ya kosarku
e uy tolke treninge sve syto pojedu, a fala bogu jedu ko gubari, ide u misice a ne u salo

zato nemam grizu savesti sto jedu slatkise jer znam da su pojeli i proteine , nema veye sto piju kk jer jedu i voce *istina lencuga od sina samo ako mu se opere, iseck i doda

ja inace od kad sam na ovoj dijeti osecam nesto kao mucninu, voda mi ne prija ova dva dana od kad je kisa i hladno, pa sam uzela sok bez secera, kojeg sam inace uvek sa indignacijom odbacivala ili dodavala secer:rumenko:

i da dodam za televizor
ako sam ja mogla da 5 dana izdrzim bez trunke secera, kk, milke *a dnevno pila 2 l jela min 100g, onda moze svako
bas svako

al Mileva brani koka kolu i slatkiše. Svaka čast što deca idu na sportove. Moji išli pa batalili, baš sam bila ljuta. Sad u stvari samo ja idem sport i rekreaciju, odnosno jogu.

Ja preživela koktel. Nije bilo teško. Mislim, nije bilo baš nekih djakonija kako to ume, pa da ne mogu da odolim. Više onako domaćinski i starinski, a ne fensi. Bile su pita sa sirom i zeljanica, to sam preskočila. Suhomesnato i kačkavalji i to sam preskočila. Roštilj, uzela nekoliko parčića, salata: krastavci, paprika (ljutkasta), paradajz sve posebno, pa isto tu u obliku grčke salate i probala prebranac. E onda sam uzela 2 kolačića i srneća ledja. I vala, nije mi žao, bila su odlična. Kolačići i nisu bili neki. Njih je trebalo da preskočim, ali izgledali su ukusno. Sve u svemu, šta god ko mislio, ja sam zadovoljna, obično pojedem mnogo više. A nisam pila ni alkohol, nego tri čaše djusa. I to je bilo malo previše, ali nešto su slabo služili vodu.
Posle sam još malo prošetala po gradu i nekim prodavnicama. Baš mi prijalo, onako uz sitnu, sitnu kišicu. Ali me sad noge otkidaju. 2 sata stajanja, pa još skoro sat hodanja na štiklama. Nisam navikla.

..dobra si Bi...moglo je to biti mnogo gore:)

..e ja sam veceras zgresila za sve sto nisam ihahaj od kada...prvo oko 21h pojela malo paste koju sam danas pravila nesto
slicno karbonari...samo bez jaja...da se ne baci:mrgreen:...onda oko 22h cera cistila jagode i mutila slag, a posto nisam
ove godine jos jela jagode, nisam ni htela da odolim...imam i ja dusu majku mu...:D

ja za veceru imala pola kila kuvanog povrca paradajz i jos nesto
pojela samo nekuvanu sargarapu i malo kuvanog povrca
i ne mogu vise

inace bilo je strasno dok su deca bila mala pa non stop vozi na treninge. Sin tri god trenirao vaterpolo, cerka plivanje, treninzi ya vaterpolo svakog dana po dva do tri sata sem nedelje...uf...sad idu sami, istina treba nekad i da ih voyimo kad se skola kasno zavrsava a trening pocinje i sl

srecna sam sto im je trening bitan, mozda i previse, mislim nista im nije teskom p ck i da nedeljom ustaju u 8 zbog treninga
i evo
ya veceru, posle dvosatnog treninga, sin popio skolro litar jogurta, ali sad se kk nasladjuje
pa ne bi mu zabranila

sve sto je dobro ili je nemoralno ili goji
ya sada je bolje da budu n aonome sto goji:mrgreen:

Juče bila na zumbi. Cedio se znoj sa mene nakon sat đuskanja. Razmišljam da ubacim i trbušni ples nedeljom. Prijala bi mi dodatna aktivnost a i ne volim rutinu u vežbanju.

Dva sata nakon zumbe njupala tanjir juneće supe, činiju salate (kupus, celer i šargarepa) i jednu grilovanu viršlu (izgrilovala dve ali nisam mogla pojesti).

Jutros uz nessicu pojela jedan majušni mafin (znam da su to loši ugljeni hidrati ali što kaže Bi imam i ja dušu; volim taj jutarnji ritual kada u tišini doma svoga ispijam prvu jutarnju kafu, obično ness, i volim uz nju parče čokolade ili par komada čoko-plazme, prosto mi je gušt).
Za ručak spremila sos od povrća, njupaću ga uz špagete. Prvi put ga pravim i baš sam zadovoljna ukusom i izgledom (meni je kod hrane bitan i estetski momenat zato ne jedem pahuljice i jogurt jer mi liče na pomije).

Na posao ponela kesicu sirovih lešnika i kesicu pečene soje. Doduše, soja nadima ali je pakovanje od nekih 30ak grama pa valjda mi neće biti loše od nje.

I tako, dan po dan, dijeta napreduje. A vi kako te?:strika:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back