Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ozbiljno mislim da treba da porpicas sa nekim nutricionistom ili strucnijim doktorom
cini mi se kao da si upala u zacarani krug problema sa ishranom
poznat mi je taj osecaj, kada mislis da su dva jogurta i kutlaca corbice dovoljni, i da ces se od tri jogurta ugojiti, plus setas, ne mirujes... znaci definitivno je malo
ja sam imala problema takvih pa znam o cemu pricam...

..ma kakvi to me ne zanima u zivotu...iskreno, meni ne smeta mogu da bude ko les,samo da ne budem debela i da ne mogu da se
sagnem....a kad malo samo pojacam ishranu, ja sam odmah u startu dobila minimum 3kg zbog hipotireoze...a secas se da mi je
i endokrinolog lepo rekla u logoru debelih nije bilo....

...pojedem ja i svega dovoljno..samo ne zelim da to bude cesto, necu da opet dodjem u situaciju da ne mogu da vezem pertle i da mi
je to napor.....

...hvala na savetima, ali mislim da mi je ovako sasvim ok....:)

morate shvatiti i obratiti paznju na navike i zasto stojite u mestu..i onda ih promeniti..moze samo biti fora u nedovoljnom unosu tecnosti..sve isto da radite uz 2 l vode i mrsavicete..isto slatkisi ne posle jela..ne jesti uvece i ne leci posle jela..nego prosetati posle pola sata..beli hleb izbaciti i obratiti paznju na kombinacije namirnica

Nije tajna, 3,5kg
kad bih se kretala vise, ili isla na neku aktivnost kontam da bi bilo vise, jer je mm skinuo vise od 7kg, al on radi fizicki posao 8 sati
i bez vage vidim po garderobi da kilogram ima manje

dobro si smanjila msm nisi ni previše pa da bude šok za organizam
samo nastavi da skidaš :ok:

e sad lepo bebu u kolica, pa put pod noge, prijaće i tebii njoj
...a secas se da mi je
i endokrinolog lepo rekla u logoru debelih nije bilo....
)

ako treba u logor da idem da bi smšala, do mojega i mršavost onda
e i ti lekari kad lupe nešto ...:roll:

dobro si smanjila msm nisi ni previše pa da bude šok za organizam
samo nastavi da skidaš :ok:

e sad lepo bebu u kolica, pa put pod noge, prijaće i tebii njoj

ako treba u logor da idem da bi smšala, do mojega i mršavost onda
e i ti lekari kad lupe nešto ...:roll:

..uh znas kako sam tad bila ljuta na nju strasno....:)
.malo sam se salila sa Bokicom, ali u principu kad sam smanjila obroke, i
malo vise pocela da se krecem i vodim racuna onda sam i smrsala...

..a u godinama kad vrlo lako mogu da dobijem visok pritisak, secer, svasta nesto sto gojaznost
uzrokuje..zasto ja to ne bih sprecila ako mogu...

mogu samo da mudrujem..i ništa više...stojim mesecima..mada sada imam utisak da sam kao luftbalon...za 3 dana sam se nadula ki žaba..ne znam od čega :(..sve mi je tesno i butine koje su bile ok sada su 2 broja veće..pa ko da ne poludi???
šta više da izbacim iz jelovnika?? :( trista dijeta probala...od apstinencije od hrane do suplemenata za mršavljenje..i NIŠTA :(
tiroida je ok..tako reče dr (iako je na UZ rekla da je upaljena) pa ko je ovde lood?? reče da sam zdrava..ok lepo...pa zašto se gojim??? a hodam nenormalno dnevno i pijem vode isto tako..ništa slatko i belo...ni večera :(:besna::sad2:

...nesto ti vezuje vodu.....uzmi ako vec ne pijes, pij zeleni caj on je super za izbacivanje tecnosti....sad su i vrucine pa se vise otice...
...i nemoj da pijes nista za mrsavljenje od tih "lekica" ne treba ti to, em bacis pare, em ubacujes u sebe ko zna kakve otrove...
...i ne nerviraj se, stes takodje utice na celo telo, a ne samo na "glavu"...

ma, afro...grozno sam neraspoložena..ne mogu da udjem u odeću-šta više da ti pričam...
sve sam probala..(zeleni pijem redovno) SVE moguće, prirodno-sem operacija i liposukcije..nemam para za to..
kako da ne pizdim...*** nije to na kratke staze..meseci su u pitanju...krvna slika i svi rezultati su ok..hormoni-ok...nemam kamenje i šut...niti upalne procese..znači-varenje je ok i abdomen....odakle otoci na rukama i nogama?? srce je ok...bubrezi isto...:(
lepo, da izludiš :(

Tol, da li si posjetila nutricionistu? Moguće da još uvijek na vma imaju onu dosta jeftinu varijantu savjetovanja, neko je pisao o tome... i da li si ikada radila test intolerancije na hranu, ako bi to željela, na sajtovima sa popustima možeš naći čak i duplo jeftinije varijante od njihovih regularnih cijena...

Ovdje ti više ne možeš dobiti neki koristan savjet o tome šta da radiš, jer si pribala štošta... posjetila si ljekara, kaže da si zdrava, onda idi dalje, ne može biti da nutricionista koji te pregleda i porazgovara sa tobom, čuje sve ovo šta ovdje pišeš, ne bude mogao donijeti neki koristan sud o razlozima tvoje stagnacije

Tol, da li si posjetila nutricionistu? Moguće da još uvijek na vma imaju onu dosta jeftinu varijantu savjetovanja, neko je pisao o tome... i da li si ikada radila test intolerancije na hranu, ako bi to željela, na sajtovima sa popustima možeš naći čak i duplo jeftinije varijante od njihovih regularnih cijena...

Ovdje ti više ne možeš dobiti neki koristan savjet o tome šta da radiš, jer si pribala štošta... posjetila si ljekara, kaže da si zdrava, onda idi dalje, ne može biti da nutricionista koji te pregleda i porazgovara sa tobom, čuje sve ovo šta ovdje pišeš, ne bude mogao donijeti neki koristan sud o razlozima tvoje stagnacije

bila sam kod nutricionista raznih i dali dijete (od nekakvih sokova koji koštaju čitavo bogatstvo...do preskupih namernica...za koje treba po cela plata mesečno, ***)..vadila krv i taj rad...po tim djetama trebalo bih da jedem mnogo više no što hrane unosim sada..a + onu koju moj organizam ne prihvata(grašak pasulj kupus, karfiol..žitarice)..tako da za sada nemam opciju nikakvu..ma...ništa ohrabrujuće...samo mi se plače od svega više...

ma, afro...grozno sam neraspoložena..ne mogu da udjem u odeću-šta više da ti pričam...
sve sam probala..(zeleni pijem redovno) SVE moguće, prirodno-sem operacija i liposukcije..nemam para za to..
kako da ne pizdim...*** nije to na kratke staze..meseci su u pitanju...krvna slika i svi rezultati su ok..hormoni-ok...nemam kamenje i šut...niti upalne procese..znači-varenje je ok i abdomen....odakle otoci na rukama i nogama?? srce je ok...bubrezi isto...:(
lepo, da izludiš :(

...Tolka, ako te iko razume, ja te razumem veruj mi, pa vrati se na temu i pogledaj koliko sam ovde "cucala" danima, mesecima, pa cak godinama skoro od kad
je krenula tema....:zag:
....odlicno znam kako je kad sto god uhvatis da obuces tesno i ne ide dalje od kolena ako su pantalone, suknje sa koje god strane da probas da navuces ne stignu
tamo gde im je mesto, majice zategnute kao pracke, kosulje ne drze dugmici...znaaam..ali znam da sigurno ima nacina, jer ako sam ja koja imam hipotiroidis + hasimoto,
antitela luduju samo tako, konstantno upaljena stitna zlezda, cvorici rastu, doduse lagano, ali ipak rastu...uz sve to valunzi koji ne prestaju evo 6-ta godina je pocela
polako....onda mozes i ti koja si zdrava....samo treba naci sta ti odgovara, da bi izbacila tu vodu...i zasto bi ti isla na liposukciju, pa nemas ti 200kg..
..ajde polako smiri se....ako vec dugo pijes zeleni caj, napravi pauzu, znas i sama da se organizam na sve prilagodi, pa ne reaguje onako kako je reagovao u pocetku,
pogledaj u biljnim apotekama nesto od njihovih cajeva za izbacivanje tecnosti....mnogi oticu cim krenu topliji dani nisi ti jedina sigurno...
..bices ti ok, samo se ne nerviraj toliko, zbog sebe same...

bila sam kod nutricionista raznih i dali dijete (od nekakvih sokova koji koštaju čitavo bogatstvo...do preskupih namernica...za koje treba po cela plata mesečno, ***)..vadila krv i taj rad...po tim djetama trebalo bih da jedem mnogo više no što hrane unosim sada..a + onu koju moj organizam ne prihvata(grašak pasulj kupus, karfiol..žitarice)..tako da za sada nemam opciju nikakvu..ma...ništa ohrabrujuće...samo mi se plače od svega više...

Meni je nutricionista dao ok dijetu i ne mnogo skupu, ako hoces napisacu ti u pp sta kako i kad ide
ne verujem da se to mnogo razlikuje od osobe do osobe, jer je samo promena ishrane u pitanju
a dala je meni i mm isti jelovnik
meni super odgovara

mada sam sad u iskusenjima ogromnim, pravili smo malom krstenje, pa praznik, pa ide Djurdjevdan, al dobro, bice sve ok :)

e da, ja sam mnogo oticala u trudnoci i internista mi rekao 'koliko god vam to zvucalo nelogicno, morate piti vise vode, kako bi ista kruzila i izlazila napolje'
e sad, probaj...

Poslednja izmena:
sta je devojko sa tobom koji moj?:) Glavu gore,stomak uvuci,grudi i dupence izbaci i vuci se u prirodu negde,jesi cula?

tjao mistična...gdej si ribac(još jedna vitkuša, samo da znate!!)

kakva priroda, i bakrači..kad ne mogu da udjem u moje pantale 28 - ove 30 zinat NETJU da šetam :(
a obuća mi je rak-rana!
dala sam mali kapital za megnetnu i razne hitne analize...i kojekakve uredjaje po kući koji su umreli...ebiga..
nemo mi staješ na muq ;)

proteklih dana sam imala napade slakog... sinoć u gradu uzela voćni kup, sve sam sladoled i šlag, kada se to svarilo pao mi šećer jedva sam došla kuči koliko sam se tresla:/
u mangu vidjela super pantalone, divan kroj sa uzanim strukom... taman da skinem 3kg i da mi super stoje
šta je 3kg... evo odmah sad krećem... doručkovala, popila kafu, sada ću zeleni čaj
zbog koljena ništa vježbe, samo dijeta

...i ja hocu da skinem 3kg:(, nabili mi se malko listovi od trcanja, pristojno izgleda u pantalonama ali u suknji mi nekako noge dodju jace nego inace. Vidim da je list bucmast, zadrzava i vodu, mlecna kiselina divlja, mnogo cesto me bole i kad ih merim nikada nisu istog obima, bezveze...kontam da bih sa jos manje kilograma dosla do nekog izduzenijeg izgleda al' me mrzi da pazim sta jedem nenormalno...sutra pocinjem, eto rekla sam negde pa sad moram:lol:

jeste provalili kako se lako navuce na nesto narocito slatko..jedno 4-5x na dan 2 tako po gradu kupim bounty..i sad mi se jede..znaci to mora se odma presece
jes, posebno na slatko.kad ga dugo ne jedem, ne pada mi na pamet ni da kupim nesto, nemam potrebu, a cim dva ili cak i jedan dan za redom jedes nesto slatko, treci dan vec odma panika :neutral: zato kazem bolje ne jesti nista, nego onako po malo, sve kao na sitno, ne osetis, i onda skontas da si se navukao :neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back