Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema to veze sa kolicinom vec cinjenicom da jedes voce za veceru :aha:

Ma nema to veze, ako mene pitate...ja smrsah 10 kila sa jedenjem voca u 7- 8 sati uvece.
Pre podne ne mogu, popodne rucam, pa necu odmah i tako mi uvek ostane...ili uvece ili da ga ne jedem uopste.

Samo ne treba odmah posle jela...
meni se sve cini da Kvinsi premalo jede ili je previse namirnica izbacila, pa organizam to dozivljava kao sok i zablokira se.

Ma nema to veze, ako mene pitate...ja smrsah 10 kila sa jedenjem voca u 7- 8 sati uvece.
Pre podne ne mogu, popodne rucam, pa necu odmah i tako mi uvek ostane...ili uvece ili da ga ne jedem uopste.

meni se sve cini da Kvinsi premalo jede ili je previse namirnica izbacila, pa organizam to dozivljava kao sok i zablokira se.

Ovo boldovano je bitno :aha:
Mozda njoj ne prija voce uvece + ovo sto si ti napisala, da jede premalo :think:
Treba se igrati sa namirnicama, tako sam ja jedno vreme, dok nisam provalila sta mi prija, sta ne i kolko brzo mrsam uz koje namirnice, u kolko sati jedem, itd. :aha:

Ovo boldovano je bitno :aha:
Mozda njoj ne prija voce uvece + ovo sto si ti napisala, da jede premalo :think:
Treba se igrati sa namirnicama, tako sam ja jedno vreme, dok nisam provalila sta mi prija, sta ne i kolko brzo mrsam uz koje namirnice, u kolko sati jedem, itd. :aha:

dozvoljeno mi je 1690 kalorija. ne mogu mnogo da se igram namirnicama jer mi skoro nista nije dozovljeno, jedem pirinac svaki bozji dan, na nos mi izlazi. od mesa samo pilece belo i curece. od voca jabuke, mandarine, ja ponekad zgresim sa mandarinama. verovatno je malo, mislim da ne unosim 1690 kalorija. ne mogu da procenim koliko rucak ima kalorija kad izmesam sve to povrce

Inace, sinoc sam dobila napad zelje za stapicima sa kikirikijem.
A imam ih u kuci.

Elem, setila sam se saveta kad sam prestajala da pusim, da bi te prosla kriza, dooobro operi zube.
Rekoh, mozda posluzi i za hranu

Probala i upalilo je :super: Prosla me zelja skroz.

Sad ide vikend, kisa pada, to znaci napadi za grickanjem....savrseno za isprobavanje teorije...al cu da perem zube :zurka:

Meni su svi koji me vide rekli da sam se bas prolepsala:lol:, da se vidi da sam oslabila i da mi je bas super i da ne moram vise (e to me najvise nervira kad krenu sa ubedjivanjem da mi je ovako skroz super i da ne treba ni gram vise da skinem, malo sutra)...svi osim moje zloceste koleginice koja se pravi da nista ne primecuje (ni novu haljinu, ni novu majcu, nikad nista...a zato ako njoj ne prokomentarises nesto sto ima novo na sebi smak sveta, odmah si ljubomoran), al znam za jadac, znam da me posmatra pa dodatno uvucem stomak i sipravim se kada se mimoilazimo na stepenicama:mrgreen:, mrzim ljubomorne žene.

Što se tiče izgleda i muškaraca, ja sam najnesrećnija u ljubavi bila kada sam bila najmršavija i sebi najlepša...lepa a glupa:rumenko:

Trudnoća i kilaža - kada sma ostala prvi put trudna, prva misao mi je bila, jaoooo ugojiću se, jao trebalo je prvo da oslabim pa onda da lepo isplaniram...i cvrc, valjda me ovaj gore čuo pa reši da mi od svih želja baš tu ispuuni:(..posle spontanog, sada mi je stvarno sve jedno makar se ugojila 30 kg, ali najiskrenije, samo da ostanem trudna i rodim dete boli me uvo dal cu biti debela.

Meni su svi koji me vide rekli da sam se bas prolepsala:lol:, da se vidi da sam oslabila i da mi je bas super i da ne moram vise (e to me najvise nervira kad krenu sa ubedjivanjem da mi je ovako skroz super i da ne treba ni gram vise da skinem, malo sutra)...svi osim moje zloceste koleginice koja se pravi da nista ne primecuje (ni novu haljinu, ni novu majcu, nikad nista...a zato ako njoj ne prokomentarises nesto sto ima novo na sebi smak sveta, odmah si ljubomoran), al znam za jadac, znam da me posmatra pa dodatno uvucem stomak i sipravim se kada se mimoilazimo na stepenicama:mrgreen:, mrzim ljubomorne žene.

Što se tiče izgleda i muškaraca, ja sam najnesrećnija u ljubavi bila kada sam bila najmršavija i sebi najlepša...lepa a glupa:rumenko:

Trudnoća i kilaža - kada sma ostala prvi put trudna, prva misao mi je bila, jaoooo ugojiću se, jao trebalo je prvo da oslabim pa onda da lepo isplaniram...i cvrc, valjda me ovaj gore čuo pa reši da mi od svih želja baš tu ispuuni:(..posle spontanog, sada mi je stvarno sve jedno makar se ugojila 30 kg, ali najiskrenije, samo da ostanem trudna i rodim dete boli me uvo dal cu biti debela.

Uspeces mila samo se dalje trudi(te) :zag:

Овај аорист баш разбија!!!:klap:
Иначе као што рекох воће је сасвим безазлено по килажу и бескрајно здраво.

dozvoljeno mi je 1690 kalorija. ne mogu mnogo da se igram namirnicama jer mi skoro nista nije dozovljeno, jedem pirinac svaki bozji dan, na nos mi izlazi. od mesa samo pilece belo i curece. od voca jabuke, mandarine, ja ponekad zgresim sa mandarinama. verovatno je malo, mislim da ne unosim 1690 kalorija. ne mogu da procenim koliko rucak ima kalorija kad izmesam sve to povrce
Па измери свако поврће понаособ пре микса(пиринач је иначе житарица), погледај у таблице каолријских вредности (једном, а после буде рутина и без мерења) и буде исто и кад га сервираш измешано.
Зашто ипак не пробаш да уносиш и то што ти је као забрањено(интолеранција и тако то), а да пре тог теста на толерантност ниси имала тегобе.
Мсм, па није тест света крава?

A kako to izgleda trudna glista :lol:, ja nikad nisam videla:rumenko:, jel ide tanko, tanko, pa na sredini loptica?

Ps - ti i ja bre moramo da otvorimo neku temu tipa za one koji se trude;), ili ko ovo podrška za trud (kako se kaže trud u množini:lol:, za trudenje:zcepanje:)

podrska za trudilice :)
al bolje da ne otvaramo
dovoljno mi je i ove muke
a ne svaki dan da pisem jos o tome i citam jos vise nego sto citam
skrenula sam totalno ;)

p.s. ta trudna glista bas tako izgleda :D hahahaha

Па измери свако поврће понаособ пре микса(пиринач је иначе житарица), погледај у таблице каолријских вредности (једном, а после буде рутина и без мерења) и буде исто и кад га сервираш измешано.
Зашто ипак не пробаш да уносиш и то што ти је као забрањено(интолеранција и тако то), а да пре тог теста на толерантност ниси имала тегобе.
Мсм, па није тест света крава?

nisam ni mislila na pirinac- za njega znam koliko ima kalorija, nego na umesano povrce u njega. uglanvom, znam da nije puno, a stvarno me mrzi da da merim po jednu sargarepu, papriku, itd. ne zelim da pocnem besomucno da brojim kalorije u svakom zalogaju, nekako mi je to jako opterecujuce. dinstam na jako malo maslinovog ulja, kasnije samo podlivam vodom. i ne pridrzavam se sto posto, ali ne jedem one namirnice koje su mi crvene, a nisam imala tegobe pre testa. nastavicu jos nedelju dana, pa cu da vidim sta da uvedem jos, ali slatk definitivno ostaje zabranjena zona

Povrće ti ima neku srednju vrednost 100 na 100gr,evo ti tablice pa baci pogled,nema potrebe da sve računaš svaki put,koristi srednju vrednost,osim za ove od 400kcal,i pokušaj da se usredsrediš i zaista ne jedeš 7 dana ono što ne sme a onda počasti sebe jednom ,ali samo jednom namirnicom koju ne bi smela.
Namirnica (100 g) Energija UH Bjelančevine Masti
kJ kcal
Artičoke 90
Brokula 140
Cikla 150
Cvjetača 117
Celer 159
Grah 480
Grašak 389
Kelj 190
Krastavci 42
Kupus (kiseli) 109
Kupus (slatki) 218
Luk 175 42
Mrkva 146
Paprika 117
Patlidžan
Poriluk 160
Rajčica 80
Šampinjoni 101
Šparoga 80
Špinat 96
Zelena salata 59
Zelje 100

Овај аорист баш разбија!!!:klap:
Иначе као што рекох воће је сасвим безазлено по килажу и бескрајно здраво.

Na žalost nije ,ja sam se ipak vratila na preporuku ne voće naveče i ne preterati sa količinom,jer su rezultati počeli da izostaju.:(

Poslednja izmena:
Povrće ti ima neku srednju vrednost 100 na 100gr,evo ti tablice pa baci pogled,nema potrebe da sve računaš svaki put,koristi srednju vrednost,osim za ove od 400kcal,i pokušaj da se usredsrediš i zaista ne jedeš 7 dana ono što ne sme a onda počasti sebe jednom ,ali samo jednom namirnicom koju ne bi smela.
kJ kcal
Artičoke 90
Brokula 140
Cikla 150
Cvjetača 117
Celer 159
Grah 480
Grašak 389
Kelj 190
Krastavci 42
Kupus (kiseli) 109
Kupus (slatki) 218
Luk 175 42
Mrkva 146
Paprika 117
Patlidžan
Poriluk 160
Rajčica 80
Šampinjoni 101
Šparoga 80
Špinat 96
Zelena salata 59
Zelje 100

Na žalost nije ,ja sam se ipak vratila na preporuku ne voće naveče i ne preterati sa količinom,jer su rezultati počeli da izostaju.:(

hvala, definitivno unosim manje od preporucenog. vec sam odlucila da u nedelju zgresim- dolaze nam gosti i spremam neki lep rucak koji cu morati i da konzumiram. umereno, dakako:lol:

kJ kcal
Artičoke 90
Brokula 140
Cikla 150
Cvjetača 117
Celer 159
Grah 480
Grašak 389
Kelj 190
Krastavci 42
Kupus (kiseli) 109
Kupus (slatki) 218
Luk 175 42
Mrkva 146
Paprika 117
Patlidžan
Poriluk 160
Rajčica 80
Šampinjoni 101
Šparoga 80
Špinat 96
Zelena salata 59
Zelje 100

NIsta ja ovo ne razumem, jesu li ovo vrednosti u KJ ili kcal?

kako krastavac ima 42 kad svuda pise 14-15?

A brokoli npr 34?

http://www.velikikuvar.com/tablice-kalorija/povrce

http://www.dijeta.net/tablice/povrce.htm

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back