Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sto samo meso? Moze-mladi sir, jogurt, kefir, kuvana jaja (bjelance ko pazi na holesterol), gljive (sampinjoni nisu skupi)...girice koje mahom ljudi izbjegavaju, stvarno "zamirisu" stan za medalju, ali i "przotine" isto, pa se opet przi...
Ili biljne bjelanevine- mahunarke, grah, socivo, gerslo (jecam), soja. (plus sto su izvor svih esencijalnih aminokiselina).
U pravu si za sezonsko voce i povrce...ja vodim tihi rat sa svojima, jer navika je stvarno cudo...npr. moji vise vole mladi krompir, ja tikvice (koje su cak jeftinije), i forsiramo ovo drugo, za promjenu...na 101 nacin, najcesce onako sa korom na gril u rernu...zapravo svu mogucu "zelenjavu" prije nego skrob...tako da i tu se moze naci kompromis kvalitet/cijena.
Prosta matematika je najbolji metod ili smanji, ili vise trosi...neki dr samo tu "dijetu" i priznaju... (pogotovo za mladji organizam u razvoju kojem nije pozeljno uskracivati sto sta)
Opet ponavljam navika...ima stvarno jeftinih varijanti i dorucka i vecere, nista fensi, samo mozda trazi malo vise vremena i ideja za spremanje...i volje da se promijeni dotadasnji nacin...
Ja, npr. nikako da batalim jutarnju kafu (od milja, su je degustatori prozvali- "pisokara" :rumenko: :lol:), i uvedem caj...cista ljenost...nes napravim za min.-vrela voda iz bojlera, mlijeko i vec srcem :lol: ...a za caj mi treba bar 15 min. ...cista navika...a vise mi prija caj ujutro, ali...
Bar sam popodnevnu izbacila, i pravim sve moguce cajeve...i naravno kad pitam-ko hoce, hoce svi, ali mrsko napraviti... :mrgreen:

Da ne zvuci kao popovanje, i sama sam tu gdje jesam, samo dobra volja, odlucnost i istrajnost...kljuc. Ostalo sve-izgovori. Polazim od sebe. Kad pazim, mrsam, kasd ne pazim stagniram ili se debljam...Evo danas rodjendan, jela tortu, ne odricem se...ali krecimo, pa idu kalorije....a i rucala tikvice, "solo"...nista slavljenicki rucak u kompletu.

ma, ne mislim bukvalno
samo, pogledaj dijete koje se vrte - skoro svaka ukljucuje
jedan ili dva proteinska obroka u danu
i mahom su mesni...

ma, ne mislim bukvalno
samo, pogledaj dijete koje se vrte - skoro svaka ukljucuje
jedan ili dva proteinska obroka u danu
i mahom su mesni...

`ebi ga, ja to "mesni" odmah prevedem u nesto istog/slicnog sastava jer pomenuto ne konzumiram...a i u dosta varijanti dijeta ima navedena odgovarajuca zamjena tipa snicla bez masnoce ili roba u foliji...ili izvikano jaje. :)

`ebi ga, ja to "mesni" odmah prevedem u nesto istog/slicnog sastava jer pomenuto ne konzumiram...a i u dosta varijanti dijeta ima navedena odgovarajuca zamjena tipa snicla bez masnoce ili roba u foliji...ili izvikano jaje. :)

ma ima, nije da nema
al kao fora je da se pridrzavs tog nekog programa kod pojedinih dijeta
pa se u drugoj, trecoj fazi ubacuju odredjene namirince...bla, bla...znas i sama :lol:

sve u svemu; bit fit je skup sport...
naraovucenije; u vrlom novom svijetu samo siromasni ce bit debeli... : (
Ха, ха, као што је то једеан од физиотерапеута наше репрезентације приликом гостовања у САД приметио: Никада нисам видео толико дебелих људи и дебелих на такав начин!

Uh, to je surovo tacno...u jeku modifikacije hrane, stresa, nacina zivota, zagadjenja...malo ko ce se moci pohvaliti da je i zdrav i fit i da ima imunitet za 10 i...
Jedino neka suma, ili prasuma (a i to imamo), istjerati medvjeda iz pecine, i oj-ha...:lol: ...nije zeza skroz, jedan lokalni lik, s vremena na vrijeme se izoluje i tako zivi...mislim moze mu se, sad je vec i penziji...kupa se na -10 u rijeci i tako...a stvarno je prosao sresnih zvotnih situacija, i ucen, obrazovan, ali to mu je neki izduvni ventil, ...uspjesan, ocito jer ima godina i aktivan prilicno na vise polja. :)
Za pocetak nama obicnim smrtnicima, dosta i u prirodu na jednodnevni izlet i sl.... :lol:

• Podržavam
Reactions: Tol
Jao ta blesava doktorka. :roll: Nemoj i daalje da se opterecujes s tim.

Ja stvarno ne mogu da shvatim da jedan zdravstveni radnik moze tako nesto da kaze.
Pogotovo sto ti nisi debela, a nisi bila ni onda

...ne opterecujem se vise sa tim, nego me podseti Zlocka...na tu nazovi doktorku, menjacu je :)

...ea, stvarno ni ja ne razumem takve lekare, oni bi trebali da razumeju pacijenta, da pokusaju
da olaksaju ono sto mogu...ali na zalost, ne rade to...nije ona mene ni pogledala kad mi je to
rekla..sve vreme je gledala samo u papir....

...ok, i nisam previse, samo me nervira ovaj "hormoski stomak" koji imam...

Uh, otkad ovde ne postovah. Održavala sam svojih 68kg. na 172cm visine već nekih tri godine. Jednom nedeljno ne jedem ništa, pijem čajeve i kafu bez mleka i šećera i sve bilo O.K.
Pre dva meseca sam se razbolela, (ponovo) ušinuta leđa, stara boljka se povratila, pre par godina sam bila i u krevetu i u invalidskim kolicima zbog istih zezancija, režim ishrane i vežbi sve kako doce kažu, od mog režima ishrane ne osta ni R i evo opet nabacih 10kg.
Sad sam opet debela, 10kg je ipak 10kg viška, loše se osećam, kupujem cipele u koje samo "upadam" da ne bih morala da ih pertlam ili kopčam. Stvarno se loše osećam i ne znam koju dijetu da počnem da koristim. I dalje ne jedem ništa jednom nedeljno, ali sada, možda i zbog lekova koje moram da koristim, ne vidim ni P od poboljšanja, iliti od smanjenja kilograma:worth::worth::worth:

...ne opterecujem se vise sa tim, nego me podseti Zlocka...na tu nazovi doktorku, menjacu je :)

...ea, stvarno ni ja ne razumem takve lekare, oni bi trebali da razumeju pacijenta, da pokusaju
da olaksaju ono sto mogu...ali na zalost, ne rade to...nije ona mene ni pogledala kad mi je to
rekla..sve vreme je gledala samo u papir....

...ok, i nisam previse, samo me nervira ovaj "hormoski stomak" koji imam...

Mene pogledaju, na 3 sekunde, upute da primim infuziju i glukozu, da vadim krv (po stoti put) i posalju dalje. To sto meni drhte ruke i ostaju mi masnice velicine kontinenta cim nesto zakacim, njima je nebitno. Prestala sam da idem kod lekara

Uh, otkad ovde ne postovah. Održavala sam svojih 68kg. na 172cm visine već nekih tri godine. Jednom nedeljno ne jedem ništa, pijem čajeve i kafu bez mleka i šećera i sve bilo O.K.
Pre dva meseca sam se razbolela, (ponovo) ušinuta leđa, stara boljka se povratila, pre par godina sam bila i u krevetu i u invalidskim kolicima zbog istih zezancija, režim ishrane i vežbi sve kako doce kažu, od mog režima ishrane ne osta ni R i evo opet nabacih 10kg.
Sad sam opet debela, 10kg je ipak 10kg viška, loše se osećam, kupujem cipele u koje samo "upadam" da ne bih morala da ih pertlam ili kopčam. Stvarno se loše osećam i ne znam koju dijetu da počnem da koristim. I dalje ne jedem ništa jednom nedeljno, ali sada, možda i zbog lekova koje moram da koristim, ne vidim ni P od poboljšanja, iliti od smanjenja kilograma:worth::worth::worth:

Joj, ne znam, al ne znam kako mislis da omrsas tako sto ne jedes nista 1 nedeljno. Ne zvuci mi to zdravo.

Ovo je dijeta koju ja sad držim, meni preporučena kao dijeta iz bolnice u Sremskoj Kamenici.
U početku, prva dva-tri dana je jako teško, posle se organizam navikne
Za deset dana izgubila sam 5kg i nameravam da je držim bar dva ciklusa po 15 dana.

baš sam se vratila da vidim kad sam izgubila ovih 5 kg...
a u narednih deset dana ni grama
videću šta će da se desi do kraja ovog drugog ciklusa od 15 dana, bila bih zadovoljna sa još dva manje

baš sam se vratila da vidim kad sam izgubila ovih 5 kg...
a u narednih deset dana ni grama
videću šta će da se desi do kraja ovog drugog ciklusa od 15 dana, bila bih zadovoljna sa još dva manje

Hm, dugo smo mi bile na ovoj tezini pa izgleda da se organizam navikao...

A da pokusas da ga prevaris, pa da dan dva, ne vise, jedes normalno...i onda se opet vratis na to?
Mozda bi upalilo, a ne moze da skodi, tj, ne moze tih 5 kila da se vrati za dva dana.

..a, da ti promenis lekara, ne bih da te plasim, al' mi se to nista ne svidja...

Promenila sam 10-ak lekara (nemam izabranog, nema mesta). Svi samo slegnu ramenima i salju me na infuziju, glukozu i ekg. I nikom nista. Sem sto se ja izmucim. E, vise necu. Ako treba da crknem, nek crknem. Stigla sam dotle da MOLIM doktora za uput za psihijatra, da za silne tremore i nesanice mi prepise nesto, kad sam videla sta ssam KUPILA sibnula sam sve u kantu. Oni to onako serijski. Ono ne piju ni ovi sto su u lazi. Ostavila sam kutije. Flunisan 1 ujutru, pa stilnox 1 uvece (inace crveni OBOJENI trougao preko pola paklice). I ja to da pijem/ a pricala je 5 minuta sa mnom. Ne pada mi na pamet

Poslednja izmena:
Doslo vreme da se i ja upisem na temu, 2 kg viska koja prete da prerastu u 3.:sad2:
Vec godina nakupim 2 kg preko zime i do leta nestanu,bez ikakve dijete.Ovog leta nisu nestali i kao prvi korak je izbacena cokolada iz mog domacinstva,a i prestala sam da pravim sladoled :lol:

Ja sam resila da do kraja jula resim ovaj problem :mrgreen:

Sada mi je lakse.

....zasto su misici tezi od masnoce....:dash:
Хаустор(група, нови талас, екс ЈУ)би рекли:
Уље је на води....
Ебга, таква хемија, да немаш сала било би хормоналних проблема а и како би се пливало, мајку му Божју, како би то рекао вечно неумрли, највећи син наших народа и народности...
Бтв, месо је (мишићи), супротно салу, теже од воде.

Hm, dugo smo mi bile na ovoj tezini pa izgleda da se organizam navikao...

A da pokusas da ga prevaris, pa da dan dva, ne vise, jedes normalno...i onda se opet vratis na to?
Mozda bi upalilo, a ne moze da skodi, tj, ne moze tih 5 kila da se vrati za dva dana.

pauza u kojoj ću voditi računa šta jedem do ponedeljka
od ponedeljka se vraćam na moju un dijetu, ona mi najviše prija, sme raznovrsno da se jede a i efikasna je
-5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back