Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I sad mi se keva iskace po glavi kako sam ja ..... Lepota, teram sebe da jedem i zavrsim tako sto me neko poredi s grisinama. Divno. I onda samo ljudi s viskom kg imaju problem. Menjala bih se sutra. Jos bih pitala sta kosta.

Ja sam ovih par dana primetila da kad ga pijem mnogo manje jedem, te ne znam ko to kaze. A meni su rekli da goji, ja jos kupila 2 kartona.
Пиво заиста поспешује апетит само што си ти једна фришкица у испијању истог па си неупозната....
Дакле, конзерву(0,5)или 2(0,33) попијеш на празан(гладан) желудац и после пола сата до сат када га пиво ,,оструже" јавиће се жешћа глад.
Онда се буквално наједеш тако да се једва мичеш.
Пошто ћеш после попијеног пива бити, можда, маличко веселија и, на ногама нестабилнија, припреми храну раније.

I sad mi se keva iskace po glavi kako sam ja ..... Lepota, teram sebe da jedem i zavrsim tako sto me neko poredi s grisinama. Divno. I onda samo ljudi s viskom kg imaju problem. Menjala bih se sutra. Jos bih pitala sta kosta.

znas kako, mi sa viskom smo...vecina :lol:
sto se tvog "problema" tice; kapiram da ga u vecini slucajeva godine "rijese"
osim ako nije bas..."nezgodna genetika" u pitanju...
ukoliko si generalno zdrava i samo je estetski momenat u pitanju
ne opterecuj se i uzivaj u onome sto imas tj. nemas...:)

e, sad posto je ova tema o tome o cemu jeste; tj. o borbi s viskom kilograma
i posto se mnogi ucesnici bas zlopate s tim i trude da odrze neki rezim prehrane
i tako to...
mozda ne bi bilo zgoreg da otvoris temu za ljude koji imaju "problem" poput tvog;
bore se da dobiju na tezini...

Poslednja izmena:
Pa kak moze bit zdravo ako je to napravljeno nepravilnom ishranom i hranom koja pravi visak..znaci to je ozbiljan problem u glavi znas

Pa prirodno su nenacitani i neobrazovani..prirodno ne misle ni na sta bitno za zdravlje

Mozda postoje ljudi koji nisu gradjeni atletski? Nije valjda da ne priznajes razlicitu konstituciju...mnogo ostro sudis stvarno.

Ja ti tvrdim da postoje zene gradjene u obliku kruske sa jastucicima sala i nesrazmernim odnosom gornjeg i donjeg dela tela a uopste nisu neobrazovane i nenacitane, naprotiv.

Do neke granice i mere treba paziti na izgled ali ako postane zivotni motiv i cilj imati dva kila manje na zadnjici onda se kristalno jasno postavlja pitanje ko sta kompenzuje u zivotu nekom idealnom kilazom. Mislis da je uspesniji, bolji, zdraviji zbog skinuta dva, tri kila viska? Nece biti. Nauka kaze, ljudi izmedju 19 i 25 BMI su u okviru optimuma. Ko se protivi nauci mora suprotno da dokaze.

Ne dozivljavam licno, ali cisto kao diskriminacija, ako nemas visak kg-ama, ne mozes da imas problema sa kilazom. Ima nas i na 2. strani ulice. Ja sam 4 puta u zadnjih godinu dana primala infuziju i glukozu. Kako me vidi doktor, tako me posalje na infuziju. Dijagnoza: neuhranjenost. A ja jedem.

Moraš jesti govedje srce i dzigericu (pravi gulaš) nije gadno a pomaže za tu tvoju anemiju...uzmi Beviplex one su sjajne za mnogo šta...a pospešuju i apetit i gojenje...Traži od nutricioniste prema krvnoj slici da ti odredi jelovnik za gojenje...nije sve u belom brašnu , šećerima i pecivu koji nisu zdravi a goje..

Teško je ovako napamet predložiti...treba jesti zdravu hranu a da se poveća težina...Mislim da domaća slanina može da pomogne..pržena sa jajima za doručak...jeste masno...no..

Ja ne podnosim masnoće i slatkiše..testa..onako(retk)...a ne mogu da oslabim jer se ne krećem...dzaba i vežbe kod kuće..nije to pravo kao kada si pod kontrolom...ubija me depresija i nikako ne izlazim vani...retko..radim automasažu, imam razne kreme...pijem zeleni čaj...držim ovu kardio djetu...spalo je par kg...ne bih smela više ...mnogo je za 20 dana 5 kg..ako je trebalo da skinem ukupno 10...ima mekanih delova na bokovima , stomaku oko 4cm...što je karastrofa( za mene, drugi kažu da su samo kukovi širi..ostalo je ok).....no evo danas sam nakon 20.dana napadno gladna...ničim izazvano jer mi ritam i količina hrane jako odgovara...popila sam dopunsku kafu i dvopek...valjda neću poremetiti ciklus...

Msje Andronik...nije dao smernice nikakve...mislim da bi mogao da nam ponovi ono što znamo: kretanje u prirodi...vežbe...zdrava umerena ishrana...

Mozda postoje ljudi koji nisu gradjeni atletski? Nije valjda da ne priznajes razlicitu konstituciju...mnogo ostro sudis stvarno.

Ja ti tvrdim da postoje zene gradjene u obliku kruske sa jastucicima sala i nesrazmernim odnosom gornjeg i donjeg dela tela a uopste nisu neobrazovane i nenacitane, naprotiv.

Do neke granice i mere treba paziti na izgled ali ako postane zivotni motiv i cilj imati dva kila manje na zadnjici onda se kristalno jasno postavlja pitanje ko sta kompenzuje u zivotu nekom idealnom kilazom. Mislis da je uspesniji, bolji, zdraviji zbog skinuta dva, tri kila viska? Nece biti. Nauka kaze, ljudi izmedju 19 i 25 BMI su u okviru optimuma. Ko se protivi nauci mora suprotno da dokaze.

Ja kazem da su neobrazovni i nenacitani u sferi zdravlja i viska kg to jes kako da se dovedu u red..a i da su nepismeni znali bi da treba izbaciti ono sto ih je dovelo u to stanje kruske..ja ipak cenim onog ko poznaje svoje telo i moze ga kontrolisati i raditi sto vise stvari s njim u odnosu na ove koje pominjes uspesnije u cemu god

Ja kazem da su neobrazovni i nenacitani u sferi zdravlja i viska kg to jes kako da se dovedu u red..a i da su nepismeni znali bi da treba izbaciti ono sto ih je dovelo u to stanje kruske..ja ipak cenim onog ko poznaje svoje telo i moze ga kontrolisati i raditi sto vise stvari s njim u odnosu na ove koje pominjes uspesnije u cemu god

Ponavljam...nije svako na rodjenju dobio gradju sa kojom moze, a pre svega zeli, da zadovolji bas svacije estetske kriterijume. Kao sto rekoh - nauka je kazala svoje, ja od 57kg - 75kg spadam u zdrave ljude i niko ne sme da prigovori da sa 75 ugrozavam zdravlje. Dajes sebi previse za pravo, svi mi imamo preferencije i ukus ali onog momenta kada podignemo ukus na nivo nauke kao drustvo imamo problem pa nam se omladina izgladnjuje iako izgleda normalno. Termin "normalno" se ocigledno negde izgubio u prevodu. Dijeta se drzi da bi se izgledalo normalno a ne mrsavo.

da. to je zapravo bas depresivno, zapravo.
jedna moja prijateljica je sa visinom od 175 bila pala na 48 kila, ne jer je tako htela, nego hebi ga..i onda su joj rekli da mora da se ugoji..
i dala je sebi zadatak, i radila na tome..i bila je bas presrecna kad je dosla , na jedvite jade, na 55 kila..
da bi joj jedan saban rekao usput, ee, kakva steta, bas si bila riba, a sad si se i ti ubucila..
najgore je sto on to zaista i misli.:neutral:

Ponavljam...nije svako na rodjenju dobio gradju sa kojom moze, a pre svega zeli, da zadovolji bas svacije estetske kriterijume. Kao sto rekoh - nauka je kazala svoje, ja od 57kg - 75kg spadam u zdrave ljude i niko ne sme da prigovori da sa 75 ugrozavam zdravlje. Dajes sebi previse za pravo, svi mi imamo preferencije i ukus ali onog momenta kada podignemo ukus na nivo nauke kao drustvo imamo problem pa nam se omladina izgladnjuje iako izgleda normalno. Termin "normalno" se ocigledno negde izgubio u prevodu. Dijeta se drzi da bi se izgledalo normalno a ne mrsavo.

A ko je pomenuo mrsavo?ne znam samo sto mi ubacujes reci u prste koje nisam rekao..i naucnici svaki cas menjaju teorije tako da je besmisleno sto se na njih pozivas u ovoj prici o dijetama koje nikome nisu od znacaja

da. to je zapravo bas depresivno, zapravo.
jedna moja prijateljica je sa visinom od 175 bila pala na 48 kila, ne jer je tako htela, nego hebi ga..i onda su joj rekli da mora da se ugoji..
i dala je sebi zadatak, i radila na tome..i bila je bas presrecna kad je dosla , na jedvite jade, na 55 kila..
da bi joj jedan saban rekao usput, ee, kakva steta, bas si bila riba, a sad si se i ti ubucila..
najgore je sto on to zaista i misli.:neutral:

A svasta...meni i tih 55 djeluje kao menekenska gradja na tu visinu...gdje li se to samo mogla "ubuciti"? :confused:
Ja na svojih 175 kad imam 67, divota...65 mi vec upadnu obrazi...ispadnu jagodicne kosti, kljucna kost i kukovi, tj. karlicne kosti... sto rece cini mi se DM, bitno je samo da nista ne kipi, da se zna se gdje je struk/kuk, sto vazdusasta rece normalan IBM, zdravlje...sve ostalo...nijanse, licne zelje, ukus, prohtjevi...

A ko je pomenuo mrsavo?ne znam samo sto mi ubacujes reci u prste koje nisam rekao..i naucnici svaki cas menjaju teorije tako da je besmisleno sto se na njih pozivas u ovoj prici o dijetama koje nikome nisu od znacaja

Zena gradjena u obliku kruske ima dve opcije - da isposti gornji deo do nivoa Bijafre ili da ode na liposukciju da bi bila postigla srazmernost koju potenciras. Ukoliko jede umereno imace sasvim bezopasne naslage sala i po misljenju strucnjaka te naslage njenom zdravlju ne smetaju.
Na primer, zene koje imaju odredjen procenat masnih naslaga oko zadnjice i bokova imaju sansu da zive duze i sa manjim rizikom od kardiovaskularnih bolesti od mrsavih zena. Dokazano skoro, cini mi se u Svedskoj. Nije svaki visak "los" i zdravstveno opasan visak da se mi odmah razumemo. Zenskom telu je masnoca potrebna i svaki sulud gubitak iste zenu ugrozava. Verujem da svetski poznati naucnici ipak malo bolje raspolazu materijom od nas laika.

Zena gradjena u obliku kruske ima dve opcije - da isposti gornji deo do nivoa Bijafre ili da ode na liposukciju da bi bila postigla srazmernost koju potenciras. Ukoliko jede umereno imace sasvim bezopasne naslage sala i po misljenju strucnjaka te naslage njenom zdravlju ne smetaju.
Na primer, zene koje imaju odredjen procenat masnih naslaga oko zadnjice i bokova imaju sansu da zive duze i sa manjim rizikom od kardiovaskularnih bolesti od mrsavih zena. Dokazano skoro, cini mi se u Svedskoj. Nije svaki visak "los" i zdravstveno opasan visak da se mi odmah razumemo. Zenskom telu je masnoca potrebna i svaki sulud gubitak iste zenu ugrozava. Verujem da svetski poznati naucnici ipak malo bolje raspolazu materijom od nas laika.

Ti samo ovde pises neke teorije koje nikome nista ne znace..ama bas nijedna informacija nista ne znaci nekom ko ima viska i ne moze skinuti..ima vitkih zena koje imaju vecu butinu od muskarca..dupeta bolje da ne pominjem i smesno je ako mislis da ces im olaksati time da taj estetski visak ne ugrozava zdravlje..pa ugrozava jer je ocigledno da nemaju fizicku aktivnost i da sve ide u donji deo iako gore mrsave izgladnjivanjem a ne zatezu se..dakle ti ovde sad propagiras da trebaju imati dupeta i da su to one smisleno nabacile jer imaju manje sanse da obole od kardiovaskularnih bolesti..alal vera

Ti samo ovde pises neke teorije koje nikome nista ne znace..ama bas nijedna informacija nista ne znaci nekom ko ima viska i ne moze skinuti..ima vitkih zena koje imaju vecu butinu od muskarca..dupeta bolje da ne pominjem i smesno je ako mislis da ces im olaksati time da taj estetski visak ne ugrozava zdravlje..pa ugrozava jer je ocigledno da nemaju fizicku aktivnost i da sve ide u donji deo iako gore mrsave izgladnjivanjem a ne zatezu se..dakle ti ovde sad propagiras da trebaju imati dupeta i da su to one smisleno nabacile jer imaju manje sanse da obole od kardiovaskularnih bolesti..alal vera

Bojim se da nisi upucen, postoje razlicito gradjeni ljudi...pa kaze kruska, jabuka, obrnuti trougao, pescanik, pravougaonik...izvuci poentu.

Da, smatram da nisu obavezne prema sebi da skidaju zadnjice ukoliko to salo ne ugrozava njihovo zdravlje a isto biva ugrozeno kada predje brojcanik 25 - 28 na skali. Ukoliko je u okviru optimuma zbilja nema mesta bilo kakvim pricama nadrilekara o toboz ugrozenom zdravlju a te zene mogu da mrsave zato sto zele a ne zato sto ce im lekar naloziti da skinu koje kilo.

И мушком телу је масноћа потребна у функцији "подмазивања" и правилног рада ћелија. Не само женском...Опет, метаболизам одређује степен разградивости есенцијалних параметара. Висок сам 186 цм имам 88-90 килограма. На свим он-лајн БМИ тестовима ми је излазило "овервејтид", што ми је било невероватно. Онда сам отишао код моје пријатељице проф. др Јагоде Јорге да одрадим комплетан тест на оној најсавременијој машини коју Институт има. Тестови су показали да нисам "овервејтид", да имам низак проценат масти и висок проценат мишићне масе (никада нисам ништа узимао од хемије, само правилна, избалансирана исхрана). Оно што је карактеристично је то да сам увек масти (холестерол) имао на доњој граници (што је лепо за укупан и лош холестерол али не и за онај добар који је есенцијалан за рад ћелија) као и ниске вредности шећера (иако таманим чоколаду и сладолед). Када сам пре 15-ак дана радио систематски преглед у КЦС, месец дана пре тога сам хтео да уз помоћ једног "трика" пробам да повећам проценат масти у шећера у крви. Свакодневно сам јео сланину, чоколаду и осталу тешку и масну храну. Угојио сам се био 2 килограма али су резултати и даље непромењени-минималне вредности масноћа и шећера у крви.
Дакле, понашајте се у складу са својим метаболизмом-једите оно што вам одговара или избегавајте оно што вам не одговара. Пар килограма више или мање је крајње ирелевантно, битно је да се одлично осећате, како физички, тако и психички. И да будете стално активни-шетња, спорт у складу са могућностима и секс у складу са жељама. И биће све у реду. Онај ко вас воли и жели, за њега сте лепи...:)

Svakako...sustina je u tome da nacelne mere i brojevi sluze kao orjentacija nama, obicnim smrtnicima. Racunica je radjena na apstraktnom nivou a ne na konkretnom. Za bilo sta konkretno se ide kod nutricioniste koji ce proveriti procenat sala, nas su kao sportiste stipali na odredjenim mestima i proveravali krv. Medjutim, deo koji meni bode oci se odnosi na to da se svaki visak treba skinuti jer je nezdrav, to je vec suludo.

Tema inace ne sluzi da se uz nju samo mrsavi i prave misici, masa nas ili nije na dijeti ili je na uobicajnoj dijeti. Ovde dolazimo da nesto saznamo, prepisemo recept, procitamo nesto novo o vitaminima, namazima, klicama, sportu bez pritiska i glasa razuma.

Ја сам увек против дијете, осим у медицински индикованим случајевима. Као што сам и рекао, разноврсна избалансирана исхрана у складу са метаболизмом, дигестивним трактом и годинама. Улаз=излаз. Све што унесете треба и да сагорите, односно да сте активни. У принципу, могу без проблема све да једем, али избегавам торте, колаче, кекс, слане грицкалице (чипс, смоки и сл.). Пијте што више воде, вода је сјајан диуретик. Мени је, рецимо, пиво најјачи диуретик. Чак и после једног малог пива, обавезно идем у тоалет...:)

На коју висину?

fantasticno, prosto ne mogu da poverujem da sam naleteo na ovu temu, to je neki znak sigurno :rumenko:
pa ja sam danas poceo sa jednom vrlo rigoroznom dijetom, ali ujedno i vrlo efikasnom :)
pa ako neko ima neko pitanje nek me kontaktira rado cu pomoci :)

fantasticno, prosto ne mogu da poverujem da sam naleteo na ovu temu, to je neki znak sigurno :rumenko:
pa ja sam danas poceo sa jednom vrlo rigoroznom dijetom, ali ujedno i vrlo efikasnom :)
pa ako neko ima neko pitanje nek me kontaktira rado cu pomoci :)

Како знаш Зоки да је врло ефикасна, па тек си почео?:)
Када завршиш са дијетом, презентирај резултате и изведи закључке, па ће и питања да уследе...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back