Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ovako to da nekom treba podrshka za dijetu nije tachno bitno je da ta osoba rashchisti da ona hoce da smrsh...ozbiljan sam... zanam dosta ljudi koji su imali i podrshku i pokushavali iznova i iznova ali uvak nekako prekrshe dijetu(sluchajno uzme malo chokolade ili alkohol itd).Evo vam dijeta koja je sigurna 100% i moze da se smrsha i do 15-20 kg.BITNA STVAR je da se pridrzavate nje i to do najsitnijih detalja i da budete realni ako pishe,lupam sad, 200 g da uzmete tih 200 g a ne 400g i tako to.

UN dijeta uvek počinje proteinskim danom, zatim slede skrobni, ugljenohidratni dan, voćni dan, pa ponovo proteinski. REDOSLED DANA SE NE SME MENJATI.

Doručak
Svih 90 dana VOĆE. Jedu se po dva ista voća ili šaka suvog voća ( izbrojte 8 komada, biće dovoljno ).

Prvi dan - PROTEINSKI DAN

Ručak
• Meso, dinstano, bareno ili pečeno (3 parčeta - restoranska porcija - do 250 gr) ili 3 kuvana ili pečena jaja ili nešto od mlečnih proizvoda pa i soje.
• Hleb - parče integralnog hleba
• Salata - u neograničenim količinama sa maksimalno 1 kašikom ulja
• Supa - obavezna ( bez rezanaca - 1 šolja / 3 dcl ) a ako se konzumiraju mlečni proizvodi onda supa nije obavezna popite jogurt ili mleko.

NAPOMENA: Različite vrste proteina se ne mešaju u jednom obroku a ni u danu.

Večera
Isto sto i za ručak, ali bez supe i BEZ HLEBA. Obavezno je da ako se meso jede za ručak jede se i za večeru, a ako su jaja za ručak, moraju biti i za večeru.

Drugi dan - SKROBNI DAN

Ručak
• Pasulj, grašak, sočivo, pirinač, krompir - kuvano, jedino uz dodatak začina (so, vegeta, biber, kečap, kuvani paradajz) - pun tanjir
• Hleb - parče
• Salata

Večera
Isto kao i za ručak, ali pola mere. Večera je BEZ HLEBA

Treći dan - DAN UGLJENIH HIDRATA

Ručak
Kuvana testenina uz dodatak začina - kečapa ili slično, ili pica samo sa dodatkom kečapa, ili slano pecivo u količini pice u piceriji (npr. 3 kifle)

Večera
Dva tanja parčeta torte, ili 3 - 4 kolača, ili 3 - 4 kugle sladoleda
Obavezno - 1 rebro čokolade za kuvanje

Četvrti dan - VOĆNI DAN

Ručak i večera
Samo mešano voće, koliko se hoće.

Dodatne napomene

• Posle kruga od 7x 4 dana, tj. 29 dana (tri puta u toku dijete) drži se "vodeni dan". Celog dana pije se samo voda;
• Obavezno posle voćnog, a ponekada posle vodenog, nastavlja se sa proteinskim danom;
• Kafa i čaj se mogu piti, ali bez sećera. Sokove svesti na najmanju moguću meru;
• Obavezno je uzimati posle ručka 1 tabletu, koja sadrži dnevnu dozu vitamina i minerala;
• Pauza između obroka prvog dana je 4 sata, a drugog i trećeg dana je 3 sata; za vreme voćnog dana pauza imeđu obroka je 2 sata;
• Posle 8 sati uveče nemojte ništa jesti.

Sve što je navedeno mora se jesti jer ima svoju ulogu u organizmu. Voće je obavezno za doručak, jer najbrže daje energiju, čokolada trećeg dana takođe, jer štiti organizam od moguće alergije.

Količine hrane su veće od uobičajenih, a namirnice podešene našim uslovima i podneblju. Mora se biti dosledan i uporan. Može se desiti da prvih deset dana ne dođe do gubitka kilograma, ali onda počne nagli gubitak i to čak 3 - 4 kilograma. Posle 90 dana dijete, još 90 dana za doručak se jede voće, dok se za ručak i večeru vraća na uobičajeni način ishrane. U tom periodu treba da se izgubi još 3 kg što je pokazatelj promene metabolizma. Ako se ne izgube, dijetu treba ponoviti, ali tek posle 3 meseca.

DIJETA SE NE SME PRODUŽAVATI VIŠE OD 90 DANA - JEDINO POSLE PAUZE OD 3 MESECA MOŽE SE SPROVESTI NOVIH 90 DANA DIJETE.

Ko hoce nek proba:D

Ovo je glupost,a zasto,zato sto svakom coveku svaki dan potrebni proteini,uh,masti,seceri,a ko hoce da smrsa samo koriguje uh,masti i secere. ;) Ti ocigledno ne znas puno o ishrani,nemoj da se ljutis ali ovo nema veze sa mozgom. :)

Ja mislim da većina ljudi izgubi volju čim vidi da 'dijeta' traje 3 meseca. A i ovaj doručak mi se ne sviđa, ok je da pojedem, recimo, 2 narandže, mada me neće držati baš do ručka, ali 8 zrna suvog grožđa?
:hahaha::zcepanje::rotf:
УН дијета је применљива и даје резултате, мада ја више ценим трајну промену начина исхране, поготово смањење слаткиша и потпуно отклањање индустријске хране, али просто не могу да се не насмејем буквалном тумачењу о ,,осам комада сувог воћа"?!?
Ради се о шаки сувог воћа нпр сувог грожђа, или о осам комада крупнијег сувог воћа као што су шљиве, смокве, мушмуле...
Али 8 комада зрна сувог грожђа је промашило ПДФ, и треба га сместити на ХУМОР!!!
:bye:

..dobro vece devojke...

..danas bila kod moje doktorke, i dade mi uput za Klinicki centar, za nutircionistu, da mi napravi listu ishrane, ali mi je naglasila da
su dijete po njihovoj listi jako skupe, pa kako mislim da mogu tako da se ponasam...
..ali ima i jedan novi momenat, spadaju mi farmerke koje sam kupila jesenas...sto ipak znaci da kilaza ide dole...nisam se merila
komsinici crkla vaga, pa dok konacno nekupim sebi, mera ce mi biti te farmerke....:D

..dobro vece devojke...

..danas bila kod moje doktorke, i dade mi uput za Klinicki centar, za nutircionistu, da mi napravi listu ishrane, ali mi je naglasila da
su dijete po njihovoj listi jako skupe, pa kako mislim da mogu tako da se ponasam...
..ali ima i jedan novi momenat, spadaju mi farmerke koje sam kupila jesenas...sto ipak znaci da kilaza ide dole...nisam se merila
komsinici crkla vaga, pa dok konacno nekupim sebi, mera ce mi biti te farmerke....:D

o, Afro, više novih momenata... Bravo za farmerke. Kažu, to je merodavnije od vage.
A baš me zanima kako su to skupe dijete po listi Kliničkog centra. Sigurno nema kavijara i šampanjca. I šta to znači "kako misliš da možeš tako da se ponašaš"?

Da nije ona nešto ljuta što si tražila uput? Jel nema nutricionista u tvom domu zdravlja?
Ja znam kad sam svojevremeno tražila uput za očnu kliniku za dete, doktorka u DZ mi rekla "Ako odete tamo, nemojte više da se vraćate ovamo" Zamisli!? Ja skrenula malo s teme

o, Afro, više novih momenata... Bravo za farmerke. Kažu, to je merodavnije od vage.
A baš me zanima kako su to skupe dijete po listi Kliničkog centra. Sigurno nema kavijara i šampanjca. I šta to znači "kako misliš da možeš tako da se ponašaš"?

Da nije ona nešto ljuta što si tražila uput? Jel nema nutricionista u tvom domu zdravlja?
Ja znam kad sam svojevremeno tražila uput za očnu kliniku za dete, doktorka u DZ mi rekla "Ako odete tamo, nemojte više da se vraćate ovamo" Zamisli!? Ja skrenula malo s teme

...znas kako, ona vidi po mojoj knjizici da sam ne zaposlena....pa verovatno zbog toga..inace nije bila ljuta, cak mi je naglasila da se u DZ ta lista naplacuje 1.000 dinara, a da imam
besplatno na KC, samo je usput to kometarisala...stvarno na nju ne mogu da se pozalim, za sta god sam trazila uput, ili cak i nisam, sama je napisala za sve sto je smatrala da ce
mi biti bolje....retko normalna zena, a u odnosu na onu iz KC, je ko dobra vila..stvarno...pominjala je da je sva ta hrana koja se preporucuje, prilicno skupa, verovatno zbog toga taj
komentar..

...dala mi uput i za UZ stitne, ali gospoda zakazuju samo od 7-13h, pa nisam nista uradila danas, zvacu ujutro da vidim za kad mogu da mi zakazu....

Pa imaš sreće sa dobrom doktorkom. Nije to baš česta pojava.
Kad ćeš da ideš kod nutricioniste po listu? Baš nas zanima sada kakve to skupe namirnice preporučuju.
Nadam se da nije nešto specijalne tipa herbalajfa. Moje koleginice su išle kod nekog nutricioniste pa su od nje i kupovale nešto, ne sećam se sad, valjda u prahu pa se rastvaralo. I to jeste bilo skupo.
Ali liste koje sam ja videla kod moje dve drugarice, ili ono što je filotea ovde pisala, su normalne namirnice. A osim toga, nisu to neke velike količine.
Znam da su na listi bila npr, ćureća prsa. To je možda malo skuplje, ali za obrok ide 50 g.

Pa imaš sreće sa dobrom doktorkom. Nije to baš česta pojava.
Kad ćeš da ideš kod nutricioniste po listu? Baš nas zanima sada kakve to skupe namirnice preporučuju.
Nadam se da nije nešto specijalne tipa herbalajfa. Moje koleginice su išle kod nekog nutricioniste pa su od nje i kupovale nešto, ne sećam se sad, valjda u prahu pa se rastvaralo. I to jeste bilo skupo.
Ali liste koje sam ja videla kod moje dve drugarice, ili ono što je filotea ovde pisala, su normalne namirnice. A osim toga, nisu to neke velike količine.
Znam da su na listi bila npr, ćureća prsa. To je možda malo skuplje, ali za obrok ide 50 g.

...iskreno ne znam...videcu da nadjem broj telefona pa da se konsultujem oko zakazivanja, ne moze samo da se bane kad hoces....onda cu znati vise da vam kazem
o svemu...i mene zanima, mada je ona pominjala ribu i ono sto se prodaje u zdravoj hrani kao skupe namirnice...ali nebitno, kad naprave listu, ja cu sa nje uzeti ono
sto mogu...videcemo...

..da bas sam imala srece sa njom, a sasvim slucajno sam je odabrala...

Ali sto uzimati prsa puna soli koja zadrzava tecnost..lepo file pileci ili cureci na teflon 3min i na kraju par kapi maslinovog

nemam pojma što, ali znam da su bila na listi.
Ja otkad sam prešla na one ovsene i druge pahuljice za doručak, potpuno sam izbacila suhomesnato i vidim da može sasvim lepo da se živi bez toga.
Moja učiteljica joge ima neku knjigu koja kruži sad medju ženama u stilu "Biti ili ne biti vegetarijanac" i jedna mlada žena koja ju je pročitala, rekla je da posle svega što je tu pročitala, sigurno će da izbaci iz ishrane te mesen preradjevine. Kad ja dodjem na red za knjigu (a nisam je još ni tražila), onda ću ukratko da vam prepričam šta tamo piše. Ukoliko ima nešto što mi već ne znamo. (soli, emulgatori, veštačke boje, mirisi i ukusi...kud ćeš više)

Bravo Affro, te farmerke znaju da budu najbolje merilo. Samo napred sa tom dijetom kod nutricioniste, oni ce najbolje znati sta tvom organizmu odgovara.:ok:
Kao sto rece Bi nisam bas ni ja razumela sta je tvoja doktorka time htela da kaze.
Ja sam ove nedelje bez ulja, uglavnom jedem salate, voce, suvo voce a danas sam imala i grasak sa povrcem i on bez ulja.
Toliko imam posla ove nedelje da ne stizem ni da jedem, sve onako s nogu.
Sto se tice kilaze tu sam na 54kg.:bye:

nemam pojma što, ali znam da su bila na listi.
Ja otkad sam prešla na one ovsene i druge pahuljice za doručak, potpuno sam izbacila suhomesnato i vidim da može sasvim lepo da se živi bez toga.
Moja učiteljica joge ima neku knjigu koja kruži sad medju ženama u stilu "Biti ili ne biti vegetarijanac" i jedna mlada žena koja ju je pročitala, rekla je da posle svega što je tu pročitala, sigurno će da izbaci iz ishrane te mesen preradjevine. Kad ja dodjem na red za knjigu (a nisam je još ni tražila), onda ću ukratko da vam prepričam šta tamo piše. Ukoliko ima nešto što mi već ne znamo. (soli, emulgatori, veštačke boje, mirisi i ukusi...kud ćeš više)
Избаци месне прерађевине, нарочито индустријског поракла, али не и само месо.

Kad pre ovoliko ispisaste zene, pa ja se davim sa pisanjem dva sata.
Moj nutricionista je privatnik pa sam sve placala, ovde ne prave dijetu odjednom nego svake nedelje ides na merenje i dobijas na osnovu prethodnog ucinka nedeljni program, odnosno ako sam malo smrsala prethodnu nedelju smanjuje namirnice i obrnuto ako sam puno smrsala povecava. Dobijala sam i neku listu kao dnevnik u koju sam obavezno upisivala sva odstupanja od dijete.
Naravno svaka poseta se placa, plus prvi put je potrebno da uradis krvnu sliku. Mene je nutricionista pitala sta volim a sta ne volim da jedem i na osnovu toga mi pravila program a nikakve prahove mi nije davala sem vitamina koje sam kupila u apoteci.
Sto se tice hrane moze da ti izadje malo skuplje nego sto se inace hranis jer ce ti ubaciti belo meso i ribu 4-5 puta nedeljno ali sve ostalo je normalna hrana koju vec koristimo, dosta voca i povrca. Bilo je tu i cureca prsa za tost i neki poseban niskokalorican sir zatim neke druge namirnice koje nisam koristila ali to nista nije bilo preskupo.
Sve je bilo u dogovoru, uvek bi procitala jelovnik dok sam kod nje i ako mi se neko jelo ne dopada ili ne volim to da jedem ona bi ga odmah zamenila drugim.:bye:

Poslednja izmena:
...ja nisam nikada isla kod nutricioniste niti imam predstavu sta mi moze napisati kao listu ishrane.......
...sve mi je ovo novo...ali ako ne kosta nista kao sto je doktroka tvrdila, ici cu, ako se placa neka
hvala, nastavicu ja po svom, pa dokle doguram....
..inace zadnjih dana sam kuvala neke corbice od onih frikomovih smrznituh mesavina povrca sa malo
mesa, tek radi ukusa...za veceru sam uglavnom jela po dva dobro prepecena tosta, sa pastetom od
tunjevine i casom balans jogurta...uvek posle toga pijem zeleni caj, kao sto ga pijem i posle dorucka...

...imam utisak da i taj zeleni caj ima svog uticaja na spadanje farmerica....sa ovim vecerasnjim popih
ja celu kutiju caja...sutra kupujem drugu..:)

...e, da istrajavam i u pijenju dva litra vode...ali iz flasice naravno...hehee..

Affro, jel kupujes zel. caj na mericu?

Kad su u pitanju mesne preradjevine ja ih jedem povremeno i to uglavnom pil. prsa (u posl. vreme i pil.virsle a nisam ih jela godinama) nekad mi je to najlakse ujutru da spremim kad zurim negde.

Generalno, nisam ljubitelj mesa, a ako ga i jedem to je najcesce belo meso.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back