Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
može li ovsena kaša da se ne kuva nego samo da se prelije vrelom vodom i ostavi da nabubri?
nemam na poslu baš uslova da kuvam, a sviđaju mi se te vaše kombinacije...

može boko, ali meni se tako ne svidja upšte, skroz je drugačija
to je i meni problem, nemam na poslu ni mikro ni ništa pa sam milila da i nju spremnu nosim od kuće, ali ne znam kakva je kada se ohladi

Smrsala sam 11kg za 4 meseca! Jos 3-4 i bicu fit!
Podrzavam vas!
:cmok:

svaka ti cast, samo tako..
nije problem sta stavljamo u kasu problem je vreme koje jedemo a meni je nutricionista rekao da kase izbegavam posle 12h, naravno kako neko rece, mislim tara, bolje i kasa nego hamburger..
a na kraju krajeva covek sebi mora da da malo oduska jer ce inace da pukne i da se prezdere..
bolje po malo prekrsiti..
affrodiita ja sam probala kasu sa ananasom i super je ali cu preksutra kad je imam na programu ubaciti kivi.. onako za probu..
upravo sam rucala ribu i brokoli..

..meni bude onako ni topla ni hladna, jer stavim zaledjene visnje i hladno
kiselo mleko u secko...pa u to ubacim vrucu kasu...kad se smucka taman
da se jede...a probacu i ja da bas ohladim, to cisto zbog leta, ionako sam
silne pare davala za one kupovne vocne jogurte sa dodatcima...

Bi, staviš ih u tacnu i preliješ vodom da ogreznu i ostaviš na tamno, na oko 20 celzijusa.
Ako se isuše opet malo doliješ vode.
Ali svejedno, napravi ih i po tvom načinu, nije bitno, važno da su klice.
A možeš da ih pomešaš sa komadićima jabuka, banana, dunja, ananasa, seckanim orasima, bademima...

Hvala! Moje tamno mesto je bilo u kuhinjskom plakaru, na najgornjoj polici, pa mi nije bilo baš dostupno da mu dolivam vodu, a i moram da priznam da mi se desilo da zaboravim da sam uopšte stavila. Znači sve onako sa onim zrnevljem žita iz kog su proklijale i korenčićima koje su pustili pomešam s nekim voćem... Ovih dana imam samo pomorandže, nikako da se snabdem, a one mi se nisu svidele sa ovsenim pahuljicama, pa neću ni sa klicama da ih probam.

Moj ''savetnik'' jede sve na bazi klica, ali on kupi gotovo. Ima i pasteta od klica i jos svasta...

Mislim da su te kupovne sušene pa mlevene, kupovala sam i ja svojevremeno, pa dodavala u hleb kad pravim ili musle, ali to nije ni nalik na ove sveže. Ni po izgledu ni po ukusu.

može li ovsena kaša da se ne kuva nego samo da se prelije vrelom vodom i ostavi da nabubri?
nemam na poslu baš uslova da kuvam, a sviđaju mi se te vaše kombinacije...

Može, ali kao što su već devojke rekle, mnogo su lepše kad se prokuvaju. Ja sam to naučila ovde na forumu i nisam mogla da verujem kakva razlika. Možeš prokuvane i napravljene da nosiš od kuće, neće im ništa biti za par sati.

Mozda.

1)Nisam gurmanin
2)U principu, ja volim da se hranim zdravo...tj, volim povrce, brokoli i riba mi je omiljeni obrok....ne pijem sokove, tj. retko, juce sam popila litar coca cole, pijem puno vode, ne jedem cips,smoki i slicno...nekad pojedem 300gr pistaca....ne jedem keksice, niti jafe...samo cokoladu...a to mogu i po 300gr....i tome ne uspevam da odolim....
obozavam corbice, mrzim fast fud i testenine, ne volim da jedem u restoranima, mada mi se desava s vremena na vreme....meso, pecenje, ma sve jedem, ponekad....ne jedem suhomesnato, osim prsute....

u sustini, ja volim zdravu hranu, koja ne goji, sem cokolade i umerena sam u konzumiranju...

kad sam bila trudna bila sma neumerena....pa sam se ugojila 23kg....

najbolja dijeta:ne razmisljati o hrani....:)

Ако ћеш је јести па убрзо лећи, онда не ваља.
Ако ћеш је јести у рецимо 18h а лећи у 22h или касније, онда и није нека трагедија, сем баш ако се не преједеш толико да се обезнаниш.

Pa jedem u blenderu, sa jabukom i mlekom, nekad 2 sata pre spavanja, ako bas ogladnim.

1)Nisam gurmanin
2)U principu, ja volim da se hranim zdravo...tj, volim povrce, brokoli i riba mi je omiljeni obrok....ne pijem sokove, tj. retko, juce sam popila litar coca cole, pijem puno vode, ne jedem cips,smoki i slicno...nekad pojedem 300gr pistaca....ne jedem keksice, niti jafe...samo cokoladu...a to mogu i po 300gr....i tome ne uspevam da odolim....
obozavam corbice, mrzim fast fud i testenine, ne volim da jedem u restoranima, mada mi se desava s vremena na vreme....meso, pecenje, ma sve jedem, ponekad....ne jedem suhomesnato, osim prsute....

u sustini, ja volim zdravu hranu, koja ne goji, sem cokolade i umerena sam u konzumiranju...

kad sam bila trudna bila sma neumerena....pa sam se ugojila 23kg....

najbolja dijeta:ne razmisljati o hrani....:)[/QUOTE]

Jelovnik za primer! Ko stekne zdrave navike, neće nikad imati većih problema. Kilogrami u trudnoći se dobiju za relativno kratko vreme, pa se lakše i brže skinu od onih koji se talože godinama. A tek kad dete prohoda.... pa jurnjava za njim. A i dok je u kolicima, koga ne mrzi, stalno ima opravdanje da bude u šetnji. Tako sam ja s mojim prvim detetom. Po ceo dan sam šetala.
I u svim preporukama je osnovno da se izbace te grickalice, gazirano, industrijski sokovi (previše šećera i veštačkih boja), keksi, fast fud, suhomesnoto (previše soli i ko zna kakvih konzervanasa)...

I ovo poslednje je tačno. Jedna moja drugarica kaže: ja čim sam na dijeti, ne prestajem da razmišljam o hrani. Zato je dobro okupirati se nečim.

Ja nemam zdrave navike, meni se ova hrana prosto svidja.

Nikad nisam bila na dijeti i ne mogu da prestanemda mislim o cokoladi ako mi se jede....

Moram da ugodim sebi u tom momentu i to je to....

Ali ko sto rekoh...to nije STALNO....

Pa jedem u blenderu, sa jabukom i mlekom, nekad 2 sata pre spavanja, ako bas ogladnim.
У бокте??? Па колики је то блендер, кад једеш у њему???
Шала!
ДаклеМ:
Ствар количине. Ако је мало и није страшно.
Што не поједеш шаку пресног ољуштеног кикирикија.
Врло је јефтин, дуго се жваће, засићује, има квалитетне масне киселине и количина од једне шаке за вечеру је сасвим ок.

Ja nemam zdrave navike, meni se ova hrana prosto svidja.

Nikad nisam bila na dijeti i ne mogu da prestanemda mislim o cokoladi ako mi se jede....

Moram da ugodim sebi u tom momentu i to je to....

Ali ko sto rekoh...to nije STALNO....
Ово гарантујем, да је заслуга твојих родитеља.
Из најбоље намере, да не плачеш, давали су ти цуцлу умочену у шећер и ти би сва хепи прихватила цуцлу и ућутала.
Па тако n пута.
И данас није чудо да су некадашња деца, а сада одрасли људи(наравно и жене су људи, па јел)масовно навучени на екстремно слатко.
Па је отуд права епидемија гојазности, дијабетеса, чирева, дерматитиса итд.

Ali ja kao pravu zaslugu njenih roditelja smatram to što se Zvezdanki dopada ta zdrava hrana. Uverena sam da je nisu navikli na svo ono "djubre" (izvinjavam se zbog prejakog izraza) koje je nabrojala da ne jede.
Bile su polemike oko genetike... i kažu da u većini slučajeva deca ne nasledjuju debljinu od roditelja nego loše navike u ishrani.
Meni je ovde neko dao savet, da je bolje, ako mi se već jede nešto slatko da uzmem nešto tako koncentrovano kao što je čokolada, slatko ili med, nego kekse...
a pročitala sam i savet da se u takvom slučaju uzme nekoliko kašika kuvanog integralnog pirinča. Kako će to da mi zadovolji želju za slatkim - ne znam. A ako neko uspe da odoli porivu u tom momentu i da ne pojede nešto slatko, onda mu neće trebati ni integralni pirinač.

ja nemam ni jednu bolest od navedenih...i vrlo sam vitka (bila pre porodjaja :prstic:), a roditelji mi uopste nisu davali cuclu....a kamo li secer....navukla sam se kasnije...:cmok:
Па добро је да немаш нити једну од болести, нисам ни мислио да треба, већ знам да се то са цуцлом веома често упражњава и зато спомињем.

i vrlo je bezobrazno da na tako prost i primitivan nacin opisujes moje roditelje koje uopste ne poznajes, a kamo li mene....pretenciozno si sebi dao nick, posto tvoji zakljucci zvuce kao naklapanje alapaca sa seoske klupe u vecernjim casovima, kad su uspele da uhvate trenutak za svoje najvece strasti ...izmisljanje, vredjanje i podsmevanje...;)

Ово гарантујем, да је заслуга твојих родитеља.
Из најбоље намере, да не плачеш, давали су ти цуцлу умочену у шећер и ти би сва хепи прихватила цуцлу и ућутала.
Па тако n пута.
И данас није чудо да су некадашња деца, а сада одрасли људи(наравно и жене су људи, па јел)масовно навучени на екстремно слатко.
Па је отуд права епидемија гојазности, дијабетеса, чирева, дерматитиса итд.

pa sad...nije bas da su morali da joj daju cuclu umocenu u secer...
bilo je dovoljno da joj daju slatko...u bilo kom obliku u najranijoj dobi...i tako se jos kao klinci...navucemo...
samo, to nema puno veze s danasnjom epidemijom gojaznosti
ona je rezultat nacina na koji hranu preradjujemo i konzumiramo...
+ marketing cini svoje...
gazirana pica su najbolji primjer, kao i sokovi, keksici...kornfleks...mesne preradjevine...
sve je to mahom djubre...
i to pristupacno djubre; zgodno pakirano, svuda ga ima i ne pretjerano skupo... : (

Ali ja kao pravu zaslugu njenih roditelja smatram to što se Zvezdanki dopada ta zdrava hrana. Uverena sam da je nisu navikli na svo ono "djubre" (izvinjavam se zbog prejakog izraza) koje je nabrojala da ne jede.
Bile su polemike oko genetike... i kažu da u većini slučajeva deca ne nasledjuju debljinu od roditelja nego loše navike u ishrani.
Meni je ovde neko dao savet, da je bolje, ako mi se već jede nešto slatko da uzmem nešto tako koncentrovano kao što je čokolada, slatko ili med, nego kekse...
a pročitala sam i savet da se u takvom slučaju uzme nekoliko kašika kuvanog integralnog pirinča. Kako će to da mi zadovolji želju za slatkim - ne znam. A ako neko uspe da odoli porivu u tom momentu i da ne pojede nešto slatko, onda mu neće trebati ni integralni pirinač.
Слабо генетика има везе са чоколадом, јер смо се ми као врста формирали уназад милионе година, а чоколада је присутна у људској исхрани тек који век, а код нас ни толико.
Кад жваћеш интегрални пиринач полако, под дејством пљувачке, се угљени хидрати из њега разлажу и осети се јасан сладак укус.
Пиринач баш и није нешто калоричан, а и нећеш појести, при том, пола веш лонца.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back