Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ehhh, 55kg....:aha:
znaš ti, sinko, kako sam ja izgledala sa 55kg:deda:
a i 60 mi je vrlo teško dostižno, mada nije nemoguće-prošle godine -9, nisam ništa dobila...idemo dalje!!!!
sledećih -10...mislim da su krenuli-slomili mi vagu, pa ne znam, ali ulazim u neke stvari u koje godinama nisam:zpozdrav:

bravo Boko, ne javljaš se puno, al se dobro držiš.

Ja sam danas prilično dobra...
Novi šejk sa ukusom kapucina mi nekako sitiji od onog sa vanilom. Ne mogu ni celu porciju da pojedem. Welnes savetnica kaze da ne pravim pola porcije, to je za decu (cccc, i deci daju to!).. nego da smanjim porcije normalne hrane.
Videću da li će to baš tako biti. Juče sam jela puno na poslu (bilo čašćavanje), pa mi uveče trebalo samo malo.
Danas ručala grašak i meso, užinala 2 mandarine, pa ću šejk za večeru...

dakle ju;e je umesto karfiola za večeru bilo belo meso na grilu i grij jagnjetine, al bukvalno griz, doneo dečko vruće ja ne znam kako sam se suzdržala, divim se sebim, al sam morala da odem u dnevnu sobu dok je on večerao, ***

danas ću doručak voće, užina čaj sa 2 integralna keksa, ručak karfiol sa pola integralne kifle al pojma nemam šta ću za večeru, čorbu paradajz i videću...

ja sam pojela pomorandzu i kivi, i sad pijem jednu cedevitu da se malo okrepim
skidanje ide tesko
moze se reci da sam skinula jedno kg, ali mislim da primecujem pobiljsanje u struku
naoruzala sam se voljom, to je najbitnije

ja sam i sinoć a i večeras sa gostima
slavimo rodjendan, spremala sam svasta nesto, mrstva bi ga usta jela - srnetinu, jagnjetinu, veceras ce biti i zecetine, sto salata raznoraznih *ali nista slatko
i pojela sam vrlo, vrlo malo, tek da ne bude da necu....
kk nisam pila
jutros jedan gutljaj

i n nedostaje mi ono da se tresem
nedostaje mi čokolada tako da pokleknem sa kockom, dve....

toliko bi meni bilo idealno, a ja sam srećna što nemam 65, nego "samo" 63-64. A u jednom momentu sam se bila ustalila na 62, čak stizala na momente i do 60. Nadam se da ću brzo opet stići do 62, pa onda polako na dole. Ali ne verujem da ću ikad stići do 55. Biću zadovoljna da ostanem ispod 60. Velika je borba i za to. A izgleda tako malo... eeeee

Ja mogu samo da prepišem tvoj post... i da posle posta sam se baš ubila od mrsne hrane prva tri-četri dana...

Po dugogodišnoj familijarnoj tradicija prvi dan Božića ručak bude kod svekrve, a ona samo što od ptice mleka nije iznela na sto.

Ja se posle 6 nedelja uželela svih tih đakonija, pa sam uzela od svega po malo, što je opet mnogo kad se sabere:
prvo česnica, pa predjela, supa, rinflajš sa sosom od paradajza, sarme, pa pečenje (praseće i janjeće) i nekoliko vrsta salata:jede:, na kraju torta i sitni kolači...:kolac:
Pa sutradan kod mojih na ručak i jovonanovo cela priča...:aha:
Treći dan (u nedelju) zvala sveki ponovo kod nje, kaže slabo smo jeli prvi dan, pa ostalo mnogo toga i da se ja ne mučim da kuvam z:mrgreen:, pa još spakovala i
za ponedeljak.

Posle svega ovog ne da sam zrela za dijetu, nego mi nije bilo dobro od ponedeljka na ovamo, boleo me stomak onaj središnji deo ispod rebara, drugarica kaže da sam najverovatnije iziritirala žuč tolikm hranom... z:cry:

Evo i mene opet na temi. :)

Bilo mnogo hrane, mnogo iskušenja, mnogo se jelo, ali i dalje ulazim u prve ciljane pantalone. Jesam dobila neku kilu, ali ipak nije strašno dokle god mogu da ih obučem. Sigurno 10 godina polako ali sigurno lepim sve ove kilograme, pa naravno da ih se ne mogu rešiti za par meseci.

Namerno neću da čekam da prođe Sv. Jovan jer do tada, ako ovako nastavim, ne da neću moći da uđem u pantalone, nego ću morati da kupim druge. :(

Zato, jutros parče hleba i malo domaće dimljene kobasice, ručala malo supe i prasećeg pečenja i dva kisela krastavčića, a večeru preskačem. Još malo ću popiti jogurt, i reći da sam prvi dan posle praznika uspešno prebrodila. :)

Ono što me najviše nervira je činjenica da imam samokontrolu kao normalan čovek, uopšte ne bih ni morala da budem na dijeti. Kada bih uspela da jedem umereno, lepše i lakše bih živela. Ali, ja danas kada sam smislila da treba da prikočim, uopšte nisam gladna, a svih ovih dana je bilo: "..taj je jeo šta je hteo, tramvaj ceo, i oblaka jedan deo..." Znači, domaćica je prase...Zadovoljno...

@ ceci jeste taj božićni ručak pravi šok za organizam posle onolikog posta. A ne možeš da bude uzdržana kad se tako iznese svega i svačega, a ti željna.

@ Domaćice.. eee, kad bi samo imali kontrolu i mogli da budemo umereni...
Ima ona izreka "prekini kad ti je najslađe".... pa kako, bre!?

Ja se za ručak razvalila od graška od juče. Nešto mi tako bio lep... lepši nego juče. Sad sam "užinala" moj šejk, prija mi... ali bojim se da sam sebi ostavila prostor da se opet uveče prejedem.
Kad bih mogla samo jabuku kao ono Afrodita ranije. Ili ajde ako ne valja da bude voće, ono jogurt... kad bi mogla... ali meni to malo.

....eee..kad bi ja mogla da se kontrolisem i ne mislim na hranu..bilo bi
to divno...jos na sve to sad cu u narednom periodu tek biti na velikom
islusenju...moracu da kuvam svom detetu, pa ajd ne jedi kad sve lepo
zamirise...tesko z:mrgreen:

Jedna jedina , najzdravija dijeta :
Jedi cesto ,ali malo.. otprilike ko za pticice :D
Jos plus ako se bavis spotrom .. za mesec dana ces da skines izmedju 5 i 10 :D
Imaj 5 obroka na dan.. u razmaku od 2-3-4 sata. :D
Jedi iskljucivo integralni hleb, nema slatkisa,suvog voca, masnog, sokova
Jedino jogurt,mleko, limunada i voda. :D

Jeste Katiee, istina, ja se uverila... ali kad ne mogu da se obuzdam... pa da pojedem malo. I kad još stoji ona torta u frižideru i samo mi smeta i zauzima mesto. Pa mora da se eleminiše. :kolac:
Sinoć sam radila na tome :zstidljivko: :dash:

pa...ako ste...el bila dobra torta/pizza...?
sad fino nastavite dalje ko da se nista nije desilo : )

nego, akonto toga...ocete linak za jednu zanimljivu knjigu o ishrani...
mislim, meni je zanimljiva jer autorka upravo o tome govori;
zasto dijete ne uspijevaju na duze staze i sta radi na duze staze...
i sve lijepo objasnila...neke stvari sam znala, neke nisam...zapravo, iznenadile su me, moram priznati...: )

eo, ovo je zvanicni linak
pa ako vam bude zanimljivo saljem linak do knjige na pp

Poslednja izmena:
šalji! ako nije dozvoljeno javno, ti onda na pp
meni trebaju baš neki saveti, naročito ako nisu tipa: umesto da otvorite frižider vi otvorite vrata od stana i idite u šetnju.
To je besmisleno i beskorisno iz više razloga:
1. ne mogu da izađem, jer moram da sedim za kompom i radim jer imam rok
2. ne mogu da izađem jer je 1 sat noću... bojim se
3. čak i da odem, vratiću se, pa ću opet da otvorim taj famozni frizider
4. ako i ne otvorim frižider, imam keksa u kredencu..
malo se sad šalim, ali časopisi su puni neuptrebljivih saveta. ako imate problema u braku - razgovarajte sa mužem.
a šta ako on odbija razgovor? časopis onda nema odgovor
jer oni koji razgovaraju su već razgovarali i rešili problem ili se dogovorili da se razvedu...

e, opusteno...
vidi

http://translate.google.com/#

je uvijek tu ako ti zapne
a engleski koji se u ovoj vrsti...pisanija koristi je na
nivou tv serije
drugim rijecima, ne bi trebalo da imas problema ako se inace sluzis engleskim na netu...
ne znam da li je knjizica kod nas prevedena
eo, provjeravam...ako jeste dacu linak
ako nije...jbga, prevest cemo...trebace par dana, ali se moze uraditi ; )

edit; nema je jos kod nas, javi ako ne mozes pratiti
da isprevodimo : )

Poslednja izmena:
oces, ne brini
ako bas zapne zovu u pomoc : )

eo, zanimljiv odlomak

"LIVING LARGE
Let’s look at a whole day of eating to see how this plays out in real life. I’ll compare a day of eating small meals with a day of eating big meals. The calories consumed for the day will be the same, but you decide which would be more satisfying.

Breakfast

Small meal: 2 slices white toast with 2 tablespoons jam
Big meal: 3-egg-white omelet with vegetables and 1 tablespoon shredded light cheddar cheese, 3 slices Piller’s Better than Bacon chicken or turkey bacon, with 1 slice Weight Watchers 100% Whole Wheat Sliced Bread, toasted and topped with fat-free cream cheese and sliced tomato

Lunch
Small meal: 1 bagel with tuna salad made with full-fat mayo
Big meal: 1 miso soup, 1 large La Tortilla Factory Multi Grain Wrap with vegetables, mustard, and 100 grams (3.5 ounces) of low-fat turkey, 1 single serving of yogurt, and an apple

Dinner
Small meal: 1 slice of pizza
Big meal: 1 barbecued chicken breast, ½ cup basmati rice, steamed zucchini, and a side salad with shredded parmesan and balsamic vinaigrette
Although the small meals weigh less in your stomach and feel virtuous, I can practically guarantee that from a weight-loss standpoint, you’d be way better off going with the big meals. Technically speaking, both days addup to about the same number of calories, but it would be harder to resist snacking between meals and having “seconds” on the small meal day because you’d be so much hungrier due to the relative lack of fiber, protein, and volume.

When it comes to big meals, here’s what you do:
•Include high-water, low-cal foods like vegetables, salads, clear soups, shirataki noodles, berries, grapefruits, and egg whites whenever you can.
•Eat low GI foods such as those listed in the previous point, as well as lean meats, fish, and unsweetened dairy products, so that you can have more of them without spiking sugar levels.
•Limit dry carbs, such as crackers, chips, pretzels, cereals, and granola, because the calories add up far too quickly. Instead, opt for starches with more water, such as whole grain rice, noodles, porridge, and sweet potatoes or yams.
•Add flavor with spices, fresh herbs, vinegars, and lemon, lime, and orange juice and rind, rather than fatty, sugary, oily sauces and dressings—the calories add up so quickly that your meal is practically over in one or two bites."

Poslednja izmena:
Dobro veče dijetalke :)
Ja samo da se javnem, i dalje sam prehlađena pa sam na čajevima, malo mi se vratio apetit -
juče sam jela krompir sa salsa sosom, danas dinstanu junetinu.
Inače sam uglavnom na čajevima i limunadama.
Sada i na antibioticima (ne zbog prehlade nego zbog skidanja mladeža).
Kada skinem konce i prođe rana - krećem i na sport, do tada samo pazim na hranu :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back