Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boko samo bez sekiracije :zag:

Prilozi

• 38894.jpg
    38894.jpg
    63,7 KB · Pregleda: 4
Ja gledam brojke pokraj vasih nikova i divim vam se!
Zene, sjajne ste! I istrajne!

Boko, sta je bilo za prijemni? Jel' lose uradio? Ili dugo cekate rezultate, pa ste se unervozili?
Kakav je to stres. Studiranje je samo po sebi stresno, i sto vise odmice to je gore. Ja sam mislila da ce trema jenjavati sa polozenim ispitima, a ono ne, vec obrnuto.

Jedem musli sa jogurtom. Prije par sati sam pocela i nikako da zavrsim dorucak. Popila kafu.
Ceka me ucenje. Shvatila sam da mi je apetit povecan, ne zbog pms-a, vec zbog predispitne nervoze i zbg toga sto nisam praktikovala lunarnu dijetu u prehodnom periodu.

Ja gledam brojke pokraj vasih nikova i divim vam se!
Zene, sjajne ste! I istrajne!

Boko, sta je bilo za prijemni? Jel' lose uradio? Ili dugo cekate rezultate, pa ste se unervozili?
Kakav je to stres. Studiranje je samo po sebi stresno, i sto vise odmice to je gore. Ja sam mislila da ce trema jenjavati sa polozenim ispitima, a ono ne, vec obrnuto.

Jedem musli sa jogurtom. Prije par sati sam pocela i nikako da zavrsim dorucak. Popila kafu.
Ceka me ucenje. Shvatila sam da mi je apetit povecan, ne zbog pms-a, vec zbog predispitne nervoze i zbg toga sto nisam praktikovala lunarnu dijetu u prehodnom periodu.

Ovo boldovano mi je najgore palo sto se tice linije. Kada sam bila apsolvent najvise sam kg nabacila jer nisam imala obaveze na faksu a stalno sam sedela i ucila i jela ko prase. Samo se ne daj i obavezno izlazi bar u setnju da razbistris mozak i ne mislis na hranu

što se tiče učenja i kilograma primetila sam da ima dva tipa ljudi, tačnije žena, odnosno devojaka. Jedne koje se sekiraju, pa ne jedu... i one druge koje iz istog razloga jedu. I svi na kraju ispitnog roka imaju 2-3 kg razlike nego pre, u različitim pravcima... Ja sam, naravno, bila (i ostala) ovaj drugi tip.
Zbog upisnog roka sam na momente potpuno hladna i sigurna da će sve biti kako treba, a na momente me uhvati panika i ne vidim šta ćemo... tj. šta će sin... Sva sreća to ne utiče na moju ishranu. Ali on jede kao mećava. Ugojio se još na početku školske godine, jer je prestao da trenirao da bi imao dovoljno vremena da uči, da završava IV razred i da usput sprema prijemni. A nastavio je da jede kao i pre. Mora da počne da se vodi računa na vreme. :rtfm: A on se ljuti kad ga opomenem.

Boko, sad više nismo isti dan na uh dijeti, jer sam ja imala vodeni, pa mi je danas voćni. Pojela dve jabuke za doručak, a onda otišla na pijacu, kupila breskve, kajsije, nektarine i dinju... ali ponela sam samo breskve... ne prija mi baš ni da preteram sa tim voćem. Presecam malo s bademima.

nije dobro uradio prijemni i mislim da je to kraj, da nema više šanse:(
eventualno da neki odustanu, kao da su prijavili dva fakulteta, pa da ovde odustanu, ali to su malo verovatne stvari...
čekamo avgust ili sledeću godinu...ili ne znam šta....

eventualno da neki odustanu, kao da su prijavili dva fakulteta, pa da ovde odustanu, ali to su malo verovatne stvari...

ma kako kraj. nego lepo moze ponovo da proba sledece godine ako ga sad ne prime, tada bar nece imati tremu. moze u medjuvremenu nesto drugo da studira, pa mu priznaju eventualno neke ispite. a moze malo i da radi, mada cini mi se bolje ono prvo da ne bi ispao iz kondicije zaucenje.
kad pogledas, to je samo jedna godina, i na kraju krajeva nije toliko vazno-vreme seionako izgubi pre ili kasnije na nekim nebitnim stvarim.
znam ljude koji su po nekoliko godina pokusavali da se upisu na zeljeni faks, i na kraju su uspeli i sada rade ono sto vole. pa kad tako gledas par godina nije neki veliki zez.

Ne kloni duhom, boki, šanse nisu uvek tako male kao što izgledaju u prvi mah.
Najzad, što reče VanZandt, jedna godina nije toliko strašno mnogo vremena u poređenju sa tim da studije traju bar 4 godine i da posle toga treba raditi 35 i više godina neko zanimanje, pa vredi i čekati tu jednu godinu da bi kasnije u životu mogao da se bavi onim što voli, a ne nečim što mora.

hvala devojke na podršci....
malo smo se sabrali, mnogo razgovarali i primirili se...
eno, on spava, a ja slažem kockice u glavi
i sutra je novi dan, kršila sam dijetu juče i danas, ne mnogo, ali ipak....
brine me i to što sam na prvi žešći stres opet počela da jedem
ali bilo mi je danas bukvalno fizički muka od svega i morala sam da jedem
biću dobra sutra
idemo dalje

e boko vidim da si ovde pa da te pohvalim,mozes da se udajes :mrgreen:
danas sam nosila na posao musaku od pohovanih tikvica,jes da sam se namucila ko niko pohujuci po onoj vrucini juce,ali kako sam izvadila ciniju iz mikrotalasne tako su poceli da uzdisu francuzi
"mmm sto je ovo dobro" "mmm sta ti je to"
i jeste bila dobra

ta musaka mnogo komplikovana, ali je lepa, što jes' -jes'
ja sam pravila punjene tikvice ali ih nisam jela, jer mi danas voćni dan (i baš sam gladna, grickam badem), ali računam da ću moći sutra - meso, povrće, pirinač ne bi trebalo, ali stavila sam ga baš malo.

Boko, šta da radiš, kad reaguješ tako u stresnim situacijama. I meni je to sasvim poznato.
Desilo mi se samo dva puta u životu da nisam mogla da jedem jer me obuzela osećanja. Oba puta sam se rastajala sa tadašnjim dečkom a sadašnjim mužem na malo duže vreme.... i onda mi se desilo baš ono što kažu da mi se stomak skupi i ništa ne mogu da pojedem... Sad postoji mogućnost slične situacije. Baš me zanima da li ću opet, posle 20 godina, tako reagovati

dobro jutro mici,
ti i ja redovno prve, ranoranioci....
kad i gde ideš na more?
joj što ti zavidim, ja ništa i nigde ove godine.....
ali imam pakleni plan da kupim (opet) mesečnu kartu za bazen i da idem ujutru od 10, tada nema žive duše, bazen se tek otvara i da lepo na miru svako jutro isplivam bar 1km....
mora se sebi nekako ugoditi i učiniti život lepšim

ma ja sam ranoranilac oduvek,nije mi teško da ustanem...

idemo prvo za Dubai a onda za Marbellu da se čestito odmorimo..aham..

a mesečna za bazen je baš pametna ideja,pa ako si ranoranilac ti iskoristi to vreme i bućni se lepo...plivanje je jaaaaaaaaaako zdravo,i pomeri ti sve mišiće...

Dobro jutro devojke, dok sam ja "poranila" vi ste sigurno već otišle za svojim poslovima.
Jooj, Mici, kakav odmor!!! :super: Ali ne mogu ni da ti zavidim, jedva da sam čula za tu Marbellu. Samo se ti lepo provedi.
Boko, to je tako super ideja sa tim bazenom. Ja sam išla po nekoliko puta u toku leta na bazen, Adu, Lido, dok su deca bila manja pa nisu mogli sami. Od kada i ćerka ide sama (2-3 godine) nisam ni otišla. A uvek me je nerviralo kad ljudi kažu idu na more zbog dece. Šta, bre, zbog dece, kao da mi inače ne želimo i nemamo potrebu da odemo negde

A što se tiče fakulteta, nije baš za ovu temu, ali nema veze, pisaću na svim temama...
Moj sin je konkurisao na 2 fakulteta i po svoj prilici na oba može da udje kao samofinansirajući i na oba je, u odnosu na prošlogodišnje rezultate, blizu granice da udje na budžet. E, sad. U ponedeljak se na 1. (FON) koji on baš želi, upisuju na budžet, a u utorak je prozivka za sf i on mora da bude tamo i da se upiše... i da plati prvu ratu. A u sredu je upis na 2. fakultet, gde takodje ima šanse da udje na budžet.... Ne znam da li uopšte mogu da objasnim tu zbrku. I meni i njemu je potpuni haos u glavi. :dash: Ako moramo da plaćamo, plaćaćemo FON, a ako na drugom može na budžet, onda radije to, a to sve ne može da zna dok ne bude ta prozivka.
A njemu je u ponedeljak rodjendan. Možda ima neke kosmičke dobre volje, pa ......

Dobro jutro devojke, dok sam ja "poranila" vi ste sigurno već otišle za svojim poslovima.
Jooj, Mici, kakav odmor!!! :super: Ali ne mogu ni da ti zavidim, jedva da sam čula za tu Marbellu. Samo se ti lepo provedi.

evo,ovde idemo,Marbella u Španiji

i kupila sam jedan diiiiiiiiiiiiiiivan kupaći,i jedva čekam da se pokažem...a šta ću tamo jesti,baš me i ne zanima,snaći ću se,da jedem samo ono što smem sigurno...

Dobro jutro, ja juče preterala... bili u gostima i onda to prosto neminovno. Pošto ja nisam kao Micimacko koja će i u Španiji da jede strogo po propisu :super:
Dobro je ispalo što mi je juče bio proteinski dan, a žena pravila neko meso sa krompirom pa sam se ja uglavnom držala tog mesa (a krompir ću danas), pa grčka salata, tu sam sve mogla... e jedino nisam morala da pojedem 3 kolača :rumenko: Pogotovo što i nisu bili neki. Ali računam da ni oni nisu bili mnogo kalorični. To je onaj običan patišpanj, što neki zovu masna torta... pa kajsije odozgo, bez šlagova, kremova, čokolade...
I popila sam ohoho vina pa sam sad sva mamurna, ali to je na neki način dobro jer mi ceo dan neće biti do jela.
Popila sam limunadu (bez šećera, ofkors) i to mi je baš prijalo... a nemam više limuna. :(
Sad ću do pijace da kupim maline za tortu i limun. U stvari, ne sećam se da sam videla limun na pijaci. To sad valjda ima samo u supermarketima. Ionako ćemo danas u veliku kupovinu

Cao devojke! :cao:

Ne stizem ni da se javim ovih dana.
Od dijete nista. Na poslu mi je haos, jedam sta stignem, ako stignem. Obicno je to neki wellnes keks i neko voce onako usput. Izdrzavam uz mantru: "Od 12.og na godisnji odmor...":

Jedem normalno kad dodjem kuci a i to ....sta mama spremi. Nemam vremena ja da kuvam pa nit pitam nit se bunim. Kilaza stoji u mestu (i to je nesto, bar se ne gojim)

Uglavnom, spremam se za more. Idem u CG na 7 dana preko firme, i to ce biti sve za ovo leto.

samo da javim da sam opet na rezimu
usled velikog posla oko rasprodaja ja izgubih ni kriva ni duzna 1kg tako da sam sad u principu -5.5kg i opet se vidi,svi mi kazu
pa rekoh kad sam vec uzela zalet zasto da ne nastavim
tako je vruce da mi se bas i ne jede,a ni slatko mli vise nije toliki plezir
samo koktele ne zaobilazim,to mi bude za veceru :rumenko: znam znam

Ja sam se sinoc opet upropastila vecerom, po obicaju
Jutros 62kg, naravno
Danas cu pokusati da stvarno nesto lagano i malo pojedem za veceru, ne bih li se naterala da se vratim na staro
Popustila mi je malo volja, sve sam u fazonu, pa sta ako malo uzmem, pojedem ovo ili ono, sladoled i tako to.... a to se ne sme ako hocu da stignem do 60 kg do mora
Mada sam u sustini zadovoljna sa 61kg i da tako i ostane do mora, sasvim je u redu
Postigla sam cilj, skinula sam tih problematicnih 4 kg sa kojima nisma bila debela, ali sam bila na onoj granici da se vidi salce na stomaku, sad toga nema i zadovoljna sam, jedino nisam zadovoljna sto nemam dovoljno vollje i itsrajnosti da nastavim ko u pocetku dijete...

Dobro vece drugarice dijetalke :)
Bila sam malo u rodnom gradu pa tek sada vidim poruke.

Mrs Bi i Boko samo hrabro jer sve ce na kraju doci na svoje.
Mici lepo da se provedes na moru i slicicu u kupacem kostimu da postavis :zper:
Ostalim drugariama saljem puuuuno :cmok2: i zelim vam uspeha u dijetama
Ja na more tek 28.7 jedva cekam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back