Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na istom mestu, u istoj garderobi, 13 meseci kasnije. Povećala sam se bar za broj. :( Možda i za dva. 😠
Pogledajte prilog 1135560
Ja neću da te tešim I kažem nema veze, kilogrami su samo broj nije strašno, itd. Mislim da ti nisi srećna kad se ugojis I smeta ti, a nisi srećna ni kad ne možeš da jedeš po volji. Pa je večita borba.
Mnogo bolje izgledaš na slici pre 13 meseci i to je taman onako kako treba da bude. Znam da možeš opet da dođeš na tu kilažu, ali da treba ogromna volja i odlučnost. Ako uspeš da je pronađeš i da prelomiš opet, ja sam sigurna da za 3 meseca možeš 10kg da skineš. Ti si borac i znam da ces uspeti :cmok2:

ja sam danas bila.nervozna pa sam pojela.keto pizzu dva puta...ukupno 1200 kalorika za.dva mala parceta.

ja koru pravim od.lana i susama pola pola. sameljem izmesam i dodam 2-3 jaja da sponi, bez vode, jer lan postane.sliuzav.
onda zapecem te plocice i kad se zapece izvadim poredjam sta hocu i vratim da se i fip zapece. skoro je ko prava.

imam i za.sutra dva parceta tih plocica.
Ja sam low carb picu pravila od ovog testa. I svi njeni recepti su top.
https://www.lchfishrana.com/post/2017/04/17/univerzalno-lchf-testo-od-anite-šupe
Iako, to nije pica, kao sto rendani karfiol nije pirinac, niti postoje spagete od tikvica. Al ajd :malav:

sad sam malo protrcala kroz teme, i rekla bih da je ovde jedina ozbiljna prica:))
mrvca pickaze, malo nauke, malo zaebancije, malo podrske, malo sale, svega.
99% preostalih tema ono debilane tipa jeste piskili jeste kakili i sta ste pri tom nosili i koliko to kosta..:lol:
Moja omiljena tema, lepo se družimo godinama :D
Mada to može i drugačije da se protumači, je.bo temu kad nikako da smršamo godinama :lol:

Morala sam da uvelicam sliku da vidim razliku :cistinaocare:
Nista ja tu dramaticno ne vidim...koliko pricas da jedes i kukas kako si se ugojila, mislila sam da je to mnogo vise.
Ide leto, povrckice, vockice...bice lakse za mrsavljenje
Pa nije dramatično, ali jeste se ugojila i vidi se. Njoj smeta, inače ne bi pisala ovde i pokušavala da se motiviše. A te priče o letu i laganoj hrani kod mene nemaju nikakvog efekta :lol:
Ja brate mogu da jedem bez obzira na vrućinu meni nista ne smeta, niti jedem drugačije leti. OK, ima više voća i povrća, ali ja način ishrane ne promenim.

Pa nije dramatično, ali jeste se ugojila i vidi se. Njoj smeta, inače ne bi pisala ovde i pokušavala da se motiviše. A te priče o letu i laganoj hrani kod mene nemaju nikakvog efekta :lol:
Ja brate mogu da jedem bez obzira na vrućinu meni nista ne smeta, niti jedem drugačije leti. OK, ima više voća i povrća, ali ja način ishrane ne promenim.
Meni znaci.... najedem se jagoda i tresanja na prolece i onda se prebacim na low carb, sve do grozdja i jesenjih breskvi.
A veci je izbor dozvoljenog povrca, salata i jeftinije je.
Ja sladolede, slatkise i drugo voce svakako slabo jedem i ne nedostaju mi uopste. Samo me voce ukopa

Ja sam low carb picu pravila od ovog testa. I svi njeni recepti su top.
https://www.lchfishrana.com/post/2017/04/17/univerzalno-lchf-testo-od-anite-šupe
Iako, to nije pica, kao sto rendani karfiol nije pirinac, niti postoje spagete od tikvica. Al ajd :malav:

ja sam gledala sastav tih brasna kod nas i nekako sva su puna uh, osim susamovog. i onda napisu od toga seceri toliko i toliko, a sta je ostatak? vlakna ili skrob?

nekako su mi ovi proizvodjaci koje sam ja gledala bili sumnjivi. ovo sto ja pravim je keto, gde je unos ispod 20 grama uh dnevno, ne racunajuci vlakna. zato sam ostala na tome da pravim od onoga sto ja sameljem i cemu sma videla oblik pre mlevenja.

ne znam koje proizvodjace si kupovala? meni su ovi koje sam gledala bili cudni. mozda se razlikuje u zavisnosti ko prizvodi.

i naravno postoji razlika keto ili low carb...kod low carba najstrozeg je unos uh 50 do 70 grama, koliko znam, a kod keto je ispod 20 grama. tu se malo sta uklapa.

a karfiol umesto pirinca je bas super, a i spagete od tikvica su odlicne nemoj da me nerviras. :rotf:

mada ja najvise volim karfiol koji nema ukus karfiola. :mrgreen:

Meni znaci.... najedem se jagoda i tresanja na prolece i onda se prebacim na low carb, sve do grozdja i jesenjih breskvi.
A veci je izbor dozvoljenog povrca, salata i jeftinije je.
Ja sladolede, slatkise i drugo voce svakako slabo jedem i ne nedostaju mi uopste. Samo me voce ukopa

al mene hebu lubenice, ja moram da ih jedem. mada se cesto i razocaram u njih, oept ih jedem.

provalila sma da covek pre leti moze da se ugoji, nego zimi, barem ovaj covek ovde sto kucka. zimi nekako meni sve ok, valjda sto nisam sklona testima, pa ne upadam u zamku jedenja kiflica tokom dugih zimskih dana, a obozavam potaze i razne corbice prija mi toplo.

ali leti te lubenice, te ajs kafa (mene marlon navukao na ajs :lol:) te mi se jede pljeskavica u somunu, pa aj knedle sa sljivama retke su prilike kada ih pravim, pa napravim salsu, al mi iskrsne pomfrit pred ocima uz salsu (100 puta bolje nego kecap), onda dodje mladi kukuruz pa glodji kukuruz i sve tako nesto :pop2:

ja zimi stvarno nemam izazova za rezime ishrane. najveci izazovi su krompir salata i prebranac. sve ostalo pa cak i sarma ulazi u low carb.

i da...meni leti ne opada apetit, meni dolazi do porasta apetita. nista lepse nego u vreloj letnjoj noci pojesti ogromnu gurmansku pljeku zalivenu pivom. :mrgreen:

a na temu sma dosla da kazem da sma izdrzala autofagiju 14 ipo sati, trebalo je da jedem tek u 11, ali me je mamila ona keto pizza, pa sam pojela jedno parce. ostalo je drugo za rucak...za veceru cu jaja kuvana. :sad2:

sinoc nisam jela posle 19 :eek: valjda sto nisma radila. moguce je da zato ja mogu da jedem nocu. ja kad radim nekada i do ponoci kad izadjem meni ko podne. :lol:

ja sam gledala sastav tih brasna kod nas i nekako sva su puna uh, osim susamovog. i onda napisu od toga seceri toliko i toliko, a sta je ostatak? vlakna ili skrob?

nekako su mi ovi proizvodjaci koje sam ja gledala bili sumnjivi. ovo sto ja pravim je keto, gde je unos ispod 20 grama uh dnevno, ne racunajuci vlakna. zato sam ostala na tome da pravim od onoga sto ja sameljem i cemu sma videla oblik pre mlevenja.

ne znam koje proizvodjace si kupovala? meni su ovi koje sam gledala bili cudni. mozda se razlikuje u zavisnosti ko prizvodi.

i naravno postoji razlika keto ili low carb...kod low carba najstrozeg je unos uh 50 do 70 grama, koliko znam, a kod keto je ispod 20 grama. tu se malo sta uklapa.

a karfiol umesto pirinca je bas super, a i spagete od tikvica su odlicne nemoj da me nerviras. :rotf:

mada ja najvise volim karfiol koji nema ukus karfiola. :mrgreen:
Ja sve meljem sama. I ne kupujem obezmascena brasna.
Kokos ima malo vise UH, ostalo je smesno kad masnoce nisu iscedjene i dusa izvadjena. Uglavnom masti i vlakna, koja ne mogu da se iskoriste, osim sto pomazu nasim crevima da rade kako treba...pa ne spadaju u UH zaista.
Ali kokos se zameni sa susamom ili mlevenim lanom i resen problem.
Ruku na srce, ja nikad nisam bila na keto...meni je to preeevise rigorozno.
I LCHF ume da mi smeta...kao sto se i pokazalo u poslednjih nedelju dve. Ceo metabolizam mi se uspori nacisto.
Pa moram da presecam sa zdravim UH, da se vrati u normalu...pa opet low carb...i tako u krug.
Matrijala ima za ovu temu koliko hoces.
A spagete od tikvica su odlicne, ali nisu spagete :rotf:

na pizzu sma stavila buratinu, gorgonzolu i neki sendvic sir (ali sa zivotinjskim mastim) i bila je njma njma.....na ono parce za rucak cu da stavim i beli budjavi sir...ima da bude pizza 4 vrste sira i jos svsta na njoj. :rotf:
ma top :super:
Ali zeno, autofagija + keto...to je bre cist mazohizam. Skidam kapu, ja to zaista ne mogu, a smatram sebe prilicno disciplinovanom :aha:

Ja sve meljem sama. I ne kupujem obezmascena brasna.
Kokos ima malo vise UH, ostalo je smesno kad masnoce nisu iscedjene i dusa izvadjena. Uglavnom masti i vlakna, koja ne mogu da se iskoriste, osim sto pomazu nasim crevima da rade kako treba...pa ne spadaju u UH zaista.
Ali kokos se zameni sa susamom ili mlevenim lanom i resen problem.
Ruku na srce, ja nikad nisam bila na keto...meni je to preeevise rigorozno.
I LCHF ume da mi smeta...kao sto se i pokazalo u poslednjih nedelju dve. Ceo metabolizam mi se uspori nacisto.
Pa moram da presecam sa zdravim UH, da se vrati u normalu...pa opet low carb...i tako u krug.
Matrijala ima za ovu temu koliko hoces.
A spagete od tikvica su odlicne, ali nisu spagete :rotf:

vrv sam gledala sastav brasna u odnosu na keto, a keto jeste jako rigorozan rezim, mada meni ne smeta. ne smeta mi ni low carb. nemam nus efekata kod low carb plus ne trebaju mi dodatni vitamini i minerali, jer ja jedem svo povrce tada, ono koje nije skrob.
ne znam....low carb je mnogo siri pojam od keto. keto je za vecinu ljudi do 20 grama uh, mada neki kazu da mogu uci i sa malo ispod 50. a low carb je od 50 grama i vise.

ako imas osobu od 70 kg, ona moze jesti 50 grama uh tjah manje od 1 gram uh po kg ili moze jesti 140 grama uha sto je 2 grama uh po kg, ali je opet low carb. u 140 grama uh moze da se smesti sve i svasta cak i krompir i pirinac. sa 140 grama uh ja igram kolo i bahatim se ko na slavlju. :lol:

i zasita nemam nezeljenih efekata, a ja sma A krvna grupa, mada ja ne verujem u tu ishranu po krvnim grupama.

ma top :super:
Ali zeno, autofagija + keto...to je bre cist mazohizam. Skidam kapu, ja to zaista ne mogu, a smatram sebe prilicno disciplinovanom :aha:

keto te dovodi do stanja da zaista gubis apetit, osim psihickog apetita, kao sto je trenutno slucaj mene u vezi sa onim poslednjim parcetom pizze. znaci, ja nisam gladna ni u najavi, ali bih ladno mogla da pojedem sad i to parce. sad treniram psihu. :rotf:

svi mi kasnije spontano udjemo u low carb.

moja najveca sreca u celoj prici je moja reakcija na laktozu tjah nepostojeca reakcija, varim laktozu najnormalnije...zato ja i jedem sireve. jogurt i mleko ne, jer su puni secera, ali sireve jedem (cak i president feta ima malo uh 2,2 grama na 100 grama, koliko se secam).

sve sto prelazi 3 grama uh na 100 grama ne jedem sto se mlecnih proizvoda tice.

vrv sam gledala sastav brasna u odnosu na keto, a keto jeste jako rigorozan rezim, mada meni ne smeta. ne smeta mi ni low carb. nemam nus efekata kod low carb plus ne trebaju mi dodatni vitamini i minerali, jer ja jedem svo povrce tada, ono koje nije skrob.
ne znam....low carb je mnogo siri pojam od keto. keto je za vecinu ljudi do 20 grama uh, mada neki kazu da mogu uci i sa malo ispod 50. a low carb je od 50 grama i vise.

ako imas osobu od 70 kg, ona moze jesti 50 grama uh tjah manje od 1 gram uh po kg ili moze jesti 140 grama uha sto je 2 grama uh po kg, ali je opet low carb. u 140 grama uh moze da se smesti sve i svasta cak i krompir i pirinac. sa 140 grama uh ja igram kolo i bahatim se ko na slavlju. :lol:

i zasita nemam nezeljenih efekata, a ja sma A krvna grupa, mada ja ne verujem u tu ishranu po krvnim grupama.
Pa da...neko racuna da je low carb sve ispod preporucenih 60% UH dnevno. Ludost
Evo sad sam pogledala u MyFitnnessPal, dok sam upisivala kalorije.
Moj unos UH je bio u proseku izmedju 30 i 40 gr dnevno.
Nije keto ali je pravi low carb.
S tim sto se ja nisam bavila time da budem stalno u ketozi, pa je jedan dan 40 gr a drugi 15...kako sam raspolozena
I ono testo je upadalo u to po racunici iz aplikacije, Jedan taj hlepcic je imao 1,5 do 2 g UH. ja sam jela 1- 2 dnevno

eno pise za A grupu jedite soju..mh da kako da ne...moja mama A grupa isto naduvala se od soje. a i ja pre kad sma experimentisala sa sojom u vecim kolicinama sam mogla malo da nabubrim. a prase da pojedem nista. a bas svinjsko nam uskracuju. pa ako treba da crknem neka crknem od tople gude.

ja imam novu teoriju vezanu za a grupu....mi imamo dva hromozoma za krvnu grupu pa ako je neko A0, ispoljice se samo A grupa u fenotipu, 0 ostaje samo u genotipu..e pa mozda ja imam 0 u genotipu (bilo ih ej u familiji u fenotipu) i zato meni prijaju tople gude, a ne tamo neka soja nedjaboze. :evil:

Pa da...neko racuna da je low carb sve ispod preporucenih 60% UH dnevno. Ludost
Evo sad sam pogledala u MyFitnnessPal, dok sam upisivala kalorije.
Moj unos UH je bio u proseku izmedju 30 i 40 gr dnevno.
Nije keto ali je pravi low carb.
S tim sto se ja nisam bavila time da budem stalno u ketozi, pa je jedan dan 40 gr a drugi 15...kako sam raspolozena
I ono testo je upadalo u to po racunici iz aplikacije, Jedan taj hlepcic je imao 1,5 do 2 g UH. ja sam jela 1- 2 dnevno

ja tako racunam low carb sve ispod onoga sto kazu zvvanicni nutricionisti je low carb. verovatno zavisii od organizma....neko ce da creaguje lepo i samo sa smnjenim unosom uh tipa 2 grama po kilogramu, a nekome treba veca restrikcija. ali ja kad jedme puno povrca leti npr. i ne jedem voce zaista ne mogu da pojedem veliku kolicinu uh, bude najvise gram po kilogramu.

idem ja da testerisem neki namestaj....da zaboravim na poslednje parce pizze. ovako mi intenzivno igraju 4 vrste sira. :rotf:

eno pise za A grupu jedite soju..mh da kako da ne...moja mama A grupa isto naduvala se od soje. a i ja pre kad sma experimentisala sa sojom u vecim kolicinama sam mogla malo da nabubrim. a prase da pojedem nista. a bas svinjsko nam uskracuju. pa ako treba da crknem neka crknem od tople gude.

ja imam novu teoriju vezanu za a grupu....mi imamo dva hromozoma za krvnu grupu pa ako je neko A0, ispoljice se samo A grupa u fenotipu, 0 ostaje samo u genotipu..e pa mozda ja imam 0 u genotipu (bilo ih ej u familiji u fenotipu) i zato meni prijaju tople gude, a ne tamo neka soja nedjaboze. :evil:
Ma sva soja je GMO, ajd kasiku dve sosa mogu da proturim...ali inace ne upotrebljavam soju uopste

Back