Ja mogu da te podržim, da nastaviš da žvaćeš.

Šalim se, ali kod tebe nije alarmantno, a neće biti ni dugotrajno.
Ja sam, blago meni, sve kile koje sam skinula u periodu jun 2020. - mart 2021. vratila. I to sam do polovine oktobra bila super, a onda posle korone, u meni se probudila životinja. Za 4 meseca sam se ugojila 13kg. Prvog januara 2022. sam imala neverovatnih 93,3kg. Užas.
Sačekala sam da prođe Božić, i rešila da preduzmem nešto. Išlo je klimavo, ali sam onda krajem januara pronašla na Instagramu neku ženu nutricionistu koja je napravila izazov, za 14 nedelja, 7kg manje. Platiš 1500 dinara, ona pošalje jelovnik, i uslov da nastavljaš da budeš u izazovu je da kada je merenje, a to je svake druge nedelje, imaš 1kg manje. To se meni učinilo sasvim realno, a i pare su nikakve, te sam ja to uplatila.
Početak je bio 31. januara, tako da sam na prvom merenju imala kg manje. Imala sam dva, ali bitan je taj jedan. Sledeće merenje mi je u petak.
Jelovnik koji mi je poslala me ne zanima, jer ja znam način na koji mogu da izmršavim. Bez šećera, bez sokova, i bez grickanja u prolazu, između obroka. Nekog napisanog plana po kom ću da jedem ja ne mogu da se pridržavam. Pokušala sam više puta, i ne ide. Kada bih mogla da se pridržavam, doživotno bih bila na Atika programu. Kod njih se mnogo dobro jede, a mršavi.
U međuvremenu sam kupila fit narukvicu, broji mi korake i kalorije koje sagorim, i guram polako. Trudim se da svakodnevno brzo hodam 3,5km minimalno, a počeću i da vežbam ponovo, samo kada ta odluka sazri još malo u meni.
Mnogo mi je teže da vežbam nego pre dve godine. Ne znam da li kod svih proces starenja ide tako brzo, ali ja mnogo toga što sam mogla tada, sada ne mogu.
Ovo je moj novi početak, i ovoga puta se moram potruditi da sačuvam postignuto, jer mi je očigledno sve teže.