Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jao tome podsetina ono kada sam igrom slucaja bila dobro ispod 60 kila. ja presrecna, a svi me pitali od cega sam bolesna, jos mi je i u kuci bila frka panika zbpg toga :s

Ja sam bolesno izgledala sa 44, posle operacije. I kada sam se popela na 48, drug mi je rekao "E, sada izgledas zdravo :)"
Da, mnogi se zabrinu zbog nagle promene i kada nema razloga. A kg nisu merilo, zaista. Zavisi od gradje (ja sam vise tip klizacice- bez stomaka i grudi, struk, ali guza i noge), kolicine masti/misica,...

Kako mene nerviraju u poslednje vrijeme neke stvari... ključam...
Jeste li primijetili kako je kul niskim ljudima govoriti kako su niski, mršavim da su mršavi, grbavim da su grbavi, ma sve... samo debelom niko ne smiije da kaže da je debeo.
Nedavno pričaju debela i niska žena... i debela kada je čula koliko je visoka ova druga, iskomentariše... jao, kako si ti mala.
I nikome ništa.
A da je ova odgovorila, jao, a kako si ti debela... svi bi je pogledali i bilo bi... kako možeš to da joj kažeš.

Jeste li primijetili kako je kul niskim ljudima govoriti kako su niski, mršavim da su mršavi, grbavim da su grbavi, ma sve... samo debelom niko ne smiije da kaže da je debeo.
Nedavno pričaju debela i niska žena... i debela kada je čula koliko je visoka ova druga, iskomentariše... jao, kako si ti mala.
I nikome ništa.
A da je ova odgovorila, jao, a kako si ti debela... svi bi je pogledali i bilo bi... kako možeš to da joj kažeš.
:lol:

:zag:

Jeste... Tako je meni jedna veeelika zena, na nekom okupljanju familije oca moga deteta, pre par god. rekla: "Vidi kako su svi ovde veliki (a jesu muskarci 2m i 100 kg), a ti kao cvarak." :rotf:
I sta sam trebala da joj odgovorim? Da je kao svargla? :lol:

I nikome ništa.

Ja drugarici cesto kazem-ti si mala. (ispod 160cm, ne nosi ni stikle) A pri tom mislim slatka, ćusta, čvrsta. I zaista je takva, simpaticna, skladno gradjena, sitna ali zategnuta. X puta joj rekoh-da sam tvoje gradje ne bih izlazila iz uzih, kracih haljnica.
I nedavno joj poklonim nesto, ja dobila, meni premalo...i ona me pita-a sto mi to dajes, rekoh, meni malo, ti si mala. :lol:
Kaze ona, onako poluozbiljno-pa nisam ja bas toliko mala.
Rekoh, nisi uopste, ja sam tenk, pa iz moje perspektive... Naravno da se ne ljuti. Posto u shali negde uvek podjem od sebe. A shalim se sa bliskim ljudima. Za ostale mi je nekulturno da primetim i prokomentarisem izgled a da me nije pitao/la.
Ne ljutim se kad neko primeti moj visak. Imam ogledalo. Ljutim se na zlobne komentare. Ono s ciljem da te pecne gde si tanka.
Ili situacija kad neko negira nesto ocigledno lepo na tebi, ali se uhvati za npr. cibu i referat o tom bez da je pitan(a) za misljenje.

Nije ni ova htjela da vrijeđa... samo konstatuje.
Djevojka je visoka ispod 160. Jao, kako si mala.
Mene je samo tako kopkalo šta bi se desilo da je mala konstatovala kako je ova debela. Isto tako nonšalantno.
Nisu drugarice, pa da imau svoj način ,eđusobne šale.

Ja sam uvijek bila najniža u odjeljenju i sa 170cm sam imala osjećaj da sam majušna. I momak mi je samo jednom skrenuo pažnju da kada govorimo o visini pred njegovima ne iskomentarišem da sam majušna, jer sam daleko viša od njegovih rodica. A one jako pate jer su niske. A sigurno mi ništa ne bi rekle. Možda bi se čak i našalile na taj račun... a on zna koliko su sanjale da porastu bar još koji cm.

I ovaj razgovor me prenuo. Stvarno se podilazi debelima.
Ma nisi ti debeo. A debeli oplete, ne žali.

Nije ni ova htjela da vrijeđa... samo konstatuje.
Djevojka je visoka ispod 160. Jao, kako si mala.
Mene je samo tako kopkalo šta bi se desilo da je mala konstatovala kako je ova debela. Isto tako nonšalantno.
Nisu drugarice, pa da imau svoj način ,eđusobne šale.

Ja sam uvijek bila najniža u odjeljenju i sa 170cm sam imala osjećaj da sam majušna. I momak mi je samo jednom skrenuo pažnju da kada govorimo o visini pred njegovima ne iskomentarišem da sam majušna, jer sam daleko viša od njegovih rodica. A one jako pate jer su niske. A sigurno mi ništa ne bi rekle. Možda bi se čak i našalile na taj račun... a on zna koliko su sanjale da porastu bar još koji cm.

I ovaj razgovor me prenuo. Stvarno se podilazi debelima.
Ma nisi ti debeo. A debeli oplete, ne žali.

Za musko jos i moze biti nezgodno, ali za zenu nikad nije mana visina. Naprotiv. :)
170cm je sve samo nije nisko. Mada kad si okruzen gorostastima, tako ispada...
Isto-samo obrnuto, ja kad stanem do neke sitnije, ispadam jos vece brdo. To se posebno vidi na fotkama. Pa sad takticki na svadbama uvek stanem sa mladozenjine strane, jer, pored mlade delujem kao bodyguard. :) (kad smo kod snova, ja sam oduvek zelela gradju mog brata-vitak, sitnije kosti, manekenski tip, a on moju-"bildersku", oficirska ramena...cesto zelimo kontra onog sto smo)

Mojoj mami cesto kazu-kako tako mala zena (162cm), a velika deca, brat 192cm...a ni muz vam nije visok(178cm).
Tata krene da se pravda kako smo povukli na ove, one...a mama redovno šizi kako je ona u svoje vreme bila prosecne visine. :lol:
Meni se cini da su generacije sve vise i vise, devojke posebno...

Uopste je neumesno porediti visinu i tezinu? Nije fer-porastes koliko ti geni, majka priroda i ostalo odrede, a kilaza zavisi od nas samih.
Isto kao i gradja. To ti je sto ti je, pa izvuci najbolje sto mozes.
Ne podilazim ni sebi ni debelima uopste. Debljina je ruzna, i estetski i zdravstveno nepozeljna.

A ova debela zena iz tvoje price zajedljivim komentarom skrece paznju sa sebe, nista drugo...ono, pljuni na drugog da se osecas bolje. :roll:

Ljudi naviknu nepce na neke ukuse i ne mogu da jedu bljutavu hranu.
A nakon prženih kobasica, kuvan prokelj je bljutav.
I treba vremena da se to prevaziđe i usvoji drugačija navika,
Što se maslinovog ulja tiče, mnogima on ima jak miris i ukus. Ja ga jedem tek poslednjih par godina, ranije šanse nije bilo.

Guarana je njen slatki grijeh. Ono šta je nekome koka kola, slatkiši...

Gdje vi nalazite jeftino maslinovo ulje?
Tacno.Bljutavu hranu mogu da jedu oni koji moraju i koji su ekstremni samokontrolori.Ubih se da objasnim da svako ima nesto cega se ne odrice,meni je to guarana,nekome je kafa,nekome cigare itd.

Al tvoje navike u kuhinji nisu i njene. Žena možda ulje koristi sem za salate i za dinstanja, pečenja.
Kada pogledaš cijenu maslinovog u odnosu na obično suncokretovo... pa nemojmo reći da je jeftinije.
A zašto je nekome to skupo i kako je moguće da jeste... nije baš fino da ulazimo u to.
Boldovano se podrazumeva za sve sa ove teme i sve ljude uopste-svako ima neki svoj nacin,svaciji organizam je razlicit.
Tacno.
E upravo to-cena nije zezanje i kosta samo tako,meni je to previse .

Pisala sam pre da sam prestala da jedem kad sam nervozna i zato ima rezultata,pisala sam i detaljnije neke stvari al* nisam na dijeti nego maloj regulaciji ishrane koja daje efekte.
Trenutno sam bas,bas tuzna i jedva jedem,tako da je uspeh da pojedem sta god.Ne mogu da jedem kad sam ovakva,ne jede mi se.
Moja kilaza - nisam stajala na vagu od zadnjeg puta kad sam je napisala ovde ali imam 70kg garantovano, ljudi ne gube se kg preko noci.
Ne dopada mi se sto gubim grudi-nekada su malo kipele iz brusa,danas lepo staju u isti-manje su .Al* mi se dopada sto stomak po malo se smanjuje.Jako malo po malo al* eto neka se nastavi i sve okic.

Inace odricanje od necega sto volite-kafa,alkohol,cigare ili sta vec da bi smrsali je u redu al* po nepisanom pravilu to cega ste se odrekli najvise vuce i mnogi pokleknu,nastave konzumaciju.Ako se i malo kao proba da se zavaras nastavis i to je to,poceo si opet.

Danas sam bukvalno dva zalogaja hrane uzela ujutru u zurbi,jela kad sam dosla bubce i tursiju po malo,kasnije jaje i kobasice.Grickala sam i semenke,pila Cedevitu.

Poslednja izmena:
Zauz, ovo je podrska za dijetu a ne podrska za nezdravu ishranu. Kolicina hrane koju uneses u organizam bitna je ali je sastav iste jos bitniji. Kada citam sta jedes iz dana u dan ne vidim tu ni D od dijete samo lose navike u ishrani. Ali posto si ti na sve nase dobronamerne sugestije ostala slepa i gluva ne razumem za sta konkretno trazis podrsku?

i meni se slosi kad procitam sta jede. mislim da nas zahebava i da to stvarno nije njena ishrana. po postovima ne jede nista, a opet kuka kako jaaaako slabo mrsavi. ja da pojedem tu kolicinu hrane tolko dugo kolko je ona jede vec bi imala 5 kg manje od idealne. da ne spominjem da ne unosi nikakva vlakna, vitamine i minerale.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back