Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ludo Pile#

Nemoj ko boga te molim da pijes sojino mleko, puno je hormona. To se narocito odnosi na zene,
ne mirisu ga borci za smanjivanje raka dojke. Pravo da ti kazem, ja sam ga prepila u zivotu jer mi kravlje smrdi na kravu,
kozije na kozu i tako dalje...bas mi ni ova soja nista nije trebala...

Ludo Pile#

Nemoj ko boga te molim da pijes sojino mleko, puno je hormona. To se narocito odnosi na zene,
ne mirisu ga borci za smanjivanje raka dojke. Pravo da ti kazem, ja sam ga prepila u zivotu jer mi kravlje smrdi na kravu,
kozije na kozu i tako dalje...bas mi ni ova soja nista nije trebala...

Ma to samo pre par dana u kafeu, inače ga ne pijem. Pijem kravlje (mada je i ono puno aditiv ali šta ću) i sad ovo pirinčano. Pravila sam bademovo ali mi je ono više za kolače. Nisam ljubitelj mlečnih proizvoda, imam reakciju na laktozu i zato ih izbegavam. Kao i sve istant varijante poput šlaga, pudinga, mleka u prahu, preliva četiri vrste sira, izgleda da moj želudac jako loše reaguje na mleko u prahu i čim ga ima negde dobijem napad mučnine i povraćanja.

Jutros smazah veliku činiju pudinga (već sam pisala da sam u DM-u u delu gde je zdrava hrana kupila navodno organski puding), sa nekoliko integralnih keksića izlomljenih na dnu činija i komadićima crne okolade i sad sam zen. Jeste da nije baš dijetalno ali za ručak imam pileći batak na žaru i zelenu salatu tako da se neću nagruvati kalorijama.
Ne znam za vas ali meni smetaju ta striktna ograničenja tipa jelo na tri sata, moraš ovo, ne smeš ono. Onda imam osećaj da hrana gospodari sa mnom a ne ja sa njom, ako moram da uklapam obaveze sa ručkom/doručkom/večerom e u peršun onda. Posebno na poslu je to neizvodljivo. Tako da sada se hranim zdravo, tačnije trudim se da mi obroci budu u fazonu meso+povrće ali njupam onda kada sam gladna i kada nađem vremena za jelo.

ne znzam na koju foru al ja sam slatkise skorlo potpuno izbacila iz ishrane, jedino jos te crne cokolade imam za kad me zelja za slatkim mine, sto svakako nije svaki dan....a bas sam tip da volim slatko. iz nekog razloga u poslednje vreme jedem vise proteina i masti, a takodje sam i ugljeni hidrati tip :neutral: da necu da mrem :sad2:

http://www.kurir-info.rs/cokoladom-protiv-holesterola-clanak-741747

Svi učesnici koji su dobijali čokoladu obogaćenu polifenolima, hemijskim sastojcima koji se nalaze u čokoladama sa visokim sadržajem kakaa, imali su značajno bolje nalaze holesterola u krvi......

dakleM
ovo ja potvrdjujem na sopstvenim rezultatima
pri cemu ja ne volim cokolade sa visokim sadryajem kakaa...nisu mi dovoljno slatke:rumenko:

..ja iskljucivo jedem te crne cokolade sa 65-75% kakaa...ne previse ali oko jednog reda dnevno...mlecnu se vise i ne secam
kada sam probala.....a iz razloga sto su mi postale nekako lepljive i preslatke....

Probala ali i ono je nakljukano svim i svačim. Kada mu pročitam sastav, shvatim da je bolje da ga i ne pijem. Više štete no koristi. Sad konzumiram ovo pirinčano. Kažu da je dobro i kokosovo ali meni je ono ko i bademovo za kolače.

cak i ono iz dm-a? moracu da mu proverim sastav.

ja pirincano koristim dm-ovo. pirinac+voda+Ca...
bademovo mi je preslatko, a i razni proizvodjaci dodaju u njega secer i so...

Moram se pohvaliti da mi je uspelo i da mamu prebacim na zdravije kuvanje-mod. Napravila sam joj tabelu zamena, tj. šta sa čim može da zameni i već par nedelja kuva na taj način. Kaže da brat i tata nisu ništa primetili, a da se ona bolje oseća, pritisak joj ne oscilira, nema nadutosti i napada bolova jetre.
Jedina mana ovakvog sistema ishrane je evidentno cena. Ne znam kako je u "inozemstvu", oni koji žive preko grane mogu da nam kažu, ali ovde su proizvodi poput zdravih ulja i putera, pirinčanog, bademovog i kokosovog mleka, proizvoda bez glutena itd. za prosečna primanja luksuz.

samo prirodno kravlje, od ljudi koji provereno ne daju ništa osim trave svojim kravama...

:) Upravo to i piše u tekstu koji sam navela. Samo što mnogi nemaju tog nekog od koga bi kupili prirodno mleko, sir, kajmak, domaći puter, neprskano voće i sl. Nama kućni prijatelji donose sir, kajmak i piletinu (piliće hrane koprivom), domaća jaja i sl. ali ni oni ne proizvode puno toga tako da često kupim piletinu u mesari ili jaja na pijaci.

pa i ovde je sve to skuplje,ali svakako je jeftinije uzeti kg jabuka nego 2 table milke
mnogo je skuplja hrana nego kod vas,pocevsi od pijace pa do mesa u mesari (u supermarketu je naravno jeftinije),al to valjda ide sa standardom paralelno
pile svaka ti cast,bas se drzis rezima,i neces ni zazaliti kad se na leto skines u kupaci :)
ja cu da probam da pocnem neku disciplinu od sutra,na odmoru sam pa imam vise vremena

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back