Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slatka pisala 4 veze blitve za 40 din. :mrgreen:
Meni je i 50 din. puno za makarone, kad za iste pare mogu kupiti 1kg brasna i napraviti domace (bar 5 tura) , a ukusnije kud i kamo.
Obicno dobijem komentar-kako ti se da? Ono, kao brzo se zivi, nema se vremena, aha, a na net-u ode 2-3h dok se okrenes...
Ali, ok ja sam Pirocanac po prirodi. I verujem da je sve do stava. I da covek uvek ima izbor. Kakav, takav, ali-izbor (cesto izmedju dva zla).
Ne zaprzavaj pasulj, jedi ga solo, umesto 4 snicle, pojedi 1, ne przi-dinstaj, smanji hleb/peciva... i sl. (iskljucujem decu u razvoju)

Nego, slatkis.
ja probala masu kolaca, da zamenim brasno sa zobenim mekinjama i ne da su jestivi, nego-mljac. (ko ne zna za mekinje tipa da su mleveni bademi :lol:)
Ovo sam pravila...
http://www.naturala.hr/energetske-plocice-od-banane-kokosa-i-zobenih-pahuljica/1054/
I na coolinariki ima masa recepisa bez brasna, postavljaju ih mahom oni sto su na Dukan dijeti... (privlacno deluju, ali nisam probala)

Da, skoro sam pravila...datule, smokve, suve marelice, suve sljive (po zelji)...koje imaju, ocistiti kospice, staviti unutra jedan badem/lesnik, i uvaljati u rastopljenu crnu cokoladu...pa u kokosovo brasno.
Kacila bih slike, ali posto je tema podrska... :)

sve prave zene su pirocanci <3
missim zene su obicno racionalnije i pametnije troshe pare, meni samo daj kokishke i djechaka :sad2:

- - - - - - - - - -

i gdje to imaju makaroni za 50 dinara, kod nas 150 i vishe :((((((((((

sve prave zene su pirocanci <3
missim zene su obicno racionalnije i pametnije troshe pare, meni samo daj kokishke i djechaka :sad2:

- - - - - - - - - -

i gdje to imaju makaroni za 50 dinara, kod nas 150 i vishe :((((((((((

Domaća testenina je 50 kinti možda i malo više, ali i najgore italijansko djubre koje ispod 120 dindži nema je za 5 klasa bolje :aha:

- - - - - - - - - -

Meni je i 50 din. puno za makarone, kad za iste pare mogu kupiti 1kg brasna i napraviti domace (bar 5 tura) , a ukusnije kud i kamo.
Obicno dobijem komentar-kako ti se da? Ono, kao brzo se zivi, nema se vremena, aha, a na net-u ode 2-3h dok se okrenes...
Ali, ok ja sam Pirocanac po prirodi. I verujem da je sve do stava. I da covek uvek ima izbor. Kakav, takav, ali-izbor (cesto izmedju dva zla).
Ne zaprzavaj pasulj, jedi ga solo, umesto 4 snicle, pojedi 1, ne przi-dinstaj, smanji hleb/peciva... i sl. (iskljucujem decu u razvoju)

Nego, slatkis.
ja probala masu kolaca, da zamenim brasno sa zobenim mekinjama i ne da su jestivi, nego-mljac. (ko ne zna za mekinje tipa da su mleveni bademi :lol:)
Ovo sam pravila...
http://www.naturala.hr/energetske-plocice-od-banane-kokosa-i-zobenih-pahuljica/1054/
I na coolinariki ima masa recepisa bez brasna, postavljaju ih mahom oni sto su na Dukan dijeti... (privlacno deluju, ali nisam probala)

Da, skoro sam pravila...datule, smokve, suve marelice, suve sljive (po zelji)...koje imaju, ocistiti kospice, staviti unutra jedan badem/lesnik, i uvaljati u rastopljenu crnu cokoladu...pa u kokosovo brasno.

Kada ćemo da vidimo jesi li napredovala ;)

Meni se sve domace raskashkaju...mislim lice na makarone ali ne i na pene pastu a ja nju volim jer se zavuce sos u supljinu...za moj racun Barila je najbolja...cak i slatkise, ja uzmem njihov keks, stane u kutiju nekih 450gr, preko kolutica nanesem dzem od kajsije, smazem tri kolutica po porciji i to mi ispadne nekih 250-300cal, pa i manje...Bakina tajna 500 dinara, keks 250, izadje nekih 15-ak porcija...mozda i koja vise...ko vise pazi na kilazu moze da rastegne na citav mesec...

Aj makarone i djene-djene to se obično umuljavi s nečim pa nije ni mnogo važno, ali špagete samo italijanske, ako lepo pouljiš vodu i lagano promešaš lepo se skuvaju i nema teorije da se raskaše ili zalepe jedna za drugu ... a ove naše moraš da ispiraš maltene da se ne bi u veliku grudvu pretvorile, a svojevremeno sam od nekog kuvara čuo da je ispiranje paste svetogrdje :lol:

....takodje Italijani kazu da se ne sipa ulje u vodu kad se kuvaju paste ma koje....samo se voda posoli...

....inace sam nasla neki novi Naturalis keks proizvode ga nasi...cenu je 75 dinara, ima 210 grama, ali dva su sasvim dovoljna
da zadovolje zelju za necim slatkim, lep je....ni presladak ni neukusan..onako taman sto bi se reklo....

...verovatno si u pravu, ja dugo ne jedem domacu testeninu pa ne znam koliko su se unapredili...

...doduse, najvise mi prijaju iseckane lazanje na tanke i dugacke snitove, nema ukusnije paste...ali me obicno mrzi da seckam...

One domaće lazanje od durum testenine su odlične :super:

- - - - - - - - - -

....takodje Italijani kazu da se ne sipa ulje u vodu kad se kuvaju paste ma koje....samo se voda posoli...

....inace sam nasla neki novi Naturalis keks proizvode ga nasi...cenu je 75 dinara, ima 210 grama, ali dva su sasvim dovoljna
da zadovolje zelju za necim slatkim, lep je....ni presladak ni neukusan..onako taman sto bi se reklo....

Pa sad nisam baš 100% siguran i za ove italijanske što imaju kod nas da se kupe da bi mogle bez i malo masnoće da se ne zalepe, ali poučna informacija:ok:

One domaće lazanje od durum testenine su odlične :super:

- - - - - - - - - -

Pa sad nisam baš 100% siguran i za ove italijanske što imaju kod nas da se kupe da bi mogle bez i malo masnoće da se ne zalepe, ali poučna informacija:ok:

....mogu,, mogu provereno...a ulje se ne dodaje da testenina ne bi povukla masnocu pa samim tim bilo koji sos ne moze lepo da upije vec "bezi" sa njih....

Michael@

Nema potrebe za uljem, ja nikada ne stavljam a pasta mi spada u osnovnu namirnicu:lol:...posto ubacim makarone u vodu promesam drvenom kasikom nekoliko puta, onako fino i jace promesam da se neka ne bi kojim slucajem zalepila...i nikad se ne zalepi a sos obicno ugrejem u tiganju pa ubacim procedjenu pastu u isti i izmesam sve skupa...tako se sos em ugreje em lepo rasporedi...sta cini iskustvo:lol:

Nego, slatkis.
Ovo sam pravila...

:ok:
Uvek sam za domace. Neuporedivo je ukusnije i ekonomicnije.
Necu da kupujem nista sto ne moram. Kada sam pravis, znas sta si stavio, nema emulgatora, korigujes kalorije, kombinujes od onoga sto imas (ne mora uvek po receptu),... Igras se:) A ustedis.
Izgubi se vreme, pa? Spavamo malo krace i gotovo:) Dinar, 2, 5,... Nakupi se za nove cipele;)

Aj makarone i djene-djene to se obično umuljavi s nečim pa nije ni mnogo važno, ali špagete samo italijanske, ako lepo pouljiš vodu i lagano promešaš lepo se skuvaju i nema teorije da se raskaše ili zalepe jedna za drugu ... a ove naše moraš da ispiraš maltene da se ne bi u veliku grudvu pretvorile, a svojevremeno sam od nekog kuvara čuo da je ispiranje paste svetogrdje :lol:

ne sipa se ulje u shpagate bwe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back