Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja mama je umela da od 25.000 hrani i oblači nas četvoro (tu računam i mačku na koju ode minimum 50e mesečno). Kako? Pojma nemam. A da je hrana skupa, jeste. Posebno meso i povrće. Slatka je pisala kako tri veze blitve budu oko 150din. Da, ali najedi se ti od lonca blitve. Ili hrani dete samo blitvom. Najskuplja stavka u zemlji Srbiji je tanjir tj. ono u njemu. Tužno ali istinito.

Tema, odoleh torti i frapeu od plazme. Bravo za mene:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Ima neko neki recopis za dijet slatkiš? Uslov je da u njemu nema brašna i da ne zahteva ne znam kakvu umešnost.
:eek:
Sestro slatka 50 evAra je oko 50*112=5600, pa to kad podeliš s 30 dana bude 187 dinara dnevno!!!
Nema šaMse da prosečna srpska mačka opucuje klope za tu vrednos'!
Sve i da je srBski mačak, a ne mačka!
:tambalamba:

:eek:
Sestro slatka 50 evAra je oko 50*112=5600, pa to kad podeliš s 30 dana bude 187 dinara dnevno!!!
Nema šaMse da prosečna srpska mačka opucuje klope za tu vrednos'!
Sve i da je srBski mačak, a ne mačka!

Ovo je jedan od momenata kada izistinski zažalim što uopšte forumašim i što povremeno izgubim kontrolu i napišem nešto o sebi/svom životu pa dođem u situaciju da se pravdam/objašnjavam zbog čega to radim tako a ne onako:roll:

- - - - - - - - - -

skoro toliko kosta konzerva hrane za macke

Ne draga, mačka jede suvu koru hleba i pije vodu. Sad će da naiđe neko da drobi kako ljudi gladuju a ja na mačku bacam skoro 200 din dnevno. Skandalozno!

Ovo je jedan od momenata kada izistinski zažalim što uopšte forumašim i što povremeno izgubim kontrolu i napišem nešto o sebi/svom životu pa dođem u situaciju da se pravdam/objašnjavam zbog čega to radim tako a ne onako:roll:

- - - - - - - - - -

Ne draga, mačka jede suvu koru hleba i pije vodu. Sad će da naiđe neko da drobi kako ljudi gladuju a ja na mačku bacam skoro 200 din dnevno. Skandalozno!
Јашта мори, МилиЈони црЊаца одапну од глади.
Него виЂу без претеривања ипак мачке не коштају толико, мсм имамо их три и не коштају ништа јер су авлијанерке, ту и тамо поклопају нешто код нас, а остало шта им бог да.
Међутим сећам се да ти мачку држиш у стану па је 100% зависна од вас, али и то што наводиш је прејака цена...мсм као што рекох ми не, али неке женине другарице имају мачке а живе у стану и ...знам ту проблематику.

ja sam mislila da je ovo tema za Dijetu i taman da se pozalim da sam nabila 4kg za 7 meseci
i da se izjadam kad vidim da se ovde raspravlja o macakama

pa dobro ja ih imam 3 a nekad i 7 i ne kostaju nista jedu sto jedem i ja supe, sargarepe poneke koske sto ostanu od piletine,
hleb, mleko itd...i debele su kao telad.

Ne pojede mačka celu konzervu, a sem toga sećam se da ti recimo svojim džukcima kuvaš, valjda se i mačke ogregbu tu i tamo.
Osim toga recimo goveđa srca ili neka druga slična klopa kojom se mačad oduševe je tipa cene oko 250 din/kg, svinjska i manje, a tek piletina!

sad ce da me sahrane
ja svojim psima kuvam belo pilece meso sa pirincem i sargarepom
nekad ubacim i pileci zeludac, ali ga skoro nikad ne pojedu
macke jedu sa njima kuvnu piletinu, ali me izadje jeftinije da im dajem konzerviranu hranu
uvek im je dostupna suva u granulama, ali nju samo gricnu nekoliko komada,a uglavnom kidisu na meso
sanse nema da bilokakvo meso i prodavnice unesem u kucu, a da me svita ne proprati do kuhinje
kad sam izabrala da imam ljubimce, bilasam svesna da su dodatni trosak kao novi clan domacinstva
tako ih i tretiramo i ne hranimo ih ostacima koje bi bacili u djubre
u stvari, ostatke hrane nikad i nemam jer prilicno ekonomisem kada spremam hranu
imam 4 kucna ljubimca

sad ce da me sahrane
ja svojim psima kuvam belo pilece meso sa pirincem i sargarepom
nekad ubacim i pileci zeludac, ali ga skoro nikad ne pojedu
macke jedu sa njima kuvnu piletinu, ali me izadje jeftinije da im dajem konzerviranu hranu
uvek im je dostupna suva u granulama, ali nju samo gricnu nekoliko komada,a uglavnom kidisu na meso
sanse nema da bilokakvo meso i prodavnice unesem u kucu, a da me svita ne proprati do kuhinje
kad sam izabrala da imam ljubimce, bilasam svesna da su dodatni trosak kao novi clan domacinstva
u stvari, ostatke hrane nikad i nemam jer prilicno ekonomisem kada spremam hranu
imam 4 kucna ljubimca

Nece. Svako ima pravo da svoj novac rasporedjuje kako zeli;)
Ali, da, razliciti smo. Ja bih u tom slucaju hranila jos jedno dete.
Inace, od zivotinja trpim one koje nemaju dlake i ne pustaju zvuke, dakle- akvarijumske:cool:

е виш
ја моје зеке тј куниће третирам као чланове домаћинства
па ипак им великодушно дајем остатке које бих иначе бацила у смеће
остатке од јабуке, крушке
дршке и семенке од паприке
коре од лубенице
корен од салате
а тек лишће од ротквице, карфиола....а тек оно "ђубре" што на пијаци остављају испод тезге...
:zcepanje:
добро огребу се и за целу јабуку, крушку, паприку
уставри кад погледаш, само су ме натерали да купујем више воћа и поврћа
и да држим дијету
а куче може да те натера да га шеташ и ето опет дијете

Na ovoj temi? Potražiću.

Ella pasteta
-pola ella sira
-tunjevina
-mladi luk
-maslinovo ulje
-kasicica zacina c
-origano

ella sopska salata
-pola ella sira
-paradajz i krastavac i paprika sitno naseckani

ella dezert
-ella sir
-neko bobicasto voce (maline,ribizle,visnje,jagode...)
-badem (ili lesnik ili kikiriki)
-cimet
(sve se izmesa i dobijete nesto poput sladoleda)

ella salata
-ella sir
-krastavci
-narendana sargarepa
-mladi luk
-maslinovo ulje
-jabukovo sirce
-kasicica zacina c

Sir, pavlaka, jaja, brašno od mlevenog badema, ovsenih pahuljica ili kokosovo, kakao, bobičasto voće (eventualno jabuke ali kisele). Pravila sam puding od čokolade (onaj dijetalni) ali sa kokosovim mlekom. Tražila sam na netu LCHF recepte ali ili su sa proteinima u prahu ili su palačinke.

jabuke mozes da oljustis iseces na pola,izdubis i napunis mlevenim bademom s malo secera,pa ispeces
i sluzis sa slagom od pavlake
ne znam da l je dijetalno,al sigurno je laganije od reforma torte

- - - - - - - - - -

Da se pohvalim, nakon jutrošnjeg merenja (u odnosu na prošlonedeljno merenje):

kg -1
struk -3 cm
stomak preko pupka -2 cm
kukovi -3
leva butkica u najširem delu -2 cm

I`m happy.... sad idem u shopping da se počastim makar novim mrežastim čarapama :zaljubljena:
za nedelju dana?al si ti disciplinovana :)
bravo,samo napred go go go

jabuke mozes da oljustis iseces na pola,izdubis i napunis mlevenim bademom s malo secera,pa ispeces

- - - - - - - - - -

a nema ni jaja :lol:
cimet nikako da ne zaboravi!
ja bih zaboravila da kupim i taj slag sigurno
ili bih ga namenila za nesto drugo :rumenko: bolje neko drugi tako da ga pojede :rumenko:

:super:

- - - - - - - - - -

Smem da stavim slatku pavlaku. Njami. Dodaću i cimet. Samo da mi stigne "super genije" pa da krenem da bzzzučem.

Sir, pavlaka, jaja, brašno od mlevenog badema, ovsenih pahuljica ili kokosovo, kakao, bobičasto voće (eventualno jabuke ali kisele). Pravila sam puding od čokolade (onaj dijetalni) ali sa kokosovim mlekom. Tražila sam na netu LCHF recepte ali ili su sa proteinima u prahu ili su palačinke.

moze tu da se smandrlja par stvari, a opet sve zavisi koliko si spremna da zrtvujes secer :)
vec su ti pisali varijante slag sa vocem, zapeceno voce...
od tih sastojaka mozes da napravis kao smesu za ciz kejk (sad zavisi koliko si secera spremna da stavis ili da oduzmes), mozes da pravis pudinge u koje ces da dodajes voce, sladolede, pana kote. znam da to sada zvuci strasno ali na primer moze da ti parce cizkejka bude jedan cheat obrok, a ne da se zasladis posle obroka :D
pisao je neko isto mislim bas na ovoj temi neki kolacici sa bananama i ovsenim...

Moja mama je umela da od 25.000 hrani i oblači nas četvoro (tu računam i mačku na koju ode minimum 50e mesečno). Kako? Pojma nemam. A da je hrana skupa, jeste. Posebno meso i povrće. Slatka je pisala kako tri veze blitve budu oko 150din. Da, ali najedi se ti od lonca blitve. Ili hrani dete samo blitvom. Najskuplja stavka u zemlji Srbiji je tanjir tj. ono u njemu. Tužno ali istinito.

Tema, odoleh torti i frapeu od plazme. Bravo za mene:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Ima neko neki recopis za dijet slatkiš? Uslov je da u njemu nema brašna i da ne zahteva ne znam kakvu umešnost.

Slatka pisala 4 veze blitve za 40 din. :mrgreen:
Meni je i 50 din. puno za makarone, kad za iste pare mogu kupiti 1kg brasna i napraviti domace (bar 5 tura) , a ukusnije kud i kamo.
Obicno dobijem komentar-kako ti se da? Ono, kao brzo se zivi, nema se vremena, aha, a na net-u ode 2-3h dok se okrenes...
Ali, ok ja sam Pirocanac po prirodi. I verujem da je sve do stava. I da covek uvek ima izbor. Kakav, takav, ali-izbor (cesto izmedju dva zla).
Ne zaprzavaj pasulj, jedi ga solo, umesto 4 snicle, pojedi 1, ne przi-dinstaj, smanji hleb/peciva... i sl. (iskljucujem decu u razvoju)

Nego, slatkis.
ja probala masu kolaca, da zamenim brasno sa zobenim mekinjama i ne da su jestivi, nego-mljac. (ko ne zna za mekinje tipa da su mleveni bademi :lol:)
Ovo sam pravila...
http://www.naturala.hr/energetske-plocice-od-banane-kokosa-i-zobenih-pahuljica/1054/
I na coolinariki ima masa recepisa bez brasna, postavljaju ih mahom oni sto su na Dukan dijeti... (privlacno deluju, ali nisam probala)

Da, skoro sam pravila...datule, smokve, suve marelice, suve sljive (po zelji)...koje imaju, ocistiti kospice, staviti unutra jedan badem/lesnik, i uvaljati u rastopljenu crnu cokoladu...pa u kokosovo brasno.
Kacila bih slike, ali posto je tema podrska... :)

Poslednja izmena:
551303_461773910574133_1741230575_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back