Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta je dugačko to se krivi. ;)
Da si imala više sreće u životu, znala bi to. Srećno sa dijetom :)

Ok, odoh da pitam familiju, inače doktore, pa da ne čitam gluparije na forumu :bye:

Dokazana količina jaja koja sigurno ne izaziva posledice jeste 4...ali nedeljno. Jedno preko toga može da naruši zdravlje osobama sa predispozicijama za oboljenja krvotoka i metabolizma. Mnogo preko toga već može da ugrozi i konja.

Hvala svim forumaškim znalcima, ali mene je zanimalo samo mišljenje o suplementima.
Kad budem hteo da eksperimentišem sa zdravljem doći ću opet na ovaj pdf :D

Znam tronosce, ali ne videh tu nekih devijacija pa ti teorija ne pije vodu.

Sto se jaja tice ako se tolko plasis holesterola mozes da krkas belanca do mile volje,a ako dobijes holesterol od toga onadK ces uci u medicinske anale.

Ako proteini biljnog porekla nisu za ljude sta rade svi ti silni vegani? Ne postoje jer su odavno pomrli.

Na tvoju zalost na ovom forumu jos uvek ne postoji PDF glupost jer bi se tu osecao kao kod kuce.

- - - - - - - - - -

i zdrav si ko dren? :mrgreen:

ma jok vidis da je ono Dead Men Chatting :D

vauuu, blago tebi :)))))))

- - - - - - - - - -

ja jedem barem 10 jaja nedeljno, missim ne znam shta bi jeo ujutro pa kao jaja :)))))

Još jedna jajara?? :D

Sve je to individualno, ali ono što je sigurno je da ne treba peterivati. Šta je za koga preterano, stvar je genetike ali ne treba izazivati.
To što je baba Petkana jela 5 jaja dnevno pre 50 godina, nije iz iste priče. Ona je kokošku jurila po dvorištu a danas su pileće meso i jaja puni antibiotika i hormona rasta ( time ih filiju na industrijskim farmama).

Zato su danas deca dlakava sa 7 godina a devojčice kupuju uloške već sa 9 godina.

Sve je to individualno, ali ono što je sigurno je da ne treba peterivati. Šta je za koga preterano, stvar je genetike ali ne treba izazivati.
To što je baba Petkana jela 5 jaja dnevno pre 50 godina, nije iz iste priče. Ona je kokošku jurila po dvorištu a danas su pileće meso i jaja puni antibiotika i hormona rasta ( time ih filiju na industrijskim farmama).

Zato su danas deca dlakava sa 7 godina a devojčice kupuju uloške već sa 9 godina.

pa dobro, shta da jedem ujutro, sendviche ne mogu, jer ih jedem poslije, ove pahuljice i tako to, missim to i nije hrana, to je onako kao uzina. meni treba brdo kalorija ujutro da se pokrenem

doktore niko i ne treba da uzima bas previse ozbiljno jer od danas do sutra menjaju misljenje u vezi bolesti, simptoma, uzroka, posledica itd....danas kazu jedno sutra drugo, a ti ko ovca ostanes u soku nemas pojma sta ti se desilo. posebno ovo za holesterol, obzirom da su svi redom u dilu sa farmaceutskim kompanijama, imam razloga da jos kako sumnjam u ono sta pricaju. i naravno da ne treba preterivati ni u cemu...treba slusati svoj organizam.

doktore niko i ne treba da uzima bas previse ozbiljno jer od danas do sutra menjaju misljenje u vezi bolesti, simptoma, uzroka, posledica itd....danas kazu jedno sutra drugo, a ti ko ovca ostanes u soku nemas pojma sta ti se desilo. posebno ovo za holesterol, obzirom da su svi redom u dilu sa farmaceutskim kompanijama, imam razloga da jos kako sumnjam u ono sta pricaju. i naravno da ne treba preterivati ni u cemu...treba slusati svoj organizam.

Farmaceutske kompanije ne prodaju burek i doručak, a ni ti "dilovi" nisu kao što ih zamišljaš.
Doktori dobiju plaćeni seminar i izlet i to je otprilike to.

Farmaceutske kompanije ne prodaju burek i doručak, a ni ti "dilovi" nisu kao što ih zamišljaš.
Doktori dobiju plaćeni seminar i izlet i to je otprilike to.
ne zamisljam ja vec znam coveka koji je u industriji, sa farmatceutske strane. samo mi je potvrdio ono sto sam vec pretpostavljala, a uzgred otkrio jos gomilu horora o kojima nisam mogla ni da sanjam.
dobiju i kesha shto prepishu lijek
vrlo verovatno...bili i skandali tog tipa kod nas, ne tako davno...

druzim se sa jednom doktoricom, 100% bwe :per:
ma da, nego prosto ja znam pricu sa farmaceutske strane i skandale o kojima je bilo reci u javnosti...sa strane doktora ne znam nikoga, prosto ne poznajem ih,ali koliko pojedinci insistiraju samo na odredjenom leku, u opste nema sumnje da rade to za pare...a vamo sto se neckaju ko seoske mlade a truju narod to nema veze.....zapravo poznajem bliskije jednu doktorku, ona je forenzicar, ali kad do nje dodjes kasno je za lekove :lol:

Bice to ok ;) Lepo je kad se zenska razume posto 99% krenu na dijetu sa 500 kalorija dnevno ili neku slicnu glupost :lol:
Ja gubim mast sa cak 2500-2600 kcal na pocetku (kako gubis kilograme naravno i to moras sniziti postepeno)...oko 2900 kcal za odrzavanje :) Naravno, uz treninga u teretani 3-5 puta nedeljno...onaj bazalni metabolizam ako bih samo lezao/sedeo i spavao ceo dan mi je oko 1900 kcal. Bas je tesko ugojiti se ako treniras 3-5 nedeljno u teretani posto bih morao da jedem bar 3500-4000 kalorija svakog dana u jednom duzem periodu :lol:
Чим почнем да тренирам, појача ми се апетит до неиздржа и гојим се.

Јутрос појела смјесу овсених, сјеменки, лана, клица и тако тога са јогуртом, после кафицу, то и не рачунам, ал зато јесам три наполитанкице смазала. Код куће била скувана чорбица, нека посна, то клопала са сиром, дремнула као пензос а онда појела и наранџу, јој, појела сма једну и јутрос чим са устала, ау ала се накупи овога шта сам све јела: )
Сад ишла на трчање. Само три км а цркла. Сад сам у фаци боје цвекле колико немам кондиције. И гладна сам.

ma da, nego prosto ja znam pricu sa farmaceutske strane i skandale o kojima je bilo reci u javnosti...sa strane doktora ne znam nikoga, prosto ne poznajem ih,ali koliko pojedinci insistiraju samo na odredjenom leku, u opste nema sumnje da rade to za pare...a vamo sto se neckaju ko seoske mlade a truju narod to nema veze.....zapravo poznajem bliskije jednu doktorku, ona je forenzicar, ali kad do nje dodjes kasno je za lekove :lol:

ukusan ovaj pantelija :)))
nego dobra je doktorica, dooobra moram da se pohvalim!! :per:

- - - - - - - - - -

Чим почнем да тренирам, појача ми се апетит до неиздржа и гојим се.

Јутрос појела смјесу овсених, сјеменки, лана, клица и тако тога са јогуртом, после кафицу, то и не рачунам, ал зато јесам три наполитанкице смазала. Код куће била скувана чорбица, нека посна, то клопала са сиром, дремнула као пензос а онда појела и наранџу, јој, појела сма једну и јутрос чим са устала, ау ала се накупи овога шта сам све јела: )
Сад ишла на трчање. Само три км а цркла. Сад сам у фаци боје цвекле колико немам кондиције. И гладна сам.

ja bi izdahnuo da jedem te corbice i tako malo ko ti. ne smrshao, nego izdahnuo. umro.

a sta mislis od cega se prave suplementi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back