Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ista ja :lol: ...
Samo, ja se jednom hrabro ufotkah, pa da vidim kako cu da napredujem sa "strukom"... :neutral: Sve moze da prodje i br. kg i noge, ruke, ali stomak me dotuce. :roll:
Gadljivi-na svoju odgovornost!:mrgreen:

Činjenica gadan prizor :lol: ... a još notornija činjenica je ono "ne budali" ... sve je tu na svom mestu:manikir: ako ti ono baš "krava stala na žulj" uradi svaki dan po par serija od po 10-ak trbusnjaka, ali ni slucajno ne preteruj, jer žensko treba žensko da bude :D.

Jedina zamerka je što ti mnogo bre seče ta kamera ... ali to ovde nije tema :)

A meni DIFovac reče treba da uzimam 3 x 70= 210g/dan.
Probao prirodnim putem, ali od tolikih porcija sam povraćao. Izdržao 2 nedelje i kraj. Smučilo mi se i to bukvalno. :D

210 g proteina dnevno ti se smucilo? :lol:
:hahaha1:

Ja jedem 200 g dnevno vec 2.5-3 godine, i to lagano...bez ikakvih problema ili forsiranja...imas toliko izvora proteina, ne znaci da moras da jedes samo meso...
Nekad pojedem tipa samo 100-200 g mesa u danu i opet oko 200 g proteina ukupno.

Jesus, some people... :pop:

affro, kilometrazu mozes da ucrtas i preracunas na google maps....sama nacrtas putanju kuda si tacno isla i dobijes koliko je km ili milja predjeno :)

...hvala ti sto sto mislis da ja to znam da uradim:rumenko:

..a mogla bih da se potrudim i naucim....

..inace resena sam da hodam opet kao pre mesec ipo dana, kad sam se totalno izbedacila zbog nekih privatnih stvari, i nije mi bilo ni do umivanja
a ne do hodanja....sad sam se stabilizovala, i hocu da se bar vratim u predjasnje stanje...a hodanje mi je najjeftinija varijanta...da trcim za sad ne mogu,
mada ne tvrdim da ne bih mogla bar lagano, 10-ak minuta...ali ajde da idem postepeno....

- - - - - - - - - -

ili nek instalira aplikaciju na telefon, ima onaj pedometar, supe je, sve zivo racuna, kolko metara, kolko koraka, nadmorske visine i tako to :)))
ja skoro isao malo da prosetam i na kraju 13 i po kilometara :)))

...pa jes kad bi ja imala takav telefon...imam nokiu N 73, na njoj nema tih zezalica...

210 g proteina dnevno ti se smucilo? :lol:
:hahaha1:

Hbg, šta da ti kažem..treba ti podvezivanje želuca :D

Ja jedem 200 g dnevno vec 2.5-3 godine, i to lagano...bez ikakvih problema ili forsiranja...imas toliko izvora proteina, ne znaci da moras da jedes samo meso...
Nekad pojedem tipa samo 100-200 g mesa u danu i opet oko 200 g proteina ukupno.

U 200g mesa ima, ako se dobro sećam, samo oko 20-40 g proteina u zavisnoti od vrste mesa i načina spravljanja.
Priznaje se još mleko ( izaziva nadutost i mučninu a trenutno je i obogaćeno aflatoksinom) , riba ( zaražena ), jaja ( a holesterol?) dok su biljni proteini su valjda dobri za goveda, ali trener reče da za teretanu nisu.

U svakom slučaju, bez suplemenata mora da se krka lopatom a ne viljuškom, a to je za mene pravo mučenje i gadost.
Živele lilule, hemija i farmacija :)

U 200g mesa ima, ako se dobro sećam, samo oko 20-40 g proteina u zavisnoti od vrste mesa i načina spravljanja.
Priznaje se još mleko ( izaziva nadutost i mučninu a trenutno je i obogaćeno aflatoksinom) , riba ( zaražena ), jaja ( a holesterol?) dok su biljni proteini su valjda dobri za goveda, ali trener reče da za teretanu nisu.

U svakom slučaju, bez suplemenata mora da se krka lopatom a ne viljuškom, a to je za mene pravo mučenje i gadost.

Ovo boldovano nas narod zove "Krivom kur*u i dlake smetaju"

affro, kilometrazu mozes da ucrtas i preracunas na google maps....sama nacrtas putanju kuda si tacno isla i dobijes koliko je km ili milja predjeno :)

мислим да не даје тачну километражу

- - - - - - - - - -

ћивеле, живеле, само докле?

Em sto nemas pojma o nutricionizmu, em sto lupetas uz to (kad neko ne zna a i ne javlja se, bolje je :lol: )...idi nauci nesto pa se javi :)

U 200 g mesa ima 50tak grama proteina. To ti je vec 1/4. Sad sto ti jedes ko zensko pa ne mozes da skupis 200 g proteina dnevno, hebiga :) :lol:

Evo ti primera:

piletina/curetina na 100 g = 25-30 g P
300 g cottage cheese (pojedes za 3-4 min) (low fat) = 30+ g P
whey 1 merica = 30 g P
riba bilo koja 100 g = 30 g P
cak i biljnih proteina mozes lako uneti 30tak g dnevno iz pasulja itd
ovsene na 100 g imaju 10 g proteina (+ dobar izvor UH)
bademi = 20 g P na 100 g (+ dobar izvor masti)
whole wheat bread with seeds (or whatever) = 5 g P per slice
itd itd itd moguce da ni 1/2 proteinskih namirnica nisam naveo...a i ovo je sasvim dovoljno

I dalje mislis da je tesko uneti 200 g P dnevno?
Mnogo teze je uneti 400 g UH ako mene pitas...a cesto je potrebno kada imas vec 80+ kg i zelis da povecas misicnu masu.

Ako nemas preko 80 kg i ne treba ti 200 g P dnevno...150 g je ok. 2.2 g P/kg telesne mase otprilike plus/minus, vise ti ne treba. Vezbas li ti uopste? Ako ne vezbas, zasto pokusavas da jedes toliko? Samo ces se ugojiti bespotrebno...

Poslednja izmena:
Ovo boldovano nas narod zove "Krivom kur*u i dlake smetaju"

Upravo tako :rotf:

Inace, BGHighlander, nivo holesterola u hrani koju unosimo je slabo povezan sa nasim nivoom holesterola (u prevodu, mozes da pojedes 5 celih jaja svakog dana do kraja zivota). Kod ljudi visok holesterol nastaje uglavnom zbog unosa previse zasicenih masti (slatkisi, margarini, dza bu dza bu). Ajde, nabubao nesto otprilike, al' pravo znanje se ne primecuje. Tako je uvek u ovoj oblasti - sve nekakvi eksperti a niko knjigu jednu o ishrani i vezbanju nije procitao :lol: Pa onda..."a meni je rekao trener" :) Zato vecina ljudi i ima predrasude o bodibildingu...previse likova koji veze nemaju, uzimaju steroide, pa izgledaju k'o da nesto znaju...prirodni BB je nauka ;)

Sledece sto cemo cuti od tebe je da je kreatin steroid, a da visoko proteinska ishrana izaziva poremecaje bubrega :rotf:

Poslednja izmena:
Tek sam odnedavno na dijeti tako da je za neke rezultate još rano, ali..... ljudi moji, danas sam dobila, a da uopšte nisam imala pms. Izostala je ona užasna nadutost stomaka, zadržavanje tečnosti u organizmu, bol u grudima i uvećanje istih, a nešto nisam bila ni cmizdrava kako sam inače. I najvažnije od svega, izostala je ona teška migrena koja me skoro uvek prati prvog dana ciklusa. Neverovatno koliko smanjenje UH i vežbanje pred početak ciklusa blagotvorno deluje na pms.

Nemam neki poseban plan, osim što se trudim da par dana (3-4) imam minimalan unos UH, koje onda presečem sa danom u kojem imam visok unos UH. Ovi prvi dani izgledaju tako što uglavnom krkam meso, jaja, ribu, omega 3, orahe i sve moguće salate, a u danu sa visokim unosom smanjujem masti, a ubacujem krompir ili pirinač plus ovsene. Osećam se dobro, energija mi ne pada, mada mislim da sam malo više srezala broj kalorija koje unesem preko dana..... možda bi trebalo da malo pojačam unos masti. Plan mi je da na ovaj način skinem tih nekih 6-7 kg u naredna dva meseca, mada se ne orijentišem po broju kg već po obimima, ali mislim da je to negde to. Zanimljivo je i kako je dovoljno samo par dana da bi nestala želja za šećerima.... a ako sam ja kao dokazani čokoholik u stanju da se odreknem čokolade, može svako.

Što se vežbanja tiče, tu je Jillian Michaels, my love :zaljubljena:
U posebnoj smo love-hate vezi.... psujem je i mrzim u toku vežbanja, i ona to zna, hah. Ipak, vraćam joj se svaki dan, iako pod upalom, i osećam bukvalno svaki mišić sutradan. Jedan dan radim sa tegovima celo telo (oko sat, sat i po) nakon čega pijem whey, a naredna dva dana kardio. Uglavnom, samo idem po kući i samozaljubljeno pipam svoje kvadricepse, gluteuse i bicepse koji su i dalje prekriveni mojim raskošnim italijansko renesansnim oblinama :zaljubljena:, ali se, makar stidljivo, već naziru, hah.

Poslednja izmena:
Cvetiću, pa ti i ja smo na istom režimu ishrane:) Samo što sam ja do sada imala samo jedan cheat meal (pazi al sam ušla u terminologiju:per:). I ponekad zgrešucnem sa kockom čokolade. Stidim se zbog toga ali jače je od mene. Hleb mi ne nedostaje, ni pizza, ni kiflice, ništa.
Pms mi je ovaj put izostao zahvaljujući hrani/vežbama ali me prvi dan menstruacije dotukao. Mučnina, povraćanje, bolovi. Whey još uvek nisam kupila. Planiram da kupim najpre jednu kesicu da probam kakvog je ukusa pa tek onda ono veliko pakovanje. Vagica pokazuje pola kilograma više ali to je normalno za menstruaciju.
Inače sam poludela zbog vagice. Nova novcijata, a pokazuje +/-3kg u roku od 10 sekundi:eek: Piše u uputstvu da treba da bude na ravnoj, tvrdoj površini, sve sam to ispoštovala a ona čas pokazuje jednu kilažu, čas petu. Pa mamicu ti nisi orhideja pa da zahtevaš određenu vlažnost vazduha, svetlost i nagib zemljišta. Grrr.
Dobra strana vežbanja u teretani je što se -1,5kg vidi kao da si skinula duplo više. Mada je meni merka i dalje vagica a ne obim. Dok vidim da druge cice u teretni mere dimenzije a ne kilažu.

Jesmo jesmo, isti režim :) Mada sam ja tek par dana, ali ću se toga držati do daljnjeg, dok god bude "radilo".
Nemoj da se oslanjaš na vagu, jer zaista broj kg ništa ne znači...... možeš imati npr 60 kvalitetnih kila sa kojima ćeš izgledati odlično, a možeš imati i manje kila, ali biti skinny fat, bez izgrađenih mišića.
Mišići su teži od sala, tako da se čak može desiti da vaga ode malo gore kada vežbaš, ali zato obimi i te kako padaju, što je znak da odlazi upravo ono što treba da ode, a to je salo (zato ti je vaga možda i pokazala +, mimo ciklusa).

Whey nije hemija, tako da slobodno udri po njemu nesporedno nakon vežbanja; razmućkaš ga sa vodom i popiješ kao šejk. Jagoda, čokolada, vanila..... šta god želiš. Mislim da treba da se dodaje i malo dekstroze u prahu u njega kako bi insulin skočio i omogućio proteinu da što brže uđe u mišiće, i ona ima posebno da se kupi.

Tek sam odnedavno na dijeti tako da je za neke rezultate još rano, ali..... ljudi moji, danas sam dobila, a da uopšte nisam imala pms. Izostala je ona užasna nadutost stomaka, zadržavanje tečnosti u organizmu, bol u grudima i uvećanje istih, a nešto nisam bila ni cmizdrava kako sam inače. I najvažnije od svega, izostala je ona teška migrena koja me skoro uvek prati prvog dana ciklusa. Neverovatno koliko smanjenje UH i vežbanje pred početak ciklusa blagotvorno deluje na pms.

Nemam neki poseban plan, osim što se trudim da par dana (3-4) imam minimalan unos UH, koje onda presečem sa danom u kojem imam visok unos UH. Ovi prvi dani izgledaju tako što uglavnom krkam meso, jaja, ribu, omega 3, orahe i sve moguće salate, a u danu sa visokim unosom smanjujem masti, a ubacujem krompir ili pirinač plus ovsene. Osećam se dobro, energija mi ne pada, mada mislim da sam malo više srezala broj kalorija koje unesem preko dana..... možda bi trebalo da malo pojačam unos masti. Plan mi je da na ovaj način skinem tih nekih 6-7 kg u naredna dva meseca, mada se ne orijentišem po broju kg već po obimima, ali mislim da je to negde to. Zanimljivo je i kako je dovoljno samo par dana da bi nestala želja za šećerima.... a ako sam ja kao dokazani čokoholik u stanju da se odreknem čokolade, može svako.

Što se vežbanja tiče, tu je Jillian Michaels, my love :zaljubljena:
U posebnoj smo love-hate vezi.... psujem je i mrzim u toku vežbanja, i ona to zna, hah. Ipak, vraćam joj se svaki dan, iako pod upalom, i osećam bukvalno svaki mišić sutradan. Jedan dan radim sa tegovima celo telo (oko sat, sat i po) nakon čega pijem whey, a naredna dva dana kardio. Uglavnom, samo idem po kući i samozaljubljeno pipam svoje kvadricepse, gluteuse i bicepse koji su i dalje prekriveni mojim raskošnim italijansko renesansnim oblinama :zaljubljena:, ali se, makar stidljivo, već naziru, hah.

Najs, ovde je sve na mestu :) Ciklaza UH :ok:

Cvetiću, pa ti i ja smo na istom režimu ishrane:) Samo što sam ja do sada imala samo jedan cheat meal (pazi al sam ušla u terminologiju:per:). I ponekad zgrešucnem sa kockom čokolade. Stidim se zbog toga ali jače je od mene. Hleb mi ne nedostaje, ni pizza, ni kiflice, ništa.
Pms mi je ovaj put izostao zahvaljujući hrani/vežbama ali me prvi dan menstruacije dotukao. Mučnina, povraćanje, bolovi. Whey još uvek nisam kupila. Planiram da kupim najpre jednu kesicu da probam kakvog je ukusa pa tek onda ono veliko pakovanje. Vagica pokazuje pola kilograma više ali to je normalno za menstruaciju.
Inače sam poludela zbog vagice. Nova novcijata, a pokazuje +/-3kg u roku od 10 sekundi:eek: Piše u uputstvu da treba da bude na ravnoj, tvrdoj površini, sve sam to ispoštovala a ona čas pokazuje jednu kilažu, čas petu. Pa mamicu ti nisi orhideja pa da zahtevaš određenu vlažnost vazduha, svetlost i nagib zemljišta. Grrr.
Dobra strana vežbanja u teretani je što se -1,5kg vidi kao da si skinula duplo više. Mada je meni merka i dalje vagica a ne obim. Dok vidim da druge cice u teretni mere dimenzije a ne kilažu.

Nije ti potreban whey ako ga vec nemas ;) Mozes nakon treninga da pojedes 10tak belanaca, ako bas zelis protein koji se brzo "vari" u organizmu (sto je i poenta wheya). Licno koristim whey vec 2-3 godine ali kada jedem samo hranu rezultati su isti. Planiram da prestanem da ga koristim kada istrosim ovu turu :) Opet, licni izbor...najvazniji je dnevni unos P/UH/M i ukupan broj kalorija, a 100+ g proteina nije tesko uneti i bez wheya. Obroci svaka 2-3 sata, ravnomerna raspodela proteina po obrocima, itd... su prevazidjeni "mitovi".

Jesmo jesmo, isti režim :) Mada sam ja tek par dana, ali ću se toga držati do daljnjeg, dok god bude "radilo".
Nemoj da se oslanjaš na vagu, jer zaista broj kg ništa ne znači...... možeš imati npr 60 kvalitetnih kila sa kojima ćeš izgledati odlično, a možeš imati i manje kila, ali biti skinny fat, bez izgrađenih mišića.
Mišići su teži od sala, tako da se čak može desiti da vaga ode malo gore kada vežbaš, ali zato obimi i te kako padaju, što je znak da odlazi upravo ono što treba da ode, a to je salo (zato ti je vaga možda i pokazala +, mimo ciklusa).

Whey nije hemija, tako da slobodno udri po njemu nesporedno nakon vežbanja; razmućkaš ga sa vodom i popiješ kao šejk. Jagoda, čokolada, vanila..... šta god želiš. Mislim da treba da se dodaje i malo dekstroze u prahu u njega kako bi insulin skočio i omogućio proteinu da što brže uđe u mišiće, i ona ima posebno da se kupi.

Ova zenska se razume :mrgreen:

Sinoc sam se izmerio na oko 84 kg u teretani, a obicno sam oko 82.5 kg u isto doba dana u poslednje vreme...Bloated as all hell from water and carbs :lol:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back