Tek sam odnedavno na dijeti tako da je za neke rezultate još rano, ali..... ljudi moji, danas sam dobila, a da uopšte nisam imala pms. Izostala je ona užasna nadutost stomaka, zadržavanje tečnosti u organizmu, bol u grudima i uvećanje istih, a nešto nisam bila ni cmizdrava kako sam inače. I najvažnije od svega, izostala je ona teška migrena koja me skoro uvek prati prvog dana ciklusa. Neverovatno koliko smanjenje UH i vežbanje pred početak ciklusa blagotvorno deluje na pms.
Nemam neki poseban plan, osim što se trudim da par dana (3-4) imam minimalan unos UH, koje onda presečem sa danom u kojem imam visok unos UH. Ovi prvi dani izgledaju tako što uglavnom krkam meso, jaja, ribu, omega 3, orahe i sve moguće salate, a u danu sa visokim unosom smanjujem masti, a ubacujem krompir ili pirinač plus ovsene. Osećam se dobro, energija mi ne pada, mada mislim da sam malo više srezala broj kalorija koje unesem preko dana..... možda bi trebalo da malo pojačam unos masti. Plan mi je da na ovaj način skinem tih nekih 6-7 kg u naredna dva meseca, mada se ne orijentišem po broju kg već po obimima, ali mislim da je to negde to. Zanimljivo je i kako je dovoljno samo par dana da bi nestala želja za šećerima.... a ako sam ja kao dokazani čokoholik u stanju da se odreknem čokolade, može svako.
Što se vežbanja tiče, tu je Jillian Michaels, my love

U posebnoj smo love-hate vezi.... psujem je i mrzim u toku vežbanja, i ona to zna, hah. Ipak, vraćam joj se svaki dan, iako pod upalom, i osećam bukvalno svaki mišić sutradan. Jedan dan radim sa tegovima celo telo (oko sat, sat i po) nakon čega pijem whey, a naredna dva dana kardio. Uglavnom, samo idem po kući i samozaljubljeno pipam svoje kvadricepse, gluteuse i bicepse koji su i dalje prekriveni mojim raskošnim italijansko renesansnim oblinama

, ali se, makar stidljivo, već naziru, hah.