Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 238.455
nigde nisi cula da je mast zdravija
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nigde nisi cula da je mast zdravija
cuo sam samo mirisi da im smetaju ono razmazeni i te fore ,al da ne znaju da je na masti pojeli bi masno cebe,takodje nije svaka mast ista sa smekom
Zauz, nekoliko puta sam se pitala da li ti pokušavaš da oslabiš ili da se ugojiš? Prvo što treba da se izbaci kad hoćemo da se hranimo zdravije (a ova tema upravo to podržava, a ne neke brze i sumnjive dijete) je upravo prženje. I na ulju i na masti. Drugo, vidim da su ti iznutrice česte na meniju, a one imaju previše holesterola, kalorija. Jedino što imaju i prilično gvoždja, pa su dobre za krvnu sliku, ali treba napraviti balans.
.Jeste tema podrske, niko ti nije sodu u oci sipao, mada ti reagujes kao da jeste
i ja se slazem sa Mrs.Bi
przenje nikako
al dobro, ako tebi tako odgovara....
Bi i jexy sto se nervirate oko budale. Kada capne od holesterola bice jedna manje a dotle ignorisite baljezgarije.
Ne nerviramo se, a i nema potrebe za takvim rečnikom. Ako možemo nekom da damo neki dobar savet - lepo. Ako ne, nikom ništa. Svako je odgovoran za sebe. Možda će se Zauzin način pokazati boljim od onog koji svi propagiraju. Jer sve više mislim da je sve samo propaganda i pitanje šta je zaista naučno utemeljeno.
Skoro sam čula priču da su kod nas (u Jugoslaviji) u jednom momentu napravljene silne uljare, pa je trebalo da narod počne da kupuje ulje. Onda je mast proglašena lošom, opasnom, najvećim zlom. Isto je bilo sa puterom i margarinom.
Sad najednom je ulje loše, a margarin najveće zlo.

Bi i jexy sto se nervirate oko budale. Kada capne od holesterola bice jedna manje a dotle ignorisite baljezgarije.

ok niko se ne nervira, a ova tema onda moze da se preimunuje u budite mrsavi i imajte holesterol
evo ja cu da kazem, ja me mogu da podrzim tako nezdrav nacin ishrane.
.Ako ti se nesto ne dopada onda ignorises a ne provociras indirektno u nadi da ce neko nasesti na to.Eriu hvala.Mozda organizam trazi slatko a ja ga generalno ne jedem nisam slatkara -gazirano po koji gutljaj po nekada popijem ali izbegavam uglavnom.Daje rezultate,ali shvatila sam da mi je spavanje jako bitna stavka-moram normalno da pocnem da spavam.
Jela sam danas malo przene paprike,malo bele svinjske dzigerice i svinjskog srca przenogna ulju.Mast gledam da ne koristim vec kad god mogu ulje .
ali ako neko gubi dosta kilograma, a sa 85 na 73 je dosta kilograma, jos ne znam koliko je ona visoka, ja sam prilicno velika na mene bi to bilo jako puno a posebno ako je neko nizi, svaka promena u ishrani je napredak posebno ako je neko imao katastrofalne prehrambene navike...naravno ako je zena sitna i cilj joj je da sa 73 padnena 53 morace pre ili kasnije przeno da zameni necim drugim, ali to sve ide korak po korak.Čitajući tvoje postove sve više stičem utisak da se sprdaš sa nama. Niko ko mrša ne pije čokoladno mleko (jer i vrapci znaju da je puno šećera i aditiva), ne jede hleb, ne trpa u sebe prženije a čini mi se da si pomenula pečen mozak koji je prepun holesterola.
Mislim, kada osoba ima puno kg viška svaka redukcija dovodi do smanjenja težine ali...poenta je smršati zdravo a ne biti mršav dijabetičar ili osoba sa povišenim holesterolom.
Tacno to,farmaceutima ide u korist kada naivni ljudi upadnu u paniku,histeriju zbog zdravlja jer im je onda zarada odlicna.Tek ti proizvodi za dijete su prica za sebe-nemaju mast ali zato imaju druge stetne materije da bi bili ukusni i zamenili masti.i ne primajte se na price o holesterolu bas previse, ne samo sto su nam tela razlicita i sto su farmaceuti tu dobro povukli konce da svi pohisterisemo, nego i doktorske teorije nidje veze, pricam iz iskustva svog i drugih ljudi...samo je bitno jesti sto osnovnije namirnice i ne dramiti bas previse i uzimati tzv dijetetske proizvode jer na kraju to je ono sto nas syebe....
Ja se pitam da li je moguce da se iko ovde zaista oseca ugrozenim jer pisem kako meni ide skidanje kilaze bez lazi i recima obicne osobe koja slusa sebe,svoj organizam i ne obraca paznju na strucne izraze?Sto se mene tice jedem sve kao pre samo kolicinski manje i ne kad sam nervozna,krecem se vise kad mogu i to je sve.Daje rezultate i to mi je jedino bitno.
Nema razloga za paniku,ali neki vole panicare jer na njima zaradjuju.
Tacno to,farmaceutima ide u korist kada naivni ljudi upadnu u paniku,histeriju zbog zdravlja jer im je onda zarada odlicna.Tek ti proizvodi za dijete su prica za sebe-nemaju mast ali zato imaju druge stetne materije da bi bili ukusni i zamenili masti.
Niko se ne oseća ugroženim. Tvoje telo je tvoja stvar. Možeš raditi sa njim šta ti je volja.
Varijanta da jedeš sve kao pre samo manje znači da se i dalje nezdravo hraniš samo si smanjila količinu što će davati rezultate izvesno vreme dok ne stigneš do nekih 5-10kg viška koje nećeš moći da skineš na način na koji sada radiš. U prevodu, doći ćeš do tačke kada ćeš biti primorana da izbaciš slatkiše, testa, gazirano i da okvasiš donji veš u nekom fitness centru. Na traci, bicikli, steperu i sl. Jer gubljenjem mase tvoje telo će ličiti na izduvan balon, koža će ti visiti, celulit biti više nego vidljiv. I ako odlučiš da ideš do kraja, moraćeš taj prazan prostor koji je nekada zauzimalo salo da popuniš mišićima. A to se radi pravilnom ishranom. I vežbanjem.
Nisam to tebi napisala sama si se nasla u tome.Napisala sam generalno.Podrazumeva se - moje telo moja stvar.Inace vec sam skinula vise od 10 kg tako da tu nisi u pravu-nista ne visi.Fitnes centri nisu za mene-postoji i rekreacija u prirodi-setnje po brdima,trcanje kraj reke ako bude bilo bas neophodno.Ja i inace volim da setam tako da mi je to dovoljno.To sa kozom se desava kada previse brzo smrsas tako da telo ne moze da prati tempo-u drugim slucajevima ne.Celulit-nisam ni znala sta je to dok nisam pogledala novine a inace doktori tvrde da ga svako ima bez obzira na kilazu tako da se oko toga ne uzbudjujem-nemam ja nerealne zelje tog tipa.
Pravilna ishrana je isto jako diskutabilna tema jer svako ima svoje vidjenje iste.Od lekara do strucnjaka za ishranu-tako da svi treba da jedu ono sto im prija a ne ono sto je trenutno popularano ili da rizikuju sa necim ne znajuci kako ce njihov organizam da reaguje na to.
Jedino u sta ja verujem da vredi probati po tom pitanju je ishrana po krvnim grupama-odes,urade ti analize i kazu sta je dobro za tebe sta ne od hrane.To bi i uradila nekada ako bude prilike cisto iz znatizelje,da vidim kako bi delovalo na moj organizam.