Reći - glavom kroz zid je fraza. Ali, činjenice ostaju a to je
da je sasvim jasno da se iz opozicije ne mogu menjati stvari onako kako želiš.
Šešelj je minirao odlučne trenutke Nikolićeve borbe za predsednika, minirao je i izbore ... I budala zna da je najlakše i najlagodnije biti opozicija : samo kritikovati i pljuvati.
Izuzetno cenim Šešelja kao inteligentnog i veštog političara - što ne smeta da JA o nekim stvarim mislim drugačije. Treba se promeniti, kako reče kolega, biti prihvatljiviji a iznad svega težiti da se u vlast uđe, odakle se mogu sprovoditi ideje. Nikolić, koga znatno manje cenim, čini mi se ima tu ideju. On mi kao ličnost nije ni bitan, ali je imao odlučnu ulogu u formiranju jedne drugačije, prihvatljivije nacionalne ideje - pokreta (partije).
Pa šta i da se tali s DS-om, kompromisima će se izvući i nešto što će biti značano za Srbiju. Ako je to mogao da radi DSS što ne bi Naprednjaci ? Stvari i ne idu toliko loše, bar je očigledno da energetski sporazum govori da i DS vidi gde je izlaz iz tunela. EUropa sad može samo da skiči i prevrće očima. Njen eksponent Dinkić je ispušio, zar ne ? Ovaj sporazum je grudva bačena s vrha planine ... zna se na šta to izlazi!

Oustalom, verujem da i dobar deo članica EU vidi gde se mora ... Ne žele al moraju.
TEMPORA MUTANTUR NOS ET MUTAMUR IN ILLIS
(Vremena se menjaju i mi se menjamo u njima.) (Prilagodi se već jednom, brate Srbine.)
(Menjaj taktiku !)