крсташ
Veoma poznat
- Poruka
- 10.583
Боља је. Овде нема "утицајних твитераша".iscupaces se malo sutra![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Боља је. Овде нема "утицајних твитераша".iscupaces se malo sutra![]()
ti si bas neki staromodni drkadzijaДебилизам су исто и Вајбер групе. То нико жив не може све да прочита, а просечан човек је учлањен у 10 група.

Ако ти је тако лакше, јесам.ti si bas neki staromodni drkadzija![]()
Зато што постоји другачији начин живљења.Ja sam član dve Viber grupe. Smetaju ti ljudi koji uzimaju krediti. Smetaju oni koji idu kod psihologa i psihijatra.
Smetaju ljudi koji koriste Instagram, Tviter, Viber. Da..smeta i kada se afirmativno napiše nešto o privatnim preduzetnicima.
Zašto sve ovo smeta i čemu vređanje ljudi?
Kad bi postigao sve to fizicki?Још је јача ствар када се отворе те групе на Вајберу којима покушавају да замене скупштину станара, родитељске састанке, пословне састанке и др. окупљања где људи морају да дођу и да размене мишљења везано за посао, породицу, децу, образовање,... шта год од значаја.
Мораш да имаш 10 група да би био у току и све да их пратиш. Група за вртић, група за школу, група за скупштину станара, група за посао, група за фудбал/кошарку, група за... Кад?
Како сам постизао раније?Kad bi postigao sve to fizicki?
ok a koji je tvoj problem sa sadasnjim vremenom?Како сам постизао раније?
Ствар је у томе да је неко у обавези да сазове и организује скупштину станара, где морају сви да дођу, али господа гледа серије, иде у град, пије кафе, "има паметнија посла".
Како су се људи раније налазили да играју фудбал или кошарку?
Како су раније ишли на родитељски састанак?
Некада су на послу били састанци. Некад јутарњи, некад у току рада, некада на крају рада. Каже директор или шеф када. Све је функционисало.
Сада не може ништа без апликације и вајбера.
Неће бити.
Проблем...ok a koji je tvoj problem sa sadasnjim vremenom?
posto sam ja tehnolog i pionir interneta a kasnije i jeretik - sve sto mogu da kazem jeste da internet sa svime time nema veze.
Analogija je recimo cekic - mozes s njim da zakucas ekster, ostemujes zid ili nekom razbijes glavu. Ako je ovo poslenje - da li je cekic kriv ili osoba koja ga koristi?
Свака технологија има своје предности и мане тј. помаже на одређене начине и одмаже на друге. Неке можда имају само једно од та два а неке ниједно. Поента је да није сва технологија иста. Чекић је чекић, Интернет је Интернет. На чекић је тешко навући се.problem dakle nije tehnoloski, nego cisto ljudski
tehnologija cak moze da pomogne
То је предност Интернета. Не треба ти паметни телефон да би приступио Интернету. Сасвим обичан десктоп рачунар је довољан. И не треба ти никаква специјална месенџер апликација као што је Вајбер.Са друге стране, велика предност вајбера, паметних телефона, друштвених мрежа и сл. ствари је у томе што људи са различитих крајева света могу да размењују информације и то је оно што је јако добро.
Зато што постоји другачији начин живљења.
Doktorirane budale?Не сумњам у то да жене све постижу.
Инстаграм је озбиљна зараза, јер је "бржи" од фејсбука, зато што се све фокусира на фотографије. Твитер му више дође за неку политику и те глупости (покрети, странке, "интелектуалци" и др. будале).
Свака технологија има своје предности и мане тј. помаже на одређене начине и одмаже на друге. Неке можда имају само једно од та два а неке ниједно. Поента је да није сва технологија иста. Чекић је чекић, Интернет је Интернет. На чекић је тешко навући се.
Ако технологија не може да буде од користи њеним корисницама, зато што им више наноси штету него што им користи, онда не треба да се користи и треба сачекати да се развије боља верзија исте.
Ако може да буде од користи али корисници не знају да је користе, онда не требају да је користе док не науче како треба да се користи.
Ако би доступност одређене технологије одређеној групи људи нанела огромну штету, и ако није могуће контролисати ко може а ко не може користити ту технологију, онда постоји аргумент да иста не треба да се развија.
Није паметно развијати технологију која превазилази људску способност да користи исту на одговоран начин.
Нагли технолошки развој је итекако допринео уништавању друштву, и не само тако што је омогућио појединцима да неспретном употребом технологије нанесу штету сами себи, већ и тако што је омогућио одређеној групи људи много напреднији начин да утичу како им је воља на друге људе.
ili kultura debateRazumem. Samo te molim da više ne praviš generalizacije ljudi. Nismo svi isti i ne treba da budemo. Može lepo da se diskutuje bez vređanja, bez onog debili i budale.
Технологија која нема никакав утицај се зове "бескорисна технологија"Ali i dalje, iluzija da tehnologija utice na nas, mislim da nije tacna, mi biramo sta cemo s necim, znaci ljudski je izbor ne tehnoloski - mi se kacimo na drustvene mreze - ne kace se drustvene mreze na nas.
Поента технологије је да нам помогне на одређени начин, што ће рећи, да позитивно утиче на наш живот. Но, питање је да ли заиста помаже, колико, коме и на који начин. Наравно, опет понављам, није сва технологија иста. Различите технологије различито утичу. А то како ће да утиче, наравно, не зависи само од технологије већ и од људи на које утиче. Исто као што један те исти ударац нема исти ефекат на свако тело али у сваком случају има ефекат.Да. И то је озбиљан проблем. То значи да људи који раде на технолошком развоју не размишљају о дугорочним последицама употребе онога што желе да направе већ просто наивно верују да ће све да изађе на добро.Pritom mi imamo cvrsto verovanje da svaka tehnologija koju izmislimo ce se propagirati na neki koristan nacin za covecanstvo, a efektivno imamo kreativne grupe koje iste te tehnologije koriste upravo za suprotnu namenu da nanesu odredjene stetne, opasne, pa i ubistvene posledice.
Свеједно.Doktorirane budale?
Да, али са паметним телефоном човек је скоро у непрекидном додиру са другим особама. Телефон носи свуда са собом и може да га употребљава напољу док шета, док се вози у аутобусу, док чека код лекара итд.То је предност Интернета. Не треба ти паметни телефон да би приступио Интернету. Сасвим обичан десктоп рачунар је довољан. И не треба ти никаква специјална месенџер апликација као што је Вајбер.
Сад ћу да додам још нешто, што обухвата још шири круг људи:Razumem. Samo te molim da više ne praviš generalizacije ljudi. Nismo svi isti i ne treba da budemo. Može lepo da se diskutuje bez vređanja, bez onog debili i budale.
Drustvena mreza je toksicna? Pa zasto je toksicna, i ako jeste koj moj citamo dalje i jos istrazujemo, bice da uzivamo u toksicnosti. Mislim da je ovo zapravo samo jedna perspektiva koja moze da se pogleda drugacije.
То је предност паметних телефона. Ово "паметни" значи да је рачунар, ово "телефон" значи да је уређај изузетно преносив тј. да можеш да га носиш са собом свуда. Самим тми, омогућава ти да имаш приступ рачунару и Интернету где год да си.Да, али са паметним телефоном човек је скоро у непрекидном додиру са другим особама. Телефон носи свуда са собом и може да га употребљава напољу док шета, док се вози у аутобусу, док чека код лекара итд.
Вајбер сам навео јер је везан за бр. телефона и зато што ради доста брзо.