Fakat se piše na drugim temama, u ovoj se napadaju psi i oni koji ih vole.
To je diskutabilno.
Jeste da ne pitaš mene ali radim i to, relativno često imam u torbi kutiju keksa ili kesu fornetija za onog cigančića što svira i peva po centru grada a znam da uvek podeli sa onima što ispred opštine viču Kume izgore ti kesa! Novac im ne dajem iz principa, sve im pokupe robovlasnici.
Nisu, budi siguran. Ta deca imaju vlasnike za koje rade, ili su ukradeni ili su ih prodali, ili ih roditelji tako pimpuju. Jedini način da budeš siguran da je to dete dobilo baš to što si mu namenio je da odeš u prodavnicu i kupiš mu baš to. I tebi svaka čast, većina onih koji se pozivaju na decu zapravo za njih ne rade ništa.

Čoveče, pas nije ni bio veliki, brat-bratu 25kg, i pokazivao je čak i za laike očigledne znake pokoravanja, 'bem ti glupe drotove!

Mislim, uopšte su ti nordijski narodi poznati po "velikim" količinama empatije...
Rekoh već koja im je dijagnoza. Obično i uzimaju terapiju ali retko idu na kontrole jer bi dr prepoznali da bolest ipak napreduje.
Niko te ne sprečava da odeš i novac namenjen za letovanje utrošiš npr na pamučni dečiji veš i to odneseš lično u neki dom za nezbrinutu decu.
Jesi li siuran da su retki ljudi koji se ponašaju gore od pasa? U kraju gde mi je radnja ima nekoliko pasa, da kažem ničijih, ili onih koje vlasnici puštaju. Ujedljivi su samo oni čiji su vlasnici loši ljudi. Dok ljudi...

Došao jedan, pola veka lovačkog staža, da kupi hranu za svoje svinje, zakrvavljenih očiju gleda MOG psa (malog, starog, mirnog) u MOJOJ radnji i kuka kako su im zabranili da pucaju u pse po naseljenim mestima, da on to u svom životu nije doživeo, a njegova pripita računica je prosta, za ljude bez trunke empatije jasna, jedan metak, pa makar pas otišao da crkava polako u nekom jarku, košta manje nego dobra ograda. A već o onima koji lažu, tračare, spletkare... neću da trošim reči.
Hm, nemam ja nishta protiv shto neko voli pse ili zivotinje uopshte, nego imam protiv shto neki vole besne lutalice...
Da naravno mada ipak logika je na nashoj strani...

... al' svejedno svako ima pravo na svoje mishljenje.
E stvarno svaka chast onda...

... e vidish takvi su po meni dobri ljudi, shto kad' brinu brinu a o svima a ne selektivno...
E j b g onda... mada o5 mozda sam im pomogao da ispune kvotu pa ce bar ti neki da im daju da jedu a ne da ih uskrate...

... je*iga, da zaista sledeci put cu da odem da im kupim neshto iz pekare a ne pare da im dajem...
Hahaha pa tako svuda u svetu rade, je*iga... nisu to samo Shvedjani.
Pa naravno da ne, mada ja i onako neshto ne idem na letovanja puno itd, iako bih mogao realno... eto ove godine nisam hteo nigde da idem, proshle bio u CG, pretproshle o5 nigde i tako... sve u svemu nikada ne bih van ex-yu... a, realno, da hocu mogao bih u Dubai... ne znam, ne vidim letovanja kao neshto posebno i nije mi to prioritet...

...pre bih ne letovao recimo 10-20 godina pa kupio dobar automobil ili tkao neshto...

... a shto se pomoci nezbrinutoj deci tiche, dok sam ishao u shkolu i osnovnu i srednju redovno su bile te akcije skupljanja stvari za njih, sada kada to vishe nema institucianlno dam kesh i nadam se jako da ce stvarno njima da ode...

... evo bash pre neki dan doshli mi na vrata fini ljudi neki, skupljaju pomoc za nezbrinutu decu... e, ali imaju papire, pishu priznanice, pechat neki... to mi je ulilo neku dozu sigurnosti pa su dobili 500 kinti...

... a bilo je i sluchajeva da mi dodju raspali narkomani pa me josh vataju na emocije kao za bolesno dete...

... a vidim pajdomani oni najgrdji...

... u svakom sluchaju kada razmislim nisam ja nishta posebno pomogao koliko sam realno mogao i koliko neki pomazu.

... a stvarno volim to, kome god da pomognem uchini me to srecnim.
E to je vec mentol... potpuno podrzavam odstrel besnih pasa i agresivnih lutalica, ali da ti gledash besno malog kucnog pitomog psa i opcesh da ga upucash stvarno morash biti retardiran do zla boga...

... kreten klasichan primitivni ... e to je upravo druga strana iste bolesti... ovi shto bi svakoga psa branili do iznemoglosti pa i onog besnog po meni jednako su bolesni kao i taj shto bi svakog psa upucao pa makar bila i pudlica...