Pobesneli psi lutalice po Beogradu u čoporima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto niko ne pise o coporima pobesnelih ljudi?

Fakat se piše na drugim temama, u ovoj se napadaju psi i oni koji ih vole.

Bog ne postoji a on razuma vec ima dovoljno. :)

To je diskutabilno.

...a gladnu decu? Koliko si njih do sada nahranila?

Jeste da ne pitaš mene ali radim i to, relativno često imam u torbi kutiju keksa ili kesu fornetija za onog cigančića što svira i peva po centru grada a znam da uvek podeli sa onima što ispred opštine viču Kume izgore ti kesa! Novac im ne dajem iz principa, sve im pokupe robovlasnici.

Tachno sam znao... :lol:

Ajde da se brinemo o psima a decu neka hrane drugi njih ko je*e... :roll:

Za to cemo da nadjemo opravdanje. :roll:

Pa par puta neke kerove, malo vishe puta neke ciganchitje (mislim ako su za taj novac kupili hranu) ... par puta i neshto preko akcija mada i to malo jada ko zna gde je otishlo... i tako... mada o5 svejedno i da nisam nikada nikoga o5 je to mnogo vishe fer nego pse da hranim a za decu da me nije briga. :rtfm:

Nisu, budi siguran. Ta deca imaju vlasnike za koje rade, ili su ukradeni ili su ih prodali, ili ih roditelji tako pimpuju. Jedini način da budeš siguran da je to dete dobilo baš to što si mu namenio je da odeš u prodavnicu i kupiš mu baš to. I tebi svaka čast, većina onih koji se pozivaju na decu zapravo za njih ne rade ništa.

Ево како шведска полиција решава проблем. :cool:

То за ове који се позивају на Запад... :mrgreen:

:sad2: Čoveče, pas nije ni bio veliki, brat-bratu 25kg, i pokazivao je čak i za laike očigledne znake pokoravanja, 'bem ti glupe drotove! :sad2: Mislim, uopšte su ti nordijski narodi poznati po "velikim" količinama empatije... :whistling:

Obichno, al ima i nekih sluchajeva... :roll:

Rekoh već koja im je dijagnoza. Obično i uzimaju terapiju ali retko idu na kontrole jer bi dr prepoznali da bolest ipak napreduje.

Pa kada bi dao direktno tom detetu kome treba da, smem da se zakunem.

Ovako preko humanitarnih akcija vishe ne jer se to pokrade sve ionako.

E da shto se onoga tiche iz proshlog posta naravno ne sporim da ima i nekih ljudi koji su mnogo gori od zivotinja... ali to su retki sluchajevi tako da kada sam rekao zivot choveka vredniji je od zivota psa mislio sam na veliku vecinu ljdui a ne na bash sve.

Niko te ne sprečava da odeš i novac namenjen za letovanje utrošiš npr na pamučni dečiji veš i to odneseš lično u neki dom za nezbrinutu decu.

Jesi li siuran da su retki ljudi koji se ponašaju gore od pasa? U kraju gde mi je radnja ima nekoliko pasa, da kažem ničijih, ili onih koje vlasnici puštaju. Ujedljivi su samo oni čiji su vlasnici loši ljudi. Dok ljudi... :whistling: Došao jedan, pola veka lovačkog staža, da kupi hranu za svoje svinje, zakrvavljenih očiju gleda MOG psa (malog, starog, mirnog) u MOJOJ radnji i kuka kako su im zabranili da pucaju u pse po naseljenim mestima, da on to u svom životu nije doživeo, a njegova pripita računica je prosta, za ljude bez trunke empatije jasna, jedan metak, pa makar pas otišao da crkava polako u nekom jarku, košta manje nego dobra ograda. A već o onima koji lažu, tračare, spletkare... neću da trošim reči.

:sad2: Čoveče, pas nije ni bio veliki, brat-bratu 25kg, i pokazivao je čak i za laike očigledne znake pokoravanja, 'bem ti glupe drotove! :sad2: Mislim, uopšte su ti nordijski narodi poznati po "velikim" količinama empatije... :whistling:

:lol:..значи има народа који су генерално емпатични? Добро је, сваки дан се понешто научи.

Došao jedan, pola veka lovačkog staža, da kupi hranu za svoje svinje, zakrvavljenih očiju gleda MOG psa (malog, starog, mirnog) u MOJOJ radnji i kuka kako su im zabranili da pucaju u pse po naseljenim mestima, da on to u svom životu nije doživeo, a njegova pripita računica je prosta, za ljude bez trunke empatije jasna, jedan metak, pa makar pas otišao da crkava polako u nekom jarku, košta manje nego dobra ograda. A već o onima koji lažu, tračare, spletkare... neću da trošim reči.

..овде си га замастила, Стивен Кинг би се посрамио. :lol:

Ja sam kao klinka čupala muvama krila i secirala žabe da vidim šta ima unutra i skidala puževima kućice, zanimalo me da vidim kako izgledaju bez njih. I zamisli: nikada mi se kasnije (kad sam odrasla i shvatila da to nije dobro) nije desilo da mučim ni životinje, ni ljude. Mora da sam neki medicinski fenomen kad nisam postala masovni ubica.

E, vidis, ja to nikad nisam radila, cak i mrava preskocim, ne zelim da ga zgazim.
Pre par godina nasla sam vrapce koje je ispalo iz nekog gnezda, donela sam ga kuci i platila 200-300 d (ne secam se) kg hrane, nekih bubica, crvica, nije bilo manjeg pakovanja.
Bas sam "perverzna". :roll:

Malo si se zanela. Imam i ja psa, tako da nema potrebe da mi pričaš o tome. Ja ne govorim o kućnim ljubimcima koji su pod kontrolom, ja govorim o čoporima uličnih pasa koje besposličari hrane i zbog kojih drugi ljudi - slučajni prolaznici doživljavaju šokove, kao devojka sa snimka ili ona dadilja sa Petlovog brda.. Ako ste već toliko zabrinuti za njihovu sudbinu, vodite ih kućama. Nije im mesto ispred stambenih zgrada, već u prihvatilištima za pse.

Zasto besposlicari, mozda su to ljudi mekog srca i zasto svaki pas lutalica treba da crkne od gladi i zedji. :dontunderstand:

E, vidis, ja to nikad nisam radila, cak i mrava preskocim, ne zelim da ga zgazim.
Pre par godina nasla sam vrapce koje je ispalo iz nekog gnezda, donela sam ga kuci i platila 200-300 d (ne secam se) kg hrane, nekih bubica, crvica, nije bilo manjeg pakovanja.
Bas sam "perverzna". :roll:

Ima radoznale dece koja imaju potrebu da nešto iskustveno nauče, a ima i one druge - nezainteresovane. No dobro, to već zadire u neku drugu temu. Bitno je da ja nisam postala masovni ubica kako to vole da tvrde ovdašnji stručnjaci: svako ko je u detinjstvu maltretirao životinje, postao je kasnije ubica ljudi.

Ok..donela si vrapče kući, izlečila i pustila. E sad: da li misliš da bi bilo pametno da isto to uradiš i sa psom. Da li si uvek, kad si našla povredjenu životinju na ulici, uradila isto- donela je kući i lečila. Nisi, sigurna sam. Zašto nisi? Zato što si komformista i zato što vrapče ne zahteva istu pažnju i prostor kao pas ili mačka i zato što bi ti kuća ličila na prihvatilište za životinje da si to uvek u životu uradila, a to ne bi bilo prihvatljivo čak ni za tebe.

Pasa lutalica ne bi trebalo da bude na beogradskim ulicama u ovolikom broju, to je poruka. Ljudi ne bi trebalo da ih hrane, ne zato što ih mrze, već zato što se nekontrolisano kote na prostorima koje koriste ljudi, a potom ih napadaju, zato što nemaju svest o tome da li je dobro nekoga napasti ili ne, već zato što reaguju instiktivno i brane teritoriju koju smatraju svojom.
Zasto besposlicari, mozda su to ljudi mekog srca i zasto svaki pas lutalica treba da crkne od gladi i zedji. :dontunderstand:

Besposličari, glupaci ili psihijatrijski bolesnici, a razlog sam navela u prethodnom postu.

Ima radoznale dece koja imaju potrebu da nešto iskustveno nauče, a ima i one druge - nezainteresovane.

Ok..donela si vrapče kući, izlečila i pustila. E sad: da li misliš da bi bilo pametno da isto to uradiš i sa psom. Da li si uvek, kad si našla povredjenu životinju na ulici, uradila isto- donela je kući i lečila. Nisi, sigurna sam. Zašto nisi? Zato što si komformista i zato što vrapče ne zahteva istu pažnju i prostor kao pas ili mačka i zato što bi ti kuća ličila na prihvatilište za životinje da si to uvek u životu uradila, a to ne bi bilo prihvatljivo čak ni za tebe.
Pasa lutalica ne bi trebalo da bude na beogradskim ulicama u ovolikom broju, to je poruka. Ljudi ne bi trebalo da ih hrane, ne zato što ih mrze, već zato što se nekontrolisano kote na prostorima koje koriste ljudi, a potom ih napadaju, zato što nemaju svest o tome da li je dobro nekoga napasti ili ne, već zato što reaguju instiktivno i brane teritoriju koju smatraju svojom.
Besposličari, glupaci ili psihijatrijski bolesnici, a razlog sam navela u prethodnom postu

Ne bih rekla da su oni koji maltretiraju zivotinje zeljni iskustva i znanja, a oni koji to ne preferiraju, nezainteresovani. :roll:

Pse ne mogu da dovodim kuci jer zivim u stanu, pa je to malo teze, a i moja mama je izuzetno pedantna i bila bi protiv toga. Moja sestra zivi u kuci i ima zlatnog retrivera, koga smatram svojim, setam ga, cascavam poslasticama i on me obozava i slusa, cak vise nego svoju gazdaricu. :heart:

Pse lutalice treba da zbrine drzava po izoru na Zapad: izleci ih, proceni karakter i udomi, a ostale smesti u pristojan azil. :mazipsa:

Ovo necu ni da komentarisem. :eek:

Fakat se piše na drugim temama, u ovoj se napadaju psi i oni koji ih vole.

To je diskutabilno.

Jeste da ne pitaš mene ali radim i to, relativno često imam u torbi kutiju keksa ili kesu fornetija za onog cigančića što svira i peva po centru grada a znam da uvek podeli sa onima što ispred opštine viču Kume izgore ti kesa! Novac im ne dajem iz principa, sve im pokupe robovlasnici.

Nisu, budi siguran. Ta deca imaju vlasnike za koje rade, ili su ukradeni ili su ih prodali, ili ih roditelji tako pimpuju. Jedini način da budeš siguran da je to dete dobilo baš to što si mu namenio je da odeš u prodavnicu i kupiš mu baš to. I tebi svaka čast, većina onih koji se pozivaju na decu zapravo za njih ne rade ništa.

Rekoh već koja im je dijagnoza. Obično i uzimaju terapiju ali retko idu na kontrole jer bi dr prepoznali da bolest ipak napreduje.

Niko te ne sprečava da odeš i novac namenjen za letovanje utrošiš npr na pamučni dečiji veš i to odneseš lično u neki dom za nezbrinutu decu.

Jesi li siuran da su retki ljudi koji se ponašaju gore od pasa? U kraju gde mi je radnja ima nekoliko pasa, da kažem ničijih, ili onih koje vlasnici puštaju. Ujedljivi su samo oni čiji su vlasnici loši ljudi. Dok ljudi... :whistling: Došao jedan, pola veka lovačkog staža, da kupi hranu za svoje svinje, zakrvavljenih očiju gleda MOG psa (malog, starog, mirnog) u MOJOJ radnji i kuka kako su im zabranili da pucaju u pse po naseljenim mestima, da on to u svom životu nije doživeo, a njegova pripita računica je prosta, za ljude bez trunke empatije jasna, jedan metak, pa makar pas otišao da crkava polako u nekom jarku, košta manje nego dobra ograda. A već o onima koji lažu, tračare, spletkare... neću da trošim reči.

Hm, nemam ja nishta protiv shto neko voli pse ili zivotinje uopshte, nego imam protiv shto neki vole besne lutalice... :roll:

Da naravno mada ipak logika je na nashoj strani... :) ... al' svejedno svako ima pravo na svoje mishljenje. :ok:

E stvarno svaka chast onda... :ok: ... e vidish takvi su po meni dobri ljudi, shto kad' brinu brinu a o svima a ne selektivno... :worth:

E j b g onda... mada o5 mozda sam im pomogao da ispune kvotu pa ce bar ti neki da im daju da jedu a ne da ih uskrate... :( ... je*iga, da zaista sledeci put cu da odem da im kupim neshto iz pekare a ne pare da im dajem...

Hahaha pa tako svuda u svetu rade, je*iga... nisu to samo Shvedjani.

Pa naravno da ne, mada ja i onako neshto ne idem na letovanja puno itd, iako bih mogao realno... eto ove godine nisam hteo nigde da idem, proshle bio u CG, pretproshle o5 nigde i tako... sve u svemu nikada ne bih van ex-yu... a, realno, da hocu mogao bih u Dubai... ne znam, ne vidim letovanja kao neshto posebno i nije mi to prioritet... :) ...pre bih ne letovao recimo 10-20 godina pa kupio dobar automobil ili tkao neshto... :) ... a shto se pomoci nezbrinutoj deci tiche, dok sam ishao u shkolu i osnovnu i srednju redovno su bile te akcije skupljanja stvari za njih, sada kada to vishe nema institucianlno dam kesh i nadam se jako da ce stvarno njima da ode... :confused: ... evo bash pre neki dan doshli mi na vrata fini ljudi neki, skupljaju pomoc za nezbrinutu decu... e, ali imaju papire, pishu priznanice, pechat neki... to mi je ulilo neku dozu sigurnosti pa su dobili 500 kinti... :) ... a bilo je i sluchajeva da mi dodju raspali narkomani pa me josh vataju na emocije kao za bolesno dete... :evil: ... a vidim pajdomani oni najgrdji... :evil: ... u svakom sluchaju kada razmislim nisam ja nishta posebno pomogao koliko sam realno mogao i koliko neki pomazu. :confused: ... a stvarno volim to, kome god da pomognem uchini me to srecnim. :)

E to je vec mentol... potpuno podrzavam odstrel besnih pasa i agresivnih lutalica, ali da ti gledash besno malog kucnog pitomog psa i opcesh da ga upucash stvarno morash biti retardiran do zla boga... :dash: ... kreten klasichan primitivni ... e to je upravo druga strana iste bolesti... ovi shto bi svakoga psa branili do iznemoglosti pa i onog besnog po meni jednako su bolesni kao i taj shto bi svakog psa upucao pa makar bila i pudlica... :roll:

Ne bih rekla da su oni koji maltretiraju zivotinje zeljni iskustva i znanja, a oni koji to ne preferiraju, nezainteresovani. :roll:

Pse ne mogu da dovodim kuci jer zivim u stanu, pa je to malo teze, a i moja mama je izuzetno pedantna i bila bi protiv toga. Moja sestra zivi u kuci i ima zlatnog retrivera, koga smatram svojim, setam ga, cascavam poslasticama i on me obozava i slusa, cak vise nego svoju gazdaricu. :heart:

Pse lutalice treba da zbrine drzava po izoru na Zapad: izleci ih, proceni karakter i udomi, a ostale smesti u pristojan azil. :mazipsa:

Ovo necu ni da komentarisem. :eek:

Eto vidiš kako sve znaš. Znači, psima lutalicama nije mesto na ulici, već u azilima, daleko od gradskih naselja. Ali, dok se država ne seti da počne da rešava problem (ali ne kao što zahtevaju ovi borci i borkinje: sterilizacija i nazad na ulicu), predlažem da se vi, humani ljudi organizujete i uprkos kontraargumentu o vašoj pedantnosti, primite po jednog, dva psa, u zavisnosti od veličine stana ili kuće, hranite ih, kupate, šetate na povocu i time sprečite da napadaju druge ljude, a naročito decu, ili da ljudi maltretiraju njih. Višestruka korist: sebi ćete dokazati da ste humani, a na ulicama više neće biti pasa lutalica.

... evo bash pre neki dan doshli mi na vrata fini ljudi neki, skupljaju pomoc za nezbrinutu decu... e, ali imaju papire, pishu priznanice, pechat neki... to mi je ulilo neku dozu sigurnosti pa su dobili 500 kinti... :) ... a bilo je i sluchajeva da mi dodju raspali narkomani pa me josh vataju na emocije kao za bolesno dete... :evil: ... a vidim pajdomani oni najgrdji... :evil: ... u svakom sluchaju kada razmislim nisam ja nishta posebno pomogao koliko sam realno mogao i koliko neki pomazu. :confused: ... a stvarno volim to, kome god da pomognem uchini me to srecnim. :)

To su ti prevaranti. :roll:
Znam direktoricu Crvenog krsta u mom gradu, a i moj bivsi je tu volontirao. E, pa oni kazu da se nikad novac ne skuplja od vrata do vrata. Zna se postupak, otvori se ziro-racun i uplate idu na njega i postoji kontrola na sta se trosi, a ne da taj kupuje i bahati se kad se izleci (ako je u pitanju operacija).
A to sto su ti ljudi fini i imaju papire, pisu priznanice, lupaju pecate... 'hebo te, koji si ti naivcina. :eek: Moze svako da sklepa tako nesto. :rtfm:
Ja pomazem samo ako je 100 % sigurno, nagledala sam se lopuza. :(

Znam direktoricu Crvenog krsta u mom gradu, a i moj bivsi je tu volontirao. E, pa oni kazu da se nikad novac ne skuplja od vrata do vrata. Zna se postupak, otvori se ziro-racun i uplate idu na njega i postoji kontrola na sta se trosi, a ne da taj kupuje i bahati se kad se izleci (ako je u pitanju operacija).
A to sto su ti ljudi fini i imaju papire, pisu priznanice, lupaju pecate... 'hebo te, koji si ti naivcina. :eek: Moze svako da sklepa tako nesto. :rtfm:

... koji sam mentol. :dash:

Je*iga. :(

Znachi od sada stvarno samo direktna pomoc, bez posrednika... :neutral:

Stvarno:eek:?

...a one kutijice u Meku uz kasu:eek:? Nije valjda, ja uvek ostavljam novac tamo, deluju mi kao ozbiljna firma, oni to rade zajedno sa Crvenim krstom, ima i onih sto prodaju neke knjizice sa popustima po ulici, uvek se zafrknem i uzmem ali nisam nikada koristila te popuste pa ne znam koliko su pouzdani...da li je moguce da je sve prevara? Ako jeste onda sam ovca za sisanje sa dugackim runom:mrgreen:...

Drugo, naravno da je kombinacija sterilizacije i iseljavanja najbolja opcija...ja ne razumem, u mnogim zemljama je normalno da ti zec prepreci ulicu, jos kada je sezona radjanja milion ih ima, bogme i lisica u manjim mestima (brrrrrr i ne razumem logiku uopste), patke setkaju slobodno po parkovima dok se psi zbrinjavaju...sigurno postoji razlog...verovatno je procenjeno da mogu biti opasni...sasvim ispravna orjentacija...

Stvarno:eek:?

...a one kutijice u Meku uz kasu:eek:? Nije valjda, ja uvek ostavljam novac tamo, deluju mi kao ozbiljna firma, oni to rade zajedno sa Crvenim krstom, ima i onih sto prodaju neke knjizice sa popustima po ulici, uvek se zafrknem i uzmem ali nisam nikada koristila te popuste pa ne znam koliko su pouzdani...da li je moguce da je sve prevara? Ako jeste onda sam ovca za sisanje sa dugackim runom:mrgreen:...

To mi deluje ok, sto kazes, ozbiljna su firma, ali moguce su i zloupotrebe. Ko to kontrolise!
Sestra moje prijateljice radi u Crvenom krstu u jednom mestu, koje je, zbog elementarne nepogode, dobijalo silnu pomoc iz inostranstva, a i od drzave. E, zaposleni u Crvenom krstu prvo sebi i familiji proberu najbolje: odecu, obucu, klopu... Oni koji su imali stracare, dobili su velike zidane kuce... Konkretno, mesto je bilo poplavljeno...
A te knjizice za decicu, sto prodaju po ulicama i trgovima, to je tek smejurija. Takve u startu otkacim, a napadni su u p.m.

Ima radoznale dece koja imaju potrebu da nešto iskustveno nauče, a ima i one druge - nezainteresovane. No dobro, to već zadire u neku drugu temu. Bitno je da ja nisam postala masovni ubica kako to vole da tvrde ovdašnji stručnjaci: svako ko je u detinjstvu maltretirao životinje, postao je kasnije ubica ljudi.

Ето ти ниси постала масовни убица иако си као дете "експериментисала" на животињама, а човек који је обожавао
псе је постао најпознатији масовни убица у историји човечанства, тако да све те њихове "теорије" и генерализације
падају у воду....

A ovu borkinju koja ih hrani treba umlatiti. Ebt, puna Srbija gladne dece, dece po sirotištima, pomozite njima, a ne skupljajte džukele oko zgrada da niko osim vas "dobrotvora" ne sme da prodje kroz "njihovu teritoriju".

baš me zanima šta si TI konkretno uradila za jadnu gladnu decu pa da možeš ikome da prebacuješ što ne čini ništa za gladnu decu a čini za pse....

Besposličari, glupaci ili psihijatrijski bolesnici, a razlog sam navela u prethodnom postu.

nisi shvatil poentu
ne postaju masovne ubice svi oni koji u detinjstvu maltretiraju životinje - ali SVE masovne ubice su u detinjstvu MALTRETIRALE životinje

dakleM, ako su psi već na ulici, znači ne treba ih hraniti...:think:

Видим да овде неки потпуно погрешно интерпертирају функцију азила на западу. Огромна већина азила, чак и на пребогатом западу је привремени, а не стални, доживотни смештај за псе.
Псе кад покупе са улице, или кад им неко ко више није у могућности да их држи донесе пса, прегледају га ветеринари, санирају евентуалне повреде и болести, стручњаци процене њихов карактер и они погодни за усвајање иду у понуду за усвајање, остали, посебно агресивни пси, иду на успављивање. Затим ни ови који иду у понуду за усвајање не држе се у азилу бесконачно, већ им се у одређеном временском року тражи дом...Значи не постоји старачки дом за псе ни у најбогатијим друштвима. Та опција једноставно не постоји, осим код неких лудача, које своје штрокаве куће претворе у "азиле", односно конц-логоре за псе и мисле да су јако хумане.

baš me zanima šta si TI konkretno uradila za jadnu gladnu decu pa da možeš ikome da prebacuješ što ne čini ništa za gladnu decu a čini za pse....

Ništa. Pošteno ništa. Dajem lovu tim klincima - prosjacima, s vremena na vreme, ali nikad nisam uplatila ni kintu nekom centru za nezbrinutu decu.A od skoro ni to, pošto kad sam slala SMS za gladne na Kosovu u organizaciji SPC, ispostavilo se da su te pare zloupotrebljene, a ja osetila kako mi rastu magareće uši. Ali kad bih već mogla da pomognem nekome, sigurno bih izmedju deteta i pas izabrala dete, što za borce i borkinje ne bih bila sigurna.

Ništa. Pošteno ništa. Dajem lovu tim klincima - prosjacima, s vremena na vreme, ali nikad nisam uplatila ni kintu nekom centru za nezbrinutu decu.A od skoro ni to, pošto kad sam slala SMS za gladne na Kosovu u organizaciji SPC, ispostavilo se da su te pare zloupotrebljene, a ja osetila kako mi rastu magareće uši. Ali kad bih već mogla da pomognem nekome, sigurno bih izmedju deteta i pas izabrala dete, što za borce i borkinje ne bih bila sigurna.

Pa i to je neshto... :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back