Pobesneli psi lutalice po Beogradu u čoporima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Сматрам озбиљно болесним оне људе који се не солидаришу са нападнутим људима, већ константно причају некакве небулозе о генералној кривици човека у односу на псе. То је таква невиђена будалаштина да немам речи да опишем.
Ако је неко крив што је избацио пса на улицу, тај има име и презиме и тај спада у те тзв. љубитеље, јер они који су равнодушни према псима или не воле псе неће их никада ни узимати.
Спадам у људе који су схватили, да псима није место у стану и у центру града, те пса ни не покушавам да држим, па самим тим никада пса нисам ни избацила на улицу, као и 99% људи. Кад ходам улицом нећу да се осврћем да ли за мном иде један или чопор паса без надзора и какве су њихове намере, нити ме занима да "студирам" псећу психологију, па да знам како да се поставим у датом моменту. Ако би ме којим случајем напали, бранила бих се свим расположивим средствима и ногама и рукама и свим што би ми се нашло при руци.
Хиљаде људи су изуједали пси, растргли на хиљаде мачака, а ови патолошки случајеви тзв. заштитници паса им не верују....Тешка болештина

Svaka ti je zlatna...ali stvarno. Već mi je muka od toga da se pravdam bolesnicima zašto mislim da su čopori pasa po ulicama opasni. Nije mi dobro kad pomislim na situaciju od pre dve godine kad su mi ujeli dete. Dete koje celog života raste sa psima, koje ih se ne plaši, koje ih obožava. I sad bi trebalo da razmišljam o tome da li je ona napravila neki pogrešan korak, neki nagli pokret...nešto što je njih izazvalo, da tumačim, kako ti lepo kažeš, pseću psihologiju. Ma mrš svi zajedno vi mrzitelji ljudi, razmislite o tome šta se vama desilo u životu kad više volite džukele lutalice nego ljude.

Ma mrš svi zajedno vi mrzitelji ljudi, razmislite o tome šta se vama desilo u životu kad više volite džukele lutalice nego ljude.[/QUOTE]

Ne mogu da kazem da volim svakog coveka vise od svakog psa lutalice jer sam videla mnogo vecih zveri od zveri. A kad vidim tu ljubav u ocima "svog" kuceta, tu radost, skicanje kad me vidi, cviljenje kad odem, ne mogu da se nacudim mrznji u tvojim recima. :dontunderstand:
Naravno, strasno je to sto se desilo tvom detetu.
Samo... seti se koliko je dece stradalo bas od strane ljudi!

To i ja mislim.
Onaj koji sutne macku, odreze noge kucetu, otruje goluba, taj ce sutra maltretirati i ljude. :mafijas:
Kladim se da je Pobedonoscev, kao klinac, cupao muvama krila i secirao zabe... :mrgreen:

Ja sam kao klinka čupala muvama krila i secirala žabe da vidim šta ima unutra i skidala puževima kućice, zanimalo me da vidim kako izgledaju bez njih. I zamisli: nikada mi se kasnije (kad sam odrasla i shvatila da to nije dobro) nije desilo da mučim ni životinje, ni ljude. Mora da sam neki medicinski fenomen kad nisam postala masovni ubica.

• Podržavam
Reactions: O
Свим грађанима који сматрају да је број паса луталица огроман и да им је озбиљно угоржена елементарна безбедност на улици, препоручујем и ову опцију - Заштитник грађана. Обаспите га позивима, мејловима, писмима, јер куцнуо је задњи час да се организујемо и заштитимо од напасти.

Заштитник грађана
Делиградска 16
11000 Београд

тел. 011/ 2068-100

мејл: zastitnik@zastitnik.rs

Ma mrš svi zajedno vi mrzitelji ljudi, razmislite o tome šta se vama desilo u životu kad više volite džukele lutalice nego ljude.[/QUOTE]

Ne mogu da kazem da volim svakog coveka vise od svakog psa lutalice jer sam videla mnogo vecih zveri od zveri. A kad vidim tu ljubav u ocima "svog" kuceta, tu radost, skicanje kad me vidi, cviljenje kad odem, ne mogu da se nacudim mrznji u tvojim recima. :dontunderstand:
Naravno, strasno je to sto se desilo tvom detetu.
Samo... seti se koliko je dece stradalo bas od strane ljudi!

Malo si se zanela. Imam i ja psa, tako da nema potrebe da mi pričaš o tome. Ja ne govorim o kućnim ljubimcima koji su pod kontrolom, ja govorim o čoporima uličnih pasa koje besposličari hrane i zbog kojih drugi ljudi - slučajni prolaznici doživljavaju šokove, kao devojka sa snimka ili ona dadilja sa Petlovog brda.. Ako ste već toliko zabrinuti za njihovu sudbinu, vodite ih kućama. Nije im mesto ispred stambenih zgrada, već u prihvatilištima za pse.

Svaka ti je zlatna...ali stvarno. Već mi je muka od toga da se pravdam bolesnicima zašto mislim da su čopori pasa po ulicama opasni. Nije mi dobro kad pomislim na situaciju od pre dve godine kad su mi ujeli dete. Dete koje celog života raste sa psima, koje ih se ne plaši, koje ih obožava. I sad bi trebalo da razmišljam o tome da li je ona napravila neki pogrešan korak, neki nagli pokret...nešto što je njih izazvalo, da tumačim, kako ti lepo kažeš, pseću psihologiju. Ma mrš svi zajedno vi mrzitelji ljudi, razmislite o tome šta se vama desilo u životu kad više volite džukele lutalice nego ljude.

...meni je frka od lutalica bas, presecem se kada ih vidim u coporu a volim zivotinje...prosto njih ne dozivljavam kao zivotinje u ZOO vrtu, ni kao kucne ljubimce a bogami ni kao zivotinje u prirodnoj sredini...dozivljavam ih kao potencijalno opasne...

...sa druge strane ne mogu da jedem kada sam u pekari, dajem im pola a oni me gledaju onim ocima pa im dam sve a onda kupujem novo...pa ljudi, dajem proscima, dajem psima, dajem bakama sto prodaju cvece...malo je preterano...ne moze covek vise da sedi u basti na miru...nekako volim red...ne bih ja njih mucila, ubijala, taman posla...samo bih sterilisala i iseljavala sterilisane...to je resenje...nije fora da ih ugrozavamo ali ni oni nas da ugrozavaju, posteno je obuzdati ih sterilisanjem...

Hahahaha nije lepo smejati se tudjoj nesreci ali u tom sluchaju morao bih i ja malo... :mrgreen:

Pa ovaj Cer je mislim sada na strani pre rekao na zapadu nema shanse da ubiju psa... :hahaha:

Oni su do jaja humani i to. :mrgreen:
Oni rade svoj poso određen Pravilima ili Zakonom kako gde,ništa više i manje...Može da ti sviđa ili ne sviđa način na koji to rade ali da to rade nećeš ih sprečiti.:neutral:

То је озбиљна друштвена патологија и неки тежак поремећај личности.
На жалост, они који би требало трезвено да реагују, градске власти, јер овај проблем постоји у готово свим већим градовима у Србији, не чине ништа на искорењивању паса луталица са улице, већ спроводе неки дебилни "програм" стерилиши и пусти, који су им препоручили неки болесници из друштава за заштиту животиња, а таква солуција нигде на западу не постоји, као што тамо луталице, уопште не постоје.

...meni je frka od lutalica bas, presecem se kada ih vidim u coporu a volim zivotinje...prosto njih ne dozivljavam kao zivotinje u ZOO vrtu, ni kao kucne ljubimce a bogami ni kao zivotinje u prirodnoj sredini...dozivljavam ih kao potencijalno opasne...

...sa druge strane ne mogu da jedem kada sam u pekari, dajem im pola a oni me gledaju onim ocima pa im dam sve a onda kupujem novo...pa ljudi, dajem proscima, dajem psima, dajem bakama sto prodaju cvece...malo je preterano...ne moze covek vise da sedi u basti na miru...nekako volim red...ne bih ja njih mucila, ubijala, taman posla...samo bih sterilisala i iseljavala sterilisane...to je resenje...nije fora da ih ugrozavamo ali ni oni nas da ugrozavaju, posteno je obuzdati ih sterilisanjem...

Sterilizacija i iseljavanje verovatno jeste najbolje reshenje.

Oni rade svoj poso određen Pravilima ili Zakonom kako gde,ništa više i manje...Može da ti sviđa ili ne sviđa način na koji to rade ali da to rade nećeš ih sprečiti.:neutral:

Pa znam da necu... :lol: ... i da hocu ne mogu. :)

volim ja zivotinje i za to sam da se svako strogo kazni ko ih zlostavlja,
ali da ipak ne preterujemo, lutalica ima u nenormalnom broju,
ponekad ne mogu svojom ulicom da prodjem vec zaobilazim oko zgrada pola sata zbog njih...
pri tom medju njima i jedan koji je vise puta ujeo neko dete, znaci konstantno kidise na decu,
kad su se najzad pojavili sinteri dosle su usplahirene zene koje ih hrane da ciche i vriste sto ga vode i da se svadjaju sa zenama koje prolaze sa svojom malom decom i koje imaju mesecima fobiju kad ga vide.
meni to iskreno nije normalno, nije normalno da zene padaju u trans a znaju da je to kuce izujedalo decu...
i onda covek stvarno mora da pobesni dok to gleda, mora da se okrene i da kaze:
ali sumanuto zeno taj pas ujeda decu!!!!
takvih primera ima dosta, tako da je istina negde izmedju :confused:

На жалост, они који би требало трезвено да реагују, градске власти, јер овај проблем постоји у готово свим већим градовима у Србији, не чине ништа на искорењивању паса луталица са улице, већ спроводе неки дебилни "програм" стерилиши и пусти, који су им препоручили неки болесници из друштава за заштиту животиња, а таква солуција нигде на западу не постоји, као што тамо луталице, уопште не постоје.
Dobili su ovi na vlasti neku kintu za potrebe ''zaštite životinja'' i njhovi puleni koji su bili najspretniji i najbrže saznali par udruženja,našli par pouzdanih veterinara i kaplje li kaplje:cool:

Potpuno sam ubedjena da ljudi koji se u toj meri zalažu za zaštitu prava pasa lutalica, imaju neki ozbiljan psihički problem.

problem nije komplikovan

čovek ima potrebu za pružanjem ljubavi i emocionalnom sigurnošću

onaj (ona) ko te potrebe nije u stanju da zadovolji u ljudskom društvu, zbog raznih poremećaja ličnosti, zbog problema u socijalizaciji, zbog fizičkih nedostataka, zbog starosti, zbog usamljenosti ma koje vrste, odušak će ponekad potražiti u društvu životinja

tu se onda čuju te standardne žvake, "ljudi su grozni, moja kuca je divna, ona mene razume, mene ona najbolje razume, a ljudi su svi zveri, moja kuca je pametnija od svih njih," itd itd

Pas stvarno može često da bude iskreniji prijatelj od mnogih ljudi ali ne treba preterivati.

Goxy nije poenta u tome da li neko nalazi da je prijatelj pas ili plisana kuca...sasvim svejedno, medjutim ukoliko ti svog prijatelja drzis bez uzice, u coporu pred zgradom on onda postaje lokalni neprijatelj...ko smatra da mu je stene prijatelj lepo neka ga uvede u kucu i cuva...niko, osim psihologa koji ih analiziraju, nema nista protiv, sve dok su psi na ulici oni nikome nisu prijatelji vec potencijalne tempirane bombe...

pas nije prijatelj, nije ni iskren ni neiskren, pas je pas

niko ne želi prijatelja koji će se ponašati kao pas, pretpostavljam

Oh da, ja zelim... zelim da imam prijatelja koji je rizikovao svoj zivot zbog mog. Ono skakanje u vatru i ostalo... to mi samo pricamo al pas je to uradio. Nasao se jedan i uradio, a razmisli koliko se prijatelja naslo kad je ono siroto cigance molilo za pomoc dok se davilo i samo je jedan decko skocio da mu pomogne...
Cinjenica je da ih na ulici ima mnogo i da bi svi bili sretni kada bi negde bili smesteni ali nisu ljubitelji zivotinja krivi sto nema uslova ni mesta gde ih staviti a opet zar treba ubiti svakog psa... mozda je neki od njih upravo zalutao dok ga je dete setalo, mozda ce sutra tamo biti moj pas kog ce neko ukrasti zbog novca pa ga baciti kad izvuce sta mu treba...
.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back