Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
http://www.fao.org/fileadmin/user_u...ray control practices in Europe 2006_2007.pdfa) Stray dogs
Definitions of stray dogs are inherently problematic and judgements regarding when a dog is
considered to be a stray varies from country to country and may be subject to local and national
regulations (see Table 1, for three classifications of dogs considered “stray”). Indeed any dog, found
unaccompanied by a responsible person in a public place may, in some countries, be considered as
stray and collected accordingly. Conversely, at the other end of the scale, unwanted dogs; dogs, whose
owners have revoked all care giving responsibilities, may, if they survive for long enough, be able to
reproduce and rear young. Though this generation of dogs may be considered to be genuinely
ownerless and in some instances feral, their survival rates are invariably low and their reproductive
success is likely to be poor . They are therefore not considered to be the main source of
overpopulation. Somewhere between the two examples, dogs may be cared for by one or more
members of a community, allowed to roam and permitted to reproduce. Nevertheless, they are
genuinely dependent upon human caregivers, as they provide access to the resources essential for
their survival. The reproduction rates of these dogs and their rearing success has the potential to be
high because care given by humans offers the necessary protection for puppy survival (c.f.
International Companion Animal Management Coalition, 2007 for characterisation of dogs in terms of
their ownership status, p: 5).
In summary, feral dogs, those that are truly independent of human care givers are rarely
considered to be salient contributors to the problem of strays.
http://www.fao.org/fileadmin/user_u...ray control practices in Europe 2006_2007.pdf
strana 1.
Dva glavna izvora lutalicu su psi koje gazde napustaju i psi lutalice koje ljudi hrane, ali ih ne udomljavaju, jer njihovo potomstvo onda ima sansu za opstanak, sto nije slucaj ako o njima ne brinu ljudi.
I zato se svi koji su iole usli u problematiku a smatraju se realnim ljubiteljima zivotinja pristalice a najcesce i promoteri sterilizacije.
Znaci, pristali su i promovisu. A kada ce poceti da rade.
I posle neka neko kaze da psi ne valjaju a mi, ljudi smo u stanju na ovakve stvari: http://www.juznevesti.com/Hronika/Vranje-psu-isekli-noge.sr.html
I zato se svi koji su iole usli u problematiku a smatraju se realnim ljubiteljima zivotinja pristalice a najcesce i promoteri sterilizacije.
I posle neka neko kaze da psi ne valjaju a mi, ljudi smo u stanju na ovakve stvari: http://www.juznevesti.com/Hronika/Vranje-psu-isekli-noge.sr.html
"Misli globalno-deluj lokalno!" Moja kerusa je sterilisana mozda mesec-dva posto je dosla kod mene, isto to cu da uradim i sa kujicom koja mi se sad muva po dvoristu cim je udomim, sterilizacija ce biti poklon od mene. Pre nekih 5-6 godina kad je u mom gradu bilo govora o trajnom resavanju problema lutalica, nisam mogla da se angazujem jer sam imala stomak do zuba ali sam "pustila buvu" predsednici lokalnog drustva za zastitu zivotinja tj. dala joj neophodne linkove i sad smo na listi gradova gde se taj problem resava relativno uspesno. Jos samo da je vise vlasnika pristalo da cipuje svoje pse, pa da je par njih kaznjeno zbog napustanja, manje bi njih tome pribegavalo pa bi bilo i manje "presipanja iz supljeg u prazno".
Nije bitno ko je dobar a ko zao vec ko je zivotinja a ko covek. Ako je pas bez vlasnika moze da bude dusa od steneta to nista ne menja stvari, nije mu mesto na ulici vec u azilu. Posto azila nema onda je dugorocno resenje sterilizacija. Svako poredjenje ljudi i pasa je na prvu loptu osudjeno na katastrofu. Ne postoje argumenti u korist zivotinje na konto ljudi.
Da li si za hranjenje lutalica i povecanje njihove populacije na taj nacin, jer imam puno takvih primera?
Sterilizacija je poseban segment teme.
Тачно.Људи пре свега треба да поштују друге људе,у овом случају они који би све и свашта толерисали животињама треба да поштују права оних који неће да имају никакве везе са њима.Ne postoje argumenti u korist zivotinje na konto ljudi.
Понекад се запитам да ли људи који пореде животиње и људе имају проблеме психичке проблеме и да ли су у завади са окружењем.Чињеница је да су градови и јавне површине направљени за људску употребу а не за пројектовање фрустрација и узурпацију од стране квазиљубитеља животиња.Koliko znam ljudi osudjuju ovakvo ponasanje i ono je kaznjivo zakonom, ali zato tvrdis da psi nikad nisu odgovorni za napad.
Jesam za hranjenje uličnih pasa koji su sterilisani i nisu pokazivali agresiju prema ljudima, njihovim prisustvom i hranjenjem se sprečava dolazak novih, nesterilisanih i potencijalno bolesnih i/ili ujedljivih pasa a sve to na kraju treba da rezultira time da na ulicama uopšte ne bude pasa bez vlasnika.
Koliko znam ljudi osudjuju ovakvo ponasanje i ono je kaznjivo zakonom, ali zato tvrdis da psi nikad nisu odgovorni za napad.
Понекад се запитам да ли људи који пореде животиње и људе имају проблеме психичке проблеме и да ли су у завади са окружењем.Чињеница је да су градови и јавне површине направљени за људску употребу а не за пројектовање фрустрација и узурпацију од стране квазиљубитеља животиња.
Где се то још у цивилизованом свету примењује стратегија стерилизације и враћања паса на улицу, где се то још у цивилизацији на улицама могу видети луталице, макар и стерилисани, вакцинисани и бла бла...
Има их разних и са разним разлозима за држање паса.Напумпани клинци и средовечне тетке не држе псе са истим намерама и жељама.Ја бих у тим комбинацијама спојио једне и друге а избацио животиње па би и једнима и другима било лепше.Али ко мене пита.Radi se o ljudima koji su previse emotivni i ne umeju da kontrolisu svoje emocije, a nekima treba i strucna pomoc.
Има их разних и са разним разлозима за држање паса.Напумпани клинци и средовечне тетке не држе псе са истим намерама и жељама.Ја бих у тим комбинацијама спојио једне и друге а избацио животиње па би и једнима и другима било лепше.Али ко мене пита.
Једни имају оно што другима треба али не знају начин како да се нађу и размене добра.Nisu sve emocije nezne.![]()
Da li to znaci da osudjujes ljude koji hrane nesterilisane pse?
Inace prica o psima koji stite teritoriju je besmislena. Copori su onoliko veliki koliko ima hrane na teritoriji, ako psi nisu medjusobno rodbiniski povezani (a nisu ako su sterilisani) oni imaju veci prag tolerancija za dosljake, dokle god ima dovoljno hrane.
I molim komentar i na ovo.
Da, osudjujem ljude koji pribegavaju polovicnim resenjima.
Ako je copor vec formiran i svi psi iz njega budu podvrgnuti sterilizaciji, sto je najcesce i slucaj, copor ostaje stabilan.
Covek je razumno bice koje treba i mora da snosi posledice za svoje postupke a zivotinje su u pravnom smislu objekti. Pas lutalica, pod uslovom da je prosao CNR, na teritoriji jedne opstine je vlasnistvo iste te opstine i ona u slucaju da pas napravi neku stetu snosi posledice ev. zajedno sa osobom koja se prijavila kao staratelj psa. Ne znam je li i dalje aktuelan onaj projekat "jedan staratelj-dva zivota" ali to je bilo jako dobro osmisljeno.
Pitanje je zašto je čopor formiran? Ko je to dozvolio i nije reagovao?