Pobesneli psi lutalice po Beogradu u čoporima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Misli globalno-deluj lokalno!" Moja kerusa je sterilisana mozda mesec-dva posto je dosla kod mene, isto to cu da uradim i sa kujicom koja mi se sad muva po dvoristu cim je udomim, sterilizacija ce biti poklon od mene. Pre nekih 5-6 godina kad je u mom gradu bilo govora o trajnom resavanju problema lutalica, nisam mogla da se angazujem jer sam imala stomak do zuba ali sam "pustila buvu" predsednici lokalnog drustva za zastitu zivotinja tj. dala joj neophodne linkove i sad smo na listi gradova gde se taj problem resava relativno uspesno. Jos samo da je vise vlasnika pristalo da cipuje svoje pse, pa da je par njih kaznjeno zbog napustanja, manje bi njih tome pribegavalo pa bi bilo i manje "presipanja iz supljeg u prazno".

I ja bi tebe sterilisao. Eto poklon od mene. Ako je to nešto tako divno što poklanjaš svojim kujicama, ja ću se pobrinuti da i ti uživaš u čarima sterilnosti.

398633_302084249841034_100001183831540_789599_534692487_n.jpg

E tog vlasnika treba naci i takvu mu kaznu odrapiti da mu vise na pamet ne padne ni u stanu da psa pusti s povodnika i skine mu korpu bez dozvole veterinarske inspekcije. I slazem se da treba uvesto porez za ljubimce, drasticno visi za one koji nisu sterilisani (tako je u Australiji, tolika je razlika da moji tetka i teca sa svoje dve privatnicke zubarske plate uopste nisu razmisljali da li da sterilisu svoju labradorku, uradili su to jos pre prvog teranja) da bi se sprecilo nekontrolisano razmnozavanje istih, drakonske kazne za napustanje i nesavesno drzanje (tipa pustanja sa povodnika van predvidjenih mesta-uz to da se takva mesta obezbede).

A sto srpski dusebriznici ne preduzimaju skoro nista, to je zato sto im je iz zemalja koje su svoj problem lutalica odavno resile stigla direktiva da je eutanazija zdravih zivotinja nepozeljna a oni su kao pooltroni kakvi jesu otisli i korak dalje pa je potpuno zabranili. Dalje, ne pada im na pamet da izgrade stacionare, da ne kazem azile u kojima bi psi bili do udomljenja ili kakva ih vec sudbina zadesi, lakse im je da s vremena na vreme proglase u nekoj oblasti besnilo, podele pijanim lovcima po saku dramlija i svi srecni, svi zadovoljni! :zroll:

А шта ћемо са луталицама које су слободне да шетају без повоца, корпе, да се удружују у чопоре и да заскачу пролазнике, макар и у игри?
Пази сад то, теби тај газда који је пустио кера да шета около треба малтене да иде на робију, а луталице могу без контроле да буду по улицама.
Очигледно ти логика није јача страна.

I ja bi tebe sterilisao. Eto poklon od mene. Ako je to nešto tako divno što poklanjaš svojim kujicama, ja ću se pobrinuti da i ti uživaš u čarima sterilnosti.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/355400-RAZMISLITE-o-sterilizaciji

Sky, ovo jeste najbolji način da se reši problem lutalica. I da oni koji ih hrane pokažu da zaista vole pse.

:amen:

А шта ћемо са луталицама које су слободне да шетају без повоца, корпе, да се удружују у чопоре и да заскачу пролазнике, макар и у игри?
Пази сад то, теби тај газда који је пустио кера да шета около треба малтене да иде на робију, а луталице могу без контроле да буду по улицама.
Очигледно ти логика није јача страна.

Glavni krivci za konstantan porast ili ometanje postepenog smanjivanja broja pasa na ulicama su nesavesni vlasnici. Koja je svrha stalno trositi novac na nove azile, eutanazije i sve ostalo cime se trenutno smanjuje broj pasa na ulici kad ce prvog vikenda dzudze koje su krenule da prodaju sir, jaja i povrce da izruce svoje jajare i pilicare na prvoj gradskoj raskrsnici a onda ce gospodja u bundi da pusti svog pedigriranog psa da zaskoci prvu kuju u teranju na koju naidju?!

Glavni krivci za konstantan porast ili ometanje postepenog smanjivanja broja pasa na ulicama su nesavesni vlasnici. Koja je svrha stalno trositi novac na nove azile, eutanazije i sve ostalo cime se trenutno smanjuje broj pasa na ulici kad ce prvog vikenda dzudze koje su krenule da prodaju sir, jaja i povrce da izruce svoje jajare i pilicare na prvoj gradskoj raskrsnici a onda ce gospodja u bundi da pusti svog pedigriranog psa da zaskoci prvu kuju u teranju na koju naidju?!

Ово је као кад би осуђеник на смрт побегао, а ти почнеш да причаш о његовом тешком детињству и околностима које су довеле да је зарадио смртну казну.
Ваљда је јасно да псима без власника није место на улицама, а ако се око тога сложимо, онда можемо да говоримо и о њиховој генези у људским стаништима..

Ово је као кад би осуђеник на смрт побегао, а ти почнеш да причаш о његовом тешком детињству и околностима које су довеле да је зарадио смртну казну.
Ваљда је јасно да псима без власника није место на улицама, а ако се око тога сложимо, онда можемо да говоримо и о њиховој генези у људским стаништима..

A ja ostajem pri stavu da treba krenuti od uzroka a ne od posledica problema. I treba pruziti pomoc onima koji nesto i rade, Monika Brukner ne moze da postigne da upristoji za svajcarske usvojitelje onoliko pasa koliko ih je prijavljenih na listu cekanja, nasi psi spaseni sa ulice im se svidjaju iz nekog razloga.

A ja ostajem pri stavu da treba krenuti od uzroka a ne od posledica problema. I treba pruziti pomoc onima koji nesto i rade, Monika Brukner ne moze da postigne da upristoji za svajcarske usvojitelje onoliko pasa koliko ih je prijavljenih na listu cekanja, nasi psi spaseni sa ulice im se svidjaju iz nekog razloga.
Немам ништа против да се пси удомљавају, ако по белом свету има ликова који би их чували тим боље, још бисмо могли и паре да намакнемо.
Али ако човек било шта ради, он најпре мора да зацрта циљ зашто нешто ради.
Да ли ми извозимо луталице због пара, јер немамо паметнија посла или је у питању нешто треће?
Мислим да нормални и паметни људи сагледавају ствари кад било шта треба да одраде.
А млатити о узорцима свих ствари и појава бих оставио мудрацима у планинама Тибета..

`
Kakvi dvonozni monstrumi zive medju nama.z:cry:
У праву си, узимају псе, држе их по становима, дресирају да им буду послушни, да ето и они некоме командују и да и од њих неко зависи у њиховим бедним животима, а онда кад животиње покажу свој природни нагон за размножавањем и продужетком врсте или избаце штенце, или избаце њих, или их секу, кастрирају и скрнаве, и онда су нам улице пуне паса.
Ето, заиста има монструма међу нама..

Uocili smo da si tanaka sa argumentima, zar si vec zaboravila?

I kad pricas o uzrocima, prvo ukori sky, koja povecava broj lutalica, pa onda spocitavaj drugima. ;)
Ја сам на пример лепо питао шта је циљ акција које се спроводе последњих година, јер пре било чега другог треба дефинисати циљ.
Ако је циљ да негујемо субкултуру где су улични пси нормална појава, онда можемо да радимо овако, да имамо некакве старатеље паса, да ихрабрујемо људе да им носе храну око зграда итд.
Одједном њој буде јасно да власнички пас мора да буде стално под контролом, дакле поводац и корпа за веће расе, иако јој је то раније итекако било мрско.
И кад ја питам зар није гротескно да власник води пса на повоцу и са корпом а да около шетају чопори луталица, онда крене ирационална прича о узроцима свих ствари..

Uocili smo da si tanaka sa argumentima, zar si vec zaboravila?

I kad pricas o uzrocima, prvo ukori sky, koja povecava broj lutalica, pa onda spocitavaj drugima. ;)

Sky ima 3 macke, koje su na vreme sterilisane.

Ne vidim kako se time poveca broj napustenih pasa.

Sumnjam da su oni koji ovde ispisuju stotine postova mrznje prema psima ikada nahranili neko gladno dete.

Sky ima 3 macke, koje su na vreme sterilisane.

Ne vidim kako se time poveca broj napustenih pasa.

Sumnjam da su oni koji ovde ispisuju stotine postova mrznje prema psima ikada nahranili neko gladno dete.

Супер, стерилисала си их, шта је следеће, хоћеш да их препарираш, оно, пошто си велики љубитељ животиња...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back