Po čemu se Jehovini svedoci razlikuju od pravoslavne vere?

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
JEHOVINI SVEDOCI SU REGISTROVANI KAO HRISCANI

http://forum.krstarica.com/showthre...-i-Bibliji?p=23142249&viewfull=1#post23142249

Саопштење за медије 24. фебруар 2010.

Србија регистровала Јеховине сведоке

БЕОГРАД, Србија — Министарство вера Републике Србије усвојило је захтев „Јеховиних сведока – хришћанске верске заједнице“ и уписало ту заједницу у Регистар цркава и верских заједница. Регистрација је ступила на снагу 8. фебруара 2010.

То значи да су Јеховини сведоци сада званично признати као верска заједница у свим земљама у окружењу, као и у свим земљама чланицама Европске уније. Србија такође настоји да постане чланица Европске уније. Одлуком да упише Јеховине сведоке у Регистар цркава и верских заједница, Министарство вера Републике Србије потврђује вишедеценијско постојање и активност Јеховиних сведока у Србији.

На овим просторима се свакако већ дуго зна за Јеховине сведоке. Још почетком 1920-их било је Јеховиних сведока у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца. Тада су били познати као Истраживачи Библије и били су активни у многим градовима у Србији. Министарство унутрашњих послова је 9. септембра 1930, одобрило деловање Јеховиних сведока. Године 1953, били су регистровани у ФНР Југославији као хришћанска верска заједница.

Данас Јеховини сведоци, као међународна хришћанска верска заједница, имају више од 7 300 000 чланова који делују у 236 земаља. Њихов часопис Стражарска кула сваког месеца излази у 37 252 000 примерака на 176 језика.

http://forum.krstarica.com/showthre...epublike-Srbije-registrovalo-Jehovine-svedoke

http://www.naslovi.net/2010-02-26/rtv/jehovini-svedoci-priznati-i-u-srbiji/1569645

Zapazite da su Jehovini Svedoci registrovani jos u Jugoslaviji 1953 i pre toga 1920. i to kao hriscanska zajednica...

a sada su bili ponovo po novom zakonu upisani u registar vera...

...............

Jehovini svedoci-priznata vera u Srbiji

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/32635/Jehovini-svedocipriznata-vera-u-Srbiji

Jehovini Svedoci su registrovani kao RELIGIJA i kao hriscani., svugde u svetu...

evo samo u nekim okolnim zemljama u Austriji, Italiji i grckoj su zvanicna HRISCANSKA religija.

http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/jeh...ja_126453.html

Sad me zanima sledeća situacija: JS odbijaju transfuziju krvi iz verskih razloga i idu isključivo kod lekara koji leče bez toga. To je moguće kad se zahvati na telu mogu planirati. Međutim šta se dešava kad usled ozbiljne povrede (recimo prilikom saobraćajne nezgode) dođe do velikog gubitka krvi i pacijent ne može da se spase bez transfuzije? Pri tom dežurni hirurg naravno ne razmišlja o veri niti bilo šta pita nego jednostavno čini sve da čoveku spase život. E sad, moje je pitanje da li će onaj ko je u JS, a primio je transfuziju biti isključen iz članstva?

Ukoliko je npr. bio u besvesnom stanju i sl. naravno da nece.

Uvek sam voleo da pomažem ljudima. Vođen time pre 35 godina sam prvi put dao krv, pa posle još mnogo puta. Smatram da je to ljudski, a naravno i hrišćanski. I sam Isus je žrtvovao sebe za druge. Zato sam ubeđen da bi i on svakako isto tako dao krv svakom čoveku, samo što u njegovo doba tehnologija nije bila razvijena pa je to bilo nemoguće.

Uvek sam voleo da pomažem ljudima. Vođen time pre 35 godina sam prvi put dao krv, pa posle još mnogo puta. Smatram da je to ljudski, a naravno i hrišćanski. I sam Isus je žrtvovao sebe za druge. Zato sam ubeđen da bi i on svakako isto tako dao krv svakom čoveku, samo što u njegovo doba tehnologija nije bila razvijena pa je to bilo nemoguće.
Moze se pomoci bolje beskrvnom medicinom.
beskrvne operacije su sigurnije i daleko bolje za zdravlje coveka.
Svako bi trebaoda bude edukovan u tom smeru.

Isus kao bog sin, imao je moc da stvori sve moguce instrumente pre obicnih ljudu? Pa, kad si ubedjen da bi davao svima odreda svoju krv, zasto nije pronasao infuziju i sa njom delio krvi i levo i desno. Ili je bio, zaista, totalni neuk, ako je uopste i postojao. Bice da nije, osim u glavama vernika. Doduse, on je ozivljavao mrtve, a i sebe je razapeo pa je posle tri dana oziveo. Veliki je to korak u razvoju medecinske nauke. Steta sto nije osnovao medecinski fakultet i skolovao iscelitelje?

Kod težih povreda transfuzija nema alternativu.
Tu cinjenicu samo izignorisu. Naglasak ide samo na to kako je beskrvna medicina modernija.
Ko da nismo svesni da je bolje da covek ne iskrvari ako ne mora.

Da, ali muslimani i subotari time ne ugrožavaju svoje zdravlje.
Nije problem kad ugrozavaju licno zdravlje. Problem je kad se donose odluke umesto dece.

U celoj ovoj prici oko jehovinih svedoka, ja jedini problem vidim u ugrozavanju decijih prava. Sve ostalo se svodi pod slobodnu volju.

Nije problem kad ugrozavaju licno zdravlje. Problem je kad se donose odluke umesto dece.

U celoj ovoj prici oko jehovinih svedoka, ja jedini problem vidim u ugrozavanju decijih prava. Sve ostalo se svodi pod slobodnu volju.

Схвата твоје негативно искуство с ЈС али будимо реални. Немој да ми кажеш да ће држава или ЦСР више волети твоје дете од тебе самога.

Схвата твоје негативно искуство с ЈС али будимо реални. Немој да ми кажеш да ће држава или ЦСР више волети твоје дете од тебе самога.
Pa sta da ti kazem. Meni je moje licno iskustvo najveci dokaz. Razumem da nekom sa strane nije, sto bi mi bilo ko verovao.
Kad sam napravio nalog, dva puta sam pokusao da otvorim temu sa ciljem da nadjem nekog ko je u slicnoj situaciji kao ja. Bilo bi korisno kad bi jos neko izneo svoje iskustvo.

A sto se tice ljubavi roditelja. Ne shvatam sta si skontao iz ove moje poruke i ne znam sta je CSR.

Back