serpiko74
Početnik
- Poruka
- 14
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel baja pivljanin nikolic iz pljevlje? On je moj predak al ne znam odakle je..
kafici diskoteke i bijeli prah. - tačnoJedino što u Pljevljima "uspijeva" jesu kafici diskoteke i bijeli prah...
Ali Pljevlja imaju i mnogo fantastičnih stvari - prelijepu prirodu na primjer (zaboravićemo onaj deo o zagađenju). Raj za planinare i ljubitelje prirode!
Zatim Manastir - Mil(n)et Basta - park - Moćevac (meni je ovaj deo grada kao zaleđen u vremenu - avlije i kaldrma) - Breznica i ribnjaci - Husein pašina džamija - Ćehotina i jezero - Tabla - mmmm gastronomija (ko nije probao pljevaljski sir? a da ne govorimo o drugim autohtonim specijalitetima - ko je probao zna o čemu govorim)
U malom gradu sve se zna. I žene i muškarci su "mahaluše"Ali ako zanemarite šta drugi misle, onda možete da uživate u onome što PV nudi... na 10 dana. Mislim, nema ni bioskop, a kamoli pozorište, fakultet ili višu, bazen će dočekati kad i pozorište
nema perspektive - samo rudnik i termoelektrana. A mladi ljudi samo odlaze... Šta reći.
Inače, u gradu postoji tradicionalna netrpeljivost prema Podgoričanima, mada se to uglavnom ne osjećaSamo da napomenem...
Kad smo već kod pomenute netrpeljivosti, znam da se uzajamno častimo sa "cikotići" i "irvasi" :-)
Za mene su Pljevljaci uvijek, po naravi, običajima i naglasku bili bliži "bosancima", tj. "hercegovcima", što je i logično s obzirom da su Pljevlja u regionu istočne Hercegovine... Ja sam se, lično, uvijek odlično slagala sa ljudima iz BiH i RS, kao da smo iz istog podneblja; sa druge strane, iako znam mnogo dobrih ljudi iz Podgorice iz okoline, postoji nešto kod njih što me iritira već na nivou naglaska i govora. Čudno zar ne?
Sir - jeste sjajan, apsolutno preporučujem restoran "3 šešira", nalazi se u Moćevcu i muka je prava stići do njega - slabo sam gdje lošije jeo nego tu![]()
Evo jedne predivne razglednice iz jednog predivnog grada...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo nekoliko slika iz PV,da vidite da ima i ljepote u nasem gradu... :-)
Gdje se Kričak nalazi, taj geografski pojam mi nije poznat?Koliko je udaljen Kricak od Pljevalja?